8 DIY kartonnen kattenbedden die je thuis kunt maken


In deze tijd van online bestellen lijken we allemaal een overvloed aan karton te hebben. Je hebt misschien gezocht naar creatieve toepassingen voor je extra karton zonder je te realiseren dat karton een geweldig bed voor je kat kan maken. Niet alleen is het wegwerpbaar als het vuil wordt, maar karton is een materiaal waar veel katten graag aan krabben en wrijven.

Het maken van een DIY kartonnen bed kan uw kat een perfect katvriendelijk kartonnen toevluchtsoord bieden waarvoor u niet overal in huis lege kartonnen dozen hoeft te hebben. Het is ook een goede manier om het overtollige karton op te gebruiken dat u hebt verkregen van al uw online aankopen.

3 kat gezicht verdeler

De 8 DIY kartonnen kattenbedden

1. Kartonnen katten Iglo door Instructables

Materialen Karton, papierlijm
Gereedschap Potlood, kompas, meetlat, stanleymes
Moeilijkheidsgraad Matig

Deze kartonnen katten iglo zal een unieke touch aan uw ruimte toevoegen, en het ziet er een stuk duurder uit dan het eigenlijk is. Als het goed gemaakt is, is dit kattenbed stevig en zou het lang moeten meegaan, ervan uitgaande dat je kat het niet als krabpaal gebruikt. U kunt de grootte en vorm van dit bed aanpassen aan uw ruimte, maar de instructies helpen u om een rond pod-achtig huis te maken waar uw kat in kan slapen en spelen.

Dit is geen al te ingewikkeld project om te maken. Het kost echter wel wat tijd en heel wat meetwerk. Het in elkaar zetten en vastlijmen van de stukken kost veel tijd, en het is belangrijk om de stukken te markeren om er zeker van te zijn dat je ze in de juiste volgorde in elkaar zet.

thematische onderbreking

2. Kartonnen Kattengrot van The Cat Site

Materialen Karton, papier, papierlijm
Gereedschap Potlood, schaar, meetlat, stanleymes
Moeilijkheidsgraad Matig

Deze kartonnen kattengrot vereist nogal wat zorgvuldig opmeten en kan een tijdrovend project worden, maar het eindresultaat is het helemaal waard. Met slechts een handvol benodigdheden heb je binnen een paar uur een kattengrot waarin je kat zich kan verstoppen. U kunt de grootte en vorm van dit huis ook aanpassen aan uw behoeften, waardoor het een geweldige optie is voor katten die te groot zijn voor veel commerciële bedden en krabbers.

Wanneer u deze grot maakt, kunt u ervoor kiezen om delen ervan open te laten, zodat er ramen voor uw kat ontstaan, of u kunt alles afsluiten behalve de ingang, waardoor uw kat een veilige plek krijgt om tijd door te brengen.

thematische onderbreking

3. VW Bus Kattenhuis door eHow

Materialen Karton, zelfklevende films
Gereedschap Schaar, doosmes
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk

Als je op zoek bent naar iets een beetje groovy als kattenbed, dan is dit VW bus kattenhuis een geweldige optie. Het is uiterst eenvoudig te maken en vereist minimaal meet- en snijwerk, waardoor dit een kindvriendelijk project is. Dit zal zeker een van de meest unieke kattenhuizen zijn die je ooit bent tegengekomen, en je kunt speciale accenten toevoegen, zoals een tapijt van imitatiebont, om het echt bij het tijdperk te laten passen.

Als je moeite hebt om plakfolie voor dit project te vinden, kun je andere katveilige opties gebruiken, zoals niet-giftige verf of contactpapier en lijm. Je kunt echt je creativiteit kwijt met dit project. Als je het echte jaren zestig gevoel wilt, overweeg dan om wat geschilderde madeliefjes toe te voegen aan het nieuwe VW-busje van je kat.

thematische onderbreking

4. Kartonnen kattenhuis door Creaty Videos

Materialen Karton, houten standaard, dunne kartonnen krabbers, papieren lijm, wit papier
Gereedschap Doosmes, meetlat
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk

Als je op zoek bent naar een eenvoudig project met een cool resultaat, dan is dit kartonnen kattenhuis een geweldige optie. Dit project resulteert in een kattenbed dat eruitziet als een ouderwetse tv, en een opvallende toets aan uw huis toevoegt. U kunt de kleuren of het uiterlijk van dit project naar wens aanpassen. Indien gemaakt volgens de aanwijzingen, zult u eindigen met een stabiel kattenbed dat een ingang heeft en twee gaten waarin uw kat met speelgoed kan spelen.

Als u vindt dat dit bed niet stabiel genoeg is met alleen karton bovenop de houten basis, kan een dun stukje hout worden toegevoegd tussen het karton en de houten standaard om de structuur te stabiliseren.

thematische onderbreking

5. Snowy Mountain Peak Tent by Sew Doggy Style

Materialen Karton, bruin vlies, wit vlies, verpakkingstape/leidingband
Gereedschap Naaimachine, meetlat, doosmes, Sharpie
Moeilijkheidsgraad Matig

Als je overweg kunt met een naaimachine, zal deze besneeuwde kattentent niet al te moeilijk voor je zijn. Maar als je niet goed overweg kunt met een naaimachine, moet je misschien creatief worden met lijm om de tenthoes te maken. Over het geheel genomen is dit geen bijzonder ingewikkeld project, maar het naaien of lijmen van stof kan te ingewikkeld zijn voor kinderen en knutselbeginners.

Uiteindelijk hebt u een perfect tentachtig bedje voor uw kat, dat een beetje Alpine uitstraling geeft aan uw huis. Dit project kan ook worden gemaakt zonder de stoffen buitenkant, maar de stof zal niet alleen het uiterlijk van het project verbeteren, maar ook helpen het karton te beschermen.

thematische onderbreking

6. Modern Kattenhuis door Het Groene Gekke Huis

Materialen Karton, papierlijm, niet-giftige verf
Gereedschap Doosmes, meetlat, meetlint
Moeilijkheidsgraad Matig

Een design huis als kattenbed? Klinkt geweldig! Het goede nieuws over dit DIY moderne kattenhuis is dat het volledig kan worden aangepast aan uw voorkeuren. Het originele ontwerp is vrij artistiek, wat voor minder artistiek ingestelde mensen een probleem kan zijn. U kunt dit huis echter in elke gewenste vorm en uitstraling maken. Het originele ontwerp maakt ook gebruik van items zoals poppenhuisheggen en sphagnum mos om het uiterlijk van het huis te verbeteren, maar sommige katten kunnen op deze items kauwen. Het is belangrijk dat alles wat u aan het huis toevoegt veilig is voor uw kat, voor het geval hij besluit erop te kauwen of het op te eten.

thematische onderbreking

7. DIY Kattentent door Instructables

Materialen Karton, t-shirt, kleerhangers, verpakkingstape/leidingstape
Gereedschap Draadsnijders, veiligheidsspelden
Moeilijkheidsgraad Matig

Deze DIY kattentent is de perfecte manier om een platte doos met korte zijkanten te gebruiken, zoals het type waarin blikjes kattenvoer en frisdrank vaak worden verpakt. Dit is ook een goede manier om uw kat te helpen zich dicht bij uw geur te voelen, vooral als u een oud t-shirt gebruikt dat u al lang hebt. Desgewenst kunt u het shirt van tijd tot tijd vervangen door een vers shirt waar uw geur op staat.

Dit project creëert een gezellig maar niet al te stevig kattenbed. Het totale project is niet moeilijk, maar het knippen en buigen van draadhangers is misschien geen kindvriendelijke klus.

thematische onderbreking

8. Kartonnen Doos Kattenboom door Laira Martinez

Materialen Kartonnen dozen met deksels, lijm of plakband
Gereedschap Dozensnijder
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk

Deze kartonnen kattenboom is zo eenvoudig dat er niet eens instructies voor zijn. Voor dit project zijn alleen kartonnen dozen met deksel nodig, zoals zware schoenendozen of foto-opbergdozen. Met een dozensnijder maak je voorzichtig gaten in de zijkanten van de dozen die groot genoeg zijn voor je kat. Voor de veiligheid bevestigt u de dozen aan elkaar met lijm of plakband. U kunt ook overwegen de deksels aan de dozen te bevestigen voor extra veiligheid. Dit plan is een geweldige combinatie van een bed en speelruimte.

kattenpoot verdeler

We hopen dat deze DIY plannen je wat inspiratie hebben gegeven om je eigen kattenbed van karton te maken. Hergebruik van materialen is een fantastische manier om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en geld te besparen. Bovendien zal je kat van je houden omdat je zo attent en creatief bent. Veel bouwplezier!

thematische onderbreking

Uitgelichte afbeelding: Cat Box, Shutterstock