Aldi Kattenvoer Review

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

We hebben Aldi Cat Food beoordeeld op ingrediëntkwaliteit, geschiktheid voor soorten, terugroepacties en meer. Lees onze Aldi Cat Food review om te leren hoe dit merk zich opstapelt.

De We’re All About Cats Standard – Beoordeel Aldi Kattenvoer op wat belangrijk is

We hebben het merk beoordeeld op zes belangrijke criteria voor kwaliteit. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes cruciale gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 5/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 4/10
 • Productvariëteit – 6/10
 • Prijs– 8/10
 • Klantervaring – 7/10
 • Herinner geschiedenis – 8/10

Algemene score: 6.3/10

In totaal geven we Aldi kattenvoer een 38 uit 60 rating of een C+ cijfer.

Over Aldi Cat Food

Aldi is een van de snelst groeiende supermarkten in de Verenigde Staten. Oorspronkelijk afkomstig uit Duitsland en andere delen van Europa, heeft Aldi nu wereldwijd ongeveer 7.600 winkels. Als het gaat om hun dierenvoedingsproducten, heeft Aldi hun eigen winkelmerk genaamd Heart to Tail.

Inkoop en productie

Heart to Tail natvoer wordt exclusief gedistribueerd en verkocht door Aldi en is een product van Canada, terwijl hun droge huisdiervoedingsproducten in de VS worden gemaakt. We konden geen specifieke informatie vinden over wie het kattenvoer van Aldi produceert of waar ze hun ingrediënten vandaan halen.

Geschiedenis herinneren

Bij mijn weten is Aldi kattenvoer nooit teruggeroepen.

Wat voor kattenvoer biedt Aldi aan?

Aldi biedt twee verschillende productlijnen voor kattenvoer. De originele Heart to Tail-lijn bevat klassieke recepten voor droogvoer en natvoer, terwijl de Pure Being-lijn zich richt op ingrediënten van hogere kwaliteit. Over het algemeen is hun productselectie enigszins beperkt in vergelijking met grote merken voor dierenvoeding, maar het biedt een behoorlijke variëteit tegen een voordelige prijs voor budgetbewuste shoppers.

Wat vinden klanten van Aldi Cat Food?

Aldi plaatst geen beoordelingen van hun producten op hun website en omdat Heart to Tail-producten nergens anders worden verkocht, kon ik niet veel klantrecensies online vinden.

Ik vond echter een gedetailleerde recensie op een blog genaamd Aldi Reviewer. Hier geeft de blogger een gedetailleerd overzicht van Aldi’s Heart to Tail kattenvoer, voornamelijk gericht op de natvoerproducten. Ze merkt op dat haar katten beide leuk leken te vinden, hoewel ze de voorkeur gaven aan de natte boven de droogvoervariëteiten.

Hoewel ik online niet veel klantrecensies heb gevonden, stel ik me voor dat de opmerkingen vergelijkbaar zouden zijn met andere goedkope en supermarktmerken zoals 9 Lives en Fancy Feast. De kwaliteit van de ingrediënten laat te wensen over, hoewel het moeilijk is om de prijs te verslaan en er altijd katten zullen zijn die gewoon van goedkoop kattenvoer houden.

Wat vonden onze testkatten ervan?

Bagel leek de voorkeur te geven aan de Pure Being droogvoerformule, wat ook mijn voorkeur had, qua kwaliteit.

Het testen van het kattenvoer van Aldi was lastig omdat een van mijn katten allergisch is voor kip. Hoewel sommige van Aldi’s ingeblikt voedsel kip niet als ingrediënt vermelden, bevatten ze wel bijproducten van pluimvee die van kip kunnen komen. De twee katten die in staat waren om deze voedingsmiddelen te testen, leken er geen probleem mee te hebben.

Wat betreft het droge kattenvoer van Aldi, die lijken ook allemaal bijproducten van kip of kip te bevatten. Mijn katten waren blij om ze te eten, maar ze vertoonden niet hetzelfde niveau van opwinding dat ze hebben gehad over sommige van de andere merken die we hebben getest.

Aldi Kattenvoer – Top 3 recepten beoordeeld

#1 Heart To Tail Special Medley Formula Premium Volwassen Kattenvoer

Koop op Instacart

Een van Aldi’s klassieke recepten voor droog kattenvoer is deze Special Medley Formula. Geprijsd onder $ 0,10 per ounce, het is ongelooflijk betaalbaar. Dat gezegd hebbende, het biedt niet veel op het gebied van voedingskwaliteit.

Het eerste probleem met dit kattenvoer is dat het begint met een plantaardig ingrediënt: maïs. In feite zijn drie van de eerste vijf ingrediënten plantaardig. Gemalen maïs wordt gevolgd door sojameel en maïsglutenmeel verschijnt twee ingrediënten later. Dit suggereert dat het grootste deel van het eiwit in de formule afkomstig is van planten, vooral gezien het feit dat maïsglutenmeel een geconcentreerde bron van plantaardige eiwitten is.

Voor dierlijke ingrediënten vermeldt dit recept vlees- en beendermeel, kippenvet en kipbijproductmeel. Hiervan, kip vet is de enige die we echt leuk vinden. De lijst bevat ook vulstoffen zoals tarwe-middlings en iets dat “maïsstokers gedroogde granen met oplosbare stoffen” wordt genoemd.

Ongeveer het enige goede dat we van dit droge kattenvoer kunnen zeggen, is dat het niet de kunstmatige toevoegingen lijkt te bevatten die veel goedkoop kattenvoer wel hebben, hoewel er enkele natuurlijke smaken zijn.

Ingrediënten

Gemalen maïs, sojameel, vlees- en beendermeel, maïsglutenmeel, kippenvet geconserveerd met gemengde tocoferolen, tarwe-middlings, maïsstokers gedroogde granen met oplosbare stoffen, kipbijproductmeel, natuurlijke aroma’s (bron van kip, lever, kalkoen en tonijn), zout, calciumcarbonaat, fosforzuur, calciumsulfaat, taurine, vitamines (cholinechloride, vitamine A-supplement, vitamine D3-supplement, vitamine E-supplement, Niacine, Calcium Pantothenaat, Thiamine Mononitraat, Riboflavine Supplement, Foliumzuur, Biotine, Vitamine B12 Supplement), Mineralen (kaliumchloride, Zinksulfaat, Ijzersulfaat, Kopersulfaat, Mangaansulfaat, CalciumJodaat, Natriumseleniet).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 28%

Ruw vet: 8%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 12%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 31.82%

Vet: 9.09%

Vezel: 3.41%

Koolhydraten: 55.68%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 29.04%

Vet: 20.15%

Koolhydraten: 50.81%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Kippenvet Gemalen maïs

Sojameel

Vlees- en beendermeel

Maïs Gluten Maaltijd

Tarwe Middlings

Maïsstokers Gedroogde granen

Kip bijproduct maaltijd

Kip

Pros

 • Bevat een voedzame bron van dierlijk vet (kippenvet)
 • Betaalbaar geprijsd onder $ 0,10 / ounce

Tegens

 • Eerste ingrediënt is geen dierlijk eiwit
 • Bevat vulstoffen en laagwaardige graaningrediënten
 • Boordevol plantaardige ingrediënten en rijk aan koolhydraten
 • Bevat niet het vocht dat uw kat nodig heeft

#2 Van hart tot staart puur worden uitgebeend zalm, rijst & zoete aardappel droog voedsel

Koop op Instacart

Hoewel aantoonbaar beter dan de vorige formule, heeft dit Pure Being-recept nog steeds een aantal nadelen. Ik waardeer het dat het begint met een hoogwaardige bron van dierlijke eiwitten en zelfs twee aanvullende bronnen heeft, kippenmeel en kalkoenmeel. Helaas zijn er naar mijn smaak nog te veel plantaardige ingrediënten en is het totale koolhydraatgehalte te hoog.

Naast de dierlijke eiwitten bevat deze formule voedingsrijk kippenvet dat een uitstekende bron van essentiële vetzuren is. Lijnzaadmeel en visolie bieden aanvullende bronnen van omega-3- en omega-6-vetzuren voor evenwicht.

In vergelijking met de vorige formule zijn de plantaardige ingrediënten in dit recept van hogere kwaliteit, maar ze zijn nog steeds niet geschikt voor katten. Havermout en hele gemalen bruine rijst verschijnen in de eerste 4 ingrediënten en er zijn tal van anderen, waaronder gerst, erwten en aardappelen.

Ingrediënten

Uitgebeende zalm, kippenmeel, havermout, hele gemalen bruine rijst, kalkoenmeel, hele gemalen gerst, kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), erwten, aardappelen, hele zoete aardappelen, natuurlijke zalmsmaak, cellulosepoeder, gedroogde wortels, gedroogde veenbessen, gedroogde bosbessen, lijnzaadmeel, gerstgras, gedroogde peterselie, alfalfameel, gedroogde kelp, taurine, zout, visolie, yucca schidigera-extract, l-lysine, gedroogde cichoreiwortel, Beta-caroteen, vitaminen: (cholinechloride, vitamine E-supplement, vitamine A-supplement, vitamine D3-supplement, calciumpantothenaat, thiaminemononitraat, pyridoxinehydrochloride, riboflavinesupplement, niacine, foliumzuur, biotine, vitamine B12-supplement), mineralen: (ijzeraminozuurchelaat, zinkaminozuurchelaat, mangaanaminozuurchelaat, koper aminozuurchelaat, natriumseleniet, calciumjodaat, kaliumchloride, calciumcarbonaat, zinksulfaat), Gedroogde Lactobacillus Acidophilus Fermentatie Product, Gedroogde Lactobacillus Plantarum Fermentatie Product, Gedroogde Lactobacillus Reuteri Fermentatie Product, Gedroogde Bifidobacterium Animalis Fermentatie Product, Gedroogde Enterococcus Faecium Fermentatie Product.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 32%

Ruw vet: 15%

Ruwe celstof: 4.5%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 35.56%

Vet: 16.67%

Vezel: 5%

Koolhydraten: 42.78%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 29.93%

Vet: 34.07%

Koolhydraten: 36.01%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Uitgebeende zalm

Kip maaltijd

Kalkoen maaltijd

Kippenvet

Havermout

Hele gemalen bruine rijst

Hele gemalen gerst

Erwten

Aardappels

Hele zoete aardappelen

Kip

Vis

Pros

 • Hoogwaardige bron van dierlijke eiwitten als eerste ingrediënt
 • Voedingsrijk kippenvet als primaire toegevoegde vetbron
 • Geen kunstmatige kleur-, smaak- of conserveringsmiddelen

Tegens

 • Boordevol plantaardige ingrediënten en rijk aan koolhydraten
 • Bevat niet het vocht dat uw kat nodig heeft

#3 Hart-aan-staart zalm voorgerecht ingeblikt kattenvoer

Koop op Instacart

Als de droge kattenvoerproducten van Aldi een paar problemen hebben, hebben hun natvoerproducten veel. Niet alleen begint deze formule met de generieke naam “vleesbijproducten”, maar er zijn verschillende vaag genoemde ingrediënten bovenaan de lijst. Het enige ingrediënt dat ik eigenlijk lekker vind is zalm die op de derde plaats komt.

Naast het feit dat het vol zit met bijproducten en andere vaag genoemde ingrediënten, bevat dit recept onnodige plantaardige ingrediënten zoals brouwerrijst. Ik haat het ook om controversiële verdikkingsmiddelen zoals carrageen en guargom te zien die worden gebruikt als er veiligere alternatieven zijn. Het feit dat dit recept toegevoegde kleur bevat, is de laatste nagel aan de doodskist.

Ingrediënten

Vleesbijproducten, Water, Zalm, Bijproducten van gevogelte, Vis, Brouwersrijst, Natuurlijke Aroma’s, Guargom, Toegevoegde Kleur, Zout, Kaliumchloride, DL-Methionine, Carrageen, Natriumtripolyfosfaat, Magnesiumsulfaat, Cholinechloride, Taurine, Thiaminemononitraat, Natriumnitraat, Zinkoxide, Rood 3, Ijzersulfaat, Vitamine E-supplement, Koperproteïne, Niacinesupplement, Natriumseleniet, Mangaansulfaat, d-Calciumpantothenaat, Pyridoxinehydrochloride, Riboflavinesupplement, Vitamine A Supplement, Biotine, Vitamine D3 Supplement, Kaliumjodide, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 5%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 78%

As: 3%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 22.73%

Vezel: 6.82%

Koolhydraten: 11.36%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 40.58%

Vet: 49.28%

Koolhydraten: 10.14%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Zalm Vleesbijproducten

Bijproducten van pluimvee

Vis

Brouwers Rijst

Guar Gom

Carrageen

Vis

Pros

 • Rijk aan het vocht dat uw kat nodig heeft voor hydratatie
 • Bevat enkele hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Paté textuur is gemakkelijk te kauwen en smakelijk voor katten

Tegens

 • Eerste ingrediënt is geen kwaliteitsbron van dierlijke eiwitten
 • Bevat verschillende vaag genoemde ingrediënten
 • Ingedikt met guargom en carrageen
 • Bevat kunstmatige kleur

Hoeveel kost Aldi Kattenvoer?

Als discountwinkelmerk is Aldi kattenvoer erg zuinig. Prijzen kunnen enigszins verschillen in verschillende gebieden, maar u moet verwachten dat u minder dan $ 0,50 per blik betaalt voor natvoer. Voor een zak Heart to Tail droogvoer van 3,15 pond betaal je ongeveer $ 3,50, terwijl een zak Pure Being droogvoer ongeveer $ 6,50 kost.

Kortom, is Aldi Kattenvoer een goede keuze?

Het beste wat ik kan zeggen over Aldi kattenvoer is dat het betaalbaar is. Met droog voedsel geprijsd onder $ 0,15 per ounce en ingeblikt voedsel onder $ 0,10 per ounce, is Heart to Tail kattenvoer ongelooflijk economisch.

Voordat u uw kar vult met Aldi-kattenvoer, raad ik u echter aan om te overwegen wat u uw kat voert. Geen van de producten die ik heb beoordeeld, verdiende meer dan een B-rating, en dat eigenlijk alleen omdat het begon met een kwaliteitsbron van dierlijke eiwitten. Voor het grootste deel, Aldi’s dry kattenvoer is plantaardig met dierlijke of plantaardige eiwitten van lage kwaliteit en hun natvoer is niet veel beter.

Over het algemeen zou ik zeggen dat je het veel beter kunt doen dan Aldi-kattenvoer, hoewel je misschien een paar cent meer per ounce moet uitgeven. Als u alleen winkelt op basis van kosten en gemak, grijp dan naar Pure Being droog voedsel of een van hun ingeblikte voedingsmiddelen die echte dierlijke eiwitten gebruiken in plaats van bijproducten als eerste ingrediënt.

Waar wordt Aldi Kattenvoer verkocht?

Aldi kattenvoer uit de Heart to Tail en Pure Being lijnen wordt exclusief verkocht in Aldi winkels. U kunt ook Aldi-producten, waaronder hun kattenvoer, online kopen voor levering via Instacart.