De 6 beste kattenvoer om braken te stoppen

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Braken is een veel voorkomend probleem bij katten. Hoe gebruikelijk het ook is, het kan ervoor zorgen dat je kat zich onwel voelt en laat kattenouders zoals jij vaak achter met een stinkende puinhoop om op te ruimen.

Braken bij katten wordt over het algemeen geclassificeerd als acuut of chronisch.

Acuut braken, de meest voorkomende vorm bij katten, duurt over het algemeen één of twee dagen. Deze vorm van braken is gemakkelijk te behandelen, als behandeling al nodig is. Chronisch braken daarentegen is ernstiger, kan weken duren en kan een diergeneeskundige behandeling vereisen.

In één oogopslag: beste kattenvoer om braken te stoppen

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Over het algemeen beste

aac-table__image

9.9

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Smalls Fresh Ground Andere Vogel

 • Gemaakt met ingrediënten van menselijke kwaliteit
 • Rijk aan echte dierlijke eiwitten
 • Hoog in vocht, laag in koolhydraten

Beste ethisch verantwoorde producten

aac-table__image

8.3

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Open boerderij weide-gefokt lamsdroogvoer

 • Weidelam als hoofdingrediënt
 • Haringolie zorgt voor een rijke bron van omega-3 vetzuren
 • Zeer goed verteerbaar, gemaakt met 100% ingrediënten van menselijke kwaliteit

Voordat we ingaan op de beoordelingen van onze topkeuzes, laten we het probleem van braken bij katten eens nader bekijken.

Braken vs. Regurgitatie

Braken verwijst naar de evacuatie van voedsel uit de maag. Het is geen ziekte of diagnose op zichzelf, maar kan een symptoom zijn van een onderliggende aandoening.

Af en toe (acuut) braken bij katten is volkomen normaal. Als uw kat verder gezond is, moet u niet in paniek raken als hij een keer per maand of zo braakt, vooral als het braakliggende materiaal meestal haar is. Katten hebben de neiging om haar in te slikken tijdens het verzorgen en zullen van tijd tot tijd haarballen braken.

Als uw kat echter meer dan drie keer braakt en andere symptomen ontwikkelt, zoals lethargie of moeite met het houden van voedsel, neem dan contact op met uw dierenarts. Deze symptomen wijzen op een onderliggend gezondheidsprobleem dat veterinaire zorg kan vereisen.

De termen ‘braken’ en ‘regurgitatie’ worden soms door elkaar gebruikt, maar ze zijn niet precies hetzelfde. Het is goed om het verschil tussen de twee te kennen.

Hoewel braken over het algemeen wordt geassocieerd met problemen met de maag, is regurgitatie een passief proces dat verband houdt met de slokdarm. Regurgitatie treedt snel op zonder buikcontracties, meestal direct na het eten of drinken.

Als het braakliggende materiaal eruitziet als onverteerd voedsel, is het waarschijnlijk regurgitatie en niet braken.

Wat veroorzaakt braken bij katten?

Het vaststellen van de oorzaak van braken kan moeilijk zijn. De oorzaken van acuut of chronisch braken kunnen identiek zijn, hoewel er enkele uitzonderingen zijn.

Inname van vreemde voorwerpen of giftige stoffen is over het algemeen een oorzaak van acuut in plaats van chronisch braken.

Over het algemeen kunnen de oorzaken van braken bij katten worden onderverdeeld in vier categorieën:

 1. Toxines
 2. Drugs
 3. Dieet
 4. Ziekte

Toxines kunnen alles omvatten, van huishoudelijke chemicaliën tot giftige planten. Geneesmiddelen die braken kunnen veroorzaken, zijn chemotherapiebehandelingen, antibiotica en ontstekingsremmers.

