Beste kattenvoer voor stinkende poep

BetterWithCats.net kan een kleine commissie verdienen wanneer u een van de links op deze pagina gebruikt om te kopen.

beste kattenvoer voor stinkende poep

We houden van onze katten!

Maar soms kan het een beetje… stinken. Zeker als je een huishouden hebt met meerdere katten.

En als je kat op de mijne lijkt, zijn ze erg goed in het timen van hun kattenbak pauzes RECHTS als je een gast over de vloer hebt.

“Ja, ik heb katten. Hoe wist je dat?”

Daarom heb ik wat onderzoek gedaan om erachter te komen welke voeding het beste is tegen stinkende kattenpoep en waarom. Het was geen kort proces, maar ik heb 6 van de beste voedingsmiddelen samengesteld om te helpen bij stinkende kattenbakontlasting – 3 natte voedingsmiddelen en 3 droge voedingsmiddelen.

Maar denk eraan, er is geen poep die lekker ruikt.

Wel, omdat het poep is.

Dus hoewel geen kattenvoer je kattenbak naar rozen zal laten ruiken… kunnen we in ieder geval een paar grote verbeteringen maken!

Snapshot Samenvatting

Ik ga dieper in op wat de oorzaak is van vies ruikende kattenontlasting, hoe je dit met voeding kunt aanpakken, en waarom ik de 10 voedingsmiddelen op deze lijst heb geselecteerd.

Maar als je haast hebt en gewoon wilt weten wat je moet halen, hier is mijn beste algemene keuze voor nat- en droogvoer.

Beste Totaal Droogvoer

Merrick Backcountry Grain Free Raw Infused Droog Kattenvoer

Kopen op Amazon

Pros:

 • Stevige ingrediëntenlijst en een indrukwekkend eiwitgehalte van 41% om de spijsvertering te helpen
 • Bevat gevriesdroogde rauwe porties terwijl het betaalbaar blijft
 • Een focus op viseiwitten kan sommige gevoelige katten helpen
 • Beste algemene balans van kwaliteit en prijs

Minpunten:

 • Rauwe stukjes vis geven het een sterke geur die sommige katteneigenaren misschien niet willen

Beste Overall Natvoer:

Merrick backcountry echt kalkoen natvoer

Kopen op Amazon

Pros:

 • Alle 6 van de eerste ingrediënten zijn van dierlijke oorsprong
 • Verschillende smaken om uit te kiezen
 • Goede balans tussen kosten en kwaliteit

Minpunten:

 • Geopende zakjes kunnen moeilijker vers te houden zijn als uw kat niet alles in één portie opeet

Wat veroorzaakt stinkende kattenpoep?

Stinkende kattenpoep is een verrassend complex probleem. Hoewel voeding de nummer één boosdoener is, is het belangrijk om medische problemen uit te sluiten (vooral als uw kat plotseling stinkende uitwerpselen heeft).

Veterinaire Zorgen

Een van de eerste dingen om naar te kijken is het type ontlasting dat uw kat heeft. Het gebruik van een ontlasting scorekaart kan iedereen helpen op één lijn te komen met wat ze zien. Maar voordat ik de link deel, denk eraan dat dit een tabel is van kattenpoep. Het is smerig en je hoeft er niet op te klikken.

Je bent gewaarschuwd. Je kan hier klikken voor de katachtige ontlasting scorekaart.

Als je zachte ontlasting ziet (nummer 3 of lager) kan er een medisch probleem in het spel zijn. Diarree ruikt erger dan vaste ontlasting en als uw kat zachte ontlasting heeft is het belangrijk om medische problemen uit te sluiten voordat u van voer wisselt. Hier zijn enkele van de meest voorkomende medische problemen waar uw dierenarts naar kan kijken en die de oorzaak kunnen zijn van extra stinkende ontlasting:

Parasieten

Intestinale parasieten kunnen een ravage aanrichten in het spijsverteringsstelsel van uw kat en uiteindelijk in de algehele gezondheid. Onderweg zullen er vies ruikende uitwerpselen zijn. Afhankelijk van waar je woont, zijn giardia en coccidia de meest voorkomende en sommige stammen zijn zelfs zoönoseverwekkend…wat betekent dat JIJ ze kunt oplopen. Plotseling lijkt het opscheppen van de kattenbak een stuk gevaarlijker. Parasieten zijn zelden levensbedreigend en een snelle ontlastingsanalyse door uw dierenarts kan helpen dit uit te sluiten.

Allergieën

Uw kat kan overgevoelig zijn voor bepaalde ingrediënten die in veel kattenvoer voorkomen. Hoewel we hier niet zijn om allergieën te diagnosticeren (wat een complex proces is) kan uw dierenarts dat wel.

Spijsverteringsstoornissen

Spijsverteringsstoornissen zoals inflammatoire darmziekten kunnen leiden tot slechte absorptie, indigestie, en uiteindelijk zeer stinkende diarree.

Anaalklier Infecties

Uw kat heeft anaalklieren (en dat is zo vies als het klinkt). Deze worden gebruikt om hun territorium af te bakenen en hoewel deze klieren normaal gesproken tot uiting komen en worden verwijderd wanneer uw kat poept, kunnen ze verstopt raken en dan echt gaan stinken in de kattenbak. Uw dierenarts kan controleren of dit het probleem is en ze handmatig uitdrukken.

Dieet Zorgen

Ervan uitgaande dat er geen medische problemen in het spel zijn, heeft extra stinkende kattenpoep meestal te maken met de kwaliteit van het voer van uw kat. Modern kattenvoer komt meestal niet overeen met wat uw oude kat zou eten.

En dat is het probleem.

Het spijsverteringsstelsel van uw kat weet niet wat hij met een hoop maïs of graan moet doen. Niet alleen moet de maag van je kat extra hard werken om dat allemaal te verteren, het laat ook een hoop afval achter. Dat afval komt eruit als extra stinkende ontlasting.

Je zult zien dat alle voedingsmiddelen die ik heb geselecteerd graan-, maïs, soja, en tarwevrij zijn. Ik heb ook een paar opties toegevoegd die in de categorie nieuwe proteïnen vallen. Nieuwe of alternatieve proteïnen zoals fazant, eend of konijn kunnen soms de maag van je kat tot rust brengen en de stank stoppen.

Dus hoe weet je welk kattenvoer goed is en welke…stinkt?

Een van de eerste plaatsen om te beginnen is met de gegarandeerde analyse sectie van het huisdiervoedingsetiket. U hebt dit misschien in het verleden gehad bij het onderzoeken van dierenvoeding. Dit gedeelte vermeldt de hoeveelheid eiwitten, vetten en vezels in percentages. Dit zullen belangrijke getallen zijn om te overwegen in onze zoektocht naar kwaliteits kattenvoer dat zal helpen bij ontlasting stank.

Eiwit

Eiwit is meestal het eerste macronutriënt dat wordt genoemd en als obligate vleeseters is eiwit uiterst belangrijk voor uw kat. Eiwit is echter ook een van de meest voorkomende oorzaken van indigestie, maagklachten en stinkende ontlasting bij katten. Een van de eerste dingen waar u dus op moet letten is een enkelvoudige of een beperkt aantal eiwitbronnen voor uw kat. In termen van percentage, hoger is meestal beter als het gaat om het beheersen van geur. Hoewel de verteerbaarheid van eiwitten bij katten een complex onderwerp is, betekent een hoger percentage eiwitten meestal een betere verteerbaarheid voor uw carnivore kat.

Er is soms bezorgdheid over eiwitten van dierlijke en plantaardige bronnen. Hoewel we nooit alleen plantaardig eiwit zouden willen verstrekken, bleek uit een onderzoek van maart 2020 dat plantaardig eiwit eigenlijk beter verteerbaar was dan dierlijk eiwit. Dat wil niet zeggen dat katten geen dierlijk eiwit nodig hebben (want dat hebben ze wel), alleen om aan te geven dat we ons misschien niet al te veel zorgen hoeven te maken over ingrediënten zoals erwten eiwit, en in plaats daarvan kunnen we ons richten op de totale eiwit analyse.

We gaan op zoek naar kattenvoer met ten minste 30% eiwit, gebaseerd op de gegarandeerde analyse.

Vet

Vet is het tweede macronutriënt en een belangrijke bron van energie voor uw kat. Vet is over het algemeen gemakkelijk te verteren voor uw kat en we zullen hier kijken naar een reeks van percentages.

Vezel

Vezel is meestal de derde macronutriënt in de lijst en het is een belangrijke om stinkende kattenpoep te voorkomen. Maar vezels hebben een lange lijst van voordelen buiten alleen de spijsvertering.

Ten eerste kan het helpen bij haarballen. Uw kat houdt ervan schoon te blijven en onze binnenhuis vrienden hebben veel tijd om handen. Al dat poetsen betekent meer haar in het buikje van uw kat. Vezels kunnen helpen bij de spijsvertering en vergroten de kans dat haarballen worden afgebroken en als ontlasting worden doorgegeven. In plaats van eruit te komen als een vieze haarbal.

Vezels kunnen ook helpen bij gewichtsbeheersing. Net als bij mensen, kunnen vezels uw kat helpen zich voller te voelen. Dat betekent dat ze minder kattenvoer zullen eten en na verloop van tijd kan dit uw kat helpen weer op een gezonder gewicht te komen. In feite worden veel vezelrijke diëten (die helpen tegen stinkende kattenpoep) op de markt gebracht als recepten om gewicht te verliezen.

De voedingsmiddelen die ik heb geselecteerd zijn niet gericht op een specifiek percentage, maar de meeste zijn aan de hogere kant in termen van vezelgehalte.

Ingredienten kwaliteit

We willen ook veel aandacht besteden aan de kwaliteit van de ingrediënten. Ingrediënten van hogere kwaliteit betekenen over het algemeen een gemakkelijkere vertering en dus minder stank. Om die reden vermijdt elk kattenvoer op deze lijst het gebruik van bijproducten van lage kwaliteit.

Beste Kattenvoer Voor Stinkende Poep

Zonder verder oponthoud, hier zijn mijn top vijf droogvoer voor het beheren van stinkende katten ontlasting.

Best Overall: Merrick Backcountry Raw Infused Pacific Catch Recipe Grain-Free Droogvoer voor de kat

Merrick Backcountry Grain Free Raw Infused Droog Kattenvoer

Kopen op Amazon

Mijn nummer één keuze is een eiwitrijke optie van Merrick. Ik hou vooral van de pacific catch formule omdat het een iets lagere diversiteit aan eiwitbronnen bevat in vergelijking met de gamebird variant. Dit is wat ik zou noemen een “hybride kattenvoer” omdat het gevriesdroogde rauwe vis stukjes bevat in een poging om het element van rauw voedsel in droge brokken te brengen. Ik hou van deze combinatie en het brengt het eiwitgehalte op een zeer indrukwekkende 41%.

Het pakt het stinkende poep probleem niet aan met vezels maar in plaats daarvan door uw kat zoveel mogelijk hoog verteerbare proteïne te geven. U kunt de laatste prijs op Amazon bekijken door hier te klikken.

Voordelen:

 • Stevige ingrediëntenlijst en een indrukwekkend eiwitgehalte van 41% om de spijsvertering te helpen
 • Bevat gevriesdroogde rauwe porties terwijl het betaalbaar blijft
 • Een focus op viseiwitten kan sommige gevoelige katten helpen
 • Beste algemene balans van kwaliteit en prijs

Minpunten:

 • Rauwe stukjes vis geven het een sterke geur die sommige katteneigenaren misschien niet willen

Net als alle andere voedingsmiddelen op deze lijst, is Merrick’s Backcountry Raw Infused dieet volledig vrij van maïs, tarwe en soja. Maar laten we de eerste vijf ingrediënten eens nader bekijken.

1. Uitgebeende zalm

We willen altijd een hoogwaardig dierlijk eiwit als eerste ingrediënt in een kattenvoer zien. Geen uitzonderingen hier en het is goed om te zien dat Merrick’s Backcountry voer uitgebeende zalm als eerste en meest prominente ingrediënt bevat.

2. Zalm Maaltijd

Zalmmeel is gewoon zalm, maar dan grotendeels ontdaan van vet en vocht na het smelten. Het is goed om te zien dat hetzelfde eiwit opnieuw wordt gebruikt en zalm is een geweldige bron van eiwit.

3. Witvis Maaltijd

Vergelijkbaar met hierboven, maar met witvis in plaats van zalm. Hoewel het een andere eiwitbron is, is het goed dat het een ander op vis gebaseerd eiwit is in plaats van over te schakelen op een zoogdier.

4. Aardappelen

Dit is het eerste koolhydraat op de lijst en het is pas ingrediënt nummer vier- wat goed is. Het is belangrijk op te merken dat graanvrij niet betekent koolhydraatvrij en dat aardappelen in kattenvoer steeds vaker voorkomen naarmate de graanvrije trend groeit.

5. Erwten

Erwten zijn een ander populair ingrediënt nu de industrie afstand neemt van graan. Erwten helpen met vezels en wat proteïnen, dus het is nog steeds een aanvaardbaar ingrediënt.

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

Hier is de volledige lijst van ingrediënten in Merrick Backcountry Raw Infused Pacific Catch Recipe:

Zalm zonder been, zalmmeel (bron van omega-3 vetzuren), witvismeel, aardappelen, erwten, natuurlijk aroma, aardappeleiwit, zoete aardappelen, varkensvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), witvis, forel, gedroogde gistcultuur, zout, organisch gedroogd alfalfameel, Cholinechloride, mineralen (ijzer-aminozuur-complex, zink-aminozuur-complex, natriumseleniet, mangaan-aminozuur-complex, koper-aminozuur-complex, kaliumjodide, kobaltproteïnaat, kobaltcarbonaat), fosforzuur, taurine, Yucca Schidigera-extract, Vitaminen (Vitamine E-supplement, Vitamine B12-supplement, Vitamine A-acetaat, D-Calcium Pantothenaat, Niacine, Thiamine Mononitraat, Riboflavinesupplement, Biotine, Vitamine D3-supplement, Foliumzuur, Pyridoxine Hydrochloride), Gedroogd fermentatieproduct van Bacillus Coagulans, gedroogde fermentatie van Lactobacillus Plantarum, gedroogde fermentatie van Lactobacillus Casei, gedroogde fermentatie van Enterococcus Faecium, gedroogde fermentatie van Lactobacillus Acidophilus.

Hier is de gegarandeerde analyse die u mag verwachten:

 • 41% Eiwit
 • 14% Vet
 • 4% Vezels

Merrick samenvatting

Met drie dierlijke eiwitbronnen als eerste drie ingrediënten, vind ik dit kattenvoer erg lekker. Door het hoge eiwitgehalte van 41% en de voornamelijk op vis gebaseerde eiwitten heeft het een zeer goede kans om de geur van de poep van uw kat te verminderen. Het is mijn beste algemene selectie, omdat ik denk dat het het beste doet om prijs en kwaliteit in evenwicht te houden.

Runner Up: Blue Buffalo Wilderness Indoor Hairball & Gewichtscontrole

blue buffalo indoor haarbal voor ruikende ontlasting

Kopen op Amazon

Mijn tweede keus (en zeer dicht bij tweede) is een haarbal en gewicht controle formule van Blue Buffalo. Onthoud dat vezelrijke diëten helpen bij haarbal- en gewichtsbeheersing, dus het is geen verrassing om een van deze formules te zien op onze lijst van kattenvoer om stinkende poepjes te beheersen. Dit recept heeft een hoog vezelgehalte van 7,2% met behoud van een zeer hoog eiwitpercentage van 36%.

Dat betekent dat dit Blue Buffalo voer het stinkende eiwit aanpakt met zowel een hoog vezelgehalte als een hoog eiwitgehalte. U kunt de laatste prijs op Amazon krijgen door hier te klikken.

Pros:

 • Hoog vezelgehalte van 7,2% om de spijsvertering te bevorderen
 • Hoog eiwitgehalte van 36% wat de spijsvertering kan bevorderen

Minpunten:

 • Gemengde eiwitbronnen zijn misschien niet het beste voor sommige katten

Zoals gewoonlijk zult u geen graan op de ingrediëntenlijst zien staan, maar om een beter idee te krijgen van wat er in dit voer zit, laten we de eerste vijf ingrediënten eens nader bekijken.

1. Uitgebeende Kip

Met behulp van de AAFCO-definities weten we dat dit “de schone combinatie van vlees en huid is, met of zonder bijbehorend bot, afkomstig van de delen of hele karkassen van pluimvee of een combinatie daarvan, exclusief veren, koppen, poten en ingewanden”. Over het geheel genomen is het een kwaliteitsingrediënt en een goed eerste ingrediënt.

2. Kippenmeel

Kippenmeel is hetzelfde als de bovenstaande delen, maar dan zonder het vet en het water dat tijdens het smeltproces is verwijderd. Het is nog steeds een geweldige bron van eiwitten.

3. Tapioca Zetmeel

Dit is ons eerste koolhydraat en hoewel het graanvrij is, zou ik liever een andere eiwitbron zien (zoals we deden in mijn beste algemene selectie).

4. Erwten Proteïne

Nu zien we een andere eiwitbron, maar deze keer van een plant. Hoewel het niet hetzelfde aminozuurprofiel heeft als dierlijke eiwitten, is het toch een licht verteerbaar eiwit, wat geweldig is om stinkende poep te voorkomen.

5. Erwten

Erwten zijn een populair ingrediënt van bedrijven die graan proberen te vermijden. Erwten zijn een aanvaardbaar ingrediënt en nog beter dat het niet hoger op de lijst staat.

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

Hier is de volledige lijst van ingrediënten in Blue Buffalo Wilderness Indoor Hairball & Weight Control:

Kip zonder been, Kippenmeel, Tapiocazetmeel, Erwteneiwit, Erwten, Menhadenvismeel (bron van Omega 3-vetzuren), Cellulose in poedervorm, Erwtenvezels, Kippenvet (geconserveerd met Gemengde Tocoferolen), Lijnzaad (bron van Omega 6-vetzuren), Natuurlijk aroma, Aardappelzetmeel, Cholinechloride, DL-Methionine, Psylliumzaadschilfers, Kaliumchloride, Calciumsulfaat, Gedehydrateerde alfalfameel, aardappelen, gedroogde cichoreiwortel, taurine, calciumcarbonaat, karamelkleur, kaliumsulfaat, zout, geconserveerd met gemengde tocoferolen, zoete aardappelen, wortelen, L-carnitine, ijzerhoudend sulfaat, niacine, ijzeraminozuur-chelaat, zinkaminozuur-chelaat, zinksulfaat, vitamine E-supplement, veenbessen, bosbessen, gerstegras, peterselie, Yucca Schidigera-extract, Gedroogde Kelp, Kurkuma, Kopersulfaat, Thiamine Mononitraat (Vitamine B1), Koper Aminozuur Chelaat, Olie van Rozemarijn, L-Ascorbyl-2-Polyfosfaat (bron van Vitamine C), L-Lysine, Biotine (vitamine B7), Vitamine A-supplement, Mangaansulfaat, Mangaan Aminozuur Chelaat, Pyridoxine Hydrochloride (vitamine B6), Calcium Pantothenaat (vitamine B5), Riboflavine (vitamine B2), Vitamine D3-supplement, Vitamine B12-supplement, Foliumzuur (Vitamine B9), Gedroogde gist, Gedroogd fermentatieproduct van Enterococcus faecium, Gedroogd fermentatieproduct van Lactobacillus acidophilus, Gedroogd fermentatie-extract van Aspergillus niger, Gedroogd fermentatie-extract van Trichoderma longibrachiatum, Gedroogd fermentatie-extract van Bacillus subtilis, Calcium-Iodaat, Natriumseleniet.

Hier is de gegarandeerde analyse die je mag verwachten:

 • 36% Eiwit
 • 12% Vet
 • 7,2% Vezels

Blue Buffalo Wildnerness Samenvatting

Een geweldig alternatief voor onze nummer één selectie, deze formule van Blue Buffalo bevat relatief veel eiwit, maar uitzonderlijk veel vezels die sommige katten kunnen helpen met stinkende ontlasting. Het enige waarschuwende woord is dat de gemengde eiwitbronnen (vis, kip, erwten) sommige katten met allergieën van streek kunnen maken.

Premium Kies: Stella & Chewy’s Chick Chick Chicken Dinner Morsels Gevriesdroogd Rauw Kattenvoer

stella and chewy gevriesdroogd diner hapjes

Kopen op Amazon

Als u op zoek bent naar het beste wat geld kan kopen dan moet u eens kijken naar mijn premium keuze van Stella &; Chewy. Terwijl onze beste algemene selectie gevriesdroogde vis bevat gemengd in de brokken, Stella &; Chewy nemen het naar een hoger niveau met een volledig gevriesdroogd voer bedoeld om een rauw dieet na te bootsen. Hoewel u dit voer kunt serveren zoals het is, komt het pas echt tot zijn recht wanneer u het rehydrateert (wat slechts een minuut duurt).

Met een focus op het creëren van een “rauw” dieet met het mag geen verrassing zijn dat dit droogvoer de meeste eiwitten heeft van alle andere op onze lijst met een gegarandeerde analyse van 45%. Er is ook een hoog vetgehalte van 25%, wat sommige katten makkelijker te verteren vinden, wat minder stinkende poep betekent. Tenslotte wordt het probleem van de stinkende ontlasting aangepakt door de toevoeging van verschillende probiotica die de spijsvertering van uw kat kunnen bevorderen.

Ik vind het geweldig dat dit voer echt de lijn bewandelt tussen nat- en droogvoer. Je krijgt het gemak van brokjes maar de voordelen van natvoer wanneer je het rehydrateert. Als u geïnteresseerd bent in het oppakken van een zak, kunt u kijken naar de prijs van vandaag op Amazon.

Voordelen:

 • Hoogste eiwitgehalte op onze droogvoerlijst met 45%
 • Hoogste vetgehalte in onze droogvoerlijst met 25%

Minpunten:

 • Rehydratie is een extra stap, hoewel het ongeveer een minuut zou moeten duren.
 • Gemalen botten kunnen te veel fosfor toevoegen en moeten worden vermeden als uw kat een nierziekte heeft

Laten we eens wat dieper ingaan op Stells & Chewy door een blik te werpen op de eerste vijf ingrediënten.

1. Kip (gemalen met bot)

Dit is een enigszins ongebruikelijk ingrediënt, maar we mogen niets minder verwachten van voedsel zo uniek bij Stella & Chewy. Botten kunnen een gunstige voedingsbron zijn voor veel katten, maar kunnen ook het fosforgehalte verhogen. Hoewel dit voor sommige katten geen probleem zal zijn, als uw kat te maken heeft met chronische nieraandoeningen, zult u de inname van fosfor met uw dierenarts willen bespreken. Over het algemeen is dit een geweldig ingrediënt voor de meeste katten.

2. Kippenlever

Technisch gezien is kippenlever een bijproduct van gevogelte (volgens de AAFCO-definities), maar ik heb altijd gevonden dat lever in een andere categorie thuishoort, omdat het veel voedzamer is dan bijvoorbeeld kippenpoten, die ook onder de definitie “bijproduct van gevogelte” vallen. Over het geheel genomen vind ik dit dus een goed ingrediënt.

3. Chicken Gizzard

De spiermaag is een ander deel van de kip dat onder de definitie van bijproduct valt, maar ook hier is er een groot verschil tussen de kop of de poten van een kip en de spiermaag. De kippenmaag is een voedzaam onderdeel van de kip en wordt vaak gegeten. Met als doel minder stinkende kattenpoep en een betere spijsvertering, zie ik graag genoemde kipdelen als de eerste drie ingrediënten.

4. 4. Pompoenpitten

Hoewel pompoenpitten niet op veel ingrediëntenlijsten voorkomen, zijn ze hier een geweldige toevoeging. Pompoenpitten bevatten essentiële vetzuren, anti-oxidanten, en het beste van alles….vezels! Dat maakt ze een uitstekende toevoeging als we op zoek zijn naar voedsel om stinkende kattenpoep te bestrijden.

5. Kaliumchloride

Kaliumchloride wordt gebruikt om de pH van het voer van uw kat in evenwicht te brengen en een extra bron van kalium te bieden voor een evenwichtiger voedingsprofiel.

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

Ik heb de volledige lijst van ingrediënten in Stella & Chewy hieronder toegevoegd, maar houd in gedachten dat de ingrediënten er een beetje anders uit kunnen zien dan andere droge brokken, aangezien Stella &; Chewy verschillende stinkende poep voorkomende probiotica hebben toegevoegd. Bijvoorbeeld, de zeer lange naam Gedroogde Pediococcus Acidilactici Fermentatie Product is een probioticum met een verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen.

Kip (gemalen met bot), Kippenlever, Kippenmaag, Pompoenzaad, Kaliumchloride, Natriumfosfaat, Cholinechloride, Fenegriekzaad, Gedroogd Pediococcus Acidilactici Fermentatieproduct, Gedroogd Lactobacillus Acidophilus Fermentatieproduct, Gedroogd Bifidobacterium Longum Fermentatieproduct, Gedroogd Bacillus Coagulans Fermentatieproduct, Taurine, Tocoferolen (conserveermiddel), paardenbloem, gedroogde Kelp, zinkproteïnaat, ijzerproteïnaat, vitamine A-supplement, vitamine E-supplement, niacinesupplement, koperproteïnaat, riboflavinesupplement, natriumseleniet, d-calciumpantothenaat, biotine, mangaanproteïnaat, thiaminemononitraat, pyridoxinehydrochloride, vitamine D3-supplement, foliumzuur, vitamine B12-supplement.

Hier is de gegarandeerde analyse voor Stella & Chewy:

 • 45% Eiwit
 • 25% Vet
 • 5% vezels

Stella & Chewy Samenvatting

Stella &; Chewy probeert het rauwe voeding dieet na te bootsen terwijl het gemak van droge brokjes behouden blijft. Deze eersteklas keuze bevat een hoog eiwitgehalte, een hoog vetgehalte en een hele reeks probiotica om stinkende kattenpoepjes te helpen stoppen. Kortom, een geweldige optie.

Het beste voor gevoelige magen: Blue Buffalo Basics Kattenvoer met Beperkte Hoeveelheid Ingredienten

blue buffalo gelimiteerde ingrediënten formule

Kopen op Amazon

Ik heb al een paar keer vermeld hoe meerdere eiwitbronnen stinkende poep kunnen veroorzaken, omdat het spijsverteringsstelsel van uw kat gevoelig kan zijn voor één in het bijzonder of gewoon gevoelig voor de variëteit in het algemeen. Dit beperkte ingrediëntendieet van Blue Buffalo lost dat probleem op door zich te concentreren op slechts één eiwitbron per recept. Alle smaken van dit voer zijn ook volledig vrij van alle kipproducten, wat sommige katten ook kan helpen. Nogmaals, we zijn hier niet om allergieën te diagnosticeren, maar het vereenvoudigen van het voer van uw kat kan vaak helpen bij de spijsvertering.

U kunt alle drie de smaken zien en de prijs van vandaag op Amazon bekijken door hier te klikken.

Pros:

 • Mooie verscheidenheid aan smaken om uit te kiezen die allemaal slechts één eiwitbron bevatten
 • Geen graan, soja, maïs.

Cons:

 • Lager op eiwitgehalte

Laten we de ingrediënten van deze Blue Buffalo formule eens nader bekijken.

1. Uitgebeende Witvis

Zoals gezegd, dit dieet vermijdt kip (waar sommige katten gevoelig voor kunnen zijn) en bevat uitgebeende witvis als eerste ingrediënt. Het is een goed begin en een kwaliteitsingrediënt.

2. Menhaden vismeel

Net als de andere meel-ingrediënten is dit gesmolten menhadenvis, die een geconcentreerde eiwitbron achterlaat.

3. Tapioca Zetmeel

Het eerste koolhydraat op de lijst is een veel voorkomend ingrediënt in moderne graanvrije kattenvoeding.

4. Erwten

Hoewel erwten nuttige vezels bevatten, zouden beter verteerbare eiwitten een betere optie zijn.

5. Erwten Eiwit

Erwteneiwit is een aanvaardbaar ingrediënt en zelfs beter om het niet hoger dan nummer 5 te zien.

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

Hier zijn de volledige ingrediënten voor dit beperkte ingrediëntendieet:

Witvis zonder been, Menhaden vismeel, erwteneiwit, aardappelen, erwten, erwtenzetmeel, tapiocazetmeel, canolaolie, erwtenvezels, natuurlijk aroma, lijnzaad (bron van omega 6 vetzuren), calciumsulfaat, cholinechloride, DL-methionine, kaliumchloride, visolie (bron van omega 3 vetzuren), taurine, calciumchloride, pompoen, gedroogde cichoreiwortel, Alfalfa nutriëntenconcentraat, calciumcarbonaat, zout, vitamine E-supplement, geconserveerd met gemengde tocoferolen, L-Ascorbyl-2-Polyfosfaat (bron van vitamine C), groentesap voor kleur, ijzersulfaat, niacine (vitamine B3), ijzeraminozuur-chelaat, zinkaminozuur-chelaat, zinksulfaat, bosbessen, veenbessen, gerstegras, peterselie, kurkuma, Gedroogde Kelp, Yucca Schidigera-extract, Kopersulfaat, Thiamine Mononitraat (Vitamine B1), Koper Aminozuur Chelaat, L-Lysine, Biotine (Vitamine B7), Vitamine A-supplement, Mangaansulfaat, Mangaan Aminozuur Chelaat, Pyridoxine Hydrochloride (Vitamine B6), Calcium Pantothenaat (Vitamine B5), Riboflavine (Vitamine B2), Vitamine D3-supplement, vitamine B12-supplement, foliumzuur (vitamine B9), gedroogde gist, gedroogd fermentatieproduct van Enterococcus faecium, gedroogde fermentatieproducten van Lactobacillus acidophilus, gedroogd fermentatie-extract van Aspergillus niger, gedroogd fermentatie-extract van Trichoderma longibrachiatum, gedroogd fermentatie-extract van Bacillus subtilis, calciumjodaat, natriumseleniet, olie van rozemarijn.

Hier is de gegarandeerde analyse voor eiwit, vezels, en vet:

 • 30% Eiwit
 • 14% Vet
 • 6% Vezel

Blue Buffalo Basics Limited Ingredient Diet Samenvatting

Deze formule van Blue Buffalo is een goede optie voor stinkende poep gerelateerd aan een gevoelige maag. Als je meer wilt weten over dit specifieke product, heb ik onlangs een volledige review van Blue Buffalo Basics Limited Ingredient Diet producten samengesteld.

Het beste voor een budget: Taste of the Wild Rocky Mountain

smaak van de wilde rotsachtige berg

Kopen op Amazon

Voor het beste op een budget, heb ik Taste of the Wild Rocky Mountain formule geselecteerd. Hoewel we niet dezelfde kwaliteit van ingrediënten zullen zien als onze andere droogvoer selecties, heeft dit brokje nog steeds een indrukwekkend 42% eiwitgehalte. Hoewel het het stinkende poep probleem niet van meerdere kanten aanpakt zoals sommige van de andere voeders op deze lijst, kan in sommige gevallen het verhogen van het eiwit alleen al helpen. U kunt de prijs van vandaag op Amazon bekijken door hier te klikken.

Voordelen:

 • Hoog eiwitgehalte van 42%
 • Uitstekende waarde

Minpunten:

 • Lagere algemene kwaliteit van de ingrediënten

Laten we de ingrediënten eens nader bekijken voor onze beste budget selectie.

1. Kip Meel

Kippenmeel is het weefsel van kippen dat met hoge hitte is behandeld om vet en water te verwijderen. Het wordt dan vermalen tot een geconcentreerde (en eiwitrijke) vorm. Hoewel het goed is om kip als eerste ingrediënt te zien, zou ik het liever buiten zijn meelvorm zien als eerste ingrediënt.

2. Erwten

Erwten zijn gewoon…erwten! Ook hier zou ik liever een dierlijk product op nummer twee zien, maar Taste of the Wild is er toch in geslaagd het eiwitgehalte hoog te houden door het geconcentreerde meel als eerste ingrediënt te gebruiken.

3. Zoete Aardappelen

Als het gaat om koolhydraten in kattenvoer, zijn zoete aardappelen een van de betere opties. Nogmaals, ik zou hier liever meer dierlijke bronnen zien.

4. Kippenvet

Het is goed om nog een dierlijk ingrediënt op deze lijst te zien en dit helpt Taste of the Wild aan zijn ietwat hoge vetgehalte van 18%.

5. Erwten Eiwit

Geconcentreerd erwten eiwit. Niet slecht en zoals we al eerder hebben vermeld wijzen studies uit dat plantaardige eiwitten goed worden verteerd door katten.

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

Hier is de volledige lijst van ingrediënten in Taste of the Wild Rocky Mountain formule:

Kippenmeel, Erwten, Zoete Aardappelen, Kippenvet (Geconserveerd met Gemengde Tocoferolen), Erwteneiwit, Aardappeleiwit, Geroosterd wild, Gerookte Zalm, Natuurlijk aroma, Ocean Fish Meal, Dl-Methionine, Kaliumchloride, Taurine, Choline Chloride, Gedroogde cichoreiwortel, tomaten, bosbessen, frambozen, Yucca Schidigera-extract, gedroogd fermentatieproduct van Lactobacillus Plantarum, gedroogd fermentatieproduct van Bacillus Subtilis, gedroogd fermentatieproduct van Lactobacillus Acidophilus, Gedroogd Enterococcus Faecium fermentatieproduct, Gedroogd Bifidobacterium Animalis fermentatieproduct, Zinkproteïnaat, Vitamine E-supplement, Niacine, Mangaanproteïnaat, Koperproteïnaat, Zinksulfaat, Mangaansulfaat, Kopersulfaat, Thiamine Mononitraat (vitamine B1), Vitamine A-supplement, Biotine, Kaliumjodide, Calcium Pantothenaat, Riboflavine (vitamine B2), Pyridoxine Hydrochloride (vitamine B6), Vitamine B12-supplement, Mangaanoxide, Natriumseleniet, Vitamine D-supplement, Foliumzuur. Bevat een bron van levende (levensvatbare), natuurlijk voorkomende micro-organismen.

Hier is de gegarandeerde analyse:

 • 42% Eiwit
 • 18% Vet
 • 3% Vezels

Smaak van het Wild Samenvatting

Dit eiwitrijke dieet bevat niet dezelfde kwaliteit ingrediënten als sommige van onze topselecties, maar het kan nog steeds een geweldige keuze zijn als je op zoek bent naar een droog brokje om stinkende kattenpoep onder controle te houden terwijl je binnen een budget blijft.

Beste natvoer voor stinkende poep

Als uw kat de voorkeur geeft aan natvoer of u wilt het gewoon kunnen gebruiken als een lekkere traktatie (zonder uzelf te straffen met een dodelijke kattenbak stank) hebben we 5 natvoer opties voor u om uit te kiezen.

Inzicht in droge stof

Tot nu toe hebben we de ruwe analyse percentages gebruikt om een beeld te krijgen van het eiwitgehalte. Maar het wordt iets ingewikkelder als je het toepast op natvoer.

Dat komt omdat het hoge vochtgehalte het lijkt. alsof natvoer minder eiwit bevat, terwijl het vaak meer bevat. Om nat- en droogvoer nauwkeurig te kunnen vergelijken, moeten we dus naar de droge stof kijken en wat getallen kraken.

Om het eenvoudig te houden, wijs ik erop dat als natvoer 9% eiwit maar 80% vocht bevat, het droge stof is het eiwitgehalte 45%, ook al staat er maar 9% op het etiket. Houd dit dus in gedachten bij de ruwe analyse en denk eraan dat als je nat met droog wilt vergelijken, je even moet rekenen. In dit artikel leest u meer over hoe u dat moet doen.

Met dat uit de weg, laten we beginnen met onze eerste selectie!

Beste in het algemeen: Merrick Backcountry Grain-Free Morsels

Merrick backcountry echt kalkoen natvoer

Kopen op Amazon

Het mag geen verrassing zijn dat mijn nummer één natvoer voor stinkende kattenpoep overeenkomt met mijn beste algemene droogvoer keuze. Merrick past dezelfde hoge kwaliteit ingrediënten toe op zijn lijn van natvoer met de eerste ZES ingrediënten allemaal afkomstig van dierlijke bronnen. In de meeste gevallen betekent dat een betere verteerbaarheid voor uw kat en minder stank in de doos.

Er zijn ook verschillende smaken om uit te kiezen waaronder eend, konijn, kalkoen, kip, forel, en witvis. Over het geheel genomen, vind ik dit product van Merrick erg goed tegen stinkende poep en ik geloof dat het een goede balans is tussen kwaliteit en kosten. U kunt de laatste prijs op Amazon controleren door hier te klikken.

Voordelen:

 • Alle 6 van de eerste ingrediënten zijn van dierlijke oorsprong
 • Verschillende smaken om uit te kiezen
 • Goede balans tussen kosten en kwaliteit

Minpunten:

 • Geopende zakjes kunnen moeilijker vers te houden zijn als uw kat niet alles in één portie opeet

Laten we de eerste vijf ingrediënten van de kalkoenformule eens nader bekijken om een beter idee te krijgen van wat er in zit.

1. Ontbeende kalkoen

Zoals altijd is het goed om een gevogelteproduct als nummer één ingrediënt te zien.

2. Kalkoenbouillon

Bouillon is een veel voorkomend ingrediënt in nat kattenvoer en ik vind het leuk dat het overeenkomt met ons eerste ingrediënt.

3. Bouillon van kip

Nog meer bouillon, maar het is tenminste van een dierlijke bron.

4. Kalkoenlever

Ons derde kalkoeningrediënt is lever. Hoewel het door de AAFCO technisch gezien als een bijproduct van gevogelte wordt beschouwd, zou ik lever niet als een echt bijproduct beschouwen. Vergeet niet, bijproduct betekent ook dingen als poten en koppen. Ik zou zeggen dat er een heel duidelijk verschil is tussen poten, koppen en lever!

5. Uitgebeende Kip

Het is zeldzaam om een ingrediënt van tweede kwaliteit op nummer 5 te zien staan, wat nog een reden is waarom ik dit natvoer zo lekker vind!

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

Hier is de volledige lijst van ingrediënten in het kalkoenrecept:

Kalkoen: Kalkoen zonder been, Kalkoenbouillon, Kippenbouillon, Kalkoenlever, Kip zonder been, Gedroogd eiwit, Aardappelzetmeel, Natuurlijk aroma, Guargom, Natriumfosfaat, Zout, Kaliumchloride, Taurine, Zalmolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), Cholinechloride, Mineralen (IJzer Aminozuur Chelaat, Zink Aminozuur Chelaat, Koper Aminozuur Chelaat, Mangaan Aminozuur Chelaat, Natriumseleniet, Kaliumjodide), Calciumcarbonaat, Natriumcarbonaat, Vitaminen (Vitamine E-supplement, Thiamine Mononitraat, Niacine-supplement, D-Calcium Pantothenaat, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavine-supplement, Vitamine A-supplement, Biotine, Vitamine D3-supplement, Vitamine B12-supplement, Foliumzuur), Inuline, Rozemarijn, Salie, Tijm, Rozemarijnextract.

Hier is de gegarandeerde analyse:

 • 9% Eiwit
 • 2,5% Vet
 • 1,2% Vezel
 • 80% Vochtigheid

Merrick Backcountry Samenvatting

Dit is de duidelijke winnaar tussen kosten en kwaliteit. Met een lange lijst van dierlijke ingrediënten is er een goede kans dat uw vleesetende katten dit natvoer makkelijker te verteren vinden. Dat betekent minder afval, vulling, en stank in de kattenbak.

Mijn runner up is een formule van Nature’s Variety genaamd Instinct Original. Dit natvoer komt ook in een breed scala van smaken waaronder kip, lam, konijn, eend, rund, zalm, en hertenvlees. Met dat soort variatie, alleen omdat je kat stinkende poep heeft betekent niet dat hij niet een aantal interessante recepten kan proberen!

Maar wat dit natvoer unieker maakt, is de opname van montmorillonietklei als ingrediënt zes. Montmorilloniet klei, beter bekend als bentoniet klei, kan helpen bij het beheersen van diarree bij mensen en hoewel dit niet moet worden verward met veterinair advies is het wel een interessant ingrediënt. Zeker als we op zoek zijn naar voedsel dat kan helpen bij stinkende kattenpoep. Deze klei wordt voornamelijk gebruikt als een antiklontermiddel, wat betekent dat Instinct geen gebruik hoeft te maken van traditionele ingrediënten zoals guar gom of xantham gom.

Dat alles gezegd zijnde, zijn er veel reviewers die van mening zijn dat de toevoeging van montmorilloniet klei een slechte zaak is die dat aanhalen. Maar voor elke positieve review heb je reviews zoals deze (link naar Amazon):

Het beste deel is dat dit een van de zeer weinige ingeblikt kattenvoer is dat niet ontworpen is om diarree en stinkende poep te maken. Dat komt omdat het vrij is van gommen: xantham gom, guar gom, carrageen, agar agar, enz. Nature Variety gebruikt montmorilloniet klei als bindmiddel. Het resultaat is dat de poep van mijn katten klein, droog en geurloos is op dit voer, en bijna hetzelfde is als op hun rauwe voeding.

Aan het eind van de dag moet je de beslissing nemen die voor jou het meest logisch is. Vanwege de controverse rond dit ingrediënt, heb ik besloten om Instinct Orignial op de tweede plaats te zetten.

Voordelen:

 • Ruime keuze aan smaken zodat elke kat iets kan vinden wat hij lekker vindt
 • Bevat montmorilloniet klei waardoor er minder andere conserveringsmiddelen nodig zijn
 • Gebruikt kooivrije kippen

Cons:

 • Sommigen vinden dat montmorillonietklei een slechte toevoeging is aan dit voer

We hebben ons al behoorlijk geconcentreerd op ingrediënt nummer 6, maar laten we de eerste vijf eens nader bekijken om een beter idee te krijgen van wat er in Instinct’s Original kipvariant zit.

1. Kip

Instinct Original adverteert specifiek dat ze kooivrije kip gebruiken, en dat is geweldig! Zoals altijd, willen we een solide dierlijk eiwit als eerste ingrediënt zien.

2. Kalkoen

Het is uitstekend om een ander dierlijk eiwit te zien in ingrediënt twee. Vaak wordt in voedsel bouillon gebruikt als tweede ingrediënt.

3. Kippenlever

Meer dierlijke eiwitten zijn altijd goed en ook al krijgt dit het etiket bijproduct van gevogelte van de AAFCO, het is nog steeds een uitstekende optie.

4. Kippen Bouillon

Standaard ingrediënt voor elk soort natvoer.

5. Gemalen lijnzaad

We zien lijnzaad niet vaak zo hoog op de ingrediëntenlijst staan, maar het is een geweldige toevoeging, vooral als we stinkende kattenpoepjes proberen te bestrijden. Lijnzaad is rijk aan natuurlijke vezels en kan een gunstige invloed hebben op de spijsvertering.

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

Hier is de complete lijst van ingrediënten in het kiprecept:

Kip, Kalkoen, Kippenlever, Kippenbouillon, Gemalen lijnzaad, Montmorillonietklei, Eiproduct, Erwten, Wortelen, Kaliumchloride, Zout, Mineralen (IJzerproteïnaat, Zinkproteïnaat, Koperproteïnaat, Mangaanproteïnaat, Natriumseleniet, Kaliumjodide), Cholinechloride, Vitaminen (Vitamine E-supplement, Thiamine Mononitraat, Niacine-supplement, D-Calcium Pantothenaat, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavinesupplement, Vitamine A-supplement, Biotine, Vitamine D3-supplement, Vitamine B12-supplement, Foliumzuur), Taurine, L-Ascorbyl-2-Polyfosfaat, Menhaden visolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), Artisjokken, Veenbessen, Pompoen, Tomaat, Bosbessen, Broccoli, Kool, Boerenkool, Peterselie.

Hier is de gegarandeerde analyse:

 • 10% Eiwit
 • 7,5% Vet
 • 3% vezels
 • 78% Vochtigheid

Instinct Originele Samenvatting

Hoewel dit kattenvoer veel voordelen heeft als het gaat om de spijsvertering, kan de opname van montmorilloniet klei als ingrediënt zes sommige katteneigenaren ervan weerhouden om dit eens te proberen. Hoewel het nog steeds een solide lijst van ingrediënten bevat, is het niet voor iedereen geschikt.

Premium keuze: NomNomNow Kattenvoer levering

Voor de premium keuze heb ik NomNomNow Kattenvoer bezorging gekozen. Dit is echt het beste wat je voor geld kunt kopen. NomNomNow biedt regelmatig bezorgde maaltijden die “waarschijnlijk gekookt” zijn, dus het is dichter bij rauw voedsel. Het voer wordt ook gemaakt in kleine batches en mijn favoriete deel is dat je daadwerkelijk kunt zien wat je kat eet!

In plaats van een kat van bruine stukjes te openen ziet het kiprecept er daadwerkelijk uit als kip!

Dit soort eenvoudige en dichter bij rauwe voeding kan sommige katten met stinkende poep problemen echt helpen omdat ze simpelweg minder afval produceren. Een ander leuk voordeel is dat de maaltijden speciaal geportioneerd zijn op het gewicht van uw kat om een gezond gewicht te bevorderen. U kunt meer te weten komen over NomNomNow door hier te klikken.

Voordelen:

 • Kleine partij met ingrediënten van hoge kwaliteit
 • Ingrediënten die je echt kunt zien!
 • Specifiek geportioneerd naar het gewicht van uw kat
 • Enkelvoudig eiwit

Cons:

 • Kan te duur zijn voor sommigen

Laten we eens kijken hoe de top vijf ingrediënten het doen in vergelijking met de rest van de voedingsmiddelen op onze lijst.

1. Kippendij

We kunnen de kwaliteit al zien, want het is ongebruikelijk om dit specifieke stuk kip vermeld te zien.

2. Kipfilet

Ook hier zouden we normaliter verwachten gewoon kip te zien, maar we kunnen wel degelijk zien welk specifiek deel is gebruikt.

3. Kippenlever

We halen alle eiwitten uit één dier, wat geweldig kan zijn voor katten met een gevoelige maag.

4. Wortelen

Zoals ik al zei, de ingrediënten zijn eenvoudig. Niets vermalen voor geconcentreerd, gewoon wortelen!

5. Asperges

Asperges zijn een goede bron van micronutriënten.

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

Hier is de complete lijst van ingrediënten in het kiprecept:

Ingrediënten: Kippendij, kippenborst, kippenlever, wortelen, asperges, cantaloupe, spinazie, dicalciumfosfaat, calciumcarbonaat, zout, taurine, cholinebitartraat, zinkgluconaat, ferrosulfaat, vitamine E-supplement, kopergluconaat, mangaangluconaat, thiaminemononitraat (vitamine B1), seleniumgist, riboflavine (vitamine B2), vitamine B12-supplement, cholecalciferol (bron van vitamine D3), kaliumjodide.

Hier is de gegarandeerde analyse:

 • 18% Eiwit
 • 4% Vet
 • 0,8% Vezels
 • 73% Vochtigheid

NomNomNow Samenvatting

Als je op zoek bent naar het beste wat je voor geld kunt kopen…dan is dit het. Dit hoogwaardige kattenvoer van NomNomNow is perfect geportioneerd en ontworpen om de voordelen van een rauw dieet te geven zonder het gedoe.

Het beste voor gevoelige magen: Natural Balance L.I.D. Limited Ingredient Diets Zalm & Groene Erwten Formule

natural balance beperkt ingrediënt dieet

Kopen op Amazon

Meerdere eiwitbronnen kunnen gevoelige magen van streek maken en vaak vinden we dat eiwitrijke diëten uit meerdere dierlijke bronnen trekken. Dat is opgelost met diëten met beperkte ingrediënten die slechts één soort dierlijke eiwitbron bevatten en ik heb deze zalmformule van Natural Balance geselecteerd als de beste optie voor gevoelige magen.

Andere natvoer formules (zelfs degenen die worden geadverteerd als diëten met een beperkt aantal ingrediënten) bevatten vaak bouillon of olie van een andere diersoort. Ik raad specifiek de zalmsmaak aan omdat deze dit probleem niet heeft. In het algemeen kan dit een goede optie zijn om stinkende poep tegen te gaan, vooral als je een kat hebt met mogelijke overgevoeligheid voor eiwitten. U kunt de prijs van vandaag op Amazon vinden door hier te klikken.

Voordelen:

 • Echt natvoer met een beperkt aantal ingrediënten en één eiwitbron
 • Geen kunstmatige smaakstoffen, kleurstoffen of conserveringsmiddelen

Cons:

 • Bouillon is het eerste ingrediënt

Laten we de eerste vijf ingrediënten van de formule met zalm en groene erwten eens nader bekijken.

1. Zalm Bouillon

Zoals gezegd, zou ik hier echt liever een dierlijk eiwit zien en geen bouillon. Dat is mijn enige echte probleem met deze formule.

2. Zalm

Een geweldige bron van eiwitten en vetzuren.

3. Gemalen erwten

Erwten hebben een behoorlijke hoeveelheid vezels en zijn hier een aanvaardbaar ingrediënt.

4. Erwten Eiwit

Erwteneiwit is een aanvaardbare bron van eiwit voor katten.

5. Zalm Meel

Gemalen zalm, ontdaan van vet en water. Een goede bron van eiwitten voor uw kat.

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

Hier is de complete lijst van ingrediënten in het kiprecept:

Zalmbouillon, zalm, gemalen erwten, erwteneiwit, zalmmeel, zalmolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), natuurlijk aroma, guargom, vitaminen (vitamine E-supplement, thiaminemononitraat, niacine, vitamine A-supplement, menadion natriumbisulfietcomplex, pyridoxinehydrochloride, d-calciumpantothenaat, riboflavinesupplement, vitamine B12-supplement, Foliumzuur, biotine), mineralen (zinkproteïnaat, zinksulfaat, ijzer(II)sulfaat, kopersulfaat, koperproteïnaat, mangaansulfaat, mangaanproteïnaat, calciumjodaat, natriumseleniet), kaliumchloride, zout, cholinechloride, taurine, veenbessen, carrageen, lijnzaadmeel, yucca schidigera-extract, magnesiumsulfaat, rozemarijnextract.

Hier is de gegarandeerde analyse:

 • 9% Eiwit
 • 4% Vet
 • 1% vezels
 • 78% Vochtigheid

Natural Balance Dieet met Beperkte Hoeveelheid Ingredienten Samenvatting

Dit natvoer met een beperkt aantal ingrediënten bevat zalm als enige eiwitbron, wat sommige katten kan helpen bij de spijsvertering en het verminderen van stinkende poepjes. Hoewel ik graag zou zien dat zalm het eerste ingrediënt zou zijn (in plaats van zalmbouillon) is het een geweldige keuze voor katten met een gevoelige maag.

Het beste voor een budget: Blue Buffalo Basics Dieet met Beperkte Ingredià “nten

blue buffalo basics beperkt ingrediënt eend en aardappel

Kopen op Amazon

Het is misschien ongebruikelijk om Blue Buffalo te zien vermeld als een budget optie, maar op het moment van schrijven was dit beperkte ingrediënt, natvoer de beste optie als je op je bankrekening let. Zoals bij alle diëten met een beperkt ingrediënt, concentreert dit voer zich op één dier voor de eiwitbron. Diëten met een beperkt ingrediënt kunnen helpen bij de spijsvertering en daardoor mogelijk ook bij stinkende poep.

Dit natvoer van Blue Buffalo heeft niet helemaal dezelfde ingrediënten kwaliteit als onze natvoer, maar als je op zoek bent naar een balans tussen budget en kwaliteit kan het een goede optie zijn. U kunt de laatste prijs op Amazon controleren door hier te klikken.

Voordelen:

 • Een geweldige optie voor budgetbewuste katteneigenaren
 • Gericht op één eiwitbron

Cons:

 • Iets mindere ingrediëntenkwaliteit met erwtenmeel als vierde ingrediënt

Laten we in het eendenrecept duiken en de eerste vijf ingrediënten bekijken:

1. Eend

Zoals verwacht is eend het eerste ingrediënt en zoals altijd is het goed om een dierlijk eiwit als eerste ingrediënt te zien.

2. Eendenbouillon

Bouillon is een veelgebruikt ingrediënt voor vocht en omdat het een beperkt ingrediëntendieet is, verwachten we dat de bouillon overeenkomt met de belangrijkste eiwitbron.

3. Aardappelen

Aardappelen zijn niet geweldig en minder verwacht in natvoer. Toch is het veel beter dan een typisch graan.

4. Erwtenmeel

Erwtenmeel heeft niet de voorkeur en hoewel het beter is dan iets als maïs, is het een stapje lager dan veel andere ingrediënten.

5. Wortelen

Wortelen zijn een aanvaardbare toevoeging.

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

Hier is de complete lijst van ingrediënten in het eendenrecept:

Eend, Eendenbouillon, Aardappelen, Erwtenmeel, Wortelen, Natuurlijk aroma, Lijnzaad (bron van Omega 3 en 6 vetzuren), Visolie, Pompoen, Veenbessen, Bosbessen, Cellulose in poedervorm, Guargom, Taurine, Cassiagom, carrageen, kaliumchloride, zout, cholinechloride, ijzeraminozuur-chelaat, zinkaminozuur-chelaat, vitamine E-supplement, L-Ascorbyl-2-polyfosfaat (bron van vitamine C), Thiamine Mononitraat (Vitamine B1), Koper Aminozuur Chelate, Mangaan Aminozuur Chelate, Natrium Seleniet, Niacine Supplement (Vitamine B3), Calcium Pantothenaat (Vitamine B5), Pyridoxine Hydrochloride (Vitamine B6), Riboflavinesupplement (vitamine B2), Vitamine A-supplement, Biotine (vitamine B7), Kaliumjodide, Vitamine D3-supplement, Vitamine B12-supplement, Foliumzuur (vitamine B9), geconserveerd met Gemengde Tocoferolen.

Hier is de gegarandeerde analyse:

 • 7,5% Proteïne
 • 6% Vet
 • 1,5% Vezel
 • 78% Vochtigheid

Blue Buffalo Basic Dieet met Beperkte Hoeveelheid

Als een premium kattenvoer merk, is het niet typisch om Blue Buffalo te zien als de budget-optie, maar deze eend gearomatiseerde beperkte ingrediënt dieet kan helpen bij het verminderen van stinkende katten poep zonder de bank te breken.

Probiotica kunnen helpen

De gezonde bacteriën van uw kat tevreden houden kan een geweldige manier zijn om stinkende poep onder controle te houden en probiotica kunnen gemakkelijk worden toegevoegd aan de dagelijkse maaltijden van uw kat. De meeste probiotica zijn verkrijgbaar in poedervorm en als u al natvoer geeft, kunt u ze er gemakkelijk doorheen mengen. Meestal zonder ophef van uw kat.

Maar probiotica kunnen meer doen dan alleen helpen bij spijsverteringsproblemen, ze kunnen ook de algehele gezondheid van uw kat ondersteunen. Ik raad deze poedervormige kattenspecifieke probiotica aan die je op Amazon kunt kopen, maar je moet je dierenarts raadplegen voordat je je op een supplement stort.

Toch kunnen probiotica een eenvoudige oplossing zijn voor stinkende ontlasting, waarvoor je het huidige voer van je kat niet hoeft te veranderen.

Is de doos de schuldige?

Hoewel het verminderen van de stank van de poep van je kat met een goed dieet altijd een goed beginpunt is, is het de moeite waard om ook naar je kattenbak te kijken.

Maak een schema voor het opscheppen en schrobben

Ten eerste, wil je je houden aan een kattenbak schema. Dat betekent regelmatig scheppen en regelmatig de kattenbakvulling vervangen. Scheppen kan helpen om het dagelijks frisser te houden, maar je moet nog steeds regelmatig de kattenbakvulling vervangen om van de stank af te komen.

De frequentie van het vervangen van de kattenbak hangt af van het aantal katten in uw huishouden, maar als u zich houdt aan de aanbeveling van de Humane Society van één bak per kat plus één wekelijkse vervanging van de kattenbakvulling, zou dat effectief moeten zijn.

Daarnaast kunt u een grondige schoonmaakbeurt met water en zeep overwegen. Met een zindelijke kat, kunt u volstaan met dit één keer per maand te doen.

Locatie Kattenbak

Hoewel je de kattenbak niet midden in de woonkamer wilt hebben, zal het zeker helpen als je hem op een plek zet waar voldoende ventilatie is.

Vanwege de aard van kattenbakken, plaatsen we ze vaak in het donkerste, kleinste hoekje van het huis. Hoewel dit ze uit de weg houdt, kan het sterk intensiveren de geur van de kattenbak.

Wat voor soort kattenbakvulling?

U zult ook het soort strooisel moeten overwegen dat u gebruikt. Klonterende kattenbakvulling kan de geur vasthouden en maakt het makkelijker om te scheppen. Maar sommige katten houden daar gewoon niet van en sommige katteneigenaren houden niet van de extra troep.

Soorten Kattenbakken

Tenslotte is er nog het type kattenbak. Er is veel discussie tussen overdekte en open kattenbakken, maar het is het beste om het type te vinden dat werkt voor u en uw kat.

Met een overdekte kattenbak kunt u de stinkende poep beter onder controle houden, maar uw kat moet de prijs betalen omdat hun kattenbak de geur vasthoudt.

Met een open bak, krijg je snel ventilatie, maar je eindigt ook met een ooglijder.

Blijf op de hoogte van ons laatste artikel over de beste kattenbak opties.

Voorzichtig met snelle dieetveranderingen

Plotselinge veranderingen in dieet kunnen ook leiden tot verstoring van de darmen, diarree, en natuurlijk stinkende poep, dus het is belangrijk om niet te plotseling van dieet te veranderen. In plaats daarvan, introduceer het nieuwe voedsel geleidelijk in de loop van de tijd door de twee voedingen te mengen terwijl je langzaam de verhouding van het nieuwe voedsel tot het oude verhoogt.

Laatste gedachten

Kattenpoep stinkt.

Maar het hoeft geen marteling te zijn! Je kunt het beste kattenvoer vinden om stinkende poepjes te beheersen, maar het kan wat vallen en opstaan vergen. We hebben onze topkeuzes voor zowel nat- als droogvoer voor je op een rijtje gezet en je uitgerust met de kennis om te weten waar je naar op zoek bent.

Nu is het jouw beurt en we horen graag van je!

Reageer hieronder als een van onze keuzes uw kat heeft geholpen een gelukkiger maag en een gelukkiger huis te hebben!

Inhoudsopgave