Alles over de levensduur van de Bengaalse kat en veel voorkomende gezondheidsproblemen


De Bengaal is inderdaad een interessant en aantrekkelijk kattenras, met zijn wilde kattenlooks en lieve temperament.

Deze kat heeft een sterke band met haar eigenaar en is een geweldige keuze voor mensen die op zoek zijn naar een liefdevol en loyaal huisdier.

Maar hoe lang zal deze kat waarschijnlijk aan uw zijde leven? Dit is een zeer belangrijke factor voor veel mensen die op zoek zijn naar een perfect ras voor zichzelf en hun families.

Welnu, verschillende factoren kunnen de levensverwachting van een kat beïnvloeden, maar over het algemeen zijn Bengalen erg gezond en langlevend.

Laten we eens kijken naar de verwachte levensduur van deze kat en alle omstandigheden die hem kunnen beïnvloeden.

Hoe lang leven Bengalen gemiddeld?

De kans is groot dat je je Bengaal voor een lange tijd zult hebben – Hun levensduur wordt geschat op 12 tot zelfs 20 jaar!

Natuurlijk zullen niet alle Bengalen het geluk hebben om zo lang te leven. Er zijn potentiële gezondheidsproblemen die kunnen optreden, en goede zorg en fatsoenlijke levensomstandigheden kunnen ook van invloed zijn op de levensverwachting van deze kat.

Maar deze verwachte levensduur betekent dat je een heel goede kans hebt om deze kat heel lang aan je zijde te hebben!

Welke factoren kunnen de levensduur van de Bengaalse kat beïnvloeden?

mooie Bengaalse kat

Is er iets dat u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw kat een lang en gelukkig leven zal leiden?

Ja, die is er! De volgende factoren zijn even belangrijk voor de levensduur van uw Bengaalse kat en u kunt op elk van hen van invloed zijn.

1. Dieet en hydratatie

Een goed dieet is een van de belangrijkste factoren voor de gezondheid van een kat in al haar levensfasen.

Het dieet van je Bengaal moet gebaseerd zijn op vlees en moet haar een balans van eiwitten, vetten en koolhydraten bieden om deze energieke kat goed gevoed en tevreden te houden.

Waterinname is Net zo belangrijk als een goed dieet voor katten. Veel Bengalen zijn misschien geen fans van drinkwater, dus je kunt zelfs verwachten dat ze ze smeken om zichzelf te hydrateren.

Als je kat niet genoeg water lijkt te drinken, kun je haar het beste voeden met een combinatie van droog en natvoer. Natvoer houdt je Bengaal gehydrateerd.

Met behulp van automatische kattenvoeders kunt u haar zelfs voeden met natvoer terwijl u niet thuis bent!

2. Oefening

De Bengaal is een zeer energiek ras dat veel beweging en spel nodig heeft om gezond en gelukkig te blijven.

Regelmatige lichaamsbeweging is zo belangrijk voor de gezondheid van deze kat dat het zelfs haar levensduur kan beïnvloeden! Bengalen moeten worden omringd met verschillende soorten speelgoed en de mogelijkheid hebben om dagelijks te rennen, springen en klimmen.

Deze omstandigheden verminderen ook het risico dat een Bengaalse kat zwaarlijvig wordt.

Bengalen zullen profiteren van hoge kattenbomen, krabpalen en veel ruimte om rond te rennen. En – natuurlijk – spelen met hun baasjes is een van de favoriete activiteiten voor deze kittens!

3. Leefomstandigheden

Bengaalse kat speelt met een krabpaal in de woonkamer

De levensduur van uw Bengaalse kat kan ook afhangen van het feit of ze een binnen- of buitenkat is.

PetCareRx legt uit hoe binnenkatten een gemiddelde levensduur hebben van 13 tot 17 jaar, terwijl buitenkatten waarschijnlijk 2 tot 3 jaar korter leven dan hun tegenhangers binnenshuis.

Volgens Sarah Tan en haar medewerkers [1] Buitenkatten lopen meer risico op een eerdere dood omdat ze meer worden blootgesteld aan verwondingen als gevolg van verkeer, inname van gifstoffen, ziekten en parasieten en verdwaald raken.

Natuurlijk heeft het buiten laten van je kat veel voordelen, zoals de mogelijkheid om rond te rennen, te jagen en te bewegen in de natuur.

Het hebben van een kat uitsluitend binnenshuis betekent niet dat ze zich hoeft te vervelen of entertainment te missen; Je moet gewoon een leuke en boeiende omgeving voor haar maken in je huis.

4. Sterilisatie/castratie

Een geslachtsrijpe mannelijke Bengaalse kat zal van huis weglopen om een loops vrouwtje te vinden om mee te paren.

Dit betekent dat hij meer risico loopt om gewond te raken of zelfs om het leven te komen in het verkeer. Het castreren van een kater vroeg in het leven kan deze mogelijkheid aanzienlijk verminderen, omdat gecastreerde mannetjes waarschijnlijk niet zullen zwerven.

Dus – castratie kan de levensduur van de mannelijke Bengaalse kat sterk beïnvloeden.

Als het gaat om vrouwen, Sterilisatie heeft ook medische voordelen. Volgens Kim Campbell Thornton [2], het steriliseren van een kat vermindert het risico op borsttumoren op latere leeftijd.

5. Controle door de dierenarts

Natuurlijk, als u merkt dat er iets mis is met uw kat, brengt u haar onmiddellijk naar een dierenkliniek.

Maar het is ook belangrijk om uw kat regelmatig te controleren, zelfs als ze perfect gezond lijkt te zijn.

Als u haar eens in de zes maanden of eenmaal per jaar voor een onderzoek neemt, weet u zeker dat, als de dierenarts de aanwezigheid van een ziekte detecteert, u dit op tijd hebt opgemerkt.

Op deze manier, met de juiste behandeling, zal uw Bengaal uitstekende vooruitzichten blijven hebben voor een lang en gelukkig leven in uw huis!

Wat zijn veel voorkomende gezondheidsproblemen bij Bengalen?

Jonge schattige Bengaalse kat die op de plank van een zachte kat ligt

Elk kattenras heeft een bepaalde neiging om verschillende ziekten te ontwikkelen. Sommigen van hen zijn minder ernstig en gemakkelijk te behandelen, terwijl sommige de levensduur van de kat aanzienlijk kunnen beïnvloeden.

Laten we eens kijken welke gezondheidsproblemen veel voorkomen bij Bengalen.

1. Tandheelkundige problemen

Veel Bengalen zullen tandziekten ontwikkelen, vooral op oudere leeftijd.

Het belangrijkste bij deze gezondheidstoestand is preventie. Je moet de tanden van je Bengaal regelmatig poetsen om voedselresten en resten van haar tanden en tandvlees te verwijderen.

Natuurlijk moet je kattentandpasta gebruiken, en niet degene die we gebruiken! Het zou ook goed zijn om een Bengaal eens per jaar mee te nemen voor professionele gebitsreiniging om haar tanden in goede conditie te houden.

2. Allergieën

Sommige Bengalen zullen te maken krijgen met een soort allergenen. VCA Animal Hospitals leggen uit hoe vaak allergieën bij katten vlooien, voedsel, atopische dermatitis en contactallergie zijn.

Allergiesymptomen bij katten zijn meestal jeukende huid, niezen, hoesten, piepende ademhaling, oogafscheiding en zelfs spijsverteringsproblemen, zoals braken, diarree en winderigheid.

Allergieën bij Bengalen mogen alleen worden behandeld met door een dierenarts goedgekeurde vlooien- en tekenbestrijding. Ook is het handig om de kat vaker te wassen om haar te helpen met jeuk, om stofvrije kattenbakvulling te gebruiken en om je huis schoon te houden van stof en vuil.

3. Heupdysplasie

Bengaalse kat die op de gevallen gele esdoornbladeren loopt

De afwijking in het heupgewricht – de aandoening die heupdysplasie wordt genoemd – kan bij sommige Bengaalse katten voorkomen.

Enkele van de meest voor de hand liggende symptomen van dit gezondheidsprobleem zijn de terughoudendheid van een kat om naar hoge oppervlakken te springen, haar vermijding van de trap, evenals alle andere fysieke activiteiten, en haar overmatig likken van het heupgebied.

Volgens PetMd kan de behandeling van heupdysplasie bij katten een behoorlijke uitdaging zijn. Het gaat meestal om pijnstillers en gewrichtssupplementen. Het is ook noodzakelijk om de Bengaal op een gezond gewicht te houden, omdat obesitas de afbraak van het heupgewricht kan versnellen.

4. Kattendiabetes

Diabetes is ook een veel voorkomende ziekte bij Bengalen, vooral bij oudere.

De meest voorkomende tekenen van kattendiabetes zijn verhoogde dorst en urineren en gewichtsverlies ondanks de goede eetlust van een kat.

De behandeling omvat dieettherapie en insulinetherapie. Het belangrijkste doel met dit gezondheidsprobleem is om gewichtsverlies te stoppen, de normale bloedglucoseconcentratie te herstellen en tekenen van verhoogd urineren en dorst bij de kat te minimaliseren.

Kattendiabetes is een chronische ziekte, maar een kat die effectief wordt behandeld, kan nog steeds een lang en goed leven leiden.

Laatste woorden

Alle Bengaalse kattenbezitters hebben behoorlijk veel geluk, omdat dit ras grote kansen heeft op een lang leven!

Natuurlijk is het altijd mogelijk dat een kat een bepaalde ziekte ontwikkelt, maar met de juiste zorg en regelmatige controles zou je je Bengaal 15 jaar of zelfs langer moeten hebben.

Zorg ervoor dat je deze kat voorziet van de juiste voeding en hydratatie, lichaamsbeweging en entertainment. Mis ook nooit meer om haar mee te nemen voor een regelmatige controle.

Geef deze kat uiteindelijk je tijd en liefde – en in ruil daarvoor ontvang je dezelfde, zo niet meer, hoeveelheid positieve energie!

Verwijzingen:

[1] Tan SML, Stellato AC, Niel L. Ongecontroleerde buitentoegang voor katten: een beoordeling van risico’s en voordelen. Dieren (Basel). 2020 februari 6;10(2):258. DOI, Geraadpleegd op 28 mei 2023.

[2] Campbell Thornton, K. Nieuw advies over het steriliseren van kittens: eerder is beter. American Veterinarian, juni 2017, Volume 2, Issue 3, DOI, Geraadpleegd op 28 mei 2023.