De 5 beste krasafschrikmiddelen voor katten

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

De klauwen van je kat groeien van binnenuit en naarmate er nieuwe lagen ontstaan, worden de buitenste lagen dof en rafelig. Krabben helpt je kat om de oude buitenste lagen af te schudden. Het activeert ook geurklieren in de poten van uw kat en markeert het kraboppervlak effectief als het territorium van uw kat.

Krabben is een natuurlijk en functioneel gedrag voor katten en niet een gedrag dat moet worden ontmoedigd. Dat betekent echter niet dat je moet toekijken en je kat je meubels moet laten versnipperen.

Het is belangrijk om uw kat te voorzien van alternatieve kraboppervlakken, maar als zijn favoriete krabplek nog beschikbaar is, kan hij geen interesse tonen. Kattenkrabafschrikmiddelen voorkomen dat uw kat krabt waar u niet wilt dat hij dat doet, waardoor zijn natuurlijke instincten worden omgeleid naar een meer geschikte uitlaatklep.

In één oogopslag: onze topkeuzes voor de beste kattenkrasterafschrikmiddelen om te kopen

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Beste krasafschrikkingstape

aac-table__image

10.0

Geplukt door 31 mensen vandaag!

KatSupreme Dubbelzijdige Afschrikking Tape

 • Grote 12×17 inch dubbelzijdige platen
 • Kan worden bijgesneden tot de gewenste grootte en vorm
 • Transparant om te mengen met het oppervlak

Beste feromoonspray

aac-table__image

9.8

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Comfort Zone Katten kalmerende spray

 • Comfort Zone Katten kalmerende spray
 • Veilig voor gebruik op meerdere verschillende oppervlakken
 • Kan helpen bij het verminderen van urinemarkering

Beste motion activated spray

Beste Kras Afschrikkingsmat

aac-table__image

9.4

Geplukt door 21 mensen vandaag!

FUKUMARU Cat Krabmat

 • Stevig opgebouwd uit natuurlijke sisalmaterialen
 • Antislip bodem om het te helpen hechten aan gladde oppervlakken
 • Kan horizontaal of verticaal worden geïnstalleerd

Beste meubelbeschermer

aac-table__image

9.3

Geplukt door 18 mensen vandaag!

Navaris 2x Cat Krasloten Sofa Protector

 • Royaal bemeten met een groot krasoppervlak
 • Duurzaam geconstrueerd met sterke naden
 • Werkt zowel aan gestoffeerde meubels als aan leer

Waarom zou u ons vertrouwen?

We hebben talloze uren besteed aan het uitzoeken wat een product veilig, effectief en katvriendelijk maakt. We hebben de verschillende soorten krasafschrikmiddelen onderzocht die beschikbaar zijn, klantrecensies gelezen en real-world tests uitgevoerd op enkele van de meest populaire producten in deze categorie.

Om deze recensie te schrijven, onderzocht Kate Barrington de beste kattenkrabafschrikmiddelen op de markt en bestelde een assortiment om te testen. Ze testte deze producten met haar drie katten Bagel, Biscuit en Munchkin om de beste optie te vinden voor vijf unieke situaties.

Wat doet een kattenkrab afschrikmiddel?

Een kattenkrabafschrikmiddel is gewoon een product dat helpt voorkomen dat uw kat aan een bepaald oppervlak krabt. Krasafschrikmiddelen voor katten werken op een of meer van de volgende manieren:

1. Ze maken een oppervlak minder aantrekkelijk voor katten om te krabben.

Katten voelen zich aangetrokken tot ruwe materialen en daarom werken sisal- en tapijtbedekking krabpalen zo goed. Helaas hebben gestoffeerde meubels een vergelijkbare aantrekkingskracht. Een van de eenvoudigste manieren om krabben af te schrikken, is door het oppervlak minder aantrekkelijk te maken voor uw kat.

Een manier om dat te doen is door een kleverig krasafschrikmiddel te gebruiken. Deze afschrikmiddelen werken als dubbelzijdige tape en kunnen rechtstreeks op een meubelstuk worden bevestigd zonder schade aan te richten. Ze zijn er in verschillende maten en kunnen worden bijgesneden tot de ideale vorm en grootte. Ze zijn over het algemeen ook helder, zodat ze niet opvallen als een zere duim.

Een andere manier om een kraboppervlak minder aantrekkelijk te maken voor katten is door geur te gebruiken. Katten hebben gevoelige neuzen en bepaalde geuren fungeren als afschrikmiddel. Het oppervlak besproeien met iets dat uw kat onaangenaam vindt, kan dit helpen voorkomen dat hij krabt.

