8 Super Bowl Party veiligheidstips voor uw kat die u moet volgen

Super Bowl-feesten zijn de hoogtepunten van het winterseizoen van sommige mensen. Het kan geweldig zijn om een stel vrienden bij elkaar te krijgen voor eten, drinken en voetbal. Sommige mensen houden echter geen rekening met de effecten die een groot Super Bowl-feest op hun kat kan hebben. Katten houden over het algemeen niet van verandering, drukte of harde geluiden, of vreemden. Het geven van een Super Bowl-feest kan je kat veel angst en stress bezorgen. Maar er zijn dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je kat kalm, gelukkig en veilig blijft tijdens het grote spel.

Hier zijn acht Super Bowl-veiligheidstips voor je kat om iedereen te helpen op de best mogelijke manier van het spel te genieten.

cat + lijnverdeler

De 8 Super Bowl Party veiligheidstips voor uw kat

1. Zorg voor een veilige ruimte

Een van de beste manieren om je kat kalm te houden tijdens een feest, vooral een groot en luid feest zoals een Super Bowl-feest, is om hem een veilige ruimte te bieden. Als u uw kat een gebied weg van het hoofdgebouw geeft waar vreemden niet kunnen komen en hem kunnen storen, zullen ze zich veel meer op hun gemak voelen. Richt een ruimte in, zoals een logeerkamer, kelder of primaire slaapkamer, waar uw kat kan rondhangen en weg kan blijven van het feest. Veel katten zullen ervoor kiezen om gewoon in hun veilige ruimte te verdwijnen en zullen zichzelf uit zichzelf uit de vergelijking verwijderen.

thematische pauze

2. Houd uw kat uit de buurt van het voedsel

Super Bowl-feesten komen vaak met veel eten. Van barbecue tot hamburgers tot snoep en snacks, mensen eten graag tijdens een feestje. U moet ervoor zorgen dat uw kat goed uit de buurt van het voedsel blijft. Sommige katten komen naar buiten om het voedsel te bekijken en je wilt niet dat je kat dingen eet die ze niet zouden moeten eten. Het laatste wat je wilt is een einde maken aan het feest omdat je kat ziek is geworden van het eten van iets.

Party food schotel op een houten tafel
Image Credit: buffetcrush, Pixabay
thematische pauze

3. Leg enkele basisregels

Het is een goed idee om een aantal basisregels voor uw gasten te leggen wanneer ze aankomen of ze zelfs van tevoren op pad te sturen. U kunt uw gasten beleefd vragen om geen interactie met uw kat te hebben als uw kat verlegen is. Je kunt ze vertellen dat ze je kat niet moeten voeren. Vertel hen om geen kamers met gesloten deuren binnen te gaan. Vraag hen om de voordeur in de gaten te houden bij het in- en uitstappen om geen dieren per ongeluk naar buiten te laten. Als u basisregels oplegt en uw gasten op de hoogte stelt van uw kat en hoe uw kat meestal omgaat met vreemden of in een feestsituatie, zullen ze zich meer bewust zijn van de situatie en hopelijk meer oplettend en voorzichtig zijn.

thematische pauze

4. Overweeg om in te stappen of een oppas in te huren

Een manier om een soepele feestervaring te garanderen, is door aan boord van uw kat te gaan of een vertrouwde oppas in te huren. Hierdoor wordt je kat ’s avonds het huis uit en uit je haar gehaald. Dit kan een goede optie zijn voor iemand wiens kat zeer angstig is rond vreemden of de slechte gewoonte heeft om te proberen te ontsnappen wanneer de deur herhaaldelijk opengaat. Het kan een beetje extra geld (of een gunst) kosten om je kat ’s avonds het huis uit te krijgen, maar het kan ook de moeite waard zijn om je stress en de stress van je kat te verminderen.

Kat in een dierenpension
Afbeelding credit: Bussakorn Ewesakul, Shutterstock
thematische pauze

5. Zorg ervoor dat uw kat een identificatie draagt

Als u mensen uit uw huis laat komen en gaan, moet u ervoor zorgen dat uw kat identificatielabels draagt. Veel mensen houden geen halsbanden om hun katten als het binnenkatten zijn, maar je wilt niet dat je kat tijdens het grote spel de deur uit glipt en verdwijnt zonder een soort identificatie te dragen. Als je kat uitstapt, wil je dat iemand je kan bellen als ze je kat in de buurt zien ronddwalen. U kunt uw kat ook laten chippen, dus als ze worden opgehaald door de dierenpolitie of het asiel, kunnen ze de chip scannen en u dit meteen laten weten.

thematische pauze

6. Probeer het rustig te houden

Het kan moeilijk zijn om een deksel op een feest te houden, vooral een zo geladen als een Super Bowl-feest, maar je moet proberen het volume laag te houden. Probeer te voorkomen dat mensen te luidruchtig of te luid worden als het je kat bang maakt of van streek maakt. Dat is iets wat je kunt proberen af te dwingen in de spelregels voordat je mensen uitnodigt. Vraag hen om te proberen het geluid en de energie een beetje laag te houden om uw kat te helpen zich rustiger en meer thuis te voelen. Wees niet bang om mensen te vragen om een beetje stil te worden als je merkt dat hun gedrag je kat beïnvloedt.

bange Britse blauwpuntkat die zich onder het bed verstopt
Afbeelding Crbewerken: Zossia, Shutterstock
thematische pauze

7. Let op de drank

Super Bowl-feestjes en alcohol gaan vaak hand in hand. Er is niets mis met loslaten en een beetje drinken met vrienden. Je moet echter wel voorzichtig zijn als je de drank gaat laten stromen. Houd je kat uit de buurt van open alcohol, want het is slecht voor hem. Je wilt niet dat je kat per ongeluk drank opslokt. Je moet ook voorzichtig zijn om je kat uit de buurt te houden van mensen die mogelijk dronken zijn. Bedwelmde mensen zijn vaak onhandiger en minder bewust van hun omgeving dan nuchtere mensen. Je wilt niet dat een gast per ongeluk op je kat stapt of over je kat struikelt. Dat kan leiden tot een blessure en een vervelende situatie. Je zou kunnen overwegen om je kat opgesloten te houden als er veel gedronken gaat worden.

thematische pauze

8. Achteraf opruimen

Zorg er ten slotte voor dat je het feest opruimt nadat iedereen weg is. Het kan verleidelijk zijn om te wachten met opruimen de volgende dag, maar het achterlaten van eten, drinken en afval kan potentieel gevaarlijk zijn voor uw kat. Je kat zal tevoorschijn komen om de scène te verkennen zodra mensen zijn vertrokken, en als er snacks, zakken, ballonnen of drankjes rondslingeren, kan je kat in iets terechtkomen dat ze niet zouden moeten doen. Zorg ervoor dat u alles opruimt wat uw kat meteen kan verleiden om hem veilig en gezond te houden.

vrouw die keukenblad schoonmaakt
Afbeelding credit: Budimir Jevtic, Shutterstock

3 kat face divider

Conclusie

Als je deze tips opvolgt, zou je een groot Super Bowl-feest moeten kunnen geven zonder je kat te veel te storen. Het is belangrijk om je kat een veilige plek te geven om zich te verstoppen tijdens het feest. Sommige mensen zullen het nuttig vinden om hun kat tijdens het feest volledig uit huis te halen. Het leggen van basisregels en het rekening houden met de kat tijdens het feest kan ook helpen. Op deze manier kunnen u, uw gasten en uw kat allemaal van de dag genieten zonder er al te gestrest over te raken.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding credit: Arina P Habich, Shutterstock