8 Beste kattenwaterfonteinen in 2023 – Onbevooroordeelde beoordeling

Kattenfontein

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

De beste kattenwaterfonteinen bieden een week of langer vers stromend water, maken gebruik van slimme filtratiesystemen, hebben niet veel lastige onderdelen en zijn een makkie om schoon te maken.

Hoe we hebben getest:

 • We kochten 8 van de beste kattenwaterfonteinen op de markt van vandaag
 • We hebben een paar weken doorgebracht met het testen van de kattenwaterfonteinen op verschillende katten
 • We hebben verschillende functies getest, waaronder montagegemak en filtratie
 • We hebben deze producten niet ontvangen in ruil voor een gunstige beoordeling. Ze zijn gekocht met ons eigen geld

Na uren van onderzoek en hands-on testen, hebben we de Petkit Eversweet 2 gekozen als de beste kattenwaterfontein die je kunt kopen. Met handige indicatielampjes, vaatwasserbestendige constructie, stille werking en een filtratiesysteem met drie niveaus is de Petkit Eversweet 2 een slimme, efficiënte fontein.

Maar het is niet voor iedereen de beste optie. We kochten en testten acht waterfonteinen en identificeerden waar ieders sterke en zwakke punten liggen. Of je nu gefocust bent op budget, een roestvrijstalen fontein nodig hebt om acne te bestrijden, of zowel honden als katten in huis hebt, er is hier iets voor jou.

Snelle blik op onze topkeuzes voor de beste kattenwaterfonteinen

In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Over het algemeen beste

aac-table__image

10.0

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Petkit Eversweet 2 Smart Pet Waterfontein

 • Beschikt over drie filters voor een superieure levensduur en fris water
 • Eenvoudig te demonteren en schoon te maken in de gootsteen of vaatwasser
 • Indicatielampjes vertellen u wanneer het water bijna op is en wanneer het tijd is om het filter te vervangen

Runner-up

aac-table__image

9.8

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Catit Bloem Fontein

 • Dankzij de grote watercapaciteit kunt u minder vaak bijvullen
 • Met de verstelbare flow cap kunt u gevarieerde drinkervaringen voor uw kat creëren
 • Schattig, kleurrijk ontwerp maakt het een leuke toevoeging aan je huis

Stilste fontein

aac-table__image

9.7

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Petlibro Capsule Automatische Pet Fontein

 • Doorschijnende tank, eenvoudig om het waterniveau te controleren
 • Ingebouwde geluidsisolatiebuizen verminderen het bedrijfsgeluid
 • Twee drinkmodi: bubbels of stromende stroom

Beste roestvrijstalen fontein

Het beste voor huizen met meerdere huisdieren

aac-table__image

9.4

Geplukt door 21 mensen vandaag!

PetSafe Drinkwell Platina

 • Aantrekkelijke vrij vallende waterstroom
 • Grote watercapaciteit (168 ounces)
 • Dubbel filtratiesysteem om water fris te houden en de pomp soepel te laten werken

Meest veelzijdige fontein

aac-table__image

9.3

Geplukt door 31 mensen vandaag!

NPET Automatische Huisdier Fontein

 • Kies uit drie stroommodi
 • Royaal 101-ounce reservoir
 • Transparant, eenvoudig te controleren van het waterpeil

Beste budgetoptie

aac-table__image

9.2

Geplukt door 18 mensen vandaag!

Cat Mate Pet Fontein

 • Koolstoffilter elimineert geuren en slechte smaken
 • Instelbare waterstroom
 • Meerdere drinkruimtes voor een gevarieerde ervaring

Maar het is niet voor iedereen de beste optie. We kochten en testten vijf waterfonteinen en identificeerden waar ieders sterke en zwakke punten liggen. Of je nu gefocust bent op budget, een roestvrijstalen fontein nodig hebt om acne te bestrijden, of zowel honden als katten in huis hebt, er is hier iets voor jou.

Waarom een kattenwaterfontein kopen?

Het kan een worsteling zijn om katten gehydrateerd te houden – droge diëten en een lage dorstdrift combineren om katten onderhydraat te makend en gevoelig voor urinewegstenen en andere complicaties van onvoldoende waterinname. Als je daarbij optelt dat veel katten hun waterbakken zien als vieze, stilstaande plassen, wordt chronische uitdroging bijna onvermijdelijk.