Dieet is een van de meest voorkomende oorzaken van braken bij katten. Veel katten hebben een gevoelige maag, dus een acute episode van braken kan worden gekoppeld aan een plotselinge verandering in het dieet. Als je het dieet van je kat gaat veranderen, moet je hem langzaam overschakelen op het nieuwe voedsel om dit soort spijsverteringsproblemen te voorkomen.

Braken kan ook worden veroorzaakt door het eten van bedorven voedsel, afval of een dood dier. Het kan ook worden veroorzaakt door een gevoeligheid of voedingsintolerantie voor een ingrediënt in het voedsel.

Hier zijn enkele van de ingrediënten die het meest waarschijnlijk een voedingsintolerantie of gevoeligheid veroorzaken:

 • Levensmiddelenadditieven (kleur- en smaakstoffen)
 • Kunstmatige conserveermiddelen
 • Hoge niveaus van koolhydraten
 • Lactose (uit melk)
 • Bepaalde granen (tarwe, gerst, maïs)
 • Veel voorkomende eiwitten (kip, rundvlees, varkensvlees, eieren)

Als gifstoffen, medicijnen en dieet niet het probleem lijken te zijn, kan uw kat lijden aan een onderliggende ziekte of aandoening die zijn braken veroorzaakt.

Van systemische ziekten zoals hyperthyreoïdie en nierziekte is bekend dat ze braken veroorzaken. Deze aandoeningen zijn vrij ernstig en vereisen over het algemeen behandeling. Darmparasieten zoals rondwormen kunnen ook de spijsvertering van uw kat verstoren en braken veroorzaken.

Als u niet onmiddellijk in staat bent om de oorzaak van het braken van uw kat te identificeren, plan dan een afspraak met uw dierenarts. Uw dierenarts kan onderliggende aandoeningen uitsluiten en de gezondheidsproblemen van uw kat diagnosticeren. Zelfs als u weet wat het braken van uw kat veroorzaakt, is het nog steeds een goed idee om uw dierenarts uw kat te laten onderzoeken om de algehele gezondheid van uw kat te beoordelen.

Lees ook: Beste kattenvoer voor hairball control

Hoe braken bij katten te behandelen?

In sommige gevallen is de beste behandeling voor braken bij katten helemaal geen behandeling. Dit is over het algemeen het geval bij af en toe braken en haarballen. Als braken echter een chronisch probleem wordt, wilt u met uw dierenarts samenwerken om de oorzaak te identificeren en volg dan de behandelingsaanbevelingen van uw dierenarts om het braken te behandelen.

Voor af en toe braken, kan uw dierenarts aanbevelen om uw kat een dag of twee een flauw dieet te geven totdat het braken afneemt. Zorg ervoor dat water vrij beschikbaar is om uitdroging te voorkomen.
In gevallen van ernstig of chronisch braken, zal uw dierenarts waarschijnlijk medicatie voorschrijven om het probleem onder controle te houden.

Om te bepalen hoe u het braken van uw kat het beste kunt behandelen, moet u het volgende overwegen:

 • Frequentie van braken. Als uw kat binnen een periode van 24 uur één tot drie keer braakt, is het misschien niets om u zorgen over te maken (aarzel echter niet om uw dierenarts te bellen om er zeker van te zijn dat uw kat in orde is). Braken dat langer dan 24 uur duurt, moet door een dierenarts worden aangepakt om de oorzaak te identificeren.
 • Energie en activiteit. Als uw kat overgeeft maar zich verder normaal gedraagt, is het misschien niets om je zorgen over te maken. Als uw kat lusteloos wordt of extra symptomen ervaart, zoals diarree, constipatie of overmatige vocalisatie, breng hem dan naar de dierenarts.
 • Uiterlijk van bloed. Bloed braken is over het algemeen een indicatie van inwendige bloedingen en moet worden behandeld als een medisch noodgeval. Het bloed kan er rood of donkerbruin tot zwart uitzien, afhankelijk van uit welk deel van het spijsverteringskanaal het bloed komt.

Als u vermoedt dat het braken van uw kat te wijten kan zijn aan voedingsintolerantie of voedselgevoeligheid, kunt u het beste wijzigingen aanbrengen in het dieet van uw kat. Zoek naar kattenvoer dat is gemaakt met hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten en geen kunstmatige toevoegingen of ingrediënten die de maag van uw kat van streek kunnen maken. Praat met uw dierenarts voordat u wijzigingen aanbrengt in het dieet van uw kat.

Waar moet je op letten bij kattenvoer voor braken?

Tenzij u al weet op welke ingrediënten uw kat reageert, moet u mogelijk een eliminatiedieet volgen. Dit houdt in dat u uw kat gedurende 8 tot 12 weken een dieet met beperkte ingrediënten geeft dat is gemaakt met een nieuwe eiwitbron (een die uw kat nog niet eerder heeft gegeten) totdat alle tekenen van gevoeligheid verdwijnen.

Dit is over het algemeen de beste manier om actie te ondernemen als u een voedselallergie voor een specifiek ingrediënt vermoedt. Als u vermoedt dat het probleem meer verband houdt met de kwaliteit van het voedsel, is een eliminatiedieet mogelijk niet nodig. Uw dierenarts zal u specifieke instructies geven over hoe u het eliminatiedieet moet uitvoeren.

Hier zijn enkele dingen om op te letten bij een goed kattenvoer voor braken:

 • Gemaakt met gezonde, natuurlijke ingrediënten
 • Echte bron van dierlijke eiwitten
 • Matig gezond vetgehalte (idealiter dierlijk)
 • Laag koolhydraatgehalte, licht verteerbare koolhydraten
 • Vrij van bijproducten en vulstoffen van lage kwaliteit
 • Geen kunstmatige toevoegingen zoals kleuren, smaakstoffen of conserveermiddelen

Over het algemeen geldt: hoe korter de ingrediëntenlijst, hoe beter. Als een commercieel kattenvoer een lange lijst met ingrediënten heeft, is er meer voor uw kat om op te reageren.

Voor voedingsmiddelen met lange lijsten met synthetische supplementen aan het einde, wilt u misschien de kwaliteit van de hoofdingrediënten in twijfel trekken. Kattenvoer van lage kwaliteit heeft vaak lange lijsten met supplementen omdat de voedingsintegriteit van de hoofdingrediënten tijdens de verwerking in het gedrang komt (of het was nooit erg hoog om mee te beginnen). Natuurlijke bronnen van voedingsstoffen hebben altijd de voorkeur.

Heeft uw kat een door een dierenarts voorgeschreven dieet nodig?

Niet per se.

Veterinaire diëten bestaan wel voor gevoelige magen en voedingsintoleranties, maar dat zijn ze niet altijds de beste oplossing. Veel van deze producten gebruiken gehydrolyseerde eiwitten om het risico op het veroorzaken van voedselallergieën te minimaliseren, maar ze kunnen ook hogere concentraties koolhydraten bevatten dan optimaal is.

In plaats van een klein fortuin uit te geven aan een veterinaire formule van Purina One, Hill’s Science Diet of Royal Canin, zoek je naar een premium kattenvoer gemaakt met een enkele bron van hoogwaardige dierlijke eiwitten die weinig koolhydraten bevatten en zeer goed verteerbaar zijn. Uw dierenarts kan hoogwaardige commerciële diëten voor uw kat aanbevelen.

Misschien wilt u ook vers of nat voedsel versus droog voedsel overwegen.

Hoewel veel ouders van huisdieren de voorkeur geven aan droogvoer vanwege het gemak en de betaalbaarheid, kan natvoer een betere optie zijn om braken te stoppen. In vergelijking met droogvoer is natvoer over het algemeen hoger in eiwitten, lager in koolhydraten en rijker aan vocht, waardoor het voor veel katten smakelijker en beter verteerbaar is.

Naast het uitvoeren van onze eigen kwalitatieve analyse van de hier beoordeelde merken, hebben we monsters ingediend voor analyse op een ISO 17025 gecertificeerd laboratorium voor het testen en analyseren van voedingsmiddelen.

We kochten de producten tegen de volledige verkoopprijs en het hele testproces werd gefinancierd door All About Cats zonder directe input of invloed van de betrokken bedrijven.

Analytisch testen in een laboratorium voor voedselchemie geven ons de exacte macronutriënten- en micronutriënteninhoud van elk recept. De tests kijken ook naar microbiële inhoud, gist, schimmel en zware metalen, zodat u ervoor kunt zorgen dat u alleen het beste in de kom van uw kat stopt.

Om toegang te krijgen tot de laboratoriumrapporten voor elk voedsel dat hier wordt beoordeeld, klikt u op de link “labrapport bekijken” in de productbeoordeling.

Onze topkeuzes voor het best beoordeelde kattenvoer om braken te stoppen

De sleutel tot het voorkomen van braken bij katten is om een dieet te kiezen dat goed verteerbaar is. Het moet ook vrij zijn van allergie-inducerende ingrediënten en kunstmatige additieven.

Hier zijn de opties voor kattenvoer die we leuk vinden.

VOER “ALLABOUTCATS” IN OM 30% KORTING TE KRIJGEN OP UW EERSTE BESTELLING

Lees onze volledige merkbeoordeling

Eerste 5 ingrediënten: Kalkoen dij, Kalkoen lever, sperziebonen, erwten, boerenkool

Smalls Human-Grade Fresh Food, gemaakt met ingrediënten van menselijke kwaliteit en bereid in kleine batches, is onze topkeuze voor katten die last hebben van braken. Gemaakt met echte dierlijke eiwitten en andere natuurlijke ingrediënten, smalls vers voedsel is een hoogwaardig en voedzaam dieet dat elke kat gelukkig zou hebben.

Deze specifieke formule bevat echte kalkoen als hoofdingrediënt, aangevuld met kalkoenlever. Je vindt ook sperziebonen, erwten en boerenkool op de lijst als natuurlijke bronnen voor belangrijke voedingsstoffen.

Smalls vers voedsel maakt gebruik van goed verteerbare eiwitten en gezonde natuurlijke ingrediënten. Hun voedsel is volledig vrij van kunstmatige additieven en bijproducten, waardoor ze een geweldige keuze zijn voor katten met voedselgevoeligheden of andere spijsverteringsproblemen.

Als je kat niet van kalkoen houdt, biedt Smalls ook recepten voor kip, rundvlees en vis. Alle vier hun formules zijn er ook in twee texturen – paté of gehakt.

Ingrediënten:

Turkije dij, Kalkoen lever, sperziebonen, erwten, boerenkool, tricalciumfosfaat, koolzaadolie, cholinechloride, kaliumchloride, zout, taurine, magnesiumsulfaat, niacinamide, ijzersulfaat, zinksulfaat, vitamine E-supplement, thiaminemononitraat (vitamine B1), calciumpantothenaat (vitamine B5), kopersulfaat, pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), mangaansulfaat, riboflavine (vitamine B2), kaliumjodide, foliumzuur, biotine (vitamine B7), vitamine B12-supplement, Vitamine D3 Supplement

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 16%

Ruw vet: 8.5%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 72%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 57.14%

Vet: 30.36%

Vezel: 5.36%

Koolhydraten: 7.14%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 41.4%

Vet: 53.42%

Koolhydraten: 5.18%

Wat we leuk vonden:

 • Gemaakt met ingrediënten van menselijke kwaliteit
 • Rijk aan echte dierlijke eiwitten
 • Hoog in vocht, laag in koolhydraten
 • Vrij van gluten, granen en vulstoffen

Wat we niet leuk vonden:

 • Vrij duur in vergelijking met andere opties
 • Niet voorgeportioneerd zoals sommige verse kattenvoer

Hond &Gatos Chicken &Chicken Liver Formula Grain-Free Canned Cat Food

View On Chewy View On Amazon

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Fieerste 5 Ingrediënten: Kip, Kippenbouillon, Kippenlever, Calciumcarbonaat, Agar-Agar

Dit Hound &Gatos-recept ondersteunt niet alleen de algehele gezondheid van uw kat met hoogwaardige ingrediënten, maar het bevordert ook de gastro-intestinale en vachtgezondheid. Deze formule zit boordevol hoogwaardige dierlijke eiwitten en gezonde dierlijke vetten en is vrij van toegevoegde koolhydraten.

Deze formule bevat verse kip als eerste ingrediënt, met aanvullende eiwitten en essentiële voedingsstoffen uit kippenlever. Dit zijn de primaire ingrediënten – de rest van de lijst zijn gewoon supplementen die worden gebruikt om de voedingsbalans te waarborgen.

Omdat dit recept is gemaakt met echte kip als hoofdingrediënt, heeft het veel natuurlijke smaak. Als je kat gevoelig is voor kip, probeer dan Hound &Gatos Trout &Duck Recipe.

Ingrediënten:

Kip, Kippenbouillon, Kippenlever, Calciumcarbonaat, Agar-Agar, Kaliumchloride, Cholinechloride, Zout, Taurine, Zalmolie, Ijzereiwitaat, Zinkproteïne, Mangaanproteïne, Koperproteïne, Magnesiumproteïne, Magnesiumproteïne, Natriumseleniet, Calciumjodaat, Thiaminemononitraat, Niacinesupplement, Vitamine E-supplement, Calciumpantothenaat, Pyridoxinehydrochloride, Riboflavinesupplement, Biotine, Vitamine A-supplement, Vitamine B12 Supplement, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 9%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

As: 2.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 40.91%

Vezel: 4.55%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 31.39%

Vet: 68.61%

Wat we leuk vonden:

 • Eiwitrijk, geen toegevoegde koolhydraten
 • Geen kunstmatige toevoegingen, goed verteerbaar
 • Eén hoogwaardige eiwitbron

Wat we niet leuk vonden:

 • Sommige katten kunnen gevoelig zijn voor kip
 • Bevat wat verdikkingsmiddel (agar-agar)

Gebruik AAC20-code om 20% korting te krijgen op uw eerste bestelling voor automatisch verzenden

Lees onze volledige merkbeoordeling

Eerste 5 ingrediënten: Humaan gekweekt lamsvlees, oceaanwitvismeel, haringmeel, garbanzobonen (kikkererwten), rode linzen

Als het gaat om het beste kattenvoer om braken te voorkomen, zijn hoogwaardige ingrediënten een must, en deze Open Farm droogvoerformule heeft ze in schoppen. Met humaan gefokt lamsvlees als eerste ingrediënt, gevolgd door oceaanwitvismeel en haringmeel, zit deze formule boordevol dierlijke eiwitten.

Naast het feit dat het rijk is aan dierlijke eiwitten, bevat dit recept haringolie als een rijke bron van omega-3-vetzuren. Zonnebloemolie, die verderop in de lijst voorkomt, is rijk aan omega-6-vetzuren.

Wat dit recept vooral goed maakt voor katten die worstelen met braken, is dat het nieuwe dierlijke eiwitten bevat zonder moeilijk te verteren granen, vulstoffen of kunstmatige conserveermiddelen. Dit recept is iets hoger in koolhydraten dan we zouden willen, maar het is vrij van maïs, tarwe en soja.

Ingrediënten:

Humaan gekweekt lamsvlees, oceaanwitvismeel, haringmeel, garbanzobonen (kikkererwten), rode linzen, haringolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), kokosolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), groene linzen, pompoen, natuurlijke smaak, niet-GMO veenbessen, gedroogd cichoreiwortelextract, cholinechloride, appels, paardenbloemgroenten, zout, taurine, kurkuma, zonnebloemolie, gedroogd Yucca Schidigera-extract, gemengde tocoferolen (een natuurlijk conserveermiddel), calciumcarbonaat, Zinkproteïne, ijzerproteïnaat, koperproteïnaat, mangaaneiwitaat, natriumseleniet, calciumjodaat, vitamine E-supplement, thiaminemononitraat, niacinesupplement, D-calciumpantothenaat, biotine, vitamine A-acetaat, riboflavinesupplement, vitamine B12-supplement, vitamine D3-supplement, foliumzuur, tricalciumfosfaat, rozemarijnextract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 37%

Ruw vet: 18%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 41.11%

Vet: 20%

Vezel: 3.33%

Koolhydraten: 35.56%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 32.83%

Vet: 38.78%

Koolhydraten: 28.39%

Wat we leuk vonden:

 • Weidelam is de primaire ingredient
 • Haringolie zorgt voor een rijke bron van omega-3 vetzuren
 • Goed verteerbaar
 • Geen vulstoffen, bijproducten of vaag genoemde ingrediënten

Wat we niet leuk vonden:

 • Geen single-source eiwitformule
 • Bevat een aanzienlijk aantal plantaardige ingrediënten
 • Bevat niet het vocht dat uw kat nodig heeft

View On Chewy View On Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Eerste 5 ingrediënten: Kip, Kippenlever, Kippenbouillon, Kalkoen, Gemalen lijnzaad

Wellness staat bekend om hun levensfase- en levensstijlspecifieke kattenvoerformules. De CORE-lijn van kattenvoer is eiwitgericht en vrij van granen en kunstmatige toevoegingen. Binnen de CORE-productlijn biedt Wellness zes recepten die speciaal zijn geformuleerd voor de spijsvertering.

Deze paté is voornamelijk op basis van kip, met verse kip en kippenlever bovenaan de lijst. Deze ingrediënten worden aangevuld met extra dierlijke eiwitten uit verse kalkoen. Zalmolie is het belangrijkste toegevoegde vet en een uitstekende bron van huid- en vachtondersteunende omega-3-vetzuren.

Wat dit recept een bijzonder goede keuze maakt voor katten die worstelen met braken, is de opname van prebiotische vezels zoals appelpoeder en pompoenpoeder. Prebiotische vezels helpen de spijsvertering van uw kat te verbeteren door voedsel te bieden voor de nuttige bacteriën in hun darm. Het feit dat het voedsel vrij is van kunstmatige additieven, bonen en peulvruchten helpt ook de verteerbaarheid te verbeteren.

Als u op zoek bent naar een goed verteerbaar kattenvoer om de maagklachten van uw kat en andere GI-problemen op te lossen, is de CORE Digestive Health-lijn van Wellness het overwegen waard.

Ingrediënten

Kip, Kippenlever, Kippenbouillon, Kalkoen, Gemalen lijnzaad, Kaliumchloride, Appelpoeder, Cranberrypoeder, Pompoenpoeder, Taurine, Zalmolie (Geconserveerd met gemengde tocoferolen), Inuline, Cholinechloride, Cassiagom, Xanthaangom, Zout, Magnesiumsulfaat, IJzerproteïne, Zinkproteïne, Bosbessenpoeder, Papajapoeder, Granaatappelpoeder, Vitamine E-supplement, Pepermuntbladpoeder, Kaneel, Venkelpoeder, Thiaminemononitraat, Koperproteïne, Mangaan proteïnaat, natriumseleniet, niacine supplement, D-calcium pantothenaat, pyridoxine hydrochloride, riboflavine supplement, vitamine A supplement, biotine, kaliumjodide, vitamine D3 supplement, vitamine B12 supplement, foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 7%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

As: 2.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 31.82%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 6.82%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 35.09%

Vet: 59.65%

Koolhydraten: 5.26%

Wat we leuk vonden:

 • Goed verteerbaar voor de meeste katten
 • Top vier ingrediënten zijn allemaal dierlijk
 • Aangevuld met prebiotische vezels
 • Vertrouwt voornamelijk op dierlijke eiwitten en vetten

Wat we niet leuk vonden:

 • Duur, geprijsd meer dan $ 0,70 per ounce
 • Koolhydraten zijn iets hoog, meer dan 15%

View On Chewy View On Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Eerste 5 ingrediënten: Kip met been, Kippenmeel, Bruine Rijst, Havermout, Gerst

Als uw kat de voorkeur geeft aan brokjes boven ingeblikt voedsel, kan dit Blue Buffalo Sensitive Stomach kattenvoer een goede optie zijn. Het bevat echte kip als eerste ingrediënt, aangevuld met extra eiwitten uit kippenmeel en menhaden vismeel.

Deze formule is speciaal ontworpen voor katten met gevoelige magen, dus het bevat hoogwaardige ingrediënten zoals echte dierlijke eiwitten, volle granen en gezonde dierlijke vetten. Je vindt ook prebiotica en probiotica op de lijst. Deze ingrediënten hebben zeer lange namen en een variëteit is inbegrepen – dit is wat de ingrediëntenlijst zo lang doet lijken.

Wat Blue Buffalo-producten uniek maakt, is de opname van hun eigen LifeSource Bits. Deze bevatten een rijke mix van antioxidanten, vitamines en mineralen om de algehele gezondheid van uw kat te ondersteunen. Ze helpen ook bij het ondersteunen van een gezonde huid, een sterk immuunsysteem en een gezonde spijsvertering.

Ingrediënten:

Uitgebeende kip, kippenmeel, bruine rijst, havermout, gerst, erwteneiwit, erwten, kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), gedroogd eiproduct, natuurlijke smaak, lijnzaad (bron van omega 6-vet Zuren), Erwtenvezel, Menhaden vismeel, visolie (bron van omega 3-vetzuren), DL-methionine, calciumsulfaat, fructooligosaccharide, calciumchloride, calciumcarbonaat, cholinechloride, kaliumchloride, aardappelen, gedroogde cichoreiwortel, taurine, gedehydrateerd alfalfameel, alfalfa-voedingsconcentraat, zout, veenbessen, geconserveerd met gemengde tocoferolen, zoete aardappelen, wortelen, plantaardig sap voor kleur, ijzersulfaat, niacine (vitamine B3), ijzer aminozuurchelaat, Zink aminozuur chelaat, etc…

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 32%

Ruw vet: 16%

Ruwe celstof: 3.5%

Vocht: 9%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 35.16%

Vet: 17.58%

Vezel: 3.85%

Koolhydraten: 43.41%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 29%

Vet: 35.21%

Koolhydraten: 35.79%

Wat we leuk vonden:

 • Gemaakt met hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten
 • Aangevuld met prebiotica en probiotica
 • Nutritioneel uitgebalanceerd en licht verteerbaar

Wat we niet leuk vonden:

 • Geen single-source eiwitrecept
 • Bevat wat gluten (gerst)

Bekijk op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Eerste 5 ingrediënten: Kip, Aardappeleiwit, Gedroogde Erwten, Gedroogde Aardappelen, Tapioca

Onze topkeuze voor het beste kattenvoer voor oudere katten die braken is Halo Holistic Chicken &Chicken Liver Recipe Grain-Free Senior Dry Cat Food. Dit recept bevat echte kip als eerste ingrediënt.

Naast het feit dat het is geformuleerd voor oudere katten, is dit recept ontworpen om de spijsvertering van uw kat te ondersteunen. Het is gemaakt met gezonde natuurlijke ingrediënten, geen bijproducten en gesmolten vleesmaaltijden. Het is ook goed verteerbaar, dankzij het ontbreken van kunstmatige toevoegingen.

