De 5 beste cat oefenwielen: getest en beoordeeld

Afbeelding met cat wiel

Een goed kattenrad kan een slimme investering zijn voor energieke katten die niet veel ruimte hebben om te rennen en te spelen. Als uw kat gevoelig is voor middernachtzoomies en veel van zijn dagen doorbrengt met rennen, springen en op en neer ritsen van meubels, willen ze misschien een van deze wielen nemen voor een rondje.

Maar niet alle kattenwielen zijn een goede keuze.

Na uren van onderzoek en het proberen van drie kattenwielen met mijn twee katten, heb ik geleerd dat veel kattenwielen slecht zijn ontworpen en hoogstwaarschijnlijk onveilig voor katten.

Daarom heb ik het reuzenrad gekozen als het beste kattensportwiel dat je kunt kopen. Dit wiel is goed gebouwd, draait soepel en geeft je kat voldoende ruimte om zich uit te strekken. Het is een sterke keuze voor energieke katten die een plek nodig hebben om te rennen.

Blijf lezen om meer te weten te komen over het reuzenrad en mijn andere top vijf aanbevelingen.

Waarom zou u ons vertrouwen?

Kies producten voor hands-on testen

Ik selecteerde drie populaire wielen uit verschillende delen van de markt.

Om de beste kattenwielen op de markt te vinden, heb ik uren besteed aan het onderzoeken van de wereld van kattenwielen, het leren over de kwaliteiten van een goed wiel, de verschillende beschikbare producten en wat gewone gebruikers wel en niet leuk vonden. Nadat ik had geleerd over de beschikbare opties, bestelde ik drie kattenwielen – elk met een ander prijsniveau – en probeerde ze uit met mijn katten.

Voordat we onze topaanbevelingen bekijken, laten we het hebben over waar we op moeten letten in een kattenwiel.

Het is groot genoeg voor uw kat om comfortabel te gebruiken.

Ik ontdekte dat de beste kattenwielen aan de binnenkant minstens 40 ” breed waren, waardoor de kat comfortabel kon reiken en rennen. Kleine wielen nemen minder ruimte in beslag in huis, maar ze kunnen ongemakkelijk aanvoelen voor volwassen katten.

De baan is bekleed met een niet-hakend materiaal.

Sommige kattenwielen zijn bekleed met tapijt, dat de klauwen van uw kat kunnen vangen en vastpakken. Idealiter moet het loopoppervlak glad zijn, zodat de klauwen van uw kat er niet op kunnen vangen.

Het is zorgvuldig gebouwd van hoogwaardige materialen.

Een geweldig kattenrad moet het leven van je kat meegaan. Het moet gemaakt zijn van robuuste, duurzame materialen en stevig geconstrueerd. Of het nu voorgemonteerd is of in stukken die u in elkaar moet zetten, alle onderdelen moeten veilig samenkomen, zonder openingen of zwakke plekken. En als u degene bent die het wiel assembleert, moet het worden geleverd met gedetailleerde instructies en alle onderdelen die u nodig hebt.

Het draait soepel en stil.

Wanneer uw kat op het wiel loopt, mag hij niet veel lawaai maken. De beste kattenwielen maken een rustig zoemend geluid zonder veel geknoei en gekraak. Bovendien moet het wiel soepel draaien, met precies de juiste hoeveelheid weerstand om uw kat comfortabel te maken.

Na onderzoek naar kattenwielen en het lezen van klantrecensies, koos ik de volgende drie voor het testen van poten op.

Waar moet je op letten in een kattenwiel

Om een idee te krijgen van de prestaties van kattenwielen uit elke hoek van de markt, probeerde ik drie kattenwielen in mijn eigen huis.

De ene was een zeer prijzig door liefhebbers aanbevolen kattenwiel, het tweede was een ultra-populair wiel voor een gematigde prijs, en het derde was de topaanbeveling van Amazon, een kleiner trainingswiel met veel enge negatieve beoordelingen.

Deze drie producten waren:

 • Reuzenrad
 • Eén snel kattenwiel
 • Penn-Plax Spin Kitty Kat Exerciser Wiel

Ik kon slechts drie wielen testen voor deze beoordeling, maar ik gebruikte mijn ervaring met deze producten om er nog eens drie aan te bevelen.

Montagegemak

Ik zette alle kattenwielen in elkaar en maakte aantekeningen over hoe lang het duurde om ze te monteren, hoe duidelijk de instructies waren en hoeveel montagebenodigdheden er in het pakket zaten. Ik evalueerde ook de bouwkwaliteit van de wielen tijdens deze fase, evalueerde de sterkte van de materialen en hoe goed alle onderdelen samenkwamen.

Cat-geschiktheid

Ik riep de hulp in van mijn twee katten, Wessie en Forest, probeerde elk van de kattenwielen uit en nodigde mijn katten uit om te zitten, te lopen en – zonder succes – op hen te rennen. Ik merkte op hoe comfortabel mijn katten op en in elk wiel leken te vullen, of hun klauwen al dan niet vastzaten en of ze bang leken voor de wielen.

Gladheid & Spin

Betere wielen overspannen soepel met net genoeg momentum om met uw kat mee te bewegen, nooit te langzaam of te snel draaien voor de katachtige gebruiker. Dit maakte hen meer comfortabel en leuk voor de kat die het wiel gebruikt en ook de hoeveelheid geluid die ze produceerden verminderden.

Algemeen beste: G5 Ferris Cat Wheel

Belangrijkste kenmerken

  • Wiel Diameter: 48 inch
 • Beschikbare kleuren: Zwart, Blauw, Groen, Roze
 • Garantie: 1 jaar garantie
 • Prijs: $ 599 CAD (ongeveer $ 440 USD)

Toen ik begon te graven in de beste kattenwielen op de markt, werd het reuzenrad herhaaldelijk aanbevolen door doorgewinterde kattenwielgebruikers. Tevreden klanten beschreven het als stiller, steviger en duurder dan het bekendere One Fast Cat Wheel.

Vaak ten onrechte aangeduid als “de ZiggyDoo” naar de Noord-Amerikaanse distributeur van het product, wordt het Ferris Cat Wheel ontworpen en vervaardigd door Ferris Cat Wheel Malaysia en verkocht via verschillende distributeurs over de hele wereld. Afhandeling en verzending naar de Verenigde Staten duurde meer dan een maand.

En toen ik eenmaal begon met het uitpakken en monteren van het wiel, begreep ik waarom dit product zo’n cultklassieker is geworden in de kattengemeenschap. Hoewel tijdrovend, was de montage eenvoudig en ongecompliceerd, en ik waardeerde het dat het bedrijf alle benodigdheden bevatte die ik nodig had, inclusief een hamer en een combinatiesleutel met een ratel.

Eenmaal gemonteerd, staat dit enorme kattenwiel 56 centimeter hoog en heeft het een binnendiameter van 48 inch. De atletiekbaan is ruim een voet breed en bedekt met zachte EVA-schuimtegels. Het hele lichaam van het wiel voelt robuust en goed geconstrueerd aan, en mijn kat, Wessie, leek zich comfortabel te voelen om erop te staan, zelfs als hij niet meteen klaar was om te rennen.

Met zes skatewielen op de basis en een soepele, diep gegroefde track, kan het Ferris Cat Wheel soepel en snel draaien met een zacht zoemend geluid.

Over het algemeen is het een goed ontworpen, goed geconstrueerd kattenwiel met alle kwaliteiten die we zoeken. Het is echter duur en groot, dus als je niet klaar bent voor een grote deuk in zowel je portemonnee als vierkante meters, wil je misschien andere opties verkennen.

Wat we leuk vonden:

 • Goed gebouwd van schijnbaar hoogwaardige materialen
 • Draait soepel en stil
 • Zachte, comfortabele EVA foam track

Wat we niet leuk vonden:

 • Duur
 • Afhandeling en levering kunnen lang duren

Runner Up: Een Snel Kattenwiel

Belangrijkste kenmerken

  • Wiel Diameter: 43 inch
 • Spoorbreedte: 10.75 inch
 • Beschikbare kleuren: Zwart, Wit, Cheetah, Snow Leopard
 • Garantie: 30 dagen garantie

Misschien wel het meest populaire kattenwiel op de markt, het One Fast Cat Wheel is iets haalbaarder geprijsd dan onze eerste aanbeveling.

Montage is lastig – de gebruiker moet in fragiele plastic clips glijden die de neiging hebben om te klikken en de vingers pijn te doen. Het samenstellen van de basis kost veel spierkracht en er zit geen hamer in de doos.

Eenmaal gemonteerd meet het wiel 48″ H x 47″ B. De atletiekbaan is net geen 11 centimeter breed en staat op vier skatewielen. Deze wielen zijn aan de langzamere kant, dus de beweging van het wiel is enigszins ingetogen, hoewel soepel genoeg om leuk te zijn voor katten.

Hoewel veel andere katten dol zijn op het One Fast Cat Wheel, vond ik dat mijn katten er iets minder comfortabel op leken te staan. Hoewel ze dol waren op het combinatiespeelgoed dat bij het wiel werd geleverd, stonden ze er niet lang op of liepen erin, en het maakte veel schrapende, bonkende geluiden tijdens het rennen.

Over het algemeen is het One Fast Cat Wheel een crowdpleasing-keuze die duizenden kattenbezitters heeft gewonnen. Klantenondersteuning lijkt uitstekend te zijn en het is een handige en direct beschikbare optie voor klanten in de Verenigde Staten.

Wat we leuk vonden:

 • Groot genoeg om zich comfortabel te voelen voor de meeste katten
 • Ontvangt overwegend positieve klantrecensies
 • Comfortabel, zacht EVA-schuim is bestand tegen klauwhaken en ogen
 • Verkrijgbaar in verschillende leuke patronen
 • LED roller wielen zijn beschikbaar
 • Lijkt geweldige klantenservice te bieden
 • Het meest betaalbaar geprijsde wiel op deze lijst

Wat we niet leuk vonden:

 • Kieskeurig assemblageproces
 • Lijkt luidruchtiger te zijn dan sommige andere kattenwielen

Belangrijkste kenmerken

  • Wiel Diameter: 40 inch
 • Garantie: 1 jaar garantie

De prijs van dit wiel is duizelingwekkend – bijna $ 800 is een prijs die weinigen bereid zijn te betalen voor een kattenoefeningswiel.

Het heeft echter enkele kwaliteiten die het onderscheiden van de rest. Ten eerste wordt het volledig gemonteerd geleverd, zodat u geen uren hoeft te besteden aan het in elkaar zetten van het wiel. U kunt ook de stevige constructie, Amerikaanse productie en ultravloeiende, bijna stille werking van dit wiel waarderen.

In tegenstelling tot andere kattenwielen die op een skatewielbasis draaien, gebruikt dit wiel een middenas met zeer weinig wrijving, waardoor het wiel vrij kan draaien.


Dankzij een ingebouwde rubberen atletiekbaan heeft het GoPet-wiel geen vervangende railliners nodig en is het zeer eenvoudig schoon te maken.

Wat we leuk vonden:

 • Een goede optie voor katten die van een gratis spinnewiel houden
 • Gemakkelijk te onderhouden met een rubberen rupsvoering
 • Hakenvrije rubberen voering
 • Ongelooflijk stille werking
 • Wordt volledig gemonteerd geleverd

Wat we niet leuk vonden:

 • Wielen met een middenas hebben de neiging om te schommelen en kunnen minder stabiel aanvoelen
 • Extreem duur
 • Klein in vergelijking met onze top-aanbevolen wielen

Belangrijkste kenmerken

  • Wiel Diameter: 49 inch
 • Spoorbreedte: 11.25 inch
 • Beschikbare kleuren: Gewoonte; zwart is standaard, maar elke RAL-kleur is beschikbaar
 • Garantie: 5 jaar garantie
 • Prijs: Begint bij €1499 ($1.599 USD)

De Cody’s Catswheel, op bestelling gemaakt in Nederland, heeft een aanhang opgebouwd onder liefhebbers van kattenwielen. U kunt het wiel aanpassen aan de behoeften van u en uw kat, door de maat, de stijl van de achterwand, accessoires, kleur (zie RAL-kleuropties) en afwerkingstype, en meer.

Het wiel is gemaakt van aluminium met een stalen basis voor stabiliteit en een lange levensduur, en het wordt volledig geassembleerd geleverd. Recensenten zijn het erover eens dat het soepel en stil verloopt, waarbij een gebruiker zegt dat “alles wat je kunt horen de poten op het tapijt zijn”. U kunt het wiel in beweging zien en horen hier.

De Cody’s Catswheel wordt standaard geleverd met vloerbedekking. Hoewel ik dit wiel niet zelf kon uitproberen, suggereert mijn onderzoek op andere wielen dat dit type vloerbedekking kan leiden tot klauwhaken en rukken. U kunt de kans op haken verminderen door de klauwen van uw kat bijgesneden te houden.

Zoals je zou verwachten voor een op maat gemaakt kattenwiel, is de Cody’s Catswheel niet goedkoop. Wielen beginnen bij € 1499, wat meer dan $ 1.500 USD is. Accessoires en andere wijzigingen zullen meer toevoegen aan uw uitgaven en verzendkosten zullen deze hoger maken. Het bedrijf vereist dat u € 250 extra betaalt voor een houten kist en vervolgens regelt dat een transporteur het wiel oppakt en naar uw locatie brengt.

Als u in de Verenigde Staten woont, verwacht dan $ 2.000 of meer uit te geven.

Wat we leuk vonden:

 • Werkt op een middelste as, waardoor deze stil en ultravloeiend is
 • Het kopen van een op maat gemaakt wiel betekent dat u precies de functies en stijl kunt krijgen die u wilt
 • Stevig en doordacht geconstrueerd
 • Groot formaat maakt het comfortabel voor katten van alle maten

Wat we niet leuk vonden:

 • Heeft een vloerbedekking, waardoor de klauwen van katten kunnen vastlopen

Belangrijkste kenmerken

  • Wiel Diameter: 48 inch/122 centimeter
 • Spoorbreedte: 12 inch/30 centimeter
 • Beschikbare kleuren: Zwart, Blauw, Groen, Roze
 • Garantie: 1 jaar beperkte garantie

Als u in het Verenigd Koninkrijk woont en een aangepast kattenwiel wilt, kan The Maclaw Wheel een goede optie zijn. Het is qua ontwerp en concept vergelijkbaar met de Cody’s Catswheel, maar het is ontworpen en gebouwd in het Verenigd Koninkrijk.

Het Maclaw-wiel is ontworpen door bedrijfseigenaar Allan Hodgson, die nog steeds elk wiel op bestelling bouwt. Nadat ze zijn gebouwd, worden de wielen met de hand versierd en vervolgens overgedragen aan de Bengaalse katten van de eigenaren, die poten testen om ervoor te zorgen dat elk wiel klaar is om de werkplaats te verlaten.

Net als sommige van de andere ultra-premium wielen op deze lijst, loopt het Maclaw Wheel op een enkele middenas, waardoor het vloeiende, geluidloze bewegingen krijgt. Het wiel heeft een diameter van 48″ of 122 cm en de brede loopbaan is bedekt met een rubberen materiaal. De wielkast is gemaakt van multiplex van meubelkwaliteit, vezelplaat en witte spar. Het is verkrijgbaar met een standaard of als een aan de muur gemonteerd wiel.

Wielen beginnen bij £ 750, met extra kosten voor decoratieve vinylprints of aangepaste bedrukking. Het bedrijf biedt zowel buiten- als binnenversies van de wheel, biedt extra bescherming voor degenen die hun wiel in een catio willen gebruiken. Je moet ook betalen voor verzending. Het bedrijf verzendt momenteel alleen naar klanten die in het Verenigd Koninkrijk wonen.

Wat we leuk vonden:

 • Groot formaat geeft uw kat voldoende loopruimte
 • Loopt soepel en stil
 • Op bestelling gemaakt door een klein bedrijf in het Verenigd Koninkrijk
 • Aangepaste ontwerpen beschikbaar
 • Rubberen rupsvoering is bestand tegen haken en ogen

Wat we niet leuk vonden:

 • Erg duur
 • Internationale verzending is geen optie