De 7 beste goedkope kattenvoer die betaalbaar en gezond zijn!

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Als u zich zorgen maakt dat u het zich niet kunt veroorloven om uw kat goed te voeden, bent u bij ons aan het juiste adres. Het IS mogelijk om uw kat heerlijk voer te geven met een mager budget.

Na jaren besteed te hebben aan het bestuderen van de kattenvoerindustrie, het identificeren van welke merken het geld wel en niet waard zijn, en welke economiemerken stilletjes geweldige producten produceren, hebben we een paar betaalbare voedingsmiddelen geïdentificeerd die beter presteren dan hun duurdere concurrenten.

In één oogopslag: het beste goedkope kattenvoer om te kopen

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product uitgelicht. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Waarom zou u ons vertrouwen?

We hebben meer dan 200 van ’s werelds populairste merken kattenvoer en honderden verschillende formules beoordeeld. We hebben uren besteed aan onderzoek, contact opnemen met dierenvoedingsbedrijven, etiketten analyseren en klantrecensies lezen. Met de hulp van onze katten hebben we ook hands-on ervaring opgedaan met de meeste van deze voedingsmiddelen.

Ten slotte hebben we 7 dierenartsen geraadpleegd om hun professionele mening te krijgen over wat een geweldig kattenvoer is.

Onze veterinaire adviseurs

Hoe we hebben getest

We hebben de producten op deze lijst persoonlijk gekocht en getest. Het hele testproces werd gefinancierd door Cats.com zonder directe input of invloed van de betrokken bedrijven.

Bij het onderzoeken van kattenvoer analyseren we de informatie op het etiket, inclusief de gegarandeerde analyse, ingrediëntenlijst en levensfaseaanduiding. We raadplegen ook klantrecensies voor inzicht in herformuleringen of problemen met de productkwaliteit en controleren op terugroepacties van producten.

Tijdens onze diepgaande tests maken we observaties over het uiterlijk, de textuur, de consistentie, de geur en de verpakking van het product. We voeren het voer ook aan onze katten om hun mening te krijgen over smakelijkheid en algemene aantrekkingskracht.

Naast het uitvoeren van onze eigen kwalitatieve analyse van de hier besproken merken, hebben we monsters van verschillende recepten ingediend voor analyse bij een ISO 17025-gecertificeerd voedseltest- en analyselaboratorium.

Lees ook: Waarom we kattenvoer in het laboratorium testen en hoe we de rapporten moeten interpreteren

Analytische tests in een laboratorium voor voedselchemie geven ons de exacte macronutriënten- en micronutriënteninhoud van elk recept. De tests kijken ook naar microbiële inhoud, gist, schimmels en zware metalen, zodat u ervoor kunt zorgen dat u alleen het beste in de kom van uw kat stopt.

Om toegang te krijgen tot de laboratoriumrapporten voor elk voedsel dat hier wordt beoordeeld, klikt u op de link ‘labrapport bekijken’ in de productbeoordeling.

Topkeuzes uitgelegd

We hebben onze aanbevelingen sinds de release bijgewerkt, maar de onderstaande video biedt een diepgaande blik op enkele van de merken op deze lijst.Bovenaan onze lijst met de beste goedkope of betaalbare kattenvoer staat Nulo Freestyle Turkey &; Chicken Grain-Free Canned Cat and Kitten Food. Voor de prijs van een blikje Fancy Feast krijg je een eenvoudige maaltijd op basis van vlees die vergelijkbaar is met die van dure merken zoals Tiki Cat en Weruva.

Serieus. Je hoeft niet veel geld uit te geven om je kat het beste te geven.

Hoe vaak heeft iemand reclame gemaakt voor duur voedsel door je te vertellen dat het een investering is in de gezondheid van je kat?

