Ashera Cat Prijs: 2023 Update

De Ashera-kat heeft misschien je aandacht getrokken vanwege hun opvallende gelijkenis met de wilde katachtigen die door de verzengende savannes van Afrika zwerven. Van dit exotische ras wordt immers beweerd dat het een hybride is van een huiskat, een Afrikaanse Serval (Leptailurus serval), en een Aziatische luipaardkat (Prionailurus bengalensis)! Met zo’n uitstekende afstamming is het geen wonder dat deze grote kat vaak wordt aangeprezen als een van de zeldzaamste en duurste katten ter wereld. Als je het geluk had om er een te vinden, zou je maar liefst $ 125.000 en misschien zelfs meer moeten betalen. Dat forse prijskaartje bevat niet eens alles wat je moet kopen om aan hun koninklijke behoeften te voldoen!

Maar voordat we in het budget duiken dat je nodig zou hebben om een Ashera te verwerven en te verzorgen, moeten we je waarschuwen dat er veel controverse en scepsis is rond de oorsprong van dit ras.

Klik om verder te gaan:

3 kat face divider

De achtergrond van de Ashera-kat

In 2006 kondigde een biotechnologiebedrijf genaamd Allerca Lifestyle Pets, eigendom van Simon Brodie, aan dat het een nieuw kattenras had ontwikkeld, een die het resultaat was van de kruising van een Serval, een Aziatische luipaardkat en een huiskat. Deze hybriden waren blijkbaar hypoallergeen en uiterst zeldzaam, factoren die hielpen hun prijs op te blazen.

De authenticiteit en oorsprong van de Ashera-kat zijn echter voortdurend in twijfel getrokken, vooral omdat Lifestyle Pets (dat in 2015 werd gesloten) zijn fokrecords nooit heeft bekendgemaakt. Deze katten worden niet erkend door een officiële kattenvereniging, wat betekent dat er geen rasstandaarden of registers zijn om de authenticiteit van kittens te verifiëren die worden verkocht door zogenaamde Ashera-fokkers.

Aangezien deze grote katten voornamelijk verkrijgbaar waren via Lifestyle Pets, is het moeilijk om een nauwkeurige en up-to-date prijsklasse voor Ashera-katten te bieden in de huidige markt. Dat gezegd hebbende, omdat ze waarschijnlijk nauw verwant zijn aan Savannah-katten – zo niet hetzelfde exacte ras – delen ze ongeveer dezelfde kosten als het gaat om hun eerste opstelling, benodigdheden en algemene zorg.

Ashera kat op het bed
Afbeelding credit: Pierre Aden, Shutterstock

3 kat face divider

Een nieuwe Ashera-kat mee naar huis nemen: eenmalige kosten

Afgezien van de controverse rond de authenticiteit van Ashera-katten en hun exorbitante kosten, zou je moeten verwachten dat je een flink bedrag betaalt voor de eerste installatie en benodigdheden. Andere eenmalige uitgaven omvatten alles wat een katteneigenaar op zijn plaats moet hebben voordat het nieuwe kitten in huis komt. Ook kan het eerste bezoek van een Ashera aan de dierenarts veel hoger zijn dan voor andere rassen vanwege hun grote omvang en exotische status.

Vrij

De enige manier om een van deze exotische katten gratis te krijgen, is als iemand je die van hen geeft omdat ze niet meer voor ze kunnen zorgen. Maar als ze dat enorme bedrag hebben betaald om er een te kopen, is het onwaarschijnlijk dat ze ze gratis laten gaan.

Adoptie

Het vinden van een Ashera-kat om te adopteren in uw plaatselijke dierenasiel is hoogst onwaarschijnlijk. Dat gezegd hebbende, kun je misschien een Savannah-kat vinden in een legitieme Savannah-redding. Maar houd niet te veel hoop, want deze asielen worden altijd overspoeld met aanbiedingen voor beschikbare katten.

Fokker

Duizenden dollars is wat u zou moeten verwachten te betalen voor een Ashera-kitten, op voorwaarde dat u erin slaagt een goede fokker te vinden. Onderzoek altijd grondig elke fokker die je zou kunnen vinden en vraag om de stamboom van de ouders te zien om er zeker van te zijn dat ze je geen Savannah-kitten verkopen – of een andere exotische kattenhybride die eruitziet als een klein luipaard – alleen voor een veel hoger prijskaartje.

Initiële installatie en benodigdheden

Bij het kopen van een exotische hybride kat kunnen bepaalde dingen zoals chippen in de initiële prijs zijn inbegrepen. U moet echter nog steeds extra benodigdheden kopen en een paar belangrijke medische kosten (zoals vaccinaties) dekken voordat u uw kitten mee naar huis neemt. Deze kosten kunnen snel oplopen en leiden tot een rekening die begint bij ongeveer $ 800.

Katten- en hondenbenodigdheden
Afbeelding credit: Yuriy Golub, Shutterstock

Lijst van Ashera kattenverzorgingsbenodigdheden en kosten

ID-tag en halsband $ 15 – $ 20
Steriliseren/castreren 200 dollar
X-ray kosten $ 100 – $ 150
Echografie kosten $ 250 – $ 500
Microchip $ 45 – $ 55
Bed $ 30 – $ 50
Nagelknipper 10 dollar
Borstel $ 10 – $ 15
Tuig $ 15 – $ 25
Kattenbak 25 dollar
Zwerfvuilschep 10 dollar
Speelgoed 30 dollar
Vervoerder 40 dollar
Voer- en waterbakken 10 dollar

Cat kogelverdeler 1

Hoeveel kost een Ashera kat per maand?

