Beste kattenvoer voor Abessijnse katten 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Hoewel de oorsprong ervan in mysterie is gehuld, wordt de Abessijn of Aby beschouwd als een van de oudste gedomesticeerde kattenrassen. Met zijn slanke figuur en grote oren lijkt de Abessijnse kat op een kleine Afrikaanse wilde kat, maar hij is in alle opzichten de perfecte huiskat.

Abessijnse katten zijn actief en intelligent, wat, zoals elke katteneigenaar weet, een gevaarlijke combinatie kan zijn. Eén ding is zeker bij deze vocale poesjes: het leven met een Abessijn is nooit saai.

In één oogopslag: beste kattenvoer voor Abessijnse katten om te kopen

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Over het algemeen beste

aac-table__image

10.0

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Smalls Kattenvoer

 • Rijk aan dierlijke eiwitten
 • Rijk aan eiwitten en zeer laag in koolhydraten
 • Veel vocht voor hydratatie

Wat moet je je Abessijn voeden?

De Abessijn is een zeer oud kattenras, hoewel de exacte details van zijn oorsprong onbekend zijn. De voorouders van het ras leefden waarschijnlijk in heel Zuidoost-Azië en langs de kust van de Indische Oceaan. Andere oude rassen zoals de Birmezen, Blauws en Siamezen speelden waarschijnlijk een rol in de ontwikkeling van de Abessijnen.

Als een huiskatenras is het ideale dieet van de Abessijn typerend voor dat van andere katten. Maar wat houdt dat precies in?

Eerst en vooral betekent het dat je Abessijn een carnivoor is – een obligate carnivoor, om precies te zijn. Obligate carnivoren zijn ontworpen om vlees te eten. Ze hebben scherpe tanden voor het scheuren van vlees en een korter spijsverteringskanaal dat is geoptimaliseerd voor het verwerken van eiwitten.

Plantaardige producten spelen simpelweg geen rol van betekenis in het dieet van een obligate carnivoor en kunnen in feite erg moeilijk te verteren zijn. Het dieet van uw Abessijn moet rijk zijn aan dierlijke eiwitten met matig vet en een laag koolhydraatgehalte – zo laag mogelijk.

Een andere overweging bij het thuisbrengen van kattenvoer naar uw Abessijn, is de balans van vocht in het dieet van uw kat. Veel katten hebben de ongelukkige gewoonte om niet genoeg water te drinken, een probleem dat kan leiden tot nierproblemen en andere gezondheidsproblemen.

Rauw, vers of ingeblikt voedsel kan helpen om je Abessijn gehydrateerd te houden.

Het maakt niet uit wat voor soort dieet u kiest voor uw Abessijn, zorg ervoor dat het een qua voedingswaarde compleet en uitgebalanceerd voedsel is gemaakt van hoogwaardige ingrediënten met een focus op dierlijke eiwitten. Zorg voor een balans van omega-3 en omega-6 vetzuren en essentiële voedingsstoffen, idealiter uit hele voedselbronnen in plaats van synthetische supplementen.

Naast het uitvoeren van onze eigen kwalitatieve analyse van de hier beoordeelde merken, hebben we monsters ingediend voor analyse op een ISO 17025 gecertificeerd laboratorium voor het testen en analyseren van voedingsmiddelen.

We kochten de producten tegen de volledige verkoopprijs en het hele testproces werd gefinancierd door All About Cats zonder directe input of invloed van de betrokken bedrijven.

Analytisch testen in een laboratorium voor voedselchemie geven ons de exacte macronutriënten- en micronutriënteninhoud van elk recept. De tests kijken ook naar microbiële inhoud, gist, schimmel en zware metalen, zodat u ervoor kunt zorgen dat u alleen het beste in de kom van uw kat stopt.

Om toegang te krijgen tot de laboratoriumrapporten voor elk voedsel dat hier wordt beoordeeld, klikt u op de link “labrapport bekijken” in de productbeoordeling.

Lees verder om onze topkeuzes te zien voor het beste kattenvoer voor Abessijnse katten.