2. Ze creëren een fysieke barrière om schade veroorzaakt door krassen te voorkomen.

Als het minder wenselijk maken van het oppervlak voor krabben niet werkt, kunt u altijd een fysieke barrière creëren om te voorkomen dat de klauwen van uw kat schade aanrichten.

Fysieke kattenkrabafschrikmiddelen kunnen rechtstreeks op een meubelstuk of een ander oppervlak worden aangebracht. Ze zijn vaak gemaakt van klauwbestendig plastic, maar je kunt ook producten vinden die passen bij de kleur en textuur van gestoffeerde meubels.

Houd er rekening mee dat fysieke barrières uw kat er niet van weerhouden om te krabben – ze creëren gewoon een laag bescherming. Als uw kat aan het oppervlak blijft krabben, moet u het product mogelijk van tijd tot tijd vervangen omdat het schade oploopt.

3. Ze helpen bij het verlichten van symptomen van angst die kunnen bijdragen aan krabgedrag.

Hoewel krabben een volledig natuurlijk gedrag is voor alle katten, kunnen katten die last hebben van angst of stress het gedrag vaker vertonen. Het creëren van een rustige, stressvrije omgeving voor uw kat kan helpen om ongewenst krabgedrag te verminderen.

Een van de meest effectieve methoden voor het verzachten van stress en angst bij katten is een feromoonspray. Feromonen zijn gewoon chemische signalen die dieren gebruiken om te communiceren. Ze worden vrijgegeven door de geurklieren van je kat om zijn territorium te markeren, maar ze worden ook vrijgegeven door moederkatten om hun kittens te kalmeren. Producten die kattenferomonen afgeven, kunnen een kalmerend effect hebben op uw kat.

Als chronische angst een probleem is voor uw kat, kan een feromoonverspreider die op de muur wordt aangesloten een goede optie zijn. Als uw kat de neiging heeft om zijn angst te uiten door specifieke oppervlakken te krabben, kan een afschrikwekkende spray die feromonen bevat, helpen.

4. Ze schrikken je kat wanneer hij het gebied nadert dat je wilt beschermen.

Katten kunnen worden bepaald en fysieke of sprayafschrikmiddelen werken in sommige gevallen misschien niet. Gelukkig hebben katten ook de neiging om gemakkelijk te schrikken, dus als je die eigenschap in je voordeel kunt gebruiken, kun je je kat misschien trainen om de oppervlakken te vermijden die hij vaak krabt.

Kattenkrabafschrikmiddelen die uw kat wegjagen van de krabplaats gebruiken meestal een van de twee methoden (of beide): geluid of sensatie. Deze kattenkrabafschrikmiddelen zijn meestal bewegingsgeactiveerd, dus ze produceren een verrassend geluid of geven een pufje lucht af wanneer uw kat de sensor activeert.

Bij voortgezet gebruik kunnen deze afschrikmiddelen ervoor zorgen dat uw kat na verloop van tijd een negatieve associatie met het kraboppervlak ontwikkelt. U kunt het apparaat zelf uiteindelijk misschien uitfaseren zodra uw kat het gebied zelf begint te vermijden.

De 5 beste krasafschrikmiddelen voor katten op de markt

Gekozen op basis van kattenvriendelijkheid, hoogwaardige materialen, doordacht ontwerp en positieve klantbeoordelingen, zijn hier onze top 5 keuzes voor de beste kattenkrabafschrikmiddelen die u kunt kopen:

#1 Beste Kras Afschrikking Tape: KatSupreme Dubbelzijdige Afschrikking Tape

Bekijk op Amazon

Plakkerige krasafschrikkingstapes zijn een snelle en gemakkelijke optie, om nog maar te zwijgen van een van de meer betaalbare oplossingen voor probleemkrabben. Katten houden niet van het gevoel van de plakband onder hun poten.

KatSupreme dubbelzijdige afschrikkingstape wordt geleverd in extra grote vellen van 12 inch breed en 17 inch lang. Ze worden verkocht in sets van 8, 10 of 12 om schadevrije bescherming te bieden voor meubels en andere oppervlakken in huis. De vellen zijn flexibel en transparant, zodat ze aanpasbaar zijn voor oppervlakken van bijna elke grootte of vorm, en ze passen op in bijna onzichtbare bescherming.

