9 Veilig en gezond menselijk voedsel katten kunnen eten

Dus je houdt echt van je kat en bent bereid om alles wat je kunt met hem / haar te delen, toch?

Dan zou het goed nieuws moeten zijn dat je misschien eindelijk je maaltijden kunt delen met die schattige, kleine katachtige wezens.

Maar het probleem is om te weten welk voedsel u met uw kat kunt delen en welke zijn / haar gezondheid in gevaar kunnen brengen.

Veel kattenverzorgers weten niet zeker of hun kat groenten eet, of hoe zit het met fruit of boter? Gelukkig is dat precies waar dit stuk over gaat. Dus laten we eens kijken naar wat menselijk voedsel dat katten kunnen eten.

1. Appels zijn ook voor katten


Katten houden waarschijnlijk net zoveel van appels als wij mensen van ze houden. Dus je kunt comfortabel de jouwe met hen delen als je zo aardig bent. Maar het is belangrijk om uw kat NIET te voeden met de kern van de appel, omdat de zaden cyanogene glycoside (cyanide) bevatten waarvan bekend is dat het zeer schadelijk voor hen is.

2. Vlees is altijd geweldig geweest voor katten

Katten zijn vleesetend van aard en het klinkt een beetje oneerlijk om ze te vullen met droog voedsel in plaats van hun natuurlijke voedsel: vlees. In de loop van de tijd is er veel controverse ontstaan over de kwestie van katten die thuis rauw vlees krijgen. Sommige experts hebben betoogd dat hoewel katten veilig rauw vlees in het wild consumeren, het hen er niet van weerhoudt besmet te raken wanneer ze thuis rauw vlees krijgen. Deze experts hebben erop gewezen dat er bacteriële verontreinigingen in verwerkt vlees kunnen zitten als gevolg van hantering. Het is echter zeer veilig om katten met rauwe ontmoetingen te voeren als bepaalde voorzorgsmaatregelen worden genomen.

3. Hoe zit het met vis?

In tegenstelling tot vlees maakt vis geen deel uit van het natuurlijke dieet van een kat. Maar ironisch genoeg hebben huiskatten altijd graag vis gegeten. Welnu, het debat over de vraag of katten vis moeten eten of niet, is nog steeds aan de gang en zal misschien niet snel eindigen. Wat u echter moet weten, is dat katten slechts af en toe vis mogen eten en niet als een normaal dieet. De reden hiervoor is dat rauwe vis een enzym bevat dat thiamine (Vitamine B1) afbreekt. Dit kan ertoe leiden dat de kat last krijgt van epileptische aanvallen, anorexia of zelfs agressiever wordt. Om dit te voorkomen, moet de vis worden gekookt of af en toe rauw worden geserveerd.

4. Moeten katten eieren eten?

Hoe u uw kat eieren kunt geven

U kunt uw kat veilig ongekruide gekookte eieren geven als traktatie. Roerei, hardgekookte of gepocheerde eieren kunnen allemaal een gezonde snack maken.

Daarnaast maken eieren ook deel uit van het menselijke voedsel dat katten veilig kunnen eten. Zowel gekookte als rauwe eieren zijn een optie voor het voeren van uw kat. Het heeft echter de voorkeur om de vis te koken om te voorkomen dat de kat wordt geïnfecteerd met salmonella – die gevreesde ziekte die resulteert in koorts en buikpijn.

5. Hoe zit het met kaas?

PetMoneySaver-SmartShopping
Katten houden van kaas en het is een goede bron van eiwitten. De hoeveelheid moet echter worden beperkt, omdat katten dagelijks ongeveer 200 calorieën nodig hebben en kaastraktaties ongeveer 10% van de totale calorie-inname moeten zijn, zo zegt Dr. Perea, een gerenommeerde kattenvoedingsexpert.

6. Moet je bananen overwegen?

PetMoneySaver-SmartShopping
Katten hebben niet alleen eiwitten nodig; net als mensen hebben ze ook vitamines nodig. En ja, katten kunnen en houden ervan om bananen te eten. De voedingsvoordelen van bananen zijn goed gedocumenteerd en dit omvat een verbeterde spijsvertering en verhoogde energie. Bovendien zijn ze volkomen veilig voor katten, inclusief bananenbrood.

7. Havermout

PetMoneySaver-SmartShopping
Havermout, zeer rijk aan vitamine B-6, is ook erg goed voor katten. Havermout helpt uw kat ook om in haar dagelijkse energiebehoeften te voorzien. Andere voedingsstoffen zoals ijzer, fosfor en magnesium zitten ook in haver. Omdat de meeste katten echter allergisch zijn voor lactose, moet u alleen havermout overwegen die geen melk bevat

8. Bosbessen

blauwe bessen-2270379_640Kunnen katten bosbessen eten? Nou, bosbessen zijn ook iets dat je kunt overwegen om je kat mee te voeren, omdat ze niet schadelijk zijn. Bovendien zijn bosbessen een bekende bron van vitamine C en zijn ze ook zeer rijk aan vezels. Sommige mensen vragen zich af of bosbessen slecht zijn voor katten? Nou, te veel bosbessen kan maagklachten veroorzaken voor je kat; dus het beperken van de traktatie tot af en toe is het beste om te doen

9. Groenten zijn niet allemaal slecht

groenten-752153_640Groenten zoals sla, spinazie, wortels, erwten en courgette zijn zeer goed menselijk voedsel waar katten van kunnen genieten. Hoewel katten voornamelijk vleeseters zijn, kunnen ze een aanzienlijke hoeveelheid ruwvoer nemen. Maar er zijn enkele groenten zoals uien, knoflook en tomaten die erg gevaarlijk zijn voor katten; en moet nooit aan hen gegeven worden. De hoeveelheid moet, zoals gewoonlijk, altijd erg klein zijn.

Over de auteur

Ik ben Cindy Grant, oprichter van NolongerWild.com en ook een gekke fan van honden, katten en allerlei kleine schattige huisdieren in huis. Voel je vrij om alle geweldige dingen over Pet’s Breed, Training, Gedrag, Voedsel en Gezondheid op mijn blog te lezen. Met zulke grote passies in huisdieren, hoop ik ten zeerste dat NolongerWild een vriendelijke gemeenschap zal zijn waar ik contact kan maken met degenen die dezelfde hobby delen.