De implicatie is dat door nu de hoogste dollar te betalen, u later duizenden aan dierenartsrekeningen bespaart. Het is waar dat het kopen van kattenvoer van lage kwaliteit kan leiden tot gezondheidsproblemen en dure behandelingen, maar het is niet waar dat al het goedkope voedsel van lage kwaliteit is.

Lees ook: Hoeveel kost het om een kat te bezitten

Top 7 beste betaalbare kattenvoer

De volgende zijn vochtrijke, koolhydraatarme voedingsmiddelen die de gezondheid op lange termijn moeten ondersteunen. Ze zijn ook enkele van de goedkoopste voedingsmiddelen op de markt. Win-win.

Overzicht:

 • Merknaam: Nulo
 • Gemaakt in:Verenigde Staten
 • Type voedsel:Nat
 • Gegarandeerd eiwit: 11% Min
 • Leeftijdscategorie: Alle levensfasen
 • Calorieën per ounce: 35
 • Prijs per ounce: 0,29 dollar

Met zijn hoge concentratie aan dierlijke eiwitten, gezond vet en vocht is dit Nulo Freestyle recept een soort-geschikte keuze die de bank niet zal breken. Het kost zo laag als minder dan $ 0,30 per ounce wanneer u de 12,5-ounce blikjes koopt – het kopen van kleinere hoeveelheden verhoogt de prijs.

In feite is dit voedsel per calorie zelfs goedkoper dan enkele van de meest populaire recepten van Fancy Feast, waardoor het een verrassend toegankelijke optie van hoge kwaliteit is.

Deze formule voor ingeblikt voedsel begint met vijf dierlijke ingrediënten, waaronder kalkoen, kip en kippenlever. Menhaden visolie biedt een uitstekende bron van dierlijke omega-3 vetzuren om de huid en vacht van uw kat gezondheid te ondersteunen.

Dit recept is lager in koolhydraten dan veel nat kattenvoer in zijn prijsklasse, gemeten onder 20% als droge stof. Het bevat echter guargom als bindmiddel – van dit ingrediënt is bekend dat het bij sommige katten dunne ontlasting veroorzaakt.

Over het algemeen is dit een eiwitrijke, vetrijke formule met een matig koolhydraatgehalte. Het is ook een vochtrijk recept dat de hydratatie van uw kat ondersteunt en voor de meeste katten gemakkelijk te verteren zou moeten zijn.

Ingrediënten

Kalkoen, Kip, Kalkoenlever, Kalkoenbouillon, Tonijn, Natuurlijk Aroma, Guargom, Kaliumchloride, Agar Agar, Cholinechloride, Taurine, Veenbessen, Pompoen, Menhaden Visolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), Tomaat, Gedroogd Kelp, Yucca Schidigera Extract, Zout, Ijzerproteïnaat, Natriumcarbonaat, Zinkproteïne, Thiaminemononitraat, Vitamine E-supplement, Magnesiumsulfaat, Koperproteïnaat, Mangaanproteïne, Natriumseleniet, Niacine Supplement, D-Calcium Pantothenaat, Pyridoxinehydrochloride, Riboflavine Supplement, Vitamine A Supplement, Biotine, Kaliumjodide, Vitamine D3 Supplement, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur, Rozemarijn Extract.

Gegarandeerde analyse

Ruw eiwit: 11%

Ruw vet: 6.5%

Ruwe celstof: 0.75%

Vocht: 78%

Droge stof basis

Eiwit: 50%

Vet: 29.55%

Vezel: 3.41%

Koolhydraten: 17.05%

Calorische gewichtsbasis

Eiwit: 36.02%

Vet: 51.7%

Koolhydraten: 12.28%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kalkoen, Kip, Kalkoenlever, Tonijn, Menhaden Visolie

Ingrediënten die we niet lekker vonden: Guargom

Veel voorkomende allergenen:Kip

Wat we leuk vonden:

 • De eerste vijf ingrediënten zijn allemaal op dierlijke basis
 • Rijk aan hydraterend vocht
 • Menhaden visolie biedt veel omega-3 vetzuren
 • Minder dan 5% totale koolhydraten zoals gevoed

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat een paar onnodige plantaardige ingrediënten
 • Verdikt met guargom en agar agar

Overzicht:

 • Merknaam: Dave’s Dierenvoeding
 • Gemaakt in:Canada
 • Type voedsel:Nat
 • Gegarandeerd eiwit: 10% Min
 • Leeftijdscategorie:Volwassene
 • Calorieën per ounce: 33
 • Prijs per ounce: 0,25 dollar

Een andere uitstekende optie in natvoer voor katten is dit kiprecept paté van Dave’s Pet Food. Het is qua formulering vergelijkbaar met het Nolo-recept hierboven, maar bevat geen aanvullend vet van dierlijke oorsprong. Het is echter een paar cent goedkoper per ounce wanneer u de 12,5-ounce blikjes koopt.

Dit recept bevat verse kip als hoofdingrediënt met aanvullende eiwitten uit kippenlever en kalkoen. Gemeten als droge stof is het gehalte aan ruw eiwit ongeveer 45%.

Hoewel dit natvoer geen op vet gebaseerd ingrediënt bevat, biedt het nog steeds meer dan 20% vet wanneer het wordt gemeten als droge stof. Het is ook redelijk geconcentreerd in calorieën met ongeveer 33 calorieën per ounce, dus uw kat hoeft geen grote hoeveelheden van dit voedsel te eten om aan zijn caloriebehoeften te voldoen.

Over het algemeen is dit een eiwitrijk, vetrijk voedsel met een matig koolhydraatgehalte. Het is ook rijk aan vocht en bevat geen zetmeelrijke aardappelen of moeilijk te verteren erwten en peulvruchten.

Ingrediënten

Kip, kippenbouillon, kippenlever, kalkoen, guargom, zoete aardappelen, wortelen, agar-agar, kaliumchloride, zout, mineralen (ijzerproteïnaat, zinkproteïnaat, koperproteïnaat, mangaanproteïnaat, natriumseleniet, kaliumjodide), cholinechloride, vitamines (vitamine E-supplement, thiaminemononitraat, niacinesupplement, D-calciumpantothenaat, pyridoxinehydrochloride, riboflavinesupplement, vitamine A-supplement, biotine, vitamine D3-supplement, vitamine B12-supplement, foliumzuur), Veenbessen, bosbessen, gedroogde pompoen, taurine, courgette, natriumcarbonaat.

Garantied Analyse

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 5%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

As: 2.4%

Droge stof basis

Eiwit: 45.45%

Vet: 22.73%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 16.36%

Calorische gewichtsbasis

Eiwit: 38.85%

Vet: 47.17%

Koolhydraten: 13.98%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Kippenlever, Kalkoen

Ingrediënten die we niet lekker vonden: Guargom

Veel voorkomende allergenen:Kip

Wat we leuk vonden:

 • Bevat meer dan 45% drogestofeiwit uit dierlijke bronnen
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Betaalbaar geprijsd rond $ 0,25 / ounce wanneer u grotere blikjes koopt
 • Korte lijst van eenvoudige ingrediënten, licht verteerbaar

Wat we niet leuk vonden:

 • Guargom veroorzaakt dunne ontlasting bij sommige katten
 • Kan profiteren van een dierlijke bron van omega-3 vetzuren

Overzicht:

 • Merknaam: Kirkland Handtekening
 • Gemaakt in:Verenigde Staten
 • Type voedsel:Droog
 • Gegarandeerd eiwit: 30% Min
 • Leeftijdscategorie:Volwassene
 • Calorieën per ounce: 115
 • Prijs per ounce: 0,13 dollar

Katten hebben van nature een lage dorstdrift, dus een natvoerdieet is ideaal om de hydratatie van uw kat te ondersteunen. Als een dieet met ingeblikt voedsel gewoon niet in het budget zit – of als uw kat gewoon niets anders eet – kan droogvoer een optie zijn.