Dit recept is een geweldige keuze voor oudere katten waarvan het metabolisme vertraagt. Het biedt veel verteerbare eiwitten en vezels om een gezonde spijsvertering te ondersteunen. Het wordt ook aangevuld met de antioxidanten die uw kat nodig heeft voor een optimale gezondheid.

Ingrediënten:

Kip, aardappeleiwit, gedroogde erwten, gedroogde aardappelen, tapioca, soja-eiwitconcentraat, kippenlever, kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), gedroogd eiproduct, natuurlijk aroma, erwtenvezel, lijnzaad, calciumsulfaat, zalmolie, dicalciumfosfaat, gedroogd bacillus coagulans fermentatieproduct, gedroogde bosbessen, gedroogde veenbessen, gedroogde wortelen, gedroogde zoete aardappelen, zout, inuline, cholinechloride, taurine, vitamines (vitamine E-supplement, Niacine Supplement, Thiamine Mononitraat, etc…

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 30%

Ruw vet: 10%

Ruwe celstof: 5%

Vocht: 10%

As: 7%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 33.33%

Vet: 11.11%

Vezel: 5.56%

Koolhydraten: 42.22%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 32.51%

Vet: 26.32%

Koolhydraten: 41.18%

Wat we leuk vonden:

 • Geformuleerd om de spijsvertering te ondersteunen
 • Rijk aan omega-3 vetzuren
 • Goed verteerbaar, geen kunstmatige toevoegingen

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat wat plantaardige eiwitten
 • Vrij duur in vergelijking met andere opties

Laatste gedachten

Braken is een veel voorkomend GI-probleem bij katten. In veel gevallen is het mild en lost het zichzelf binnen een paar dagen op. Andere keren kan het echter weken duren en een veel ernstiger gezondheidsprobleem worden.

Breng uw kat naar de dierenarts als braken problematisch is geworden of als u extra symptomen opmerkt (vooral bloed in het braaksel). Uw dierenarts kan een paar dagen een flauw dieet aanbevelen om de buik van uw kat een pauze te geven, maar u moet ook een permanente overstap overwegen naar een beter verteerbaar voedsel van hogere kwaliteit om te voorkomen dat het probleem terugkeert.

Een nieuw dieet van koolhydraatarm, allergeenvrij en volledig natuurlijk voedsel kan helpen om de buik van uw kat te kalmeren en het braken te stoppen. Werk samen met uw dierenarts om het beste behandelplan te bedenken om het braken van uw kat te stoppen.

Gerelateerde artikelen:

Veelgestelde vragen

Moeten katten eten na het braken?

Als uw kat een of twee keer braakt, maar anders goed lijkt te zijn, wilt u misschien nog steedsemove voedsel voor een paar uur. Nadat u de maag van uw kat de kans hebt gegeven om te rusten, kunt u opnieuw voedsel introduceren of een flauw dieet van gekookte, ongekruide kipfilet proberen. Zorg ervoor dat uw kat te allen tijde toegang heeft tot vers water.

Waarom gooit mijn kat onverteerd voedsel over?

Als uw kat onverteerd voedsel overgeeft, is dit waarschijnlijk oprispingen en niet braken. Regurgitatie gebeurt vaak wanneer een kat te snel te veel eet. Het geregenereerde voedsel zal onverteerd zijn en zal over het algemeen worden geregenereerd in een lange, buisvormige vorm.

Waarom braakt mijn kat elke dag?

Het is normaal dat katten af en toe overgeven, maar meer dan drie keer per maand is abnormaal. Als uw kat dagelijks overgeeft, moet u het probleem niet negeren. Het kan iets simpels zijn als haarballen, maar het kan er ook op wijzen dat je kat een ernstige ziekte heeft. Hoe dan ook, neem zo snel mogelijk contact op met uw dierenarts.