Ik gebruikte KatSupreme dubbelzijdige afschrikkingstape aan het uiteinde van een sectionaal waar mijn kat Biscuit graag krabt. De tape kon gemakkelijk op de stof worden bevestigd en mooi worden gemengd. Ik waardeerde het grote formaat van de vellen – één vel bedekte de hele bovenkant van de arm en ik gebruikte er nog een om de zijkant van de sectie te bedekken voor een beetje extra bescherming.

Deze extra grote vellen zijn voordelig geprijsd, vooral gezien het feit dat ze op de gewenste grootte kunnen worden bijgesneden zonder onnodig afval. Ik vond ze voldoende plakkerig, hoewel ik kan zien hoe het dunne materiaal zich misschien niet zo goed hecht aan getextureerde oppervlakken. Mijn sectionaal is bedekt met gladde, strakke stof, zodat de tape gemakkelijk hechtte.

Het is ook vermeldenswaard dat omdat deze vellen een kleverig oppervlak hebben, ze kattenhaar en ander puin verzamelen.

Wat we leuk vonden:

 • Grote 12×17 inch dubbelzijdige platen
 • Kan worden bijgesneden tot de gewenste grootte en vorm
 • Eenvoudig aan te brengen en indien nodig te verwijderen
 • Transparant om te mengen met het oppervlak

Wat we niet leuk vonden:

 • Mei niet goed hechten aan getextureerde oppervlakken
 • Niet aanbevolen voor lederen meubels
 • Kleverig oppervlak verzamelt kattenhaar

#2 Beste feromoonspray: Comfort Zone Cat Calming Spray

Bekijk op Chewy View op Amazon

Frequent krabben kan een teken zijn van angst bij katten en het is de moeite waard om het probleem bij uw dierenarts aan te kaarten. Naast een goede behandelingskuur, kunt u ook overwegen om een kalmerende spray zoals deze te gebruiken om destructief krabben te ontmoedigen en uw kat te helpen zich thuis comfortabeler te voelen.

Comfort Zone kalmerende spray wordt geleverd in een 2-ounce fles die ideaal is voor op reis. Het biedt een veilige, niet-toxische oplossing voor krabben en kan ook helpen bij het verminderen van problemen met urinemarkering en andere door angst veroorzaakte gedragsproblemen.

Deze spray is niet schadelijk voor gebruik op stoffen, bekleding en hardhout. Het bevat kalmerende feromonen die uw kat het signaal geven dat het gebied waarop het wordt aangebracht veilig is. Spray het waar uw kat de neiging heeft om te krabben, op zijn beddengoed en in zijn reismand voor uitstapjes naar de dierenarts.

Mijn katten worstelen niet met angst, dus het was moeilijk om de kalmerende effecten van de spray te testen, maar sommige klanten hebben positieve resultaten gemeld.

Zoals talrijke beoordelingen bevestigen, vond ik dat de sproeier zelf niet altijd goed werkte. De geur van de spray is ook behoorlijk sterk. Sommige klanten hebben gemeld dat de spray beter werkt als een kattenafweermiddel dan als een kalmerende spray.

Wat we leuk vonden:

 • Bevat kalmerende kattenferomonen
 • Veilig voor gebruik op meerdere verschillende oppervlakken
 • Kan helpen bij het verminderen van urinemarkering

Wat we niet leuk vonden:

 • Vrij duur voor een kleine fles
 • Sproeikop werkt niet altijd goed
 • Sommige klanten vonden de geur te sterk

#3 Beste motion activated spray: PetSafe SSSCAT Motion Activated Pet Repellent

Bekijk op Chewy View op Amazon

Als uw kat vastbesloten is om zich niet te laten afschrikken door plakband of stinkende spray, moet u misschien de grote kanonnen tevoorschijn halen: het SSSCAT-sproeisysteem. Dit systeem bestaat uit een bewegingsgeactiveerde sproeier die een snelle uitbarsting van spray afgeeft, waardoor uw kat schrikt met zowel het geluid als het gevoel van luchtbeweging.

Het systeem wordt geleverd met een blikje spray afschrikmiddel dat tot 100 sprays meegaat. U verwijdert eenvoudig de dop uit de spuitbus, plaatst de bewegingsgeactiveerde sproeier erop en schuift de borgring op zijn plaats. U kunt de richting van de spray aanpassen door de sproeikop te draaien of de sproeikop op en neer te bewegen.

Dit systeem vereist vier AAA-batterijen, maar het is vrij compact en gemakkelijk te gebruiken op tellers, in ingangen of waar uw kat ook maar wil krabben. Plaats het gewoon op een plat oppervlak en richt de sproeier op de plek waar uw kat het meest waarschijnlijk de bewegingsgestuurde sensor zal activeren.

Het is duur in vergelijking met andere krasafschrikmiddelen, maar klanten lijken grotendeels tevreden met de prestaties. Uit meer dan 12.000 beoordelingen geven Amazon-klanten dit product een 3.9 van de 5-sterrenbeoordeling. Het kan echter lastig zijn om te beslissen waar de spray op moet worden gericht, en sommige katten laten zich er gewoon niet door afschrikken.

Omdat andere krasafschrikmiddelen zo goed voor mij werken, besloot ik het SSSCAT-spuitsysteem voor een ander doel te gebruiken. Mijn kat Biscuit schreeuwt graag de hele ochtend tegen me door de slaapkamerdeur, dus ik plaatste hem ’s nachts naast het deurkozijn. De spray werkte zeker zoals gepland, hoewel het vrij gemakkelijk was voor Biscuit om te beginnen miauwen van iets verder weg, uit de lijn van spray.

Wat we leuk vonden:

 • Bewegingsgeactiveerd binnen drie voet
 • Spray is geurloos en onschadelijk voor huisdieren
 • Elk blikje bevat maximaal 100 sprays

Wat we niet leuk vonden:

 • Vereist 4 AAA-batterijen
 • Mag niet erg vastberaden katten afschrikken
 • Kan lastig zijn om te weten waar je het moet richten

#4 Beste Kras Afschrikmiddel Mat: FUKUMARU Cat Scratcher Mat

Bekijk op Amazon

Katten hebben een eigen geest en als ze eenmaal een favoriete krabplek hebben gekozen, kan het moeilijk zijn om ze af te schrikken – vooral als het een ongewone locatie is. Het is gemakkelijk genoeg om een deken over de arm van een bank te draperen, maar voor vlakke oppervlakken heb je zoiets als de FUKUMARU kattenkrabmat nodig.

Deze krasmat meet 15,7 bij 23,6 inch en is gemaakt van natuurlijk sisalmateriaal. Het heeft een antislipontwerp met latex noppen aan de onderkant van de mat. Het wordt ook geleverd met vier klittenbandpads die op een glad oppervlak en op de onderkant van de mat kunnen worden geïnstalleerd om het op zijn plaats te houden.

Ik vond de FUKUMARU krasmat stevig geconstrueerd, hoewel de dikte het een beetje moeilijk maakte om de mat plat te maken omdat deze was opgerold voor verzending. Toen ik het eenmaal had platgedrukt en op de grond had gelegd, gingen mijn katten er echter onmiddellijk naartoe.

Deze mat is zeer veelzijdig qua installatie zolang het oppervlak vlak en glad is. Ik heb het op de vloer gebruikt, maar productfoto’s stellen voor dat de mat aan een muur wordt bevestigd om een verticaal krasoppervlak te creëren.

De enige potentiële problemen die ik zie met het product (waar klanten het over eens lijken te zijn) hebben te maken met de grootte en installatiemethode.

Deze krasmat is vrij klein en is slechts in één maat verkrijgbaar. Ten tweede hebben de klittenbandpads een kleverige lijm aan één kant om het product op zijn plaats te houden, maar ik maakte me zorgen over de lijm die mijn vloer zou beschadigen. Zonder stevig op het oppervlak te worden bevestigd, kan ik zien hoe een matje zo klein kan bewegen als je kat krabt.

Wat we leuk vonden:

 • Stevig opgebouwd uit natuurlijke sisalmaterialen
 • Verkrijgbaar in vier verschillende kleuren
 • Antislip bodem om het te helpen hechten aan gladde oppervlakken
 • Kan horizontaal of verticaal worden geïnstalleerd

Wat we niet leuk vonden:

 • Vrij klein van formaat
 • Klittenband installatiepads kunnen oppervlakken beschadigen

#5 Beste meubelbeschermer: Navaris 2x Cat Scratch Mats Sofa Protector

Bekijk op Amazon

Als dubbelzijdige tape niet genoeg is om uw kat af te schrikken, kan iets dat een zekere mate van fysieke bescherming biedt, de truc doen. Deze meubelbeschermers van Navaris zijn duurzaam opgebouwd uit linnen en sisalstof om uw kat een geschikter oppervlak te bieden om te krabben.