De maandelijkse kosten voor een Ashera kunnen hoger zijn als uw kat een medische aandoening ontwikkelt, waardoor de dierenartsrekeningen zullen stijgen. Ze zullen ook variëren, afhankelijk van hoeveel u betaalt voor huisdierenverzekering, voedsel, zwerfvuil, abonnementsboxen, enz.

Gezondheidszorg

Het houden van een exotisch kattenras brengt hogere zorgkosten met zich mee in vergelijking met het gemiddelde huiskattenras. Een van de belangrijkste redenen is de behoefte aan een groot voedselbudget vanwege de grootte van deze katten, maar het huisdierenverzekeringsplan dat u kiest, heeft ook een aanzienlijke invloed op uw maandelijkse uitgaven.

Ashera Kat Liggend op een bank
Afbeelding credit: Pierre Aden, Shutterstock

Voedsel

Voor grote en exotische kattenrassen met hoge activiteitsniveaus wordt het aanbevolen om ze te voorzien van eiwitrijk kattenvoer. Zorg ervoor dat u de voedingsinstructies volgt op basis van het gewicht van uw kat en raadpleeg uw dierenarts als u vragen of opmerkingen heeft.

Grooming

Het onderhouden van de vacht van je Ashera-kat zal niet te veel van je geld opslokken. Een goede poetssessie ongeveer één keer per week zou voldoende moeten zijn. Wat hun nagels betreft, wordt het aanbevolen om ze elke 2 weken te knippen. Als u wilt, kunt u een professionele huisdiertrimmer het laten behandelen, wat tussen $ 15 en $ 30 kan kosten, afhankelijk van uw locatie en de tarieven van de trimmer.

Medicijnen en dierenartsbezoeken

Een routineonderzoek bij de dierenarts kan u tussen de $ 50 en $ 250 kosten, afhankelijk van de vereiste behandeling en zorg. Omdat de Ashera echter een grote hybride kat is, moet u mogelijk een exotische dierenarts bezoeken.

Huisdierenverzekering

Een huisdierenverzekering voor een exotisch ras is vaak duurder dan een plan voor een gemiddelde huiskat. Hier is een voorbeeldplan* van Embrace Pet Insurance:

Ashera, Bengal of Savanne, 1-jarige vrouw

  • Hoogste prijs met onbeperkte jaarlijkse terugbetalingslimiet, $ 100 jaarlijks aftrekbaar en 90% dekking: $ 133.16
  • Laagste prijs met een jaarlijkse terugbetalingslimiet van $ 5.000, $ 1.000 jaarlijks aftrekbaar en 70% dekking: $ 22.14

Binnenlandse langhaar, 1-jarige vrouw

  • Hoogste prijs met onbeperkte jaarlijkse terugbetalingslimiet, $ 100 jaarlijks aftrekbaar en 90% dekking: $ 82.44
  • Laagste prijs met een jaarlijkse terugbetalingslimiet van $ 5.000, $ 1.000 jaarlijks aftrekbaar en 70% dekking: $ 13.71

*Gebaseerd op een citaat van iemand die in New York woont

Huisdierenverzekeringsformulier in het bezit van een persoon
Afbeelding credit: Rawpixel.com, Shutterstock

Onderhoud van het milieu

Als het gaat om milieuonderhoud, zal de grootste maandelijkse kostenpost ongetwijfeld zwerfvuil zijn. Overweeg om te investeren in stofvrij en klonterend strooisel van goede kwaliteit.

Afval $ 20 – $ 40 / maand
Ontgeurende spray of korrels $10/maand
Kattenbakmat (optioneel) $15/maand

Vermaak

Overweeg om speelgoed te kopen waar je energieke kat zelfstandig mee kan spelen, zoals muizen, ballen en verenstokjes. Misschien wilt u zich ook abonneren op een kattenspeelgoeddoosservice die elke maand nieuw en opwindend speelgoed bij u thuis bezorgt. Prijzen voor deze dozen variëren meestal van $ 20 tot $ 40 per maand.

Totale maandelijkse kosten van het bezitten van een Ashera-kat

Als je overweegt om een Ashera-kat te nemen, wees dan bereid om elke maand ergens tussen de $ 165 en $ 420 uit te geven, bovenop de initiële adoptiekosten. Vanwege de belachelijk hoge aankoopprijs is het niet mogelijk om een exotisch kattenras te krijgen als je een krap budget hebt.

Ashera
Image Credit: Binnenkort Koon, Flickr

Extra kosten om rekening mee te houden

Het is raadzaam om extra geld opzij te zetten voor onvoorziene uitgaven. Het kan bijvoorbeeld nodig zijn om een oppas in te huren als je op vakantie gaat. Gezien de grote omvang en exotische aard van deze katten, kunnen ze ook meer schade aan uw meubels veroorzaken dan de typische huiskat! Denk er daarom aan om extra geld in je spaarpot te stoppen in geval van schade aan je huis.

kattenpootverdeler

Conclusie

Het verlangen naar zeldzame en extravagante huisdieren, in combinatie met de schaarste van het ras, heeft geresulteerd in een lucratieve markt waar sommige mensen bereid zijn gigantische bedragen te betalen om een Ashera te verwerven, ook al is hun oorsprong twijfelachtig.

Bovenop die initiële kosten, zou u moeten verwachten dat u tot $ 420 aan maandelijkse uitgaven betaalt, hoewel dat met enkele honderden dollars kan dalen als u kiest voor een voordeligere huisdierenverzekering. Toch is dit nog steeds een enorm bedrag. Als je het geluk hebt om zo’n groot budget te besteden voor je huisdier, wil je misschien oplichten.sider het kopen van een Savannah kat in plaats daarvan, een echt en authentiek ras erkend door de meeste kattenverenigingen, waaronder de International Cat Association.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: AussieGold, Flickr