Deze brokjes van Kirkland Signature hebben veel van de eigenschappen die je zou verwachten van een commercieel droog kattenvoer. Het is laag in vocht en zeer hoog in koolhydraten. In tegenstelling tot veel goedkope droge voedingsmiddelen, komen de koolhydraten in dit recept echter uit granen in plaats van aardappelen, erwten of peulvruchten. Dit voedsel bevat ook geen plantaardige eiwitten zoals erwteneiwitconcentraat.

Hoewel het zeker niet de meest geschikte keuze is voor katten, is dit droogvoer vrij van rode vlagingrediënten. Het is afhankelijk van dierlijk vet en bevat probiotica die enige spijsverteringsondersteuning kunnen bieden.

Wat dit recept echter echt op onze lijst zet, is de prijs. Voor slechts $ 0,13 per ounce zou het u slechts ongeveer $ 0,22 per dag moeten kosten om een kat van 10 pond te voeren.

Ingrediënten

Kip, Kippenmeel, Volkoren Bruine Rijst, Gemalen Witte Rijst, Kippenvet (Geconserveerd met gemengde Tocoferolen), Natuurlijke Kippensmaak, Lijnzaad, Natriumbisulfaat, Kaliumchloride, Cholinechloride, Taurine, Gedroogde cichoreiwortel, Gedroogd Lactobacillus Acidophilus Fermentatieproduct, Gedroogd Bifidobacterium Animalis Fermentatieproduct, Zinkproteïnaat, Vitamine E-supplement, Niacine, Mangaanproteïnaat, Koperproteïnaat, Zinksulfaat, Mangaansulfaat, Kopersulfaat, Thiaminemononitraat, vitamine A-supplement, biotine, kaliumjodide, calciumpantothenaat, riboflavine, pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), vitamine B12-supplement, mangaanoxide, natriumseleniet, vitamine D-supplement, foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

Ruw eiwit: 30%

Ruw vet: 30%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 10%

Droge stof basis

Eiwit: 33.33%

Vet: 33.33%

Vezel: 3.33%

Koolhydraten: 30%

Calorische gewichtsbasis

Eiwit: 23.1%

Vet: 56.11%

Koolhydraten: 20.79%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Kippenmeel, Kippenvet

Ingrediënten die we niet lekker vonden:Geen

Veel voorkomende allergenen:Kip

Wat we leuk vonden:

 • Zeer zuinig, kost minder dan $ 0,25 per dag
 • Vertrouwt voornamelijk op dierlijke eiwitten en vetten
 • Vrij van aardappelen, erwten en plantaardige eiwitten
 • Bevat geen kunstmatige kleur-, smaak- of conserveringsmiddelen

Wat we niet leuk vonden:

 • Rijk aan koolhydraten
 • Geen droogvoer zorgt voor het vocht dat uw kat nodig heeft

Overzicht:

 • Merknaam: Young Again
 • Gemaakt in:Verenigde Staten
 • Type voedsel:Droog
 • Gegarandeerd eiwit: 50% Min
 • Leeftijdscategorie: Alle levensfasen
 • Calorieën per ounce: 128
 • Prijs per ounce: 0,30 dollar

Als je een zeer krap budget hebt, is het Kirkland Signature droogvoerrecept hierboven een goede optie. Als u echter iets meer speelruimte heeft met uw financiën, kunt u uw kat een aanzienlijke upgrade van de kwaliteit geven terwijl u uw dagelijkse voedingskosten rond de $ 0,50 houdt.

Young Again Pet Food biedt een beperkte selectie droog kattenvoer, die allemaal zijn geformuleerd met een hoog vleesinsluitsel en een zeer laag koolhydraatgehalte. Dit 50/22 katten- en kittenrecept is zeker niet goedkoop, maar het biedt een betaalbaar alternatief voor natvoer zonder overboord te gaan op plantaardige ingrediënten.

Dit recept bevat gehydrolyseerd varkens- en kippenmeel als primaire ingrediënten met haringmeel als aanvullende bron van eiwitten. Visolie is de belangrijkste bron van vet en biedt veel huid- en vachtondersteunende omega-3 vetzuren. Het voedsel bevat ook aardappelzetmeel, maar het koolhydraatgehalte van de droge stof blijft laag rond de 10%.

Nogmaals, dit kattenvoer is niet de goedkoopste keuze in vergelijking met ander droogvoer, maar het is een budgetvriendelijke keuze als je gewend bent om meerdere dollars per dag uit te geven aan natvoer. Het is zeer calorierijk en eiwitrijk, dus het kan een goede kortetermijnoptie zijn voor het spenen van kittens.

Ingrediënten

Gehydrolyseerd varkensvlees, Kippenmeel, Kippenvet, Aardappelzetmeel, Kippenleversmaak, Haringmeel, DL Methionine, L-Lysine, Visolie, Psylliumschil, Kaliumcitraat, Fructooligosacchariden (FOS), Natriumzuurpyrofosfaat, Biergist, Kaliumchloride, Calciumcarbonaat, Cholinechloride, Taurine, Kaliumcarbonaat, Vitamine E-supplement, L-tryptofaan, L-ascorbyl-2-polyfosfaat (bron van gestabiliseerde vitamine C), L-Carnitine, Guargom, Watervrij betaïne, Magnesiumsulfaat, Zinksulfaat, Zout, Yucca Schidigera Extract, Rozemarijn Extract, Vitamine B12 Supplement, Niacinamide (vitamine B3), Koperproteïne, Biotine (vitamine B7), Thiamine Mononitraat (vitamine B1), Foliumzuur (vitamine B9), Vitamine A Acetaat, Riboflavine (vitamine B2), Calcium Pantothenaat (vitamine B5), Gedroogd Aspergillus oryzae Fermentatie Extract, Gedehydrateerd Pediococcus Acidilactici Fermentatie Product, Beta Caroteen, Pyridoxine Hydrochloride (vitamine B6), Vitamine D3 Supplement, Gemengde Tocoferolen, Kaliumsorbaat en citroenzuur (conserveermiddelen).

Gegarandeerde analyse

Ruw eiwit: 50%

Ruw vet: 22%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 10%

As: 5.6%

Droge stof basis

Eiwit: 55.56%

Vet: 24.44%

Vezel: 3.33%

Koolhydraten: 10.44%

Calorische gewichtsbasis

Eiwit: 44.32%

Vet: 47.35%

Koolhydraten: 8.33%

Ingrediënten die we leuk vonden: Gehydrolyseerd varkensvlees, Kippenmeel, Kippenvet, Haringmeel, Visolie

Ingrediënten die we niet lekker vonden:Aardappelzetmeel

Veel voorkomende allergenen: Kip, Vis

Wat we leuk vonden:

 • Vleesgerichte recepten met zeer weinig koolhydraten
 • Vertrouwt voornamelijk op dierlijk vet
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen
 • Calorierijke formule goed voor kittens

Wat we niet leuk vonden:

 • Nog steeds prijzig in vergelijking met andere droge voedingsmiddelen
 • Geen droogvoer zorgt voor het vocht dat uw kat nodig heeft

Overzicht:

 • Merknaam: Purina ONE
 • Gemaakt in:Verenigde Staten
 • Type voedsel:Nat
 • Gegarandeerd eiwit: 11% Min
 • Leeftijdscategorie: Alle levensfasen
 • Calorieën per ounce: 32
 • Prijs per ounce: 0,36 dollar

Deze Purina ONE kip recept paté is voornamelijk samengesteld uit kip en kippenlever. De formule bevat ook varkenslongen en vis, hoewel het type vis niet gespecificeerd is. Dit voedsel is vrij van plantaardige ingrediënten en kunstmatige kleur-, smaak- en conserveermiddelen.

Niet alleen is dit natvoer koolhydraatarm, maar het is ook vrij van het carrageen dat wordt gebruikt als verdikkingsmiddel in veel ander goedkoop kattenvoer. Het bevat wel twee vaag benoemde dierlijke ingrediënten (lever en vis), maar alle hoofdingrediënten zijn dierlijk.

Purina ONE kattenvoer is gemakkelijk te vinden in dierenwinkels, maar ook in grote dozenwinkels en sommige boodschappen. Als u op zoek bent naar een betaalbare optie, kan dit kiprecept een goede keuze zijn. Het is geprijsd rond $ 0,36 per ounce, wat neerkomt op ongeveer $ 2,25 per dag voor de gemiddelde kat van 10 pond.

Over het algemeen is dit een zeer eiwitrijk, matig vet nat kattenvoer met een zeer laag koolhydraatgehalte. Het is ook hIgH in vocht voor hydratatie en heeft een gladde depé textuur die goed kan zijn voor oudere katten en katten met gebitsproblemen.

Ingrediënten

Kip, Lever, Kippenbouillon, Varkenslongen, Vis, Natuurlijke Smaakstoffen, MINERALEN [Potassium Chloride, Magnesium Proteinate, Zinc Sulfate, Ferrous Sulfate, Manganese Sulfate, Copper Sulfate, Potassium Iodide], Guar Gum, Taurine, VITAMINEN [Vitamin E Supplement, Thiamine Mononitrate (Vitamin B-1), Niacin (Vitamin B-3), Calcium Pantothenate (Vitamin B-5), Vitamin A Supplement, Menadione Sodium Bisulfite Complex (Vitamin K), Pyridoxine Hydrochloride (Vitamin B-6), Riboflavin Supplement (Vitamin B-2), Vitamin B-12 Supplement, Biotin (Vitamin B-7), Folic Acid (Vitamin B-9), Vitamin D-3 Supplement], Cholinechloride, Zout.

Gegarandeerde analyse

Ruw eiwit: 11%

Ruw vet: 5%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 78%

As: 3%

Droge stof basis

Eiwit: 50%

Vet: 22.73%

Vezel: 6.82%

Koolhydraten: 6.82%

Calorische gewichtsbasis

Eiwit: 44.64%

Vet: 49.28%

Koolhydraten: 6.09%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Lever, Varkenslongen, Vis

Ingrediënten die we niet lekker vonden:Geen

Veel voorkomende allergenen: Kip, Vis

Wat we leuk vonden:

 • Alle vijf hoofdingrediënten zijn dierlijk
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Betaalbaar geprijsd en gemakkelijk te vinden in winkels en online
 • Zeer laag koolhydraatgehalte

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat vaag benoemde dierlijke ingrediënten

Overzicht:

 • Merknaam: Fancy Feest
 • Gemaakt in:Verenigde Staten
 • Type voedsel:Nat
 • Gegarandeerd eiwit: 17.5% Min
 • Leeftijdscategorie:Volwassene
 • Calorieën per ounce: 29
 • Prijs per ounce: 0,30 dollar

Als je kat de voorkeur geeft aan grof natvoer, heeft dit Fancy Feast-recept een versnipperde of afgebladderde textuur die ze misschien leuk vinden. Het voer heeft een korte ingrediëntenlijst waardoor het voor de meeste katten licht verteerbaar is.

Zonder toegevoegde plantaardige ingrediënten is dit recept zeer laag in koolhydraten en het is een goede bron van eiwitten en hydraterend vocht. Het bevat echter guargom waarvan bekend is dat het bij sommige katten dunne ontlasting veroorzaakt.

Dit voedsel bevat bijna 80% eiwit wanneer gemeten als droge stof, maar het vetgehalte is erg laag – minder dan 10%. Toch bevat het voedsel ongeveer 29 calorieën per ounce. De dagelijkse voedingskosten voor dit voedsel zijn iets lager dan het vorige recept, ongeveer $ 2,00 per dag.

Over het algemeen is dit een zeer eiwitrijk recept met een laag vet- en koolhydraatgehalte. Het is voornamelijk gebaseerd op plantaardig vet, maar is vrij van kunstmatige toevoegingen.

Ingrediënten

Ocean Fish, Visbouillon, Garnalen, Plantaardige Olie, Tricalciumfosfaat, Guargom, Cholinechloride, Vitaminen [Vitamin E Supplement, Niacin, Vitamin A Supplement, Thiamine Mononitrate, Calcium Pantothenate, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavin Supplement, Biotin, Vitamin B-12 Supplement, Menadione Sodium Bisulfite Complex (Vitamin K), Folic Acid, Vitamin D-3 Supplement]Mineralen [Ferric Pyrophosphate, Zinc Sulfate, Copper Sulfate, Manganese Sulfate, Potassium Iodide], natriumnitriet (om kleurbehoud te bevorderen).

Gegarandeerde analyse

Ruw eiwit: 17.5%

Ruw vet: 2%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 78%

As: 3%

Droge stof basis

Eiwit: 79.55%

Vet: 9.09%

Vezel: 6.82%

Calorische gewichtsbasis

Eiwit: 78.27%

Vet: 21.73%

Ingrediënten die we leuk vonden: Ocean Fish, Garnalen

Ingrediënten die we niet lekker vonden: Plantaardige Olie, Guargom

Veel voorkomende allergenen:Vis

Wat we leuk vonden:

 • Extreem laag koolhydraatgehalte
 • Vrij van carrageen, kunstmatige kleurstoffen, kunstmatige smaakstoffen en andere potentieel schadelijke additieven
 • Rijk aan voedende dierlijke eiwitten

Wat we niet leuk vonden:

 • Voornamelijk gemaakt van vaag benoemde oceaanvissen, die laagwaardige visdelen kunnen bevatten

Overzicht:

 • Merknaam:Wellness
 • Gemaakt in:Verenigde Staten
 • Type voedsel:Nat
 • Gegarandeerd eiwit: 10.5%
 • Leeftijdscategorie:Volwassene
 • Calorieën per ounce: 33
 • Prijs per ounce: 0,35 dollar

Zodra u een product vindt waar uw kat van geniet, kan het kopen in bulk u op de lange termijn geld besparen. Deze Wellness Complete Health-formule is een geweldige keuze voor bulkkopers omdat deze wordt geleverd in blikjes van 12,5 ounce. Kleinere blikjes kosten je meer, maar een geval van 24 grote blikjes kost gemiddeld ongeveer $ 0,35 per ounce.

Deze Wellness paté is gemaakt van een mix van kip, kippenlever en kalkoenspiervlees. De enige andere ingrediënten naast supplementen zijn wortels, veenbessen en gemalen lijnzaad.

Veel klantrecensies vermelden de textuur van het eten. Het is een zeer gladde paté textuur geschikt voor oudere katten en katten met gebitsproblemen. Het hoge vochtgehalte van het voedsel in combinatie met de beperkte lijst met ingrediënten maakt het ook een verteerbare keuze voor katten met een gevoelige maag.

Over het algemeen is dit een eiwitrijk, vetrijk nat kattenvoer met een matig koolhydraatgehalte. Het is een goede bron van hydraterend vocht en een gemakkelijk te kauwen keuze voor katten.

Ingrediënten

Kip, kippenlever, kalkoen, kippenbouillon, wortelen, natuurlijk aroma, guargom, veenbessen, gemalen lijnzaad, kaliumchloride, taurine, zout, cassiagom, xanthaangom, cholinechloride, ijzerproteïnaat, zinkproteïnaat, bètacaroteen, thiaminemononitraat, vitamine E-supplement, koperproteïnaat, mangaanproteïnaat, natriumseleniet, niacine, d-calciumpantothenaat, pyridoxinehydrochloride, riboflavinesupplement, vitamine A-supplement, biotine, kaliumjodide, vitamine D3-supplement, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

Ruw eiwit: 10.5%

Ruw vet: 7%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

Droge stof basis

Eiwit: 47.73%

Vet: 31.82%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 15.91%

Calorische gewichtsbasis

Eiwit: 33.87%

Vet: 54.84%

Koolhydraten: 11.29%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Kippenlever, Kalkoen

Ingrediënten die we niet lekker vonden: Guargom

Veel voorkomende allergenen:Kip

Wat we leuk vonden:

 • Bevat een mix van spiervlees en organen
 • Voornamelijk gemaakt van voedende dierlijke ingrediënten
 • Relatief laag koolhydraatgehalte

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat enkele decoratieve plantaardige ingrediënten

Wat voor soort voedsel is een goede investering in de gezondheid van uw kat?

Er is geen bewijs dat goedkope ingrediënten zich direct vertalen in gezondheidsproblemen. U kunt bijvoorbeeld gemakkelijk uw kattenvoer voeren dat vol zit met bijproducten zonder ooit gezondheidsproblemen als gevolg daarvan te zien.

In plaats daarvan zijn de grootste voedingsbijdragen aan gezondheidsproblemen een laag vochtgehalte en een hoog koolhydraatgehalte.

Zoek naar vochtrijk kattenvoer.

Een droog dieet, of het nu vier cent per ons of acht dollar per dag kost, zal niet het vocht bieden dat uw kat nodig heeft, waardoor zijn kansen op het ontwikkelen van lagere urinewegaandoeningen toenemen. Urinewegaandoeningen zijn pijnlijk en levensbedreigend.

Het is de moeite waard om te vermijden, ongeacht financiële overwegingen, maar laten we niet voorbijgaan aan het feit dat het behandelen van een urinewegblokkade duizenden dollars kan kosten.

Natvoer is een beetje duurder dan droogvoer, maar het is de extra kosten waard. Het goedkoopste natvoer is beter dan de duurste brokjes.

Lees ook: Nat versus droog kattenvoer: wat is beter voor katten?

Denk aan katjes – blijf uit de buurt van koolhydraatrijk voedsel.

Hoewel de oorzaken van obesitas en diabetes ingewikkeld zijn en niet volledig worden begrepen, weten we dat het beheersen van het koolhydraatgehalte kan helpen om de kansen van uw kat om beide te ontwikkelen te verminderen. De waarde van het beheersen van de koolhydraatinname van uw kat is gewoon een andere reden om te kiezen voor natvoer in plaats van droog.

Lees ook: De 10 beste gezonde ingeblikte, zachte en natte kattenvoeding

Een koolhydraatarm droogvoer is een zeldzaamheid en je betaalt er een aardige cent voor. Koolhydraatarm natvoer is echter eerder regel dan uitzondering, vooral bij de goedkoopste merken op de markt.

Als u geld wilt besparen terwijl u de koolhydraatinname van uw kat vermindert, is het kopen van natvoer de gemakkelijkste en meest economische manier om dit te doen.

Vermijd potentieel schadelijke additieven.

Goedkoop kattenvoer krijgt veel slechte pers omdat het de neiging heeft om dierlijke bijproducten te bevatten, maar dit is misschien niet de grootste tekortkoming van deze voedingsmiddelen. In plaats daarvan kan hun grootste tekortkoming hun neiging zijn om potentieel schadelijke additieven zoals kunstmatige kleuren, gevaarlijke conserveermiddelen en carrageen te bevatten. Vermijd deze ingrediënten wanneer je maar kunt.