Beste kattenvoer voor Egyptische Maus 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

De oude Egyptenaren stonden bekend om hun liefde voor katten en met een ras als de Egyptische Mau daarbuiten, begrijpen we waarom

Door sommigen beschouwd als een van de stamvaderrassen van de moderne huiskat, zijn Egyptische Maus een van de weinige natuurlijk gevlekte huiskattenrassen. Ze zijn ook het snelste huiskattenras dankzij een combinatie van ongewoon lange achterpoten en een unieke huidflap die de achterpoten meer rek geeft, de behendigheid verbetert en de pas verlengt.

Egyptische Maus staan bekend om hun speelse persoonlijkheden en om hun nabijheid tot hun eigenaren.

Het valt niet te ontkennen dat de Egyptische Mau-kat een zeldzaam en prachtig ras is. Van hun kenmerkende gevlekte vacht tot hun speelse persoonlijkheden, er is veel om van te houden over deze actieve katten. Hoe geliefd ze ook zijn, Egyptische Maus zijn vrij zeldzaam met schattingen zo laag als 3.000 in de hele wereld.

Als je de moeite gaat nemen om op een exemplaar van dit prachtige ras te jagen, moet je bereid zijn om alles te doen wat nodig is om je kat gezond te houden. Een voedzaam en voor de soort geschikt dieet is de beste manier om de gezondheid en het welzijn van uw kat op de lange termijn te beschermen.

Lees verder om onze topkeuzes te zien voor het beste kattenvoer voor Egyptische Maus op de markt.

In één oogopslag: beste kattenvoer voor Egyptische Maus om te kopen

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Over het algemeen beste

aac-table__image

10.0

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Smalls Kattenvoer

 • Vochtrijk, bevredigend voedsel
 • Echte, hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Voedsel van menselijke kwaliteit

Laag glycemisch

aac-table__image

9.0

Geplukt door 18 mensen vandaag!

Wysong Optimal Vitality Droog Kattenvoer

 • Bevat 50% vers, bevroren en gedroogd vlees en organen
 • Lage glycemische index
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen

Wat is het ideale dieet voor een Egyptische Mau?

Als gedomesticeerde kat is het dieet van de Egyptische Mau typerend voor dat van andere katten. Dit betekent echter niet dat u lui kunt zijn als het gaat om het kiezen van wat u uw kat wilt voeren. Te veel eigenaren van gezelschapsdieren maken de fout om de voedingsbehoeften van hun huisdier verkeerd te begrijpen.

Het eerste wat je moet weten over je Egyptische Mau is dat hij een carnivoor is – een obligate carnivoor, om precies te zijn.

Obligate carnivoren zijn dieren die een biologische behoefte hebben aan een op vlees gebaseerd dieet. In het wild leven katten voornamelijk op prooidieren en consumeren ze het spiervlees, evenals de organen en het rauwe bot. Plantaardige producten spelen geen belangrijke voedingsrol in het dieet van een wilde kat of een huiskat.

Commercieel kattenvoer heeft de neiging om erg plantaardig te zijn, vooral merken van lagere kwaliteit die goedkope vulstoffen zoals maïs, tarwe en soja gebruiken om de kosten laag te houden. Zelfs sommige van de hoogste kwaliteitsmerken op de markt gebruiken echter hoge percentages plantaardige producten, dus het is belangrijk om niet alleen inzicht te krijgen in de voedingsbehoeften van uw kat, maar ook in hoe u de informatie op etiketten voor dierenvoeding moet interpreteren.

Je Egyptische Mau verdient een eiwitrijk, koolhydraatarm dieet. Welke vorm dat dieet aanneemt, is echter aan jou.

Rauwe en zelfgemaakte diëten zijn goede opties als ze goed zijn geformuleerd, maar we begrijpen dat deze opties financieel of qua tijd niet altijd haalbaar zijn. Vers kattenvoer is een geweldig alternatief. Het biedt hoogwaardige voeding samen met het vocht dat uw kat nodig heeft, plus veel bedrijven leveren tot aan uw deur.

Als geen van deze opties binnen uw budget past, is natvoer of droogvoer van hoge kwaliteit misschien de beste keuze. Laten we eens kijken naar enkele van onze topkeuzes voor het beste droogvoer en natvoer voor Egyptische Maus.

Naast het uitvoeren van onze eigen kwalitatieve analyse van de hier beoordeelde merken, hebben we monsters ingediend voor analyse op een ISO 17025 gecertificeerd laboratorium voor het testen en analyseren van voedingsmiddelen.

We kochten de producten tegen de volledige verkoopprijs en het hele testproces werd gefinancierd door All About Cats zonder directe input of invloed van de companies betrokken.

Analytisch testen in een laboratorium voor voedselchemie geven ons de exacte macronutriënten- en micronutriënteninhoud van elk recept. De tests kijken ook naar microbiële inhoud, gist, schimmel en zware metalen, zodat u ervoor kunt zorgen dat u alleen het beste in de kom van uw kat stopt.

Om toegang te krijgen tot de laboratoriumrapporten voor elk voedsel dat hier wordt beoordeeld, klikt u op de link “labrapport bekijken” in de productbeoordeling.

Onze Top 4 Aanbevolen Nat Kattenvoer Voor Egyptische Maus

Zoek bij het winkelen voor commercieel kattenvoer naar een recept dat prioriteit geeft aan dierlijke producten boven plantaardige producten. Over het algemeen is ingeblikt voedsel meestal hoger in eiwitten en lager in koolhydraten dan droogvoer – het bevat ook het vocht dat uw kat nodig heeft voor optimale hydratatie.

Hier zijn onze top 4 keuzes voor het beste natte kattenvoer voor Egyptische Maus:

#1 Algemeen Beste: Smalls Cat Food

VOER “ALLABOUTCATS” IN OM 30% KORTING TE KRIJGEN OP UW EERSTE BESTELLING

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Als het gaat om voedingskwaliteit, is vers voedsel een geweldige optie voor Egyptische Maus. We houden van dit kiprecept van Smalls omdat het boordevol dierlijke eiwitten zit, boordevol vocht zit en het tot aan je deur wordt afgeleverd.

Hoewel Smalls de maaltijden van uw kat niet voor u uitdeelt, geven ze wel gedetailleerde voedingsaanbevelingen op basis van de caloriebehoeften van uw kat. Elk pakket voedsel bevat ongeveer 16 gram voedsel, met markeringen op de verpakking in stappen van 50 calorieën.

Met kip en kippenlever als de top drie ingrediënten, is deze formule rijk aan eiwitten. Verse groenten zoals sperziebonen en perzik bieden volwaardige voedselbronnen voor essentiële voedingsstoffen zonder het koolhydraatgehalte al te aanzienlijk te verhogen.

Over het algemeen is dit een op vlees gebaseerde verse kattenvoerformule die rijk is aan dierlijke eiwitten met een matig vetgehalte en een laag koolhydraatgehalte.

Ingrediënten:

Kip, Kippenlever, Sperziebonen, Erwten, Water (voldoende voor verwerking), Kippenharten, Boerenkool, Tricalciumfosfaat, Koolzaadolie, Cholinechloride, Kaliumchloride, Zout, Taurine, Magnesiumsulfaat, Niacinamide, Ijzersulfaat, Zinksulfaat, Vitamine E-supplement, Thiaminemononitraat (vitamine B1), Calciumpantothenaat (vitamine B5), Kopersulfaat, Pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), Mangaansulfaat, Riboflavine (vitamine B2), Kaliumjodide, Foliumzuur, Biotine (vitamine B7), Vitamine B12 supplement, Vitamine D3 supplement

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 15.5%

Ruw vet: 8.5%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 72%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 55.36%

Vet: 30.36%

Vezel: 5.36%

Koolhydraten: 8.93%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 40.11%

Vet: 53.42%

Koolhydraten: 6.47%

Wat we leuk vonden:

 • Rijk aan dierlijke eiwitten
 • Laag in koolhydraten
 • Veel vocht voor hydratatie

Wat we niet leuk vonden:

 • Niet individueel geportioneerd voor uw kat
 • Beperkte eiwitopties (kip, kalkoen, rundvlees)

#2 Runner Up: Wellness CORE Natuurlijke Graanvrije Kip, Turkije &Chicken Liver Pate

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Voor een eiwitrijke formule, overweeg deze kip en kalkoen paté van Wellness. Niet alleen bevat het verse kip en kalkoen als de bovenste twee ingrediënten, maar vijf van de eerste zes ingrediënten zijn dierlijke eiwitten – de enige uitzondering is de kippenbouillon die is opgenomen voor vocht.

We houden ervan dat deze formule hoogwaardige bronnen van dierlijke eiwitten bevat, maar we waarderen vooral de opname van zowel kippen- als kalkoenlever.

Deze voedingsrijke orgaanvleessoorten zorgen voor een evenwichtige voeding, waardoor de behoefte aan synthetische supplementen wordt verminderd. Deze formule bevat wel een paar plantaardige ingrediënten (waaronder een zetmeelrijke zoals gemalen aardappelen), maar het totale koolhydraatgehalte is nog steeds erg laag.

Over het algemeen is dit een eiwitrijke, op vlees gebaseerde formule die rijk is aan gezonde vetten met een zeer beperkt koolhydraatgehalte.

Ingrediënten:

Kip, Kalkoen, Kippenbouillon, Kippenlever, Kippenmeel, Kalkoenlever, Gedroogde gemalen aardappelen, Natuurlijke Smaak, Veenbessen, Guargom, Gemalen lijnzaad, Kaliumchloride, Zalmolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), Cholinechloride, Taurine, Cassia-gom, Xanthaangom, Gedroogde Kelp, Cichoreiwortelextract, Yucceen Schidigera-extract, magnesiumsulfaat, ijzerproteïne, zinkproteïnaat, thiaminemononitraat, vitamine E-supplement, koperproteïnaat, mangaaneiwitaat, natriumseleniet, niacine, d-calciumpantothenaat, pyridoxinehydrochloride, riboflavinesupplement, vitamine A-supplement, biotine, kaliumjodide, vitamine D3-supplement, vitamine B12-supplement, foliumzuur, rozemarijnextract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 12%

Ruw vet: 7%

Ruwe celstof: 0.5%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 54.55%

Vet: 31.82%

Vezel: 2.27%

Koolhydraten: 11.36%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 38.1%

Vet: 53.97%

Koolhydraten: 7.94%

Wat we leuk vonden:

 • Boordevol dierlijke eiwitten
 • Zalmolie voor omega-3 vetzuren
 • Vrij van vulstoffen en kunstmatige toevoegingen
 • Rijk aan vocht voor hydratatie

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat enkele zetmeelrijke plantaardige ingrediënten

#3 Premium Pick: Open Farm Wild-Caught Salmon Rustieke Mix Nat Kattenvoer

Voer “AAC20” in om 20% korting te krijgen op uw eerste bestelling voor automatisch verzenden

Bekijk op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Als je een beetje speelruimte hebt in je budget voor kattenvoer van topkwaliteit, is Open Farm een merk dat het overwegen waard is. Dit merk maakt gebruik van alle ingrediënten van menselijke kwaliteit die 100% traceerbaar en ethisch verantwoord zijn. Hun voedingsmiddelen zijn volledig vrij van kunstmatige toevoegingen en worden verkocht in recyclebare verpakkingen.

Deze natvoerformule bevat wilde Pacifische zalm als hoofdingrediënt en enige bron van dierlijke eiwitten. Pompoen, wortelen, spinazie en veenbessen bieden essentiële voedingsstoffen en antioxidanten, terwijl zonnebloemolie en kokosolie fungeren als de primaire bronnen van toegevoegd vet.

Hoewel we de gedachte waarderen die Open Farm in hun inkoop, productie en verpakking stopt, houden we er niet van dat al hun natte voedingsmiddelen een aanzienlijk aantal plantaardige ingrediënten bevatten (vooral bonen en peulvruchten). Gelukkig is het totale koolhydraatgehalte van het voedsel nog redelijk laag.

Over het algemeen is dit een redelijk voor de soort geschikte formule die rijk is aan dierlijke eiwitten met matig vet en een laag koolhydraatgehalte.

Ingrediënten

Wilde Pacifische zalm, water voldoende voor verwerking, pompoen, wortelen, spinazie, rode linzen, agar agar, niet-GMO veenbessen, garbanzo bonen (kikkererwten), cichoreiwortel, zonnebloemolie, kokosolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), kaliumchloride, zout, vitamine A-supplement, vitamine D3-supplement, vitamine E-supplement, D-calciumpantothenaat, thiaminemononitraat, riboflavinesupplement, biotine, foliumzuur, vitamine B12-supplement, zink aminozuurchelaat, IJzer aminozuurchelaat, koper aminozuurchelaat, mangaanaminozuurchelaat, natriumseleniet, gedroogde kelp, paardebloemgroenten, cholinechloride, taurine, kurkuma.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 8.49%

Ruw vet: 4,04B

Ruwe celstof: 2%

Vocht: 82%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 47.17%

Vet: 26.33%

Vezel: 11.11%

Koolhydraten: 15.39%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 37.28%

Vet: 50.55%

Koolhydraten: 12.16%

Wat we leuk vonden:

 • Gemaakt met ethisch geproduceerde, 100% traceerbare ingrediënten
 • Bevat een enkele bron van dierlijke eiwitten
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Wordt geleverd in hersluitbare recyclebare kartonnen dozen

Wat we niet leuk vonden:

 • Duur, geprijsd rond $ 0,63 per ounce
 • Linzen en kikkererwten kunnen moeilijk te verteren zijn voor katten

#4 Budgetkeuze: Fancy Feast Fish &Shrimp Feast Flaked Blikvoer

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Premium kattenvoer kan prijzig zijn, maar je hoeft geen fortuin uit te geven om je Egyptische Mau goed te voeden. Deze Fancy Feast-formule biedt fatsoenlijke kwaliteit voor een betaalbare prijs en het is een merk dat je gemakkelijk kunt vinden in dierenwinkels, supermarkten en discountwinkels.

Deze ingeblikte voedselformule bevat verse oceaanvis als eerste ingrediënt, gevolgd door visbouillon en garnalen. Wij doenn’t love the vaguely named fish bouillon or vegetable oil, but we like that there are no added carbohydrates (except guar gum for thickening). In feite is het koolhydraatgehalte verwaarloosbaar, wat een beetje verrassend is voor een goedkoop kattenvoer.

Over het algemeen is deze formule rijk aan dierlijke eiwitten en vocht met een matig vetgehalte en een verwaarloosbaar koolhydraatgehalte.

Ingrediënten:

Oceaanvis, visbouillon, garnalen, plantaardige olie, tricalciumfosfaat, guargom, cholinechloride, vitaminen [Vitamin E Supplement, Niacin, Vitamin A Supplement, Thiamine Mononitrate, Calcium Pantothenate, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavin Supplement, Biotin, Vitamin B-12 Supplement, Menadione Sodium Bisulfite Complex (Vitamin K), Folic Acid, Vitamin D-3 Supplement]Mineralen [Ferric Pyrophosphate, Zinc Sulfate, Copper Sulfate, Manganese Sulfate, Potassium Iodide], Natriumnitriet (om kleurbehoud te bevorderen).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 17.5%

Ruw vet: 2%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 78%

As: 3%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 79.55%

Vet: 9.09%

Vezel: 6.82%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 78.27%

Vet: 21.73%

Wat we leuk vonden:

 • Rijk aan dierlijke eiwitten
 • Verwaarloosbaar koolhydraatgehalte
 • Bevat het vocht dat uw kat nodig heeft
 • Betaalbaar geprijsd rond $ 0,25 / ounce

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat enkele vaag genoemde ingrediënten

Top 3 aanbevelingen voor droogvoer voor Egyptische Maus

Hoewel ingeblikt voedsel over het algemeen onze voorkeur heeft voor katten, kan het prijzig zijn en sommige katten geven gewoon de voorkeur aan brokjes. Als u op zoek bent naar een droge voeding van hoge kwaliteit voor uw Egyptische Mau, bekijk dan onze topkeuzes.

Hier zijn onze top 3 keuzes voor het beste droge kattenvoer voor Egyptische maus:

#1 Dr. Elsey’s cleanprotein Chicken Formula Graanvrij droog kattenvoer

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Hoewel veel droge kattenvoer vol zit met plantaardige ingrediënten, is deze formule van Dr. Elsey’s een rijke bron van voor de soort geschikte voeding, waaronder veel dierlijke eiwitten. In feite is meer dan 90% van het eiwit in dit recept afkomstig van dierlijke bronnen zoals kip, ei en varkensvlees.

Deze formule bevat zalmolie als een rijke bron van omega 3-vetzuren, samen met voedzaam kippenvet voor andere essentiële vetzuren. Gelatine wordt gebruikt als bindmiddel in plaats van laagwaardige plantaardige producten en het totale koolhydraatgehalte is zeer laag, vooral voor droogvoer. Onze enige klacht is dat het als droogvoer niet het vocht bevat dat uw kat nodig heeft.

Over het algemeen is dit een voor de soort geschikte droogvoerformule boordevol dierlijke eiwitten en gezonde vetten met een zeer laag koolhydraatgehalte.

Ingrediënten:

Kip, Gedroogd eiproduct, varkenseiwitisolaat, gelatine, kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), lijnzaad, natuurlijk aroma, zalmolie, kaliumcitraat, calciumcarbonaat, fructooligosaccharide, calciumcarbonaat, cholinechloride, vitamines (vitamine E-supplement, niacinesupplement, D-calciumpantothenaat, vitamine A-acetaat, thiaminemononitraat, pyridoxinehydrochloride, riboflavinesupplement, vitamine D3-supplement, biotine, vitamine B12-supplement, foliumzuur), mineralen (ferro-eiwit Sulfaat, zinkoxide, calciumcarbonaat, mangaanoxide, kopersulfaat, ijzeraminozuurchelaat, mangaanaminozuurchelaat, zinkaminozuurchelaat, koper aminozuurchelaat, natriumseleniet, kobaltcarbonaat, ethyleendiaminedihydroiodide), kaliumchloride, gemengde tocoferolen (conserveermiddel), taurine, zout, rozemarijnextract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 59%

Ruw vet: 18%

Ruwe celstof: 4%

Vocht: 12%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 67.05%

Vet: 20.45%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 7.95%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 53.78%

Vet: 39.84%

Koolhydraten: 6.38%

Wat we leuk vonden:

 • Boordevol hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Zeer laag in koolhydraten
 • Rijk aan gezonde dierlijke vetten
 • 90% van de eiwitten is afkomstig van dierlijke bronnen

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat niet het vocht dat uw kat nodig heeft
 • Vrij duur

#2 Nature’s Variety Instinct Ultimate Protein Grain-Free Dry Cat Food

Bekijk op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Een andere eiwitrijke optie voorr ur Egyptian Mau is dit kiprecept van Instinct. Met verse kip als hoofdingrediënt is dit recept een uitstekende bron van dierlijke eiwitten. We houden ook van de opname van voedzaam kippenvet als een bron van essentiële vetzuren.

Hoewel dit recept veel eiwitten bevat, bevat het ook een paar plantaardige ingrediënten die het koolhydraatgehalte meer verhogen dan we zouden willen. We waarderen echter de opname van gevriesdroogde kippenlever en -hart voor een boost van voeding en extra eiwitten.

Over het algemeen is dit een eiwitrijk droogvoerrecept met matig vet en een matig koolhydraatgehalte.

Ingrediënten:

Kip, Tapioca, Kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen en citroenzuur), gemalen lijnzaad, Natuurlijk Aroma, Gedroogde Tomatenmelk, Gedroogd Weiproteïneconcentraat, Dicalciumfosfaat, Kaliumchloride, Zout, Vitaminen (Vitamine E-supplement, Niacinesupplement, L-Ascorbyl-2-Polyfosfaat, Thiaminemononitraat, d-Calciumpantothenaat, Vitamine A-supplement, Riboflavinesupplement, Pyridoxinehydrochloride, Vitamine B12-supplement, Foliumzuur, Vitamine D3-supplement, Biotine), Montmorilloniet Klei, Cholinechloride, Mineralen (zinkproteïne, ijzereiwitaat, koperproteïne, mangaaneiwitaat, natriumseleniet, ethyleendiaminedihydriodide), taurine, gevriesdroogde kip, gevriesdroogde kippenlever, pompoenzaad, gevriesdroogd kippenhart, gedroogd bacillus coagulans fermentatieproduct, rozemarijnextract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 47%

Ruw vet: 17%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 52.22%

Vet: 18.89%

Vezel: 3.33%

Koolhydraten: 25.56%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 42.23%

Vet: 37.1%

Koolhydraten: 20.67%

Wat we leuk vonden:

 • Verse kip als hoofdingrediënt
 • Aangevuld met gevriesdroogd orgaanvlees
 • Rijk aan essentiële vetzuren

Wat we niet leuk vonden:

 • Enigszins duur
 • Bevat enkele toegevoegde plantaardige ingrediënten
 • Bevat niet het vocht dat uw kat nodig heeft

#3 Wysong Optimal Vitality Droog Kattenvoer

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Helemaal bovenaan de ingrediëntenlijst staat deze formule voor volwassen katten boordevol dierlijke eiwitten. Geconcentreerde bronnen zoals kippenmeel en kalkoenmeel dragen bij aan het eiwitpercentage van 50% van deze formule (zoals gevoed) met aanvullende bronnen zoals biologische kip en krabmeel.

Deze formule wordt aangevuld met vezels om de spijsvertering van uw kat te ondersteunen, evenals gedroogde fermentatieproducten voor probiotische ondersteuning. Het is rijk aan nutraceuticals en antioxidanten om ook het immuunsysteem van uw kat te ondersteunen. Het totale koolhydraatgehalte is echter hoger dan we zouden willen, en omdat het een droogvoer is, bevat dit recept niet het vocht dat uw kat nodig heeft.

Over het algemeen is dit een eiwitrijke, matig vetrijke formule met een matig koolhydraatgehalte.

Ingrediënten:

Kippenmeel, Biologische Kip, Kalkoenmeel, Erwteneiwit, Aardappeleiwit, Erwten, Kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), Lijnzaad, Gedroogde gewone bietenpulp, Natuurlijk aroma, Sesamzaad, Montmorillonietklei, Krabmeel, Gedroogde wei, Kokosolie, Chiazaden, Zout, Taurine, Calciumcarbonaat, Calciumpropionaat (een conserveermiddel), Gedroogde Tomatenpoep, Cholinechloride, Gistextract, Biologisch Gerstgraspoeder, Gedroogd bosbessenpoeder, Gedroogde yoghurt, gedroogde kelp, appelpectine, gedroogde boerenkool, gedroogde spinazie, gedroogde wortelen, visolie, citroenzuur (een conserveermiddel), inuline, gemengde tocoferolen (een conserveermiddel), rozemarijnextract, gistcultuur, mineralen (kaliumchloride, zinkeiwitaat, zinksulfaat, ijzerproteïnaat, kopersulfaat, kopereiwit, mangaansulfaat, mangaaneiwitaat, natriumseleniet, calciumjodaat), vitaminen (ascorbinezuur [source of Vitamin C], Vitamine E Supplement, Niacine Supplement, Calcium Pantothenaat, Vitamine A Supplement, Thiamine Mononitraat, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavine Supplement, Vitamine D3 Supplement, Biotine, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur), Gedroogde Aspergillus Oryzae Fermentatie Product, Gedroogde Enterococcus Faecium Fermentatie Product, Gedroogde Lactobacillus Casei Fermentatie Product, Gedroogde Lactobacillus acidophilus Fermentatie Product, Gedroogd Bacillus Subtilis Fermentatie Product, Gedroogde Lactobacillus Plantarum Fermentatieproduct, Gedroogde Lactobacillus Lactis Fermentation product, peper.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 50%

Ruw vet: 14%

Ruwe celstof: 5.5%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 55.56%

Vet: 15.56%

Vezel: 6.11%

Koolhydraten: 22.78%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 47.85%

Vet: 32.54%

Koolhydraten: 19.62%

Wat we leuk vonden:

 • Talrijke bronnen van dierlijke eiwitten
 • Aangevuld met vezels en probiotica
 • Vrij van kunstmatige smaakstoffen, kleurstoffen en conserveermiddelen

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat tal van plantaardige ingrediënten
 • Gemaakt met wat plantaardige eiwitconcentraten
 • Bevat niet het vocht dat uw kat nodig heeft

Egyptische Mau Allergieën

Egyptische Maus zijn over het algemeen gezonde katten zonder grote rasproblemen. Pyruvaatkinasedeficiëntie is erkend in het ras, maar gelukkig is er een genetische test beschikbaar om dit uit te sluiten bij fokkatten.

Hoewel Egyptische Maus niet meer vatbaar zijn voor voedselallergieën dan enig ander ras, is het belangrijk om de tekenen te kunnen herkennen. Het diagnosticeren van voedselallergieën kan moeilijk zijn omdat de symptomen kunnen overlappen met die van andere gezondheidsproblemen. Veel voorkomende voedselallergenen zijn kip, rundvlees, vis en zuivel.

Enkele van de meest voorkomende symptomen van voedselallergieën bij katten zijn:

 • Chronische huidproblemen
 • Droge, jeukende huid
 • Roodheid en ontsteking
 • Terugkerende oorontstekingen
 • Braken of diarree

Als u vermoedt dat uw kat lijdt aan voedselallergieën, bezoek dan uw dierenarts. Ze kunnen aanbevelen om een voedselproef uit te voeren. Begin met een eliminatiedieet en schakel uw kat over op een dieet dat is gemaakt met hoofdingrediënten die uw kat nog niet eerder heeft gehad.

Een recept gemaakt met een enkele bron van nieuwe eiwitten kan het beste zijn of een hypoallergeen dieet. Houd uw kat minstens 6 weken op dieet om te zien of zijn symptomen verdwijnen.

Zodra de symptomen van uw kat zijn verdwenen, kunt u proberen potentiële allergenen één voor één weer aan zijn dieet toe te voegen om de boosdoener te identificeren. De andere optie is om uw kat een dieet met één eiwit en een beperkt ingrediënt te blijven voeren om het risico op het veroorzaken van zijn allergieën te verminderen. Zoek veterinair advies als zijn symptomen niet verdwijnen.

Klik hier om onze lijst met de beste hypoallergene kattenvoeding te bekijken.

Overzicht

Een gezond dieet is de beste manier om je Egyptische Mau gezond te houden. Uw kat is een carnivoor en heeft een op vlees gebaseerd dieet nodig dat de juiste balans van eiwitten, gezond vet en essentiële voedingsstoffen biedt. Rauw en zelfgemaakt voedsel is geweldig zolang je een door een dierenarts geformuleerd recept gebruikt, maar als je niet de tijd of het budget hebt, bevat de bovenstaande lijst een aantal geweldige alternatieven.

Doe je huiswerk en kies kattenvoer van de hoogste kwaliteit dat je je consequent kunt veroorloven.

Vergeet ten slotte niet dat voeding slechts een stukje van de puzzel is om uw kat in goede gezondheid te houden. Regelmatige lichaamsbeweging is essentieel om obesitas te voorkomen, waardoor uw kat een risico kan lopen op een breed scala aan gezondheidsproblemen. Mentale stimulatie door regelmatig spelen is ook belangrijk, vooral voor binnenkatten.

Inhoudsopgave