Onze Top 7 Aanbevolen Kattenvoer Voor Abessijnse Katten

VOER “ALLABOUTCATS” IN OM 30% KORTING TE KRIJGEN OP UW EERSTE BESTELLING

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Het is moeilijk om het beter te doen dan vers voedsel als het gaat om hoogwaardige voeding voor uw Abessijn. Deze bezorgservice voor vers kattenvoer van Smalls is een geweldige keuze omdat het vol zit met hoogwaardige dierlijke eiwitten en rijk aan vocht.

Dit recept begint sterk met kip en kippenlever als de bovenste twee ingrediënten. Kies uit recepten in gehaktstijl of klassieke paté om uw kat te voorzien van eiwitrijk, koolhydraatarm kattenvoer dat is geformuleerd voor katten in alle levensfasen.

Smalls kattenvoer wordt bevroren geleverd, dus je moet het pakket een nacht ontdooien in de koelkast eerst voor het voeren. Uw abonnement is gebaseerd op de caloriebehoeften van uw kat en u kunt het indien nodig aanpassen door contact op te nemen met de klantenservice.

Naast hun verse voedsel biedt Smalls ook een selectie van gevriesdroogd kattenvoer, traktaties en maaltijdtoppers. Ze zijn onlangs ook begonnen met de verkoop van gierst- en silicakattenbakvulling.

Ingrediënten:

Kip, Kippenlever, Sperziebonen, Erwten, Water (voldoende voor verwerking), Kippenharten, Boerenkool, Tricalciumfosfaat, Koolzaadolie, Cholinechloride, Kaliumchloride, Zout, Taurine, Magnesiumsulfaat, Niacinamide, Ijzersulfaat, Zinksulfaat, Vitamine E-supplement, Thiaminemononitraat (vitamine B1), Calciumpantothenaat (vitamine B5), Kopersulfaat, Pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), Mangaansulfaat, Riboflavine (vitamine B2), Kaliumjodide, Foliumzuur, Biotine (vitamine B7), Vitamine B12 supplement, Vitamine D3 supplement

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 15.5%

Ruw vet: 8.5%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 72%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 55.36%

Vet: 30.36%

Vezel: 5.36%

Koolhydraten: 8.93%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 40.11%

Vet: 53.42%

Koolhydraten: 6.47%

Wat we leuk vonden:

 • Rijk aan dierlijke eiwitten
 • Rijk aan eiwitten en zeer laag in koolhydraten
 • Veel vocht voor hydratatie

Wat we niet leuk vonden:

 • Niet individueel geportioneerd voor uw kat
 • Beperkte eiwitopties (kip, kalkoen, rundvlees), wat misschien niet de beste optie is voor een kat met voedselallergieën die een nieuw eiwitdieet moet proberen

View On Chewy ENTER ALLABOUTCATS30 VOOR 30% KORTING

Lees onze volledige merkbeoordeling

Als alternatief voor vers voedsel dat je bevroren moet houden, is dit uitgedroogde kattenvoer een optie om te overwegen. Voeg gewoon warm water toe om het voedsel te hydrateren en laat het een paar minuten zitten voordat je het voedt. Eenmaal gerehydrateerd, bevat dit recept al het vocht dat uw kat nodig heeft om een optimale hydratatie te ondersteunen.

Deze gedehydrateerde formule van The Honest Kitchen bevat 70% scharrelkalkoen als bron van premium dierlijke eiwitten. Hele voedingsmiddelen zoals pompoen, aardappelen en boerenkool bieden natuurlijke bronnen voor belangrijke voedingsstoffen, hoewel het recept nog steeds synthetische supplementen bevat voor voedingsevenwicht.

We vinden het leuk dat dit recept zachtjes wordt uitgedroogd om de voedingswaarde te behouden. Het is minder verwerkt dan veel commerciële voedingsmiddelen en volledig vrij van GGO’s en kunstmatige additieven. Het is ook volledig van menselijke kwaliteit, wat betekent dat het is gemaakt met menselijk eetbare ingrediënten in een menselijke voedselfaciliteit. Het enige nadeel is het aantal plantaardige ingrediënten en het vrij hoge koolhydraatgehalte.

Ingrediënten:

Gedehydrateerde kalkoen, gedehydrateerde eieren, gedehydrateerde pompoen, gedehydrateerde aardappelen, gedroogde peterselie, gedehydrateerde boerenkool, gedroogde veenbessen, mineralen [Tricalcium Phosphate, Potassium Chloride, Choline Chloride, Zinc Amino Acid Chelate, Iron Amino Acid Chelate, Potassium Iodide, Copper Amino Acid Chelate, Sodium Selenite], Taurine, Vitaminen [Vitamin E Supplement, Vitamin B12 Supplement, Thiamine Mononitrate (Vitamin B1), D- Calcium Pantothenate (Vitamin B5), Riboflavin (Vitamin B2), Vitamin D3 Supplement].

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 38.5%

Ruw vet: 34.5%

Ruwe celstof: 2.5%

Vocht: 4.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 40.31%

Vet: 36.13%

Vezel: 2.62%

Koolhydraten: 20.94%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 27.06%

Vet: 58.89%

Koolhydraten: 14.06%

Wat we leuk vinden:

 • Volledig menselijke formule
 • Vrij van vulstoffen, GGO’s en kunstmatige toevoegingen
 • Rijk aan dierlijke eiwitten uit kalkoen

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat een aanzienlijk aantal plantaardige ingrediënten
 • Weinig vocht, tenzij gerehydrateerd

Voer “AAC20” in om 20% korting te krijgen op uw eerste bestelling voor automatisch verzenden

Lees onze volledige merkbeoordeling

Als je het beste van het beste voor je Abessijn wilt, overweeg dan deze natvoerformule van Open Farm. Het zit niet alleen boordevol hoogwaardige dierlijke eiwitten, maar elk ingrediënt is van menselijke kwaliteit en zowel ethisch als duurzaam geproduceerd. Zelfs de verpakking is hersluitbaar en recyclebaar.

Deze formule begint sterk met verse oceaanharing en makreel als rijke dierlijke bronnen van zowel eiwitten als vetten. Hele voedingsmiddelen zoals pompoen, wortels en spinazie bieden natuurlijke bronnen voor belangrijke voedingsstoffenh chelaatvormige mineralen en vitaminesupplementen voor voedingsevenwicht.

Wat we leuk vinden aan dit recept is het hoge eiwit- en vochtgehalte. Helaas bevat het een paar meer plantaardige ingrediënten dan we zouden willen, hoewel het totale koolhydraatgehalte niet te hoog is. Het is echter nog steeds iets hoger dan we zouden willen zien in een natvoer.

Ingrediënten:

Oceaanharing &makreel, water voldoende voor verwerking, pompoen, wortelen, spinazie, rode linzen, agar agar, niet-GMO veenbessen, garbanzo bonen (kikkererwten), cichoreiwortel, zonnebloemolie, kokosolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), zout, vitamine A-supplement, vitamine D3-supplement, vitamine E-supplement, D-calciumpantothenaat, thiaminemononitraat, riboflavinesupplement, biotine, foliumzuur, vitamine B12-supplement, zink aminozuurchelaat, IJzer aminozuur chelaat, koper aminozuur chelaat, mangaan aminozuur chelaat, natriumseleniet, gedroogde kelp, kaliumchloride, paardebloem greens, cholinechloride, taurine, kurkuma.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 8.1%

Ruw vet: 4.74%

Ruwe celstof: 0.97%

Vocht: 82%

As: 1.43%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45%

Vet: 26.33%

Vezel: 5.39%

Koolhydraten: 15.33%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 36.21%

Vet: 51.46%

Koolhydraten: 12.34%

Wat we leuk vinden:

 • Boordevol hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Rijk aan vocht, goed voor de spijsvertering van uw kat
 • Vrij van kunstmatige toevoegingen, vulstoffen en vleesbijproducten

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat verschillende plantaardige ingrediënten
 • Vrij duur

View On Chewy View On Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Deze graanvrije kippastei is speciaal ontworpen met indoor kitties in gedachten.

Dit is een matig caloriearme keuze die kan helpen uw binnenkat slank te houden – recensenten merken op dat na het overschakelen naar dit voedsel, hun katten met overgewicht moeiteloos begonnen af te slanken. In tegenstelling tot veel andere caloriearme voedingsmiddelen, zit deze formule niet vol met koolhydraten die tot gewichtsproblemen kunnen leiden.

Zoals alle Wellness CORE-voedingsmiddelen, is dit kattenvoer binnenshuis bedoeld om aan de natuurlijke voedingsbehoeften van uw kat te voldoen door zich te concentreren op eiwitrijk vlees en organen van hoge kwaliteit en granen te verwijderen. Naast hoogwaardig genoemd vlees zoals kip, kippenlever en kalkoen, bevat dit recept voedzame plantaardige ingrediënten zoals gedroogde kelp en veenbessen.

Ingrediënten:

Kip, Kippenlever, Kippenbouillon, Kalkoenbouillon, Kippenmeel, Kalkoen, Erwteneiwit, Gedroogde gemalen erwten, Natuurlijke smaak, Veenbessen, Erwtenvezel, Gemalen lijnzaad, Guargom, Tricalciumfosfaat, Kaliumchloride, Cholinechloride, Taurine, Cassiagom, Xanthaangom, Gedroogd Kelp, Cichoreiwortelextract, Yucca Schidigera-extract, Zout, Alfalfameel, Ijzerproteïne, Zinkproteïne, Thiaminemononitraat, Vitamine E-supplement, Koperproteïne, Koperproteïne, Mangaan proteïnaat, natriumseleniet, niacine, d-calcium pantothenaat, pyridoxine hydrochloride, riboflavine supplement, vitamine A supplement, biotine, kaliumjodide, vitamine D3 supplement, vitamine B12 supplement, foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 11%

Ruw vet: 4%

Ruwe celstof: 2%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 50%

Vet: 18.18%

Vezel: 9.09%

Koolhydraten: 22.73%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 42.78%

Vet: 37.78%

Koolhydraten: 19.44%

Wat we leuk vinden:

 • Caloriearme, eiwitrijke formule is perfect voor binnenkatten.
 • Voornamelijk gemaakt van vlees van hoge kwaliteit.
 • Graanvrij, gemaakt zonder maïs, tarwe of soja.
 • Laag in koolhydraten om uw kat slank en gezond te houden.
 • Vulmiddelvrij.

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat erwteneiwit – katten zouden beter af zijn met meer dierlijke eiwitten en niet met plantaardige eiwitten.

View On Chewy View On Amazon

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

The Hound &Gatos Pet Food Company biedt wat ze een “paleolithisch huisdierdieet” noemen – een dieet geïnspireerd op de afkomst van uw kat en naturale biologische behoeften.

Dit recept is gemaakt met 100% vleeseiwit – ideaal voor je wilde carnivoor.

Naast kippen- en kippenlever bevat dit voedsel toegevoegde vitamines en mineralen om er een compleet en uitgebalanceerd dieet van te maken. Het is een van de eenvoudigste voedingsmiddelen die u voor uw kat kunt kopen, waardoor het ideaal is voor katten met voedselgevoeligheden en allergieën.

Ingrediënten:

Kip, Kippenbouillon, Kippenlever, Calciumcarbonaat, Agar-Agar, Kaliumchloride, Cholinechloride, Zout, Taurine, Zalmolie, Ijzereiwitaat, Zinkproteïne, Mangaanproteïne, Koperproteïne, Magnesiumproteïne, Magnesiumproteïne, Natriumseleniet, Calciumjodaat, Thiaminemononitraat, Niacinesupplement, Vitamine E-supplement, Calciumpantothenaat, Pyridoxinehydrochloride, Riboflavinesupplement, Biotine, Vitamine A-supplement, Vitamine B12 Supplement, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 9%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

As: 2.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 40.91%

Vezel: 4.55%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 31.39%

Vet: 68.61%

Wat we leuk vinden:

 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen.
 • Graanvrij zonder maïs, tarwe of soja.
 • Made in the USA betekent goede kwaliteitsborging.
 • Een enkele bron van dierlijke eiwitten – ideaal voor katten met allergieën.

Wat we niet leuk vonden:

 • Klantrecensies suggereren dat sommige katten niet van de smaak houden.

Bekijk op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Droogvoer is een handige keuze voor veel katteneigenaren omdat het een lange houdbaarheid en eenvoudige portie heeft. We houden van deze Ultimate Protein-formule van Instinct omdat deze boordevol eiwitten uit verse kip zit en wordt aangevuld met gevriesdroogd kippenhart en lever voor een boost van voeding en smaak.

Dit recept is gemaakt met 95% eiwit uit verse kip en de primaire bron van toegevoegd vet is ook dierlijk. Gemaakt met volwaardige ingrediënten, dit recept is zeer goed verteerbaar en het kan geen kwaad dat het gegarandeerde niveaus van natuurlijke probiotica bevat, evenals natuurlijke omega-vetzuren en antioxidanten.

Het nadeel van deze brokjes is dat het het vocht mist dat je kat nodig heeft voor optimale hydratatie. Het bevat ook meer plantaardige ingrediënten dan we zouden willen en het totale koolhydraatgehalte is een beetje hoog.

Ingrediënten:

Kip, Tapioca, Kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen en citroenzuur), gemalen lijnzaad, Natuurlijk Aroma, Gedroogde Tomatenmelk, Gedroogd Weiproteïneconcentraat, Dicalciumfosfaat, Kaliumchloride, Zout, Vitaminen (Vitamine E-supplement, Niacinesupplement, L-Ascorbyl-2-Polyfosfaat, Thiaminemononitraat, d-Calciumpantothenaat, Vitamine A-supplement, Riboflavinesupplement, Pyridoxinehydrochloride, Vitamine B12-supplement, Foliumzuur, Vitamine D3-supplement, Biotine), Montmorilloniet Klei, Cholinechloride, Mineralen (zinkproteïne, ijzereiwitaat, koperproteïne, mangaaneiwitaat, natriumseleniet, ethyleendiaminedihydriodide), taurine, gevriesdroogde kip, gevriesdroogde kippenlever, pompoenzaad, gevriesdroogd kippenhart, gedroogd bacillus coagulans fermentatieproduct, rozemarijnextract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 47%

Ruw vet: 17%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 52.22%

Vet: 18.89%

Vezel: 3.33%

Koolhydraten: 25.56%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 42.23%

Vet: 37.1%

Koolhydraten: 20.67%

Wat we leuk vonden:

 • 95% eiwit uit verse kip
 • Aangevuld met gevriesdroogd orgaanvlees
 • Rijk aan natuurlijke omega vetzuren en antioxidanten

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat niet het vocht dat uw kat nodig heeft
 • Enigszins prijzig
 • Bevat enkele toegevoegde plantaardige ingrediënten

View On Chewy View On Amazon

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Rauw voedsel is een ontegenzeggelijk uitzonderlijke voedingskeuze voor katten als het goed wordt gedaan, maar het is niet altijd de meest betaalbare of de handigste. Als je op zoek bent naar een geschikt alternatief voor rauw voor je Abessijn, overweeg dan deze gevriesdroogde rauwe konijnenformule van Stella &Chewy’s.

Deze Absolutely Rabbit formule is gemaakt met 98% vlees, botten en organen van één eiwitbron: konijn. De formule wordt voorzichtig gevriesdroogd om de voedingsintegriteit van de grondstoffen te behouden en kan worden geserveerd zoals het is zonder dat rehydratatie nodig is. Dat gezegd hebbende, raden we aan om het voedsel opnieuw te hydrateren voordat u het voedt om aan de vochtbehoefte van uw kat te voldoen.

Afgezien van de konijnen- en konijnenlever bevat deze formule slechts twee andere hoofdingrediënten: olijfolie en pompoenpitten. Beide zijn rijke bronnen van omega-vetzuren, hoewel we liever een dierlijke bron zoals zalmolie zien. Over het algemeen is het koolhydraatgehalte van deze formule vrij laag.

Ingrediënten:

Konijn met gemalen bot, konijnenlever, olijfolie, pompoenzaad, kaliumchloride, natriumfosfaat, cholinechloride, gedroogd ediococcus acidilactici fermentatieproduct, gedroogd lactobacillus acidophilus fermentatieproduct, gedroogd bifidobacterium longum fermentatieproduct, gedroogd bacillus coagulans fermentatieproduct, taurine, tocoferolen (conserveermiddel), paardenbloem, gedroogd kelp, zinkproteïnaat, ijzerproteïne, vitamine A-supplement, vitamine E-supplement, niacinesupplement, koperproteïnaat, Riboflavine Supplement, Natrium Seleniet, D-Calcium Pantothenaat, Biotine, Mangaan Proteïnaat, Thiamine Mononitraat, Pyridoxine Hydrochloride, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur, Vitamine B12 Supplement.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 44%

Ruw vet: 30%

Ruwe celstof: 5%

Vocht: 5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 46.32%

Vet: 31.58%

Vezel: 5.26%

Koolhydraten: 16.84%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 33.12%

Vet: 54.84%

Koolhydraten: 12.04%

Wat we leuk vinden:

 • Gemaakt met 98% vlees, bot en organen
 • Nieuwe bron van premium dierlijke eiwitten, goed voor katten met allergieën
 • Gevriesdroogd om de voedingswaarde te behouden

Wat we niet leuk vonden:

 • Vrij duur
 • Sommige katten houden niet van de gevriesdroogde textuur

Veel voorkomende Abessijnse gezondheidsproblemen

De gezondheid van uw Abessijn is uw topprioriteit en hoewel het kiezen van een dieet van hoge kwaliteit essentieel is, moet u zich ook bewust zijn van de mogelijke gezondheidsproblemen die van invloed zijn op het ras.

Alle raszuivere en gemengde raskatten zijn vatbaar voor het ontwikkelen van gezondheidsproblemen, maar enkele specifieke problemen die vaker voorkomen bij Abessijnen zijn onder meer tandziekte, pyruvaatkinasedeficiëntie, die bloedarmoede, amyloïdose (selectief fokken heeft het optreden hiervan verminderd), patella luxatie, heupdysplasie en progressieve retinale atrofie (PRA). U moet ook rekening houden met de risico’s voor obesitas, omdat dit aandoeningen zoals heupdysplasie en patella luxatie kan verergeren, hoewel Abessijnen de neiging hebben een zeer actief ras te zijn.

Een ander probleem om op te letten bij katten is het potentieel voor voedselallergieën. Het diagnosticeren van voedsel kan lastig zijn omdat ze zich bij katten niet op dezelfde manier presenteren als bij mensen. Huidproblemen komen vaker voor dan gastro-intestinale symptomen met onbehandelde voedselallergieën bij katten.

Enkele van de meest voorkomende symptomen van voedselallergieën bij katten zijn:

 • Chronische huidproblemen
 • Droge, jeukende huid
 • Roodheid en ontsteking
 • Terugkerende oorontstekingen
 • Braken of diarree
 • Frequente stoelgang

Eiwitten zoals kip, rundvlees en vis zijn de meest voorkomende voedselallergenen voor katten, hoewel zuivelproducten ook vaak een probleem zijn. Als u vermoedt dat uw kat lijdt aan voedselallergieën, is dieetaanpassing over het algemeen de meest betrouwbare manier van bevestiging. Met andere woorden, een eliminatiedieet.

Schakel je kat over op een nieuw dieet met een nieuwe eiwitbron (een die hij nog nooit eerder heeft gehad en idealiter een eiwit dat minder vaak wordt gebruikt, zoals konijn of kalkoen) en houd hem minstens 6 weken op dat dieet. Als de symptomen verbeteren, kunt u het hypoallergene dieet op lange termijn blijven voeden. Als uw kat niet verbetert of andere symptomen heeft, bezoek dan uw dierenarts voor advies. Evenzo, als ze een onderliggende aandoening hebben, neem dan eerst contact op met uw dierenarts voordat u hun dieet verandert.

Overzicht

Een gezond dieet is de beste manier om de gezondheid en het welzijn van uw Abessijnse kat op de lange termijn te ondersteunen. Het is uw recht om te kiezen wat voor soort dieet u aanbiedt uw kat, maar zorg ervoor dat u een recept selecteert dat geschikt is voor de soort. Uw kat is boven alles een carnivoor en heeft een dieet op basis van vlees nodig.

Zolang aan de voedingsbehoeften van uw kat wordt voldaan, heeft u de vrijheid om te kiezen wat voor u beiden werkt. We raden aan om het dieet van de hoogste kwaliteit te kiezen dat u zich consequent kunt veroorloven, maar we begrijpen dat niet iedereen een onbeperkt budget heeft. Volg de voedingsaanbevelingen op het voedselpakket voor huisdieren en houd de lichaamsconditie van uw Abessijn in de gaten om zijn dagelijkse portie indien nodig aan te passen. Breng uw kat minstens één keer per jaar naar de dierenarts voor zijn preventieve welzijnscontrole en zorg ervoor dat u ook op de hoogte blijft van vaccinaties.