Deze krasmatten worden verkocht in een set van twee, dus je kunt ze aan beide uiteinden van een bank of bank gebruiken. Ze meten 45 cm (17,7 inch) breed met een sisaloppervlak van 60 cm (23,6 inch) en een extra linnen van 70 cm (27,5 inch) dat u over de arm kunt vouwen en in de kussens kunt stoppen om het op zijn plaats te houden.

Ik was onder de indruk van de Navaris bankbeschermer. De krasmat is royaal van formaat en het linnen uiteinde was lang genoeg om in en onder het bankkussen te stoppen. Mijn kat Biscuit moet het oppervlak zeer aantrekkelijk hebben gevonden, want ze begon te rekken en te krabben zodra ik haar op de bankarm legde na het installeren van de mat.

Een ding dat het vermelden waard is, is dat de mat niet wordt geleverd met pinnen om hem aan het meubilair te bevestigen. Het werkt heel goed voor banken met verwijderbare kussens, maar ze blijven misschien niet zo goed op hun plaats als je de extra niet onder een kussen kunt stoppen.

Sommige klanten merken op dat hun katten niet geïnteresseerd zijn in het product. Als u de mat echter als meubelbeschermer gebruikt en alternatieve kraboppervlakken voor uw kat biedt, zal het doel van krasafschrikking nog steeds worden bereikt.

Wat we leuk vonden:

 • Wordt geleverd in een handige two-pack
 • Royaal bemeten met een groot krasoppervlak
 • Duurzaam geconstrueerd met sterke naden
 • Werkt zowel aan gestoffeerde meubels als aan leer

Wat we niet leuk vonden:

 • Sommige katten nemen het product niet mee
 • Werkt mogelijk niet zo goed voor banken zonder verwijderbare kussens

Twee andere opties om te overwegen

De hierboven besproken producten zijn ontworpen om uw kat ervan te weerhouden te krabben, maar dat is slechts één stukje van de puzzel. Als u actie gaat ondernemen om te voorkomen dat uw kat aan bepaalde oppervlakken krabt, moet u hem een alternatieve optie bieden.

Krabpalen en maandverband zijn een absolute must in elk katvriendelijk huishouden.

Verticale krabpalen en horizontale krabkussens bieden uw kat een geschikt oppervlak waarop hij zijn natuurlijke krabinstincten kan toepassen. Verticale palen zijn ideaal omdat uw kat goed in de rek kan komen als hij krabt. Ze moeten hoog genoeg zijn om de lengte van het lichaam van uw kat te accommoderen en moeten een stevige basis hebben om te voorkomen dat ze omvallen.

Sommige katten geven echter de voorkeur aan horizontale krabkussens, dus het is de moeite waard om een van elk te proberen om te zien welke optie uw kat verkiest. Horizontale pads zijn vaak gemaakt van karton versus sisal of tapijt en kunnen gemakkelijk worden verwerkt in speelgoed zoals captive ball tracks.

Bekijk hier onze topkeuzes voor de beste kattenkrabpalen.

Als derde beschermingslaag voor uw meubels en andere huishoudelijke oppervlakken, kunt u overwegen om nagelkappen te gebruiken. Ook bekend als klauwhoezen, zijn nagelkappen kleine siliconen hoezen die over de nagels van uw kat glijden.

Nagelkappen zijn een humaan alternatief voor declawing en kunnen een lange weg gaan in het minimaliseren van de schade die scherpe kattenklauwen kunnen aanrichten. Ze zijn goedkoop, gemakkelijk aan te brengen en kunnen tot 6 weken per keer meegaan. Bovendien zijn ze er in elke kleur van de regenboog.

Laatste gedachten

Uw kat is meer dan alleen een gast in uw huishouden – hij is een lid van het gezin en verdient het om als zodanig te worden behandeld. Dit betekent dat u accommodaties in uw huis moet maken om uw kat comfortabel te houden en hem in staat te stellen zijn instinctieve gedrag uit te voeren.

Als katteneigenaar heb je de mogelijkheid om de impulsen van je kat te sturen, maar proberen ze volledig te elimineren is zowel oneerlijk als waarschijnlijk niet succesvol.

Het beste wat u kunt doen om de schade veroorzaakt door krabben te beperken, is om krasafschrikmiddelen zoals de hierboven besproken producten te gebruiken om specifieke oppervlakken te beschermen en uw kat om te leiden naar een meer specifieke uitlaatklep voor zijn krabinstincten.

Relevante artikelen: