Clear the Shelters 2023: oorsprong, hoe het werkt, succesverhalen & FAQ

Dierenasielen zijn cruciaal in de zorg voor verlaten en overgeleverde huisdieren en bieden tijdelijk onderdak totdat ze een permanent thuis vinden. Overbevolking en beperkte middelen vormen echter vaak aanzienlijke uitdagingen voor deze schuilplaatsen.

De jaarlijkse Clear the Shelters-campagne hoopt het bewustzijn van dit probleem te vergroten en het aantal adopties te vergroten. Het komt jaarlijks voor in de zomermaanden, meestal in augustus, en er zijn verschillende manieren om deel te nemen. Blijf lezen voor een discussie over hoe het begon en wat je kunt doen om te helpen.

Klik hieronder om vooruit te springen:

garen kogelverdeler

Wis de oorsprong van de schuilplaatsen

De Clear the Shelters-campagne begon als een samenwerking tussen dierenasielen, reddingsorganisaties en media om liefhebbende gezinnen te matchen met huisdieren in nood, terwijl de overbevolking van huisdieren wordt aangepakt en verantwoord huisdierbezit wordt bevorderd. Het team werkt ook samen met vele andere organisaties, waaronder de Stray Cat Alliance.

Clear the Shelters draait al 9 jaar achter elkaar en heeft sinds 2015 geholpen bij het vinden van huizen voor meer dan 860.000 huisdieren, met een nieuw jaarrecord in 2022 met 161.000 adopties. Het haalde in hetzelfde jaar ook meer dan een half miljoen dollar op.

Katten in dierenasiel
Afbeelding credit: Yulia Grigoryeva, Shutterstock

kattenpootverdeler

Hoe werkt de campagne Clear the Shelters?

Vrijstellingen en verlagingen van adoptiekosten

De kern van de Clear the Shelters-campagne is vrijstellingen en verlagingen van adoptiekosten, waardoor adoptie van huisdieren binnen het bereik van meer mensen komt. Deze strategie stimuleert adopties en vestigt de aandacht op de vele dieren die op een thuis wachten.

Promotionele evenementen en partnerschappen

Promotionele evenementen, partnerschappen met lokale bedrijven en media-aandacht helpen bij het genereren van bewustzijn en het aantrekken van potentiële adoptanten. Opvangcentra en reddingsorganisaties werken samen met belanghebbenden uit de gemeenschap om adoptieritten, huisdiergerichte festivals en educatieve workshops te organiseren om adopties aan te moedigen en het publiek voor te lichten.

Vrouw die een kat adopteert
Afbeelding credit: Andriy Blokhin, Shutterstock

Sociale media

Nieuwe eigenaren van gezelschapsdieren kunnen inhoud, verhalen en foto’s delen op sociale mediakanalen, omdat deze helpen de aandacht te vestigen op de doelen van de campagne. Huisdierprofielen, compleet met vertederende foto’s en beschrijvingen, maken het voor potentiële adoptanten gemakkelijker om de juiste huisdieren te vinden.

kattenpootverdeler

Hoe kan ik meedoen?

Aannemen

Als u een nieuw huisdier in huis wilt halen, moedigt de Clear the Shelters-campagne u aan om te overwegen om te adopteren van asielen en reddingsorganisaties in plaats van te kopen bij fokkers of dierenwinkels, omdat dit helpt bij het vinden van een thuis voor een dier in nood en de stress op het asiel vermindert. Ongeveer 3,4 miljoen katten komen elk jaar in asielen in de VS en meer dan 1 miljoen moeten worden geëuthanaseerd omdat ze niet worden geadopteerd.

Verspreid het woord

Zelfs als adoptie van huisdieren nu niet mogelijk is, kunt u nog steeds bijdragen door het bewustzijn over de campagne te verspreiden. Het delen van berichten op sociale media, het bijwonen van adoptie-evenementen en het aanmoedigen van vrienden en familie om te overwegen om te adopteren vanuit opvangcentra, helpen de campagne allemaal om zijn doel te bereiken, en je kunt een echt verschil maken in het succes ervan.

Doe vrijwilligerswerk en doneer

Dierenasielen en reddingsorganisaties zijn vaak afhankelijk van vrijwilligers en donaties om hoogwaardige dierenzorg te bieden. Degenen die gepassioneerd zijn over het doel kunnen hun tijd, vaardigheden of financiële steun bijdragen om opvangcentra te helpen hun missie na de campagneperiode voort te zetten. Je kunt je vaak aanmelden om bijvoorbeeld met de katten te spelen en dit kan helpen om stress bij vermoeide werknemers te verminderen en de dieren gelukkig te maken.

kat in een dierenasiel
Afbeelding credit: JW Design, Shutterstock

Wis de succesverhalen van de asielen: katten

  • Clear the Shelters vloog 155 risicokatten van Florida naar New Jersey en Massachusetts om hen te helpen geadopteerd te worden, en elke kat vond een nieuw thuis.
  • De Stray Cat Alliance, die in 2022 samenwerkt met de campagne Clear the Shelters, vond een thuis voor 1.600 katten.
  • Meer dan 860.000 honden en katten hebben een nieuw thuis gevonden sinds de Clear the Shelters-campagne in 2015 begon.

3 kat face divider

Veelgestelde vragen

Wanneer vindt de campagne Clear the Shelters plaats?

De campagne vindt meestal plaats tijdens de zomermaanden, vaak in augustus. Specifieke datums kunnen echter van jaar tot jaar en van regio tot regio verschillen. Het is het beste om contact op te nemen met lokale dierenasielen of de officiële website van de campagne voor de meest actuele informatie over campagne daten.

Waarom is adopteren vanuit asielen belangrijk?

Het adopteren van een huisdier uit een asiel helpt het leven van een dier in nood te redden. Asielen huisvesten vaak verlaten, overgegeven of geredde dieren, waaronder zwerfkatten en verwilderde katten. Adopteren uit asielen biedt een thuis voor een huisdier dat anders met onzekere omstandigheden zou kunnen worden geconfronteerd.

Zijn alle soorten dieren beschikbaar voor adoptie tijdens de campagne?

Ja, de campagne bevat meestal een verscheidenheid aan dieren, waaronder honden, katten, konijnen en soms zelfs kleine dieren zoals cavia’s en vogels. Asielen kunnen ook dieren van verschillende leeftijden en rassen beschikbaar hebben voor adoptie.

twee oppassers met honden en katten
Afbeelding credit: Dora Zett, Shutterstock

Zijn er vereisten voor het adopteren van een huisdier tijdens de campagne?

Adoptievereisten kunnen variëren, afhankelijk van het asiel. Meestal hebben ze een adoptieproces dat bestaat uit het invullen van een aanvraag, het ontmoeten van het dier en mogelijk het verstrekken van referenties. Sommige kunnen specifieke criteria hebben op basis van de behoeften van het dier en de leefsituatie van de potentiële adoptant.

Hoe kom ik meer te weten over de campagne Clear the Shelters in mijn omgeving?

Om meer te weten te komen over de campagne in uw regio, kunt u de officiële website bezoeken, de sociale mediakanalen volgen of contact opnemen met lokale dierenasielen en reddingsorganisaties. Ze hebben de meest actuele informatie over de campagnedata, evenementen en deelnemende opvangcentra van uw regio.

kattenpootverdeler

Samenvatting

Clear the Shelters is een jaarlijks evenement van een maand dat meestal in de zomer plaatsvindt, meestal in augustus. Het hoopt adoptie uit dierenasielen aan te moedigen om te helpen bij het vinden van nieuwe huizen voor dieren in nood en de druk op de asielen te verminderen. Het begon in 2015 en heeft tot nu toe geholpen bij het vinden van huizen voor meer dan 800.000 dieren, waaronder veel katten, en vorig jaar was het meest succesvolle jaar tot nu toe. Je kunt deelnemen door een nieuw huisdier te adopteren, het woord over het evenement te verspreiden naar je vrienden en familie en erover te posten op sociale media. Je kunt ook je tijd doneren aan de opvangcentra om te helpen.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding credit: BearFotos, Shutterstock