Beste tandheelkundige kattentraktaties

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Veterinaire beoordeling van dit artikel bevat alleen de medische informatie in dit artikel. De dierenarts die dit artikel beoordeelt, onderschrijft, beveelt of garandeert niet persoonlijk de werkzaamheid of claims van een product dat in dit artikel wordt genoemd.

Als je je adem wilt opfrissen, pak je een muntje. Maar wat doe je als je kat een slechte adem heeft? Dat is waar tandheelkundige kattenbehandelingen binnenkomen.

De beste tandheelkundige traktaties voor katten zijn meer dan knapperige snacks met muntsmaak. Ze bevatten actieve ingrediënten die helpen om de tanden van uw kat schoon te houden en zijn tandvlees gezond te houden. Daarom raden we Purina DentaLife Dental Cat Treats aan als de beste tandheelkundige traktaties voor katten op de markt.

Deze knapperige kattentraktaties hebben een poreuze textuur waardoor de tand de traktatie kan binnendringen, waardoor een snelle en effectieve reiniging wordt geleverd om tandplak te verwijderen en tandsteenopbouw te verminderen.

In één oogopslag: 7 beste tandheelkundige kattentraktaties om te kopen

In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Beste Kat Dental Care Poeder

Beste kauwsticks

aac-table__image

9.3

Geplukt door 18 mensen vandaag!

WoLover Silvervine Sticks voor Katten

 • Natuurlijk en onbewerkt, 100% zilvervine
 • Helpt tandplak en tandsteen te elimineren
 • Zeer aantrekkelijk voor katten, gemakkelijk te voeren

Hoewel Purina Dentalife Dental Cat Treats het beter lijken te doen dan elke andere tandheelkundige kattenbehandeling op de markt, zijn ze niet de enige optie. Naast onze topaanbeveling hebben we verschillende andere traktaties gekozen die een extra stap zetten om de mondgezondheid van uw kat te verbeteren.

Voordat we ingaan op de details over deze traktatie en de rest van onze topaanbevelingen, laten we het hebben over de voordelen van tandheelkundige traktaties voor katten en waar u op moet letten.

Hier is waarom kattentandverzorging een goed idee is

Naar schatting 85% van de katten ouder dan 6 jaar heeft een vorm van parodontitis – een aandoening die optreedt wanneer tandsteen zich ophoopt op de tanden van uw kat, waardoor tandvleesontsteking en een reeks andere aandoeningen ontstaat.

Als de mond van uw kat niet gezond is, zal die ziekte uiteindelijk andere delen van het lichaam beïnvloeden, wat betekent dat de gezondheid van het gebit meer beïnvloedt dan alleen de tanden en het tandvlees van uw kat. Naarmate parodontitis vordert, verspreiden bacteriën en toxines zich vanuit de mond naar de bloedbaan en vervolgens naar de organen, wat bijdraagt aan orgaanfalen en andere ernstige gezondheidsproblemen.

Daarom is het belangrijk om voor de tandheelkundige gezondheid van uw kat te zorgen voordat het te laat is.

Er zijn talloze manieren om de mond van uw kat gezond te houden, maar elke dag zijn tanden poetsen is de meest effectieve methode. Jaarlijkse gebitsreinigingen bij de dierenarts verwijderen alle ophopingen die u niet met de tandenborstel hebt kunnen vangen en tandheelkundige behandelingen kunnen helpen om eventuele gaten op te vullen.

Tandheelkundige behandelingen zijn een van de meest populaire vormen van preventieve tandheelkundige gezondheidszorg die beschikbaar is voor huisdieren.

In tegenstelling tot de uitdaging van dagelijks poetsen, beloven tandheelkundige traktaties voor katten een leuke, pijnloze manier om de mond van uw kat gezond te houden. Desondanks zijn ze geen complete oplossing en soms zijn ze helemaal geen oplossing.

Niet alle kattentandverzorgingen werken echt

De meeste tandheelkundige traktaties voor katten op de markt zijn geïnspireerd op een ouderwetse veterinaire mythe over droge brokjes. Tijdens de 20e eeuw werd ons verteld dat droge brokjes goed waren voor de tanden van een kat omdat het minder residu achterlaat dan ingeblikt voedsel.

Bovendien werd gedacht dat de knapperige textuur tandplak lichtjes wegscheurde. Deze mythe is grotendeels ontkracht en onthult dat droogvoer weinig tot geen vermogen heeft om kattentanden te reinigen.

In overeenstemming met deze schuurtheorie zijn de meeste tandheelkundige behandelingen niets meer dan veredelde brokjes.

Volgens de marketing schuren deze traktaties lichtjes de tanden van uw kat, waarbij tandplak en oppervlaktebacteriën worden afgeschrobd. Maar er is een probleem met deze theorie. Katten kauwen hun voedsel niet grondig. Hun tanden besteden zelden genoeg tijd aan het aanraken van het ruwe voedsel om te profiteren van eventuele schurende effecten. Als je kat ooit heeft overgegeven na het eten van droogvoer, heb je waarschijnlijk grafisch bewijs van dit feit gezien.

In plaats van dat milde schurende effect te krijgen, slikken katten in wezen hun traktaties in hun geheel door. Naast het niet scrub veel van alles van de tanden van uw kat, de gemiddelde tandheelkundige behandeling bedekt de tanden van uw kat in zetmeel.

Hoewel droog kattenvoer vaak wordt aangeprezen als een residuarm alternatief voor nat kattenvoer, maakt het inherente koolhydraatgehalte van deze voedingsmiddelen die claim twijfelachtig. Het hoge calcium- en fosforgehalte van droog voedsel kan ook bijdragen aan een verhoogde opbouw van tandsteen op de tanden van uw kat.

Dus, wat zijn de kwaliteiten van de beste tandheelkundige behandelingen voor katten?

Hoewel naar munt geurende brokjes niets doen om de tanden van uw kat te helpen, helpen sommige speciaal geformuleerde traktaties om een goede tandheelkundige gezondheid aan te moedigen.

De beste tandheelkundige traktaties voor katten zijn laag in residu-opbouwende ingrediënten en bevatten enzymen die de bacteriën in de mond van uw kat kunnen consumeren, waardoor de kans op tandplak en eventuele tandsteenopbouw wordt verminderd.

Top 7 Dental Treats For Cats beoordeeld

Om u te helpen de tandheelkundige kattentraktaties die momenteel op de markt zijn te begrijpen en een weloverwogen beslissing te nemen, hebben we 7 populaire tandheelkundige traktaties voor katten beoordeeld, waarbij we elk van hen beoordelen op hun effectiviteit, ingrediëntkwaliteit en voedingsgeschiktheid voor uw vleesetende kat.

View On Chewy View On Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Voed de hunkering van uw kat naar natuurlijke kipsmaak terwijl hij tegelijkertijd zijn tanden reinigt. Deze knapperige kattentraktaties hebben een poreuze textuur waardoor de tand gemakkelijker kan doordringen en deze aan alle kanten omringt voor een veilige en effectieve reiniging.

Purina DentaLife tandheelkundige kattentraktaties zijn wetenschappelijk bewezen om de opbouw van tandsteen te verminderen en ze hebben het extra voordeel van aanvullend calcium en taurine.

Deze kattentraktaties zitten vol met kipsmaak, maar zijn ook verkrijgbaar in een zalmvariëteit. Kies uit een 1,8-ounce zak of 19-ounce bus om ervoor te zorgen dat u nooit zonder de favoriete lekkernijen van uw kat komt te zitten. Bovendien hoef je je niet schuldig te voelen over het toegeven aan de verlangens van je kat, omdat ze minder dan 1,5 calorieën per stuk bevatten.

Ingrediënten:

Gemalen gele maïs, kippenmeel, maïsglutenmeel, dierlijke spijsvertering, dierlijk vet geconserveerd met gemengde tocoferolen, cellulosepoeder, vismeel, glycerine, calciumcarbonaat, natuurlijke smaak, zout, brouwers gedroogde gist, vitamine E-supplement, taurine, tricalciumfosfaat.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 32%

Ruw vet: 10%

Ruwe celstof: 7%

Vocht: 11%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 35.96%

Vet: 11.24%

Vezel: 7.87%

Koolhydraten: 44.94%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 33.23%

Vet: 25.22%

Koolhydraten: 41.54%

Wat we leuk vonden:

 • Knapperige, poreuze textuur helpt de opbouw van tandsteen te verminderen
 • Lekkere kipsmaak waar katten dol op zijn
 • Versterkt met toegevoegde taurine

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat ingrediënten op basis van maïs
 • Gemaakt met niet-gespecificeerde ingrediënten (dierlijke spijsvertering)

View On Chewy View On Amazon

Greenies tandheelkundige kattentraktaties zijn waarschijnlijk de eerste traktaties waar je aan denkt als je de woorden “tandheelkundige traktaties voor katten” hoort.

De verpakking beweert dat dit de # 1 door de dierenarts aanbevolen tandheelkundige kattenbehandeling is, dat de Veterinaire Mondgezondheidsraad heeft bevestigd dat ze kunnen helpen tandsteen onder controle te houden en dat ze “krachtig goed” zijn.

Deze traktaties leunen bijna volledig op het uitgangspunt “knapperige textuur staat gelijk aan schone tanden”. Het zijn kleine brokjes die je kat zou kunnen kraken en in zijn geheel zou kunnen doorslikken – het is onmogelijk om te weten of er een schurend effect zal optreden in de mond van je kat.

De kipformule bevat kippenmeel, tarwe, bruine rijst, maïsglutenmeel en gevogeltevet als de eerste vijf ingrediënten.

Hoewel deze traktaties een iets meer katachtige ingrediëntenlijn hebben dan sommige van de anderen op deze lijst, zijn ze koolhydraatrijk, waardoor de bacteriepopulatie in de mond van uw kat mogelijk verslechtert.

Ingrediënten:

Kippenmeel, gemalen tarwe, brouwersrijst, maïsglutenmeel, gevogeltevet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), havervezels, natuurlijke gevogeltesmaak, gemalen lijnzaad, brouwers gedroogde gist, kaliumchloride, calciumcarbonaat, zout, cholinechloride, citroenzuur (een conserveermiddel), vruchtensapkleur, taurine, DL-methionine, gemengde tocoferolen (een conserveermiddel), DL-alfa-tocoferolacetaat (bron van vitamine E), ijzersulfaat, kurkumakleur, Zinksulfaat, Niacine Supplement, Zinkoxide, Kopersulfaat, D-Calcium Pantothenaat (Vitamine B5), Vitamine A Supplement, Thiamine Mononitraat (Vitamine B1), Manganous Oxide, Riboflavine Supplement (Vitamine B2), Pyridoxine Hydrochloride (Vitamine B6), Biotine, Vitamine B12 Supplement, Vitamine D3 Supplement, NatriumSeleniet, Foliumzuur, Calcium Iodate, Kobaltcarbonaat, Rozemarijn Extract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 27%

Ruw vet: 12%

Ruwe celstof: 10%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 30%

Vet: 13.33%

Vezel: 11.11%

Koolhydraten: 45.56%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 27.79%

Vet: 30%

Koolhydraten: 42.21%

Wat we leuk vonden:

 • Intens smaakvol en verleidelijk
 • Veel klanten zeggen dat deze traktaties geweldig zijn voor de tandheelkundige gezondheid van hun kat
 • Een van de bekendste en meest vertrouwde tandheelkundige kattenbehandelingen op de markt
 • Vrij van kunstmatige kleurstoffen en chemische conserveermiddelen

Wat we niet leuk vonden:

 • Hoog koolhydraatgehalte
 • Een knapperige brokjes die je kat waarschijnlijk niet zal kauwen

VetriScience Perio Plus Everyday Health Feline Bites Dental Cat Traktaties

View On Chewy View On Amazon

Deze kattenkauwen bevatten een combinatie van probiotica, kruiden en andere ingrediënten die kunnen helpen om de tandheelkundige gezondheid van uw kat te verbeteren. Deze ingrediënten omvatten chlorofyl, zink en co-enzym Q-10, die allemaal antibacterieel of ontstekingsremmend zijn. Natuurlijk zeoliet wordt toegevoegd als ontgeur en puimsteen.

Deze combinatie van actieve ingrediënten maakt deze traktaties veelbelovender dan andere tandheelkundige traktaties voor katten, maar er is een groot probleem. De meeste katten houden er niet van om ze op te eten.

De traktaties zijn groot en hard, wat katten theoretisch aanmoedigt om in te bijten en te genieten van de voordelen van elke traktatie. Talrijke klantrecensies geven echter aan dat de grote, harde traktaties te uitdagend zijn om te consumeren, waardoor hun katten het eten ervan opgeven. Een Amazon-recensent zei dat hun kat “gewoon gefrustreerd raakte en huilend wegliep”.

Ingrediënten:

Anijsolie, appelpectine, biergist, koolzaadolie, kippenleversmaak, citroenzuur, gedroogd aspergillus nigerfermentatie-extract, gedroogd aspergillus oryzae fermentatie-extract, gedroogd Bacillus Subtilis fermentatie-extract, gedroogd lactobacillus casei-fermentatieproduct, gedroogd lactobacillus fermentumfermentatieproduct, gedroogd lactobacillus plantarumfermentatieproduct, fenegriekzaadextract, glucosemonohydraat, glycerine, gehydrolyseerd plantaardig eiwit, gemengde tocoferolen, havermeel, Propionzuur, gepatenteerd mengsel (maltodextrine, natriumalginaat en calciumsulfaat), puimsteen, rozemarijnextract, siliciumdioxide, natriumsulfaat, sorbinezuur, sojalecithine, plantaardig vet, plantaardige olie, water, wei, gistfermentatie oplosbare stoffen.

Wat we leuk vonden:

 • Laag in koolhydraten en gemaakt zonder maïs, soja, tarwe en andere onnodige ingrediënten
 • Gemaakt met puimsteen om plaque licht te schuren
 • Elke traktatie bevat ingrediënten die kunnen helpen om de gezondheid van het gebit te verbeteren
 • Rijk aan probiotica voor de algehele gezondheid
 • Groot en moeilijk aan te moedigen kauwen

Wat we niet leuk vonden:

 • Krijgt geen consistent positieve klantrecensies – veel katten houden niet van deze lekkernijen of weigeren deze
 • Sommige recensenten zeggen dat hun katten overgaven na het eten van deze lekkernijen

View On Chewy View On Amazon

Hoewel dit product niet onder de traditionele definitie van een traktatie valt – het is niet leuk om te eten en je zult het waarschijnlijk in het voedsel van je kat strooien in plaats van het alleen te voeren – verdient het zijn plaats op deze lijst als een voedingssupplement met voordelen voor de tandheelkundige gezondheid van je kat.

Het product is gemaakt van een enkele soort Noord-Atlantisch zeewier dat is gedroogd en vermalen tot een poeder. Dat is het. Ascophyllum Nodosum zeewier, ook bekend als Noorse kelp, heeft klinisch aangetoonde voordelen voor het verbeteren van de algehele mondgezondheid bij honden en katten.

Het is onduidelijk hoe dit zeewier precies helpt. Er wordt gespeculeerd dat een combinatie van verbindingen in het zeewier bijdraagt aan de plaque-remmende effecten, waaronder fenolen, jodium, fosfaten, zwavel en andere tandsteenremmende elementen.

Dit lijkt een veilig voedseladditief te zijn dat veel belofte toont voor het verminderen van plaque-opbouw en het voorkomen van tandsteen.

Ingrediënten:

Ascophyllum Nodosum zeewier

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 16.5%

Ruw vet: 5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 16.5%

Vet: 5%

Koolhydraten: 78.5%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 15.4%

Vet: 11.33%

Koolhydraten: 73.27%

Wat we leuk vonden:

 • Dit product is eenvoudig toe te dienen door te mengen in of te besprenkelen op het voer van uw kat
 • Lijkt effectiever te zijn dan veel andere tandheelkundige behandelingen voor katten

Wat we niet leuk vonden:

Bekijk op Amazon

Als u op zoek bent naar een tandheelkundige behandeling voor katten die langer duurt dan alleen een hap of twee, probeer dan deze 100% natuurlijke zilvervinesticks. Gemaakt met een enkel ingrediënt, helpen deze kauwsticks tandplak en tandsteen te verwijderen en tegelijkertijd de adem van uw kat op te frissen.

Omdat ze zijn gemaakt met zilvervine, zijn deze kattenkauwen van nature zeer aantrekkelijk voor katten. Silvervine is een kattenlokker zoals kattenkruid, maar het is eigenlijk krachtiger en spreekt een groter aantal katten aan.

Naast het feit dat ze zeer krachtig en aantrekkelijk zijn voor katten, zijn deze kauwsticks volledig vrij van schadelijke ingrediënten en kunstmatige toevoegingen. Kauwen op de stokjes kan helpen de hersenen van uw kat te stimuleren en stress te verlichten, terwijl het urenlang als een bron van entertainment dient.

Ingrediënten:

100% Natuurlijk Zilvervine Hout

Wat we leuk vonden:

 • Natuurlijk en onbewerkt, 100% zilvervine
 • Helpt tandplak en tandsteen te elimineren
 • Zeer aantrekkelijk voor katten, gemakkelijk te voeren

Wat we niet leuk vonden:

 • Sommige katten voelen zich niet aangetrokken tot zilvervine

HARTZ Tandarts's Beste Kip Gearomatiseerde Dental Cat Treats

Bekijk op Amazon

Deze traktaties zijn geformuleerd met DentaShield-technologie, die volgens het bedrijf nieuwe tandsteenvorming tot 83% vermindert. Het doet dit door “zich te hechten aan componenten in het speeksel van uw kat.”

Het is moeilijk om het feit te negeren dat deze traktaties zijn gemaakt met ingrediënten die niet geschikt zijn voor soorten en meer kwaad dan goed kunnen doen voor de tanden van uw kat. Elke traktatie is gemaakt van maïsmeel, kippenmeel, tarwemeel en maïsglutenmeel als primaire ingrediënten.

Deze koolhydraatrijke insluitsels zijn niet optimaal voor het orale ecosysteem van uw kat en de algehele gezondheid.

Zie deze als een altijd-zo-enigszins superieur alternatief voor Temptations of een andere laagwaardige traktatie. De Hartz-traktaties bevatten een paar additieven die enkele voordelen kunnen hebben voor de tandheelkundige gezondheid van uw kat, maar hun andere ingrediënten maken ze een slechte keuze voor dagelijkse voeding.

Ingrediënten:

Maïsmeel, kippenmeel, tarwemeel, maïsglutenmeel, gevogeltevet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), ongehuld sojameel, kalkoenmeel, natriumhexametafosfaat, gevogeltevertering, brouwers gedroogde gist, zalmmeel, peterselievlokken, calciumcarbonaat, kaliumchloride, zout, tonijnsmaak, kleur toegevoegd (titaniumdioxide, blauw # 1), cholinechloride, maltodextrine, lecithine, rijstdoppen, DL-methionine, taurine, vitamine E-supplement, ijzersulfaat, Zinkoxide, manganouoxide, siliciumdioxide, plantaardige olie (geconserveerd met BHA &BHT), kopersulfaat, minerale olie, niacinesupplement, calciumpantothenaat, natriumselenaat, gemalen maïskolf, vitamine A-supplement, vitamine B12-supplement, riboflavinesupplement, biotine, thiaminemononitraat, pyridoxinehydrochloride, fosforzuur, menadionenatriumbisulfietcomplex (bron van vitamine K-activiteit), kobaltcarbonaat, ethyleendiaminedihydriodide, vitamine D3-supplement, Citroenzuur (een conserveermiddel), foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 25%

Ruw vet: 8%

Ruwe celstof: 4%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 27.78%

Vet: 8.89%

Vezel: 4.44%

Koolhydraten: 58.89%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 25.66%

Vet: 19.94%

Koolhydraten: 54.4%

Wat we leuk vonden:

 • Katten houden van de smaak van deze lekkernijen
 • Volgens het bedrijf kan de DentaShield tandsteen tot 83% verminderen
 • Gemaakt met peterselie om de adem op te frissen
 • Betaalbaar

Wat we niet leuk vonden:

 • Concentratie zware koolhydraten
 • Een knapperige brok traktatie
 • Gemaakt met kunstzinnigheidial kleuren
 • Bevat de potentieel schadelijke conserveermiddelen BHA en BHT

Bekijk op Amazon

Deze smakelijke kattentraktaties maken het gemakkelijk om voor de tandheelkundige gezondheid van uw kat te zorgen. Met hun heerlijke gevogeltesmaak en knapperige textuur schuren ze zachtjes tandplak van de tanden van uw kat en helpen ze de opbouw van tandsteen te verminderen.

WholeHearted Smart Smiles kattentand behandelt gebied beschikbaar in verschillende smaken, waaronder kip en zalm. Ze bevatten echte dierlijke eiwitten zoals kippenmeel als het eerste ingrediënt met aanvullend eiwit uit kippenlever. Uw kat zal ook genieten van de smaak van voedingsrijk kippenvet en de spijsverteringsvoordelen van toegevoegde probiotica.

Met minder dan 2 calorieën per traktatie hoef je je niet schuldig te voelen over het toegeven aan de verlangens van je kat. Deze lekkernijen zijn ook gemaakt met pepermunt om de adem van je kat te helpen opfrissen en ze zijn volledig vrij van kunstmatige toevoegingen en granen van welke aard dan ook.

Ingrediënten:

Kippenmeel, Tapiocazetmeel, gemalen erwten, kippenlever, kokosglycerine, erwteneiwit, kippenvet, natuurlijke aroma’s, zonnebloemlecithine, gedroogde cichoreiwortel, calciumcarbonaat, gemengde tocoferolen, kurkuma (kleur), gedroogd bacillus coagulans fermentatieproduct, natriumhexametafosfaat, pepermuntolie.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 25%

Ruw vet: 11%

Ruwe celstof: 5%

Vocht: 11%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 28.09%

Vet: 12.36%

Vezel: 5.62%

Koolhydraten: 53.93%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 25.07%

Vet: 26.79%

Koolhydraten: 48.14%

Wat we leuk vonden:

 • Knapperige lekkernijen vol kip- of zalmsmaak
 • Gemaakt in de VS met natuurlijke ingrediënten
 • Geen granen of kunstmatige toevoegingen of conserveermiddelen

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat wat toegevoegd zetmeel

Hoe zit het met zelfgemaakte kattentand traktaties?

Naast regelmatig poetsen, professionele reinigingen en commerciële tandheelkundige traktaties, kunnen zelfgemaakte tandheelkundige traktaties helpen de tanden van uw kat gezond te houden. Sommige mensen zullen af en toe rauwe botten voeren om tandsteen te helpen breken, hoewel hier enkele risico’s aan verbonden zijn.

In tegenstelling tot commercieel kattenvoer, dwingen rauwe vlezige botten uw kat om zijn kaken te gebruiken om te knagen en te scheuren, zijn tanden in spierweefsel te graven en door rauw bot te breken. Deze knagende werking versterkt de kaken en reinigt de tanden.

Omdat vers rauw vlees geen koolhydraatgehalte heeft, is het ook een laag residugehalte en past het in een koolhydraatarm dieet om uw kat fit te houden en te trimmen. Botinname kan constipatie bij katten veroorzaken en kauwen op botten kan bij sommige katten leiden tot tandfracturen.

Botten kunnen ook een verstikkingsrisico vormen voor katten die grote stukken proberen in te slikken. Ongekookt vlees kan een bron zijn voor pathogene bacteriën, dus gebruik dit niet in huizen met immuungecompromitteerde mensen of huisdieren.

Vergeet niet dat gekookte botten gevaarlijk zijn voor je kat.

Terwijl rauwe botten flexibeler zijn, worden gekookte botten broos en zijn ze vatbaar voor versplintering en verbrijzeling, waardoor ze extreem gevaarlijk zijn voor uw kat om te eten. Kies kleine botten die de kaken van je kat verstevigen zonder ze te overweldigen. Kat-geschikte opties zijn rauwe kippenhalzen en kippenvleugels.

Een goede tandheelkundige gezondheid is het resultaat van een systematische aanpak van binnenuit.

Genetica, dieet en mondhygiëne werken allemaal samen om de tandheelkundige gezondheid van uw kat te ondersteunen. Voordat u trakteert, moet uw eerste prioriteit het kiezen van het juiste dieet zijn en het tandenpoetsen van uw kat met een goede tandenborstel en tandpasta. Nadat u een mondverzorgingsregime hebt vastgesteld, kunnen tandheelkundige behandelingen helpen om tandsteen en plaque-opbouw en tandziekte tussen het poetsen door te bestrijden.

Relevante inhoud:

Veelgestelde vragen

Werken tandheelkundige behandelingen voor katten?

Het hangt af van de ingrediënten en het mechanisme dat ze gebruiken om tandplak te verwijderen. Knapperige tandheelkundige traktaties bieden beperkte voordelen in termen van het wegschrapen van tandplak, maar sommige tandheelkundige kattentraktaties bevatten enzymen die helpen orale bacteriën tegen te gaan of ademverfrissende ingrediënten bevatten.

Hoe kan ik de gebitsgezondheid van mijn kat verbeteren?

De beste manier om de tandheelkundige gezondheid van uw kat te verbeteren, is door een vergelijkbaar mondhygiëneregime te implementeren dat vergelijkbaar is met dat van uzelf. Idealiter zou u de tanden van uw kat dagelijks moeten poetsen en zijn tanden minstens één keer per jaar door een dierenarts moeten laten controleren.

Hoe kan ik het gebit van mijn kat op natuurlijke wijze reinigen?

Tandheelkundige kattentraktaties gemaakt met natuurlijke ingrediënten kunnen helpen bij oppervlakteplak en bacteriën, maar het beste wat u kunt doen is de tanden van uw kat poetsen. Je kat rauwe botten geven om op te kauwen kan ook helpen.