Beste Roomba voor huisdier haar

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Onze lijst met de top 5 beste Roomba’s voor huisdierhaar bevat stofzuigers uit alle lagen van de Roomba-stamboom, elk met een andere balans tussen betaalbaarheid en prestaties. Ik heb iRobot Roombas uit de 600-, 800-, 900-, i7- en e-serie geëvalueerd om te bepalen welke modellen de zuigkracht, levensduur en betrouwbare prestaties hebben om het haar van huisdieren effectief op te ruimen.

Dankzij een geweldig navigatiesysteem, krachtige zuigkracht op alle vloertypen en klittenvrije rollen, onderscheidt de Roomba 980 zich als de over het algemeen beste Roomba voor huisdierenhaar.

In één oogopslag: onze topkeuzes voor de beste Roomba-robotstofzuigers voor huisdierenhaar

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Over het algemeen beste

aac-table__image

10.0

Geplukt door 31 mensen vandaag!

iRobot Roomba 980 Robot vacuüm

 • Compatibel met Amazon Alexa en Google Assistant
 • Capaciteit van 600 ml vuilnisbak
 • Rubber tapijt roerwerk is klittenvrij

HET BESTE VOOR TEGELVLOEREN EN HAAR VAN HUISDIEREN

aac-table__image

9.5

Geplukt door 25 mensen vandaag!

Roomba 890 Robot Vacuüm

 • Rubberen reinigingsborstels voorkomen klittenproblemen
 • Laadt automatisch op
 • Royale capaciteit van 750 ml

BUDGET KIEZEN

aac-table__image

9.4

Geplukt door 21 mensen vandaag!

Roomba 690 Robot Vacuüm

 • 90 minuten looptijd
 • 600 ml vuilcapaciteit
 • Compatibel met Alexa en Google Assistant

BESTE VOOR PET HAIR HARDHOUTEN VLOER

aac-table__image

9.3

Geplukt door 18 mensen vandaag!

Roomba 860 Robot Vacuüm

 • Effectief zuig- en reinigingsvermogen
 • Vuildetectie
 • 650 ml vuilnisbak capaciteit

Kwaliteiten van de beste roombas voor huisdierhaar

Klittenvrije rollers

Als uw huisdier lang haar heeft, kies dan een Roomba uit de 800-serie of hoger. In tegenstelling tot de klittengevoelige borstelrollers in stofzuigers uit eerdere series, hebben deze dubbele rubberen rollen.

Uitstekende zuigkracht

iRobot houdt zijn zuigstatistieken eigendom. In plaats van luchtwattstatistieken vrij te geven, beoordeelt het bedrijf alle modellen ten opzichte van de 600-serie. Sommige modellen zijn 5x krachtiger, terwijl onze topkeuze 10x de zuigkracht biedt die stofzuigers in de 600-serie bieden. Het is ook belangrijk op te merken dat Roombas uit de 800-serie en hoger de zuigkracht dichter bij de vloer brengen en een groter reinigingsvermogen hebben.

Lange looptijd

Als je een groot huis en een Roomba hebt die slechts 60 minuten meegaat, zul je waarschijnlijk een of twee keer een gestrande robot moeten redden.

De levensduur van de batterij is minder een probleem voor leden van de 900-serie en hoger, die de oplaad- en hervattingsfunctie hebben. Ze stoppen met schoonmaken als ze moe worden, gaan terug om te sappen bij het laadstation en keren dan terug naar de plaats waar ze waren gebleven.

Grote stofbak capaciteit

Huisdierhaar neemt veel ruimte in beslag. Om ervoor te zorgen dat u minstens een dag tussen het legen van de robot doorgaat, zoekt u naar eenheden die minstens 300ml vuil en haar.

Top 5 Beste Roombas voor huisdierhaar

iRobot Roomba 980 robotstofzuiger met Wi-Fi-connectiviteit

Bekijk op Walmart View op Amazon

Hoewel het geen goedkope koop is, beschikt de Roomba 980 over een verscheidenheid aan functies en sterke punten die niet te vinden zijn in eerdere of goedkopere modellen.

Zoals alle modellen in de 900-serie heeft de Roomba 980 een vernieuwd navigatiesysteem. Het maakt gebruik van visuele gelijktijdige lokalisatie en mapping om de plattegrond te begrijpen en een mentale kaart van uw huis te maken. Terwijl de vorige serie een dronken matroosbenadering hanteerde bij het schoonmaken, zijn deze Roomba’s slim en efficiënt. Toegegeven, het camerasysteem is misschien een beetje ook slim naar uw smaak, en als u zich zorgen maakt over privacy, is een ander model waarschijnlijk een beter apparaatijs.

De Roomba 980 heeft een oppervlaktebewuste zuigkracht, waardoor hij het vermogen kan versterken waar het het meest nodig is. Wanneer de 980 tapijt detecteert, verhoogt het automatisch het luchtvermogen tot 10x. Dit maakt het een goede keuze voor mensen met meerdere soorten vloeren, dikke tapijten en serieus haar en vuil van huisdieren.

Zoals alle Roomba’s uit de 800-serie en hoger, heeft deze stofzuiger twee rubberen rollen, die diep in het tapijt graven om kattenbakvulling en vuil los te maken. Deze rubberen rollers zijn perfect voor huishoudens met langharige huisdieren.

Pros

 • Compatibel met Amazon Alexa en Google Assistant spraakbesturing
 • Rubber tapijt roerwerk is klittenvrij en geweldig in het trekken van huisdierhaar uit het tapijt
 • Vuilmelders laten de Roomba harder werken in de smerigste delen van het huis
 • Capaciteit van 600 ml vuilnisbak

Tegens

 • Duur
 • Een van de luidste robotstofzuigers op de markt

Roomba 960 Robot Vacuüm

Bekijk op Amazon

De 960 is een solide keuze voor diegenen die een top-of-the-line robotstofzuiger willen, maar niet meer dan $ 700 willen uitgeven voor de 980 of zelfs meer voor de nieuwe i7 of i7 +. Het biedt een mooie verscheidenheid aan functies en kosten voor ongeveer $ 349,99 – goedkoper dan de chicste modellen, maar niet bepaald een koopje.

Voor $ 200 minder dan onze topkeuze, wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de Roomba 960 en de 980?

Allereerst is de Roomba 960 iets minder krachtig dan de 980. Het maakt gebruik van dezelfde motor als in de 800-serie. Het AeroForce 3-traps reinigingssysteem is slechts 5x dat van de 600-serie, terwijl de 980 10x vermogen biedt. Het heeft geen oppervlaktebewuste zuigkracht, dus je krijgt geen extra oomph op vloerbedekking.

Met 75 minuten is de levensduur van de batterij bijna de helft van die van de 980. Gelukkig laadt het automatisch op en keert het terug naar de plaats waar het was gebleven, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat het vacuüm sterft voordat een klus is voltooid.

Als het gaat om navigatie, doet de 960 het net zo goed als anderen in de serie. In plaats van onregelmatig te glijden en te stoten door het huis, gebruikt het een verbeterd navigatiesysteem om efficiënt schoon te maken.

Pros

 • Compatibel met Alexa en Google Assistant
 • Royale inhoud van 750 ml
 • Relatief rustig
 • Uitstekende zuigkracht
 • Vakkundige navigatie

Tegens

 • Minder krachtig dan sommige andere prijzige modellen
 • Relatief korte levensduur van de batterij

Roomba 890 Robot Vacuüm

Bekijk op IRobot.com

Het heeft niet de slanke styling of navigatievaardigheden van Roombas in de 900-serie en hoger, maar de 890 is net krachtig genoeg om de klus te klaren als je een relatief klein huis hebt met laagpolige tapijten of hardhouten vloeren.

De Roomba 890 heeft de standaard moderne functies, zoals WiFi-connectiviteit voor eenvoudige planning, smart home spraakbesturing en Roomba’s gepatenteerde vuildetectoren, die het vermogen in geconcentreerde vuilzones verhogen.

De 890 werkt ongeveer 90 minuten voordat hij moet worden opgeladen. Het glijdt terug naar het oplaadstation en laadt op, maar het start niet op waar het gebleven was. Dit betekent dat dit model het beste is voor kleinere huizen.

De Roomba 890 doet geweldig werk bij het reinigen van laagpolige tapijten en hardhouten vloeren, maar worstelt op hoogpolige tapijten en tapijten. Als je veel dikke tapijten of tapijten in huis hebt, heb je misschien een krachtiger stofzuiger nodig. Het heeft rubberen reinigingsborstels, dus het is een competente match voor lang haar van huisdieren.

De Roomba 890 kost ongeveer $ 460,91, wat ongeveer gemiddeld is onder robotstofzuigers.

Pros

 • Compatibel met Alexa en Google Assistant
 • Rubberen reinigingsborstels voorkomen klittenproblemen
 • Royale capaciteit van 750 ml
 • Laadt automatisch op

Tegens

 • Niet de beste op hoogpolig tapijt
 • Na het opladen, wordt het schoonmaken niet hervat waar het was gebleven

Roomba 690 Robot Vacuüm

Bekijk op Amazon

Voor ongeveer $ 169,95 is deze Roomba degene die je moet kopen als je een relatief krap budget hebt. Het heeft bijna alle functies die je zou verwachten van een moderne Roomba, zoals WiFi-integratie, compatibiliteit met smart home-apparaten, vuildetectoren die het vacuüm harder laten werken in zware vuilzones en automatisch koppelen en opladen. Merk op dat, net als de 890, deze stofzuiger niet verder gaat waar hij was gebleven na het opladen. Met een gezonde looptijd van 90 minuten zou dit geen serieus probleem moeten zijn.

Zoals alle leden van de 600-serie heeft de Roomba 690 borstelrollers in plaats van rubberen roerwerken. De borstelharen kunnen een probleem zijn als uw huisdieren hebben lang haar.

De Roomba 690 heeft een paar tekortkomingen. De klifsensoren zijn bijvoorbeeld niet de helderste. Deze Roomba verwart donkere tapijten vaak met kliffen, dus je merkt misschien dat hij weigert een donkerblauw of bruin tapijt te stofzuigen. Omdat de Roomba 690 werkt met het oudere navigatiesysteem van het bedrijf, glijdt hij in een grillig, inefficiënt patroon door het huis.

Pros

 • De meest betaalbare stofzuiger op deze lijst
 • 90 minuten looptijd
 • 600 ml vuilcapaciteit
 • Compatibel met Alexa en Google Assistant

Tegens

 • Heeft borstelrollers die problemen kunnen veroorzaken met lang haar van huisdieren
 • Slecht navigatiesysteem en sensoren

Roomba 860 Robot Vacuüm

Bekijk op Amazon

Als u de prestaties van een hedendaagse Roomba wilt, maar geen interesse hebt in een smartphone-app of spraakbesturing, kunt u de 860 stofzuiger overwegen. Het deelt het motor- en navigatiesysteem dat is ingebed in alle leden van de 800-serie, maar mist WiFi-connectiviteit. Dit betekent dat u schoonmaakwerkzaamheden niet op afstand kunt plannen of schoonmaakkaarten op uw smartphone kunt bekijken.

Het heeft iAdapt-navigatie, wat niet het slimste navigatiesysteem van iRobot is. Net als andere leden van de 800-serie heeft het de neiging om zich een weg door het huis te banen in een semi-grillig patroon.

Het biedt 5x de zuigkracht van eenheden in de 600-serie. Zoals de meeste nieuwe Roomba-modellen maakt het gebruik van optische en akoestische sensoren om geconcentreerde vuilplekken te detecteren.

Dit model is ideaal voor kleinere woningen. Het heeft een batterijduur van slechts 60 minuten en hoewel het automatisch wordt opgeladen, gaat de robot niet terug naar de plaats waar hij was gebleven. In vergelijking met modellen van vorige generaties is de 860 veel beter in het navigeren naar het dockingstation en verdwaalt hij zelden onderweg.

De Roomba 860 heeft rubberen roerwerken, waardoor de zuigkracht dicht bij de vloer komt en klitten worden vermeden.

Het kost $ 399,00, waardoor het in het midden van het robotvacuümprijsspectrum wordt geplaatst.

Pros

 • Effectief zuig- en reinigingsvermogen
 • Klittenvrije rollen
 • Vuildetectie
 • 650 ml vuilnisbak capaciteit

Tegens

 • Geen automatisch opladen en retourneren
 • Geen smart home- of WiFi-connectiviteit

Niet tevreden over de Irobot Roomba line-up? Bekijk de volgende handleidingen:

Aanvullende bron: