Bella en Duke Cat Food Beoordeling

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

We hebben Bella en Duke Food beoordeeld op ingrediëntkwaliteit, geschikt voor soorten, terugroepacties en meer. Lees onze Bella en Duke Cat Food review om te leren hoe dit merk zich opstapelt.

De We’re All About Cats Standard – Beoordeel Bella en Duke-voedsel op wat belangrijk is

We hebben het merk beoordeeld op zes belangrijke criteria voor kwaliteit. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes cruciale gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 10/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 9/10
 • Productvariëteit – 4/10
 • Prijs– 7/10
 • Klantervaring – 8/10
 • Herinner geschiedenis – 8/10

Algemene score: 7.7/10

In totaal geven we Bella en Duke eten een 46 uit 60 rating of een B+ cijfer.

OPMERKING: Deze beoordelingen zijn gebaseerd op een diepgaande verkenning van het merk en het lezen van tientallen klantrecensies. Ik was niet in staat om het kattenvoer persoonlijk te testen, aangezien Bella and Duke een merk is dat in Schotland is gevestigd.

Over Bella And Duke Food

Bella and Duke is een rauw dierenvoedingsbedrijf gevestigd in Perthshire, Schotland. Het bedrijf werd in 2017 opgericht door Mark Scott en Tony Ottley. Nadat ze hun honden aan kanker hadden verloren, wilden de twee ervoor zorgen dat andere eigenaren van gezelschapsdieren niet hetzelfde liefdesverdriet hoeven door te maken als zij.

In de loop van vier jaar ontwikkelden Mark en Tony Bella en Duke tot een raw food-abonnementsservice die dierenvoeding in het hele VK levert. Ze ontwikkelden de recepten in hun eigen keuken met input van diervoedingsdeskundigen en alles is goedgekeurd door dierenartsen.

Bella and Duke is op een missie om huisdieren gelukkig en gezond te houden. Hun producten bevinden zich op het snijvlak van diervoeding en ze zijn toegewijd aan constante ontwikkeling en transparantie met klanten.

Lees ook: KatKin Onbevooroordeelde Kattenvoer Review

Inkoop en productie

Bella en Duke hebben zowel een diervoedingsdeskundige als een dierengedragsdeskundige in hun team. Hun recepten zijn geformuleerd in overeenstemming met het nieuwste onderzoek met input van klanten. Elk recept bevat spier- en orgaanvlees, samen met gemalen bot en kleine hoeveelheden groenten en fruit.

Het bedrijf betrekt ingrediënten van Britse leveranciers. Hoewel ze deze leveranciers niet noemen op de Bella and Duke-website, zegt het bedrijf: “We weten dat ze ethisch worden beheerd en dat al het voedsel afkomstig is van ingrediënten van menselijke kwaliteit.”

Bella en Duke maaltijden worden gemaakt met verse ingrediënten die binnen 30 minuten worden gekookt en ingevroren. Ze gebruiken geen kunstmatige additieven of conserveermiddelen en vertrouwen op het vriesproces om het vers te houden.

Volgens een artikel gepubliceerd in De BodeBella en Duke hebben medio 2021 £ 7 miljoen van een consortium van investeerders veiliggesteld. Deze fondsen zullen worden gebruikt om activiteiten en distributie te verplaatsen van de fabriek in Inverkeithing naar een nieuw hoofdkantoor van 10.000 vierkante meter in Rosyth.

Geschiedenis herinneren

Voor zover wij weten, heeft Bella en Duke nog nooit een product recall gehad. Het is belangrijk om te erkennen dat Europese huisdiervoedingsbedrijven niet worden gereguleerd door de FDA. Ze worden echter gehouden aan de normen die zijn vastgesteld door lokale bestuursorganen, waaronder de European Pet Food Industry Federation (FEDIAF), het handelsorgaan dat de Europese huisdiervoedingsindustrie vertegenwoordigt.

Wat voor kattenvoer bieden Bella en Duke aan?

Bella and Duke is een raw food only bedrijf. Ze bieden een assortiment recepten geformuleerd voor volwassen katten, kittens en senioren. Hun recepten zijn ontwikkeld met een aanpak die een goed begrip van het natuurlijke evolutionaire dieet voor katten en de nieuwste voedingswetenschap combineert.

Alle rauwe kattenvoerformules van Bella en Duke bevatten vers vlees en organen, gemalen bot en gezonde vetten zoals visolie of olijfolie.

Hier is een lijst van Bella en Duke’s raw food formules:

 • Lamsvlees & Eend Rauw Kattenvoer
 • Turkije &Chicken Raw Cat Food
 • Kip & Zalm Rauw Kattenvoer

Hoewel Bella en Duke hun producten indelen in categorieën voor kittens, volwassenen en oudere katten, lijkt het erop dat alle recepten hetzelfde zijn. Als abonnementsservice helpen Bella en Duke klanten de caloriebehoeften van hun kat te berekenen om een aangepast maaltijdplan te maken.

Wat vinden klanten van Bella en Duke Food?

Bella en Duke lijkt vrij populair te zijn in het Verenigd Koninkrijk. Niet alleen heeft het merk meer dan 5.000 beoordelingen op TrustPilot, maar het bedrijf heeft zojuist £ 7 miljoen aan financiering ontvangen om hun activiteiten uit te breiden.

Klanten lijken de kwaliteit van het eten te waarderen, maar wat velen het meest indrukwekkend vinden, is de levering en klantenservice. Bella and Duke maakt het gemakkelijk om uw abonnement te bestellen en te wijzigen – u kunt zelfs een specifieke dag voor levering aanvragen.

Negatieve beoordelingen van Bella en Duke vermelden vaak de hogere prijs en sommige klanten hadden moeite met het annuleren van hun bestelling. In de meeste gevallen reageerde een vertegenwoordiger van het bedrijf echter rechtstreeks op de klacht op TrustPilot en het leek erop dat het bedrijf moeite deed om rechtstreeks contact op te nemen met de klant om het probleem op te lossen.

Laten we eens kijken naar een paar beoordelingen van enkele van de meest populaire recepten van Bella en Duke.

Positieve beoordelingen

“Makkelijk te bestellen, abonnement aan te passen en goed dat je een specifieke dag kunt boeken voor levering, maar niet 100% gegarandeerd dat je dit elke keer kunt aanvragen.”Laura Hodder

“Het duurde een tijdje om de kat te laten wennen aan het eten van rauw voedsel, maar slaagde er na 2 weken in. Moet goed en lekker zijn, alle katten in de buurt staan ’s avonds voor het raam te wachten.! Gewoon een beetje duur om regelmatig te kopen.”Geoffrey Catter

Negatieve beoordelingen

“Ik ben al bijna een jaar klant van Bella en Dukes onder het maandelijkse abonnement. Ze hebben een paar dingen veranderd, waaronder de mogelijkheid om te pauzeren. Ik had de datum van een levering uitgesteld en ze namen nog steeds mijn geld en stuurden me een week later een andere levering, gezond verstand zou laten zien dat ik geen andere levering nodig zou hebben. Ik belde en mailde, maar kreeg te horen dat als de betaling eenmaal was gedaan, er niets was dat ze konden doen, er was geen verontschuldiging, toen ik vroeg wat ik met het eten moest doen omdat ik geen ruimte in mijn vriezer had om het op te slaan, antwoordde ze onbeleefd “dat is aan jou!” Onnodig te zeggen dat ik mijn abonnement heb opgezegd.”Joanna Malsen

“Ik besloot om het voer van mijn kat te veranderen van het gebruik van een ander rauw voedsel en profiteerde van de promokorting. Ze genoten van het eten; het is echter extreem duur, bijna het dubbele van de prijs van hun gebruikelijke raw food-leverancier. Ik heb de ingrediënten op beide gecontroleerd en ze zijn bijna identiek. Ik kan het niet rechtvaardigen om bijna het dubbele te betalen voor bijna hetzelfde voedsel.”Klant

Bella and Duke Food – Top 3 recepten beoordeeld

#1 Bella & Duke Raw Turkije & Chicken Cat Food

Ontvang 50% korting op uw eerste bestelling

Dit kalkoen- en kippenkattenvoer bevat alleen spiervlees, organen en botten met runderbouillon voor vocht en twee bronnen van toegevoegd vet. Er zijn geen onnodige plantaardige ingrediënten.

Het primaire ingrediënt is kalkoenharten gevolgd door kip met bot. Deze twee ingrediënten weerspiegelen de naam van het recept, maar klanten realiseren zich misschien niet dat de formule een aanzienlijk aantal rundvleesingrediënten bevat, tenzij ze de voedingsinformatie controleren. De runderorganen zijn zeker voedzame ingrediënten, maar kunnen een probleem zijn voor katten met rundvleesallergieën.

Enigszins vreemd genoeg vermelden Bella en Duke het vezelgehalte of het caloriegehalte van hun recepten niet. Het is enigszins begrijpelijk dat het caloriegehalte niet zou worden vermeld, aangezien portiegroottes variëren per lichaamsgewicht, maar het zou nog steeds een nuttig detail zijn voor klanten om een recept te kiezen.

Over het algemeen lijkt dit een soortgeschikte raw food-formule te zijn die rijk is aan eiwitten met matig vet en veel vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen.

Ingrediënten

Kalkoenharten, Kip met been, Runderpens, Rundvlees Slachtafval, Runderbouillon, Haringolie, Olijfolie van eerste persing.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 15%

Ruw vet: 10%

Vocht: 72%

As: 3%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 53.57%

Vet: 35.71%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 38.18%

Vet: 61.82%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Turkije Harten

Kip met bot

Runderpens

Slachtafval van rundvlees

Haringolie

Kip

Rundvlees

Pros

 • Boordevol spiervlees, organen en botten
 • Bevat geen onnodige plantaardige ingrediënten
 • Rijk aan moisture om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Vrij van bijproductenmaaltijden en kunstmatige toevoegingen

Tegens

 • Geen recept voor één eiwit
 • Katten met een runderallergie verdragen het voedsel mogelijk niet

#2 Bella &Duke Raw Lamb &Duck Kattenvoer

Ontvang 50% korting op uw eerste bestelling

Dit lams- en eendenrecept bevat slechts twee bronnen van dierlijke eiwitten: lam en eend. Hoewel het misschien geen recept met één eiwit is, zijn beide eiwitten nieuw voor de meeste katten, waardoor het een goede optie zou kunnen zijn voor katten met voedselallergieën of gevoeligheden.

Net als de vorige formule bevat dit recept twee bronnen van toegevoegd vet: haringolie en olijfolie van eerste persing. Haringolie is een dierlijke bron van omega-3 vetzuren, waardoor het een geweldig ingrediënt is voor de huid en vacht van uw kat. Olijfolie is plantaardig, wat niet de voorkeur heeft, maar er is niets inherent mis mee.

Een ding dat het vermelden waard is met dit recept is dat het vetgehalte bijna gelijk is aan het eiwitgehalte. Nogmaals, het caloriegehalte wordt niet vermeld, maar het is veilig om aan te nemen dat met zo’n hoog vetgehalte het aantal calorieën vrij hoog zou zijn. Afhankelijk van het lichaamsgewicht van uw kat, kan de portiegrootte voor dit recept vrij klein zijn.

Over het algemeen lijkt dit een soortgeschikte raw food-formule te zijn die rijk is aan eiwitten en gezonde vetten met veel vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen.

Ingrediënten

Lamsharten, Eend met been, Lamspens, Lamsafval, Lamsbouillon, Haringolie, Olijfolie van eerste persing.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 13%

Ruw vet: 12%

Vocht: 73%

As: 2%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 48.15%

Vet: 44.44%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 30.85%

Vet: 69.15%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Lamsharten

Eend met bot

Lamspene

Lamsafval

Haringolie

Geen

Pros

 • Rijk aan dierlijke eiwitten uit spiervlees, organen en botten
 • Bevat geen onnodige plantaardige ingrediënten
 • Gemaakt met twee nieuwe bronnen van voor de soort geschikte eiwitten
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen

Tegens

 • Een hoog vetgehalte kan gelijk staan aan een hoger caloriegehalte
 • Portiegroottes kunnen vrij klein zijn

#3 Bella &Duke Raw Chicken &Zalm Kattenvoer

Ontvang 50% korting op uw eerste bestelling

Deze raw food formule bevat kip als de primaire bron van eiwitten aangevuld met verse zalm en rundvlees slachtafval. Ongeveer 60% van de formule bestaat uit kippenharten en kippenbotten en er zijn geen toegevoegde plantaardige ingrediënten. Dit maakt het een zeer geschikt recept voor katten.

Net als de eerste formule die is beoordeeld, bevat dit recept rundvlees naast de twee eiwitten die in de naam van het recept worden genoemd. Nogmaals, rundvleesafval is een ingrediënt van hoge kwaliteit en een rijke bron van voedingsstoffen, maar het kan een probleem zijn voor katten met rundvleesallergieën.

Het caloriegehalte van dit recept wordt niet vermeld, maar het vetgehalte is veel lager dan een van de twee formules. Als uw kat moeite heeft om een gezond lichaamsgewicht te behouden, kan dit recept een goede keuze zijn.

Over het algemeen lijkt dit een soortgeschikt recept voor rauw voedsel te zijn vol met eiwitten en vocht met een matig vetgehalte.

Ingrediënten

Kippenharten, Kip met bot, Zalm, Slachtafval, Runderbouillon, Haringolie, Olijfolie van eerste persing.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 15%

Ruw vet: 9%

Vocht: 72%

As: 3%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 53.57%

Vet: 32.14%

Koolhydraten: 3.57%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 39.62%

Vet: 57.74%

Koolhydraten: 2.64%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Kippenharten

Kip met bot

Zalm

Slachtafval van rundvlees

Haringolie

Kip

Vis

Rundvlees

Pros

 • Rijk aan spiervlees, organen en botten
 • Bevat geen onnodige plantaardige ingrediënten
 • Minder vet dan andere recepten, kan goed zijn voor gewichtsbehoud
 • Veel vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen

Tegens

 • Geen recept voor één eiwit
 • Katten met een runderallergie verdragen het voedsel mogelijk niet

Hoeveel kost Bella en Duke Eten?

Net als het populaire Amerikaanse merk Nom Nom, is Bella and Duke een abonnementsservice voor dierenvoeding.

Ze bieden een rauw kattenvoercalculator op hun website om klanten te helpen bepalen hoeveel voedsel hun kat per dag nodig heeft. Met behulp van deze calculator raden Bella en Duke aan dat een kat van 3,5 kg (ongeveer 7,7 lbs.) 88 g (~ 3oz.) voedsel per dag nodig heeft.

Prijzen voor Bella en Duke raw food beginnen bij £ 1,59 per bad van 250 g. Voor een kat van 3,5 kg schatten Bella en Duke de dagelijkse voedingskosten op £ 0,94. Dat is een wekelijks gemiddelde van £ 6,58 of een maandelijkse kost van £ 28,20.

Deze prijzen zijn gebaseerd op een levering van 4 kg en de prijzen kunnen variëren afhankelijk van de grootte van de levering. Beschikbare leveringsmaten zijn: 4kg, 8kg, 12kg, 16kg en 20kg.

Kortom, is Bella and Duke Eten een goede keuze?

Als het gaat om de kwaliteit van hun producten, lijken Bella en Duke een goede keuze te zijn. Hun raw food formules voor katten bevatten alleen spiervlees, organen en botten met gezonde vetten toegevoegd voor balans.

Er zijn geen onnodige plantaardige ingrediënten zoals je zou vinden in Stella &Chewy’s of Dr. Marty’s gevriesdroogde rauwe formules en de recepten zijn rijk aan vocht om hydratatie te ondersteunen. Dit merk lijkt erg op het in de VS gevestigde Darwin’s Natural Cat Food.

Een nadeel van dit merk is dat ze geen formules met één eiwit aanbieden. Katten met voedselallergieën of gevoeligheden kunnen mogelijk niet genieten van het recept voor kalkoen en kip of zalm. Het Lamb &Duck recept is echter gemaakt met nieuwe eiwitten die een optie zouden kunnen zijn.

Over het algemeen lijkt Bella and Duke een betrouwbaar bedrijf te zijn dat soortgeschikte en katvriendelijke producten produceert. Houd er rekening mee dat ze alleen op abonnement zijn gebaseerd in het VK, dus de beschikbaarheid van producten is beperkt tot dat gebied. Abonnementen kunnen ook een beetje prijzig zijn, maar de prijs lijkt de kwaliteit van de producten te weerspiegelen.

Waar wordt Bella and Duke eten verkocht?

Net als het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde Nutriment is Bella and Duke een rauw huisdiervoedingsbedrijf. Het belangrijkste verschil is dat Bella and Duke een abonnementsservice is, dus je kunt het alleen bestellen via de website van het bedrijf. Met behulp van het lichaamsgewicht van uw kat kunt u een aangepast maaltijdplan maken en u abonneren op regelmatige leveringen.