8 tekenen dat uw nieuwe kat zich goed aanpast aan haar omgeving


Het hebben van een klein kitten in je huis is echt onbetaalbaar, vooral als je dit voor de eerste keer ervaart. Samen met opwinding en geluk komen echter enkele zorgen en onzekerheden.

Op een gegeven moment zult u zich zeker afvragen of uw kitten blij is met zijn nieuwe omgeving. Er kunnen momenten zijn waarop ze bang en verlegen lijkt, waardoor je je afvraagt of je huis de ideale plek voor haar is.

Soms heeft de kat echter gewoon wat tijd nodig om te wennen aan de nieuwe omgeving en jou als eigenaar.

Als u er alles aan doet om ervoor te zorgen dat uw nieuwe kat zich veilig en beschermd voelt, zal ze zich na verloop van tijd ongetwijfeld comfortabeler voelen.

Er zijn ook enkele duidelijke tekenen dat uw nieuwe kat zich goed aanpast aan haar omgeving.

Laten we er meer over te weten komen!

1. Je kat wil dat je haar aait

Eigenaar aait de kat

Knuffelen met een schattig katje – wat is er hartverwarmender?

Als uw nieuwe kitten dicht bij u in de buurt komt en zich op uw bank nestelt, Dit is haar manier om te zeggen dat ze graag wat huisdieren zou willen hebben.

In het begin is het een goed idee om het kitten wat ruimte te geven en haar niet te lang te aaien, vooral als je merkt dat ze zich hier niet prettig bij voelt.

Naarmate de tijd verstrijkt, merkt u misschien dat uw kitten zichzelf vraagt om geaaid te worden. Dit is een goed teken dat uw kat zich aanpast aan u en uw huis.

Haar verlangen naar genegenheid van u betekent dat uw nieuwe kitten zich veilig en volledig op zijn gemak voelt in uw aanwezigheid.

2. Je kat spint

Hoewel sommige katten de neiging hebben om meer vocaal te zijn dan anderen, kunt u naast miauwen ook verschillende andere vormen van vocalisatie bij kittens waarnemen, zoals grommen, trillers en spinnen.

Katten spinnen om vele redenen, maar vooral als ze tevreden zijn, aldus WebMD.

Daarom is spinnen een teken dat uw kitten in een goed humeur is en dat ze haar nieuwe huis erg leuk vindt.

Spinnen kan ook betekenen dat je kat ontspannen en veilig om je heen is en dat ze je als haar favoriete mens is gaan zien.

Als je een intense kat wilt horen spinnen, open dan de onderstaande video!

3. Je kat verkent haar omgeving

Cat Exploring in huis

Een kat die zich onveilig en bedreigd voelt, kan zich verbergen en de kamers in het huis vermijden waar u en uw gezinsleden het grootste deel van uw tijd doorbrengen.

Aan de andere kant, als uw kitten zich veilig voelt in uw huis, Je ziet haar overal verkennen en snel van de ene kamer naar de andere gaan.

Je kat kan zich zo op zijn gemak voelen dat ze je overal zal volgen, zelfs naar het toilet!

Nieuwsgierigheid en het verkennen van haar nieuwe huis zijn extra tekenen dat uw kat zich goed aanpast. Dit betekent dat ze geen bedreigingen in huis voelt en zich volkomen veilig voelt als ze rondloopt en onderzoekt.

4. Uw kat gebruikt haar kattenbak op de juiste manier

Katten zijn niet veeleisend in termen van het leren gebruiken van hun kattenbak – de meeste katten zullen binnen een paar dagen nesttraining krijgen.

Katten zijn ook zeer schone dieren, die zichzelf de hele tijd verzorgen en die graag zien dat hun kattenbakken altijd brandschoon zijn.

Sommige situaties kunnen er echter voor zorgen dat een kat op ongepaste plaatsen poept. Weddington Animal Hospitals legt uit hoe een kitten buiten de kattenbak kan plassen of poepen als ze zich gestrest voelt.

Daarom, als je merkt dat je kat haar kattenbak op de juiste manier gebruikt, is dit een ander teken dat ze zich goed voelt in je huis.

Het is duidelijk dat niets haar stoort en ze heeft geen reden om haar kattenbak te vermijden of om erbuiten te poepen.

5. Je kat eet goed

dikke kat eten

Eetgewoonten kunnen je ook veel vertellen over hoe je nieuwe kat zich voelt.

Als ze weigert te eten, kan er iets mis zijn met het kattenvoer dat je kiest, of misschien voelt de kat zich nog niet stil.

Aan de andere kant, als uw kat zich goed heeft aangepast aan het voedingsschema en altijd al het voedsel eet dat u haar serveert, is dit een goed teken dat uw kat zich aanpast.

Net als mensen die hun eetlust verliezen wanneer ze zich nerveus of verdrietig voelen, kunnen katachtigen dit ook ervaren.

Kortom, je kat die goed eet, is een geweldige indicator dat ze zich perfect op haar gemak voelt in je huis.

6. Je kat wil met je spelen

Toen je de dec maakteOm een kitten in je huis te verwelkomen, had je waarschijnlijk verwacht dat je je dagen met haar doorbracht!

Dit komt misschien niet zo snel en je kat kan ervoor kiezen om meer tijd alleen door te brengen dan in het begin met je te spelen.

Als alles echter goed gaat, Een kat die zich aanpast aan haar nieuwe omgeving moet de bereidheid tonen om met haar eigenaren te spelen.

Daarom kun je verwachten dat je kat je speelgoed brengt om te laten zien dat ze zin heeft in een speelsessie, of om opgewonden om je heen rent.

Geef haar gewoon een beetje tijd, en binnenkort zal ze heel speels zijn!

7. Je kat stelt haar buik bloot

kat die buik laat zien

Je kat zal niet meteen laten zien dat ze je vertrouwt of van je houdt, maar naarmate de tijd verstrijkt, zul je enkele tekenen opmerken die je dit laten zien. Bijvoorbeeld Je kat kan je haar buik laten zien.

Volgens de Toronto Humane Society is de buik van een kat een kwetsbaar deel van haar lichaam. Als ze het aan je laat zien, betekent dit dat ze ontspannen en comfortabel is en zich niet bedreigd voelt.

Daarom, als een kat haar buik onthult, geeft dit aan dat ze zich veilig genoeg voelt om dit kwetsbare deel te laten zien zonder bang te zijn voor een aanval.

Dit betekent dat je alles goed doet en dat je nieuwe kat tevreden is in je huis.

8. Uw kat vertoont sociale integratie

Katten zijn van nature onafhankelijke wezens, maar met de juiste socialisatie vanaf jonge leeftijd kunnen ze leren om goed om te gaan met vreemden en zelfs andere huisdieren.

Zien dat je kat zich niet elke keer verstopt als je gasten hebt, is een ander goed teken dat ze zich aanpast.

Vreemden zijn in het begin eng voor katten, maar de meesten van hen wennen eraan om andere mensen naast hun familieleden te zien met het verstrijken van de tijd.

Een ander goed teken is dat je kat niet agressief is in de buurt van andere huisdieren.

Sociale integratie betekent dat uw kat zich een deel van het gezin voelt en zich perfect op zijn gemak voelt om andere mensen, en zelfs dieren, om zich heen te hebben.

Laatste gedachten

Ik hoop dat je al getuige bent van deze tekenen dat je nieuwe kat zich goed aanpast aan jou en je huis.

In veel gevallen heeft een kitten wat tijd nodig om te wennen aan de nieuwe omgeving, maar dit zal zeker gebeuren, zolang u uw huis een veilige en warme plek voor een kat maakt en uw tijd en aandacht biedt.

Als je nieuwe kat een beetje verlegen en bang lijkt, duw haar dan niet om met je te spelen of haar te knuffelen, want dit kan de dingen alleen maar erger maken.

Geef haar gewoon wat tijd en al snel zal ze zich realiseren dat je huis een perfect mooie plek is en dat ze jou en je familieleden kan vertrouwen.