Waterfonteinen zijn een sterke oplossing voor het uitdrogingsprobleem van katten.

Ze geven het water zuurstof, waardoor het frisser smaakt dan water in een kom en je kat aanmoedigt om meer te drinken. Ten tweede maken ze het leven gemakkelijker voor u. In plaats van de kom één keer per dag bij te vullen, hoeft u de waterfontein van uw kat slechts één keer per week of twee bij te vullen.

Wat een fantastische kleine machine, toch? Een waterfontein houdt het water van uw kat schoner, moedigt hem aan om meer te drinken en vermindert de hoeveelheid tijd die u besteedt aan het schoonmaken en vullen van een waterbak. Maar waterfonteinen voor huisdieren zullen niet voor elke kat werken.

Tekenen dat uw kat een waterfontein voor huisdieren zou kunnen waarderen, zijn onder meer drinkwater uit het toilet of de badkamerkraan en spelen met stromen vers water.

Vergeet ook niet dat waterfonteinen voor huisdieren de meeste punch bevatten voor katten die droog voedsel eten. Katten met een strikt ingeblikt of anderszins vochtrijk dieet kunnen alle – of bijna alle – verse water krijgen die ze nodig hebben van hun voedsel. Maar een beetje extra hydratatie kan nooit kwaad!

Hier is hoe we de top acht kattenwaterfonteinen op de markt hebben gekozen

Voordat we onze acht aanbevelingen uitprobeerden, hebben we uren besteed aan het onderzoeken van kattenwaterfonteinen, vaststellen wat ze doen, waarom je er misschien een wilt en wat slechte fonteinen van goede scheidt. Uiteindelijk hebben we verschillende kwaliteiten gevonden die essentieel zijn voor de beste kattenfonteinen die vandaag op de markt zijn.

 • Ze zijn stevig en gaan lang mee. Je kat mag niet in staat zijn om de fontein omver te werpen en water op de vloer te morsen. De fontein mag ook niet worden gemaakt van dunne materialen die na een paar maanden breken. We zochten naar waterfonteinen die goed waren ontworpen, gemaakt van robuuste materialen en bestand waren tegen een paar hobbels zonder om te vallen, waardoor het waterniveau op een vaste snelheid bleef.
 • Ze zijn eenvoudig te demonteren voor reiniging. Je zult de waterfontein van je kat eens in de paar weken willen wassen. De beste maken dit klusje zo gemakkelijk mogelijk. We zochten naar fonteinen met relatief eenvoudige ontwerpen, niet veel onderdelen die vuil konden verzamelen en gemakkelijk af te breken waren wanneer het tijd is om schoon te maken. Idealiter zijn ze vaatwasmachinebestendig, zodat je ze in de vaatwasser kunt stoppen en weet dat je een volledige reiniging krijgt.
 • Ze zijn gemaakt van hygiënische materialen. Roestvrij staal en keramiek zijn niet-poreus en hebben minder kans om bacteriën te vangen, waardoor ze de schoonste materialen zijn voor waterfonteinen. Andere materialen , namelijk plastic, kunnen bacteriën verzamelen, kinacne bevorderen en moeten mogelijk vaker worden schoongemaakt.
 • Ze hebben een goed koolstoffilter en voorfilter. Alle hoogwaardige waterfonteinen bevatten een koolstoffilter, dat geuren en kleine deeltjes opvangt. De meeste zijn ook voorzien van een voorfilter, dat groter puin opvangt voordat het het koolstofschuimfilter en een dompelpomp kan bereiken. Door het filter en de pomp te beschermen, helpen voorfilters de levensduur van uw waterdispenser te verlengen zonder dat vervangende filters nodig zijn.
 • Ze zijn stil en onopvallend. We zochten naar waterfonteinen met een reputatie voor stille werking en goede watervoorziening zonder veel motorgeluid.

Op basis van deze criteria hebben we onze opties beperkt tot acht waterfonteinen die consequent geweldige klantrecensies ontvingen, redelijk geprijsd waren en stevige, betrouwbare ontwerpen hadden. We selecteerden de fonteinen onafhankelijk zonder input van de bedrijven die ze verkopen.

Onze top acht waterfonteinen waren de Petkit Eversweet 2, Catit Flower Fountain, Petlibro Automatic Pet Fountain, Pioneer Pet Raindrop, Tronssein Battery Operated Cat Water Fountain, PetSafe Drinkwell Platinum, NPET 101-ounce Automatic Pet Fountain en Cat Mate Fountain.

Nadat de fonteinen waren gearriveerd, onderwierp ik ze aan een reeks tests

Cat Water Fontein Review 004

Montagegemak

Ik draaide een timer tijdens het monteren van de waterfonteinen en hield bij hoe lang het duurde om ze allemaal aan de praat te krijgen. Naast het bijhouden van de montagetijd, heb ik genoteerd om hoeveel onderdelen het ging en de duidelijkheid van de montage-instructies.

Gemiddeld hadden de waterfonteinen 2 minuten en 30 seconden nodig om te monteren, te vullen en te starten. De Cat Mate had de snelste montage op 1 minuut en 44 seconden, terwijl de PetSafe Drinkwell Platinum meer dan zeven minuten nodig had om de waterstroominstellingen in te stellen – het kostte een paar spetterende uitstapjes om het reservoir en de kom te vullen.

Filtratie

Nadat ze waren verzameldd, ik testte het deeltjesfiltratievermogen van de waterfonteinen en liet snufjes kattenhaar in elke kom vallen. Nadat ik ze ’s nachts had laten draaien, controleerde ik hoeveel van het haar in de filters was opgevangen en hoeveel het hoofdfilter had bereikt.

De Petkit Eversweeet 2, PetSafe Drinkwell Platinum en Cat Mate presteerden allemaal behoorlijk in deze test en legden bijna al het haar in het voorfilter vast voordat het het koolstoffilter kon bereiken.

Omdat de Catit Flower kattenwaterdispenser geen voorfilter heeft, bleef het haar uiteindelijk aan het koolstoffilter kleven. Zowel de Petlibro- als de NPET-fonteinen zijn ontworpen met een afgesloten reservoir, zodat het water door het filter stroomt nadat het door de tuit en de waterbak is gegaan. Dit doet de noodzaak van een voorfilter teniet, maar betekent wel dat deeltjes zich sneller op het filter kunnen verzamelen.

De Pioneer Pet Raindrop was de uitschieter in deze test. Na de hele nacht te hebben gelopen, zag de fontein er hetzelfde uit als aan het begin van de test – het haar zweefde nog steeds in de drinkbak.

Naast het testen van het vermogen van de fonteinen om haar te vangen, testte ik hun koolstoffilters door pepermuntextract in het schone water te laten vallen en te wachten tot de filters de smaak en geur neutraliseerden. Alle waterfonteinen presteerden goed in deze test, waardoor de muntsmaak en -geur binnen een paar uur werden geëlimineerd.

Onderhoudskosten

Al onze waterfonteinen kosten tussen $ 25 en $ 48, maar hun onderhoudskosten liepen sterk uiteen op basis van de prijzen van hun respectieve filters.

Onze test was beperkt tot een paar dagen en ik was niet in staat om filtervervanging en bedrijfskosten in de loop van de tijd te ervaren, dus ik deed een beetje onderzoek om te bepalen hoeveel het zou kosten om elke waterfontein in de loop van de tijd te onderhouden.

De meeste koolstoffilters moeten eenmaal per maand worden vervangen, wat neerkomt op typische jaarlijkse kosten tussen $ 9,33 en $ 40. De uitschieter hier was de Petlibro Capsule Fountain, die wordt geleverd met een aanbeveling voor het vervangen van het filter om de twee weken, hoewel je er waarschijnlijk mee weg zou kunnen komen om het een keer per maand te doen.

Verrassend genoeg zou onze duurste optie – de PetSafe Drinkwell Platinum – waarschijnlijk de meest economische in de loop van de tijd zijn.

De jaarlijkse vervangingskosten zijn als volgt onderverdeeld:

 • Petkit Everzoet 2 – $ 40 in de normale modus en $ 13,59 in de slimme modus
 • Catit Bloem Fontein – $ 31 tot $ 62
 • Petlibro Fontein – $ 49,96 tot $ 99,93
 • Pioneer Pet Raindrop Fontein – $ 26,97 tot $ 53,94
 • PetSafe Drinkwell Platina – $ 9,33 tot $ 18,66
 • NPET Automatische Fontein – $ 12,99 tot $ 19,49
 • Cat Mate Waterfontein – $ 38,85 tot $ 77,70

Hoe vaak u een nieuw koolstoffilter moet kopen, varieert op basis van de kwaliteit van het voorfilter. Een eenheid met een slecht ontworpen of niet-bestaand voorfilter kan zich dus vertalen in frequentere filtervervanging.

Bedrijfsgeluid

Ik liet elk van de fonteinen één voor één lopen en nam nota van hun geluidsproductie. Ik luisterde naar een motorgezoem en eventuele opspattende geluiden. Het geluid van de Eversweet 2, NPET en Cat Mate fonteinen was bijna onmerkbaar, terwijl de Catit en Pioneer Pet fonteinen beide vaag neurieden terwijl ze liepen. Hoewel nog steeds stil, was de PetSafe Drinkwell Platinum de luidste van het stel en produceerde hij een duidelijk gezoem dat je vanuit de hele kamer kon horen. Het was ook de enige waterfontein met merkbaar watergeluid.

Cat Beroep

Ik riep de hulp in van mijn twee katten, Wessie en Forest, om de aantrekkingskracht van de waterfonteinen te evalueren. De katten toonden enige nieuwsgierigheid – Wessie leek vooral geïnteresseerd in de Petkit Eversweet 2 en gaf het een voorzichtige neusbonk – maar geen van hen nam een slok tijdens de duur van de test. Beide katten eten een vochtrijk dieet en drinken sowieso zelden kraanwater, dus dit mag niet meetellen voor de waterfonteinen.

Reinigingsgemak

kattenwaterfontein schoonmaken 1

Na ze een paar dagen te hebben laten draaien, heb ik elk van de waterfonteinen afgebroken en, indien mogelijk, in de vaatwasser gedaan. Ik merkte op hoe gemakkelijk het was om elke fontein uit elkaar te halen en hoe goed elke fontein in de vaatwasser paste. Als er onderdelen waren die niet vaatwasmachinebestendig waren, merkte ik op hoe gemakkelijk het was om ze met de hand te hanteren en schoon te maken.

Beste kattenwaterfonteinen: onze top 8 keuzes beoordeeld

Nu we het testproces hebben doorgenomen, laten we de verdiensten van elke waterfontein afzonderlijk bespreken.

Koop op Amazon

De Petkit Eversweet 2 is duurder dan de meeste kleine waterfonteinen, maar de slimme functies zijn erop gericht om het op lange termijn kostenefficiënt te maken investering. In de Smart Mode gebruikt het toestel een lichtsensor om te bepalen of het dag of nacht is. Wanneer de Eversweet besluit dat het nacht is, vermindert het de waterfrequentie. Door te vertragen tijdens tijden van weinig vraag op de dag, slaagt de Petkit Eversweet 2 erin om het energieverbruik, de pompslijtage en het filtergebruik te verminderen.

In combinatie met het drielaagse filtratiesysteem van de Petkit Eversweet 2 zorgt dit energiebeheersysteem ervoor dat de filters langer meegaan dan die in de meeste waterfonteinen. Bij gebruik in de Smart Mode moet u het koolstoffilter eens in de drie maanden vervangen. De meeste waterfonteinen raden aan om het filter eens in de twee tot vier weken te vervangen.

Deze boxy 68-ounce waterfontein verpakt veel functies in een klein lichaam. Op voorwaarde dat je niet meerdere katten of honden hebt die water slurpen, moet het groot genoeg zijn om je bontfamilie een week of langer gehydrateerd te houden tussen het bijvullen.

Met indicatielampjes die u laten weten wanneer het water laag is en wanneer het tijd is om het filter te vervangen, is dit een handig klein apparaat dat het beheer van de waterfontein eenvoudig maakt. Wanneer het tijd is om de Petkit Eversweet 2 te wassen, is het gemakkelijk om de geneste componenten uit elkaar te trekken en de plastic onderdelen in de vaatwasser te stoppen.

Wat we leuk vonden:

 • Beschikt over drie filters voor een superieure levensduur en fris water
 • Eenvoudig te demonteren en schoon te maken in de gootsteen of vaatwasser
 • Indicatielampjes vertellen u wanneer het water bijna op is en wanneer het tijd is om het filter te vervangen
 • Het aantrekkelijke, hoekige ontwerp past in een modern decorschema
 • Reservoir met grote capaciteit

Wat we niet leuk vonden:

 • Heeft geen instelbare stroomregeling of gevarieerde flowfunctionaliteit
 • Kleine capaciteit is misschien niet genoeg voor elk huis

Koop op Chewy Koop op Amazon

De eenvoudige montage van de fontein, het grillige ontwerp en de lage prijs hebben de Catit Flower Fountain tot een eeuwige favoriet onder kattenbeschermers gemaakt.

De waterfontein heeft een royale watercapaciteit van 100 ounce en is eenvoudig te monteren. Nadat u de onderste emmer met water hebt gevuld, plaatst u de filterschijf en watervalbijlagen en start u deze op. Afhankelijk van hoe je de middelste bloem aanpast, kan de fontein vrij vallende stromen, zachte bubbels of kalme stromen creëren.

Hoewel het niet geruisloos is, is de Catit Flower Fountain een stille eenheid. De motor produceert een vage, bijna onmerkbare brom.

Door zijn plastic constructie is de fontein niet zo hygiënisch als een keramische of roestvrijstalen eenheid. Hoewel het gemakkelijk te demonteren is en gemakkelijk met de hand te reinigen, zegt Catit niet dat de fontein vaatwasmachinebestendig is. Veel klanten zeggen echter dat ze het met succes in een vaatwasser hebben schoongemaakt.

Volgens sommige klantrecensies heeft het filter de neiging om snel vies te worden. Het koolstoffilter zit recht onder de watervaltop en stelt het bloot aan vuil en haar dat erin valt. Zonder voorfilter om grote deeltjes op te vangen, gaat alles rechtstreeks naar het actieve koolfilter.

Tijdens onze haartest was de Catit-fontein de enige die haar op het koolstoffilter ving. Hoewel het de goedkoopste fontein op de lijst is, moet het blootgestelde koolstoffilter regelmatig worden vervangen, wat neerkomt op ten minste $ 30 aan jaarlijkse filtervervangingen.

De waterfontein is niet de stevigste op de markt, dus het is niet de beste optie voor bijzonder luidruchtige huizen. De bovenkant van de fontein zit bovenop het waterreservoir zonder dat iets het op zijn plaats houdt. Dit betekent dat als je honden of actieve katten hebt, ze gemakkelijk de fontein kunnen omverwerpen of de bovenkant kunnen afkloppen in de hitte van de speeltijd.

Wat we leuk vonden:

 • Dankzij de grote watercapaciteit kunt u minder vaak bijvullen
 • Met de verstelbare flow cap kunt u gevarieerde drinkervaringen voor uw kat creëren
 • Schattig, kleurrijk ontwerp maakt het een leuke toevoeging aan je huis
 • Voor iets meer dan $ 26 is deze fontein een goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Populair en geliefd bij kattenbeschermers

Wat we niet leuk vonden:

 • Niet de stevigste waterfontein op de markt
 • Heeft niet het meest robuuste filtratiesysteem
 • Gemaakt van kunststof, niet van roestvrij staal of keramiek

Gebruik allaboutcats coupon code om 20% korting te krijgen op uw eerste bestelling

Bekijk op Amazon

Kattenwaterfonteinen zijn een uitstekend hulpmiddel om de hydratatie van uw kat te stimuleren, maar ze passen niet altijd waar u wilt dat ze zijn. De meeste kattenwaterfonteinen gebruiken een netsnoer, wat betekent dat je een reserve stopcontact moet vinden op een locatie waar je kat vaak komt.

De Petlibro Dockstream kattenwaterfontein is een handiger alternatief. Omdat het op batterijen werkt, zijn er geen draden om op te trippen. Laad de 5.000 mAh lithium-i gewoon opop batterij en geniet van maximaal 30 dagen continu vermogen. Het apparaat is uitgerust met een waterdichte oplaadpoort op hoog niveau die consistente en langdurige prestaties garandeert.

Deze fontein biedt een royale capaciteit van 2,5 liter (84 ounce) met een afneembaar waterreservoir voor eenvoudig reinigen en bijvullen. Het beschikt over een verticaal filtratiesysteem dat water van de bodem van de tank trekt via een draadloze waterpomp en het in de roestvrijstalen waterbak dispenseert. Het water gaat vervolgens door een 4-laags filter om haar van huisdieren, zware metalen, geuren en andere verontreinigingen te verwijderen voordat het terugkeert naar het reservoir.

De Dockstream van Petlibro heeft verschillende handige functies die bediening en onderhoud eenvoudig maken. Intelligente indicatoren aan de basis van het apparaat vertellen u wanneer het water- of batterijniveau laag is en het Fod-systeem (Foreign Object Detection) schakelt automatisch de stroom uit wanneer een metalen voorwerp (zoals een halsband) het oplaadstation raakt.

Met deze waterfontein kun je kiezen uit twee waterstanden. Continue stroommodus creëert een 24/7 stroom zoet water, terwijl de radarinductiemodus de stroom alleen activeert wanneer uw kat binnen 80 cm (31,5 inch) wordt gedetecteerd. In de radarinductiemodus wordt de stroom ook elk uur gedurende 20 seconden geactiveerd.

Hoewel de Petlibro Dockstream-fontein vol zit met handige functies en is ontworpen met zowel katten als kattenbezitters in gedachten, betaalt u ervoor. De fontein is duurder dan andere opties voor $ 70. Het is ook een nieuwe release, dus er zijn maar heel weinig reviews online beschikbaar. Dat gezegd hebbende, de meerderheid van de klantrecensies die tot nu toe beschikbaar zijn, zijn positief.

Wat we leuk vonden:

 • Royale 2.5L watertank is afneembaar voor eenvoudig bijvullen
 • Oplaadbare lithium-ion batterij voor een draadloze functie
 • Dubbele watermodi, continu of bewegingsgeactiveerd
 • Roestvrijstalen waterbak is hygiënischer dan plastic
 • Verticaal filtersysteem met 4-laags filter
 • Intelligente sensoren geven een laag batterij- en waterniveau aan

Wat we niet leuk vonden:

 • Duurder dan andere opties
 • Zeer nieuwe, beperkte klantrecensies online

Koop op Chewy Koop op Amazon

Gebruik allaboutcats coupon code om 20% korting te krijgen op uw eerste bestelling

Hoewel veel katten graag vers water drinken, kan het geluid van een fontein voor huisdieren alarmerend zijn. De Petlibro Capsule Automatic Pet Water Fountain is een van de stilste modellen die we hebben getest. In feite heeft de Petlibro een speciale gepatenteerde klep die het geluid van de fontein direct aan het begin dempt. Het integreert ook geluidsisolerende buizen voor extra geluidsdemping.

Naast het geruisloos lopen, biedt de Petlibro een sterke filtratie om het water fris te laten ruiken en smaken. Met het stapelontwerp van de fontein stroomt water door het filter nadat het in het drinkbassin is gepompt, zodat haar van huisdieren en ander vuil vast komen te zitten in de filterbak voordat ze terug door het reservoir worden gefietst.

Qua setup en onderhoud is de Petlibro zeer eenvoudig op te zetten. Het unieke ontwerp maakt het gemakkelijk om bij te vullen zonder het volledig te hoeven demonteren. U verwijdert eenvoudig het filter en de waterbakken en draagt het apparaat vervolgens naar de gootsteen om bij te vullen.

Het grootste nadeel van de Petlibro zijn de onderhoudskosten. Petlibro raadt aan om het filter om de twee weken te vervangen, hoewel u het mogelijk drie of vier weken kunt laten duren in een huishouden met één kat. U kunt vervangende filters in een 4-pack kopen voor ongeveer $ 16, waardoor uw jaarlijkse onderhoudskosten in de buurt van $ 100 komen als u doorgaat met vervangingen van twee weken.

Hoewel de Petlibro een van de duurdere opties is die we hebben besproken, houden we ervan hoe eenvoudig het is om in te stellen en te onderhouden. De transparante tank maakt het gemakkelijk om het waterniveau te controleren en we waarderen ook de stille prestaties.

Wat we leuk vonden:

 • Doorschijnende tank, eenvoudig om het waterniveau te controleren
 • Ingebouwde geluidsisolatiebuizen verminderen het bedrijfsgeluid
 • Twee drinkmodi: bubbels of stromende stroom
 • Gemakkelijk schoon te maken, afgeronde hoeken accumuleren geen bacteriën

Wat we niet leuk vonden:

 • Filters om de twee weken vervangen kan duur zijn
 • Mogelijk niet ideaal voor huishoudens met meerdere huisdieren

Pioneer Pet roestvrijstalen drinkfontein

Koop op Chewy Koop op Amazon

Wanneer hygiëne een prioriteit is, zijn roestvrijstalen waterfonteinen zoals deze uw beste optie. In vergelijking met plastic is roestvrij staal minder geneigd om bacteriën en andere verontreinigingen te verzamelen. Wanneer het uitschot wordt, is de fontein een makkie om te demonteren en veilig om in de vaatwasser te stoppen, waardoor het schoonmaken bijna volledig moeiteloos is voor katteneigenaren.

Vergeleken met de witte of grijze plastic van de andere fonteinen op deze lijst, heeft de Pioneer Pet Raindrop de neiging om vuil gemakkelijker te laten zien. Na slechts enkele uren gebruik merkte ik vlekken en vegen op het hoogglans oppervlak.

Deze elegante, laaghangende waterfontein heeft twee drinkgebieden – een vers belucht zwembad en een borrelende rivier. Het is een van de kleinste fonteinen op de lijst, met 60 gram water. Dit is genoeg voor één kat, maar als je een grotere fontein wilt, overweeg dan de 96-ounce regendruppelfontein van Pioneer Pet.

Van de fonteinen op deze lijst is de Pioneer Pet Raindrop een van de meest gestroomlijnde en gemakkelijkst te monteren. Het koolstoffilter en de pomp zijn ingebouwd in een enkele compacte eenheid die op de vloer van de fontein zit. Zuignappen houden het apparaat aan de onderkant en helpen ervoor te zorgen dat de pomp in lijn is met de bovenkant van de fontein.

De Pioneer Raindrop fontein is een no-fuss, no-nonsense optie. Maar wat het mist in stijl maakt het goed in hygiëne en gebruiksgemak. Het is het soort waterfontein dat je snel kunt reinigen en het blijft langer schoner dan andere fonteinen omdat het is gemaakt van hygiënische materialen.

Wat we leuk vonden:

 • Voorzien van een koolstoffilter om het water fris te laten smaken en ruiken
 • Gemaakt van gemakkelijk te reinigen, hygiënisch roestvrij staal
 • Elegant keramisch ontwerp

Wat we niet leuk vonden:

 • Mist instelbare stroomregeling
 • Toont snel vuil
 • Heeft geen geïsoleerd pompsysteem

PetSafe Drinkwell Platina

Koop op Chewy Koop op Amazon

Deze is een klassieker: het heeft meer dan 8.500 beoordelingen op Amazon en wordt consequent gerangschikt als een van de beste waterfonteinen die je kunt kopen.

De waterfontein heeft een enorme watercapaciteit van 168 ounce, zodat u deze voor lange tijd kunt gebruiken zonder bij te vullen. Het is een goede optie voor huishoudens met meerdere katten waarin meerdere dieren een enkele waterfontein delen.

Het scoort punten met zijn instelbare stroomregeling en de aantrekkingskracht van vrij stromend water. Katten die graag uit een stromende kraan drinken, zullen de vrij vallende stroom waarderen, terwijl anderen liever uit het lagere bassin drinken. De waterfontein is voorzien van een voorfilter om grote deeltjes op te vangen en een koolstoffilter om ongewenste smaken en geuren uit het water te verwijderen.

Deze waterfontein is gemaakt van BPA-vrij plastic – minder hygiënisch dan zijn roestvrijstalen of keramische tegenhangers. Het is veilig om het te wassen in de vaatwasser op de bovenste plank. Hoewel het vaatwasserbestendige ontwerp het in theorie gemakkelijk schoon te maken maakt, zijn de vreemd gevormde grote onderdelen van het apparaat een beetje lastig uit elkaar te trekken en passen ze mogelijk niet goed in uw vaatwasser.

Een ander nadeel van deze waterfontein is de constructie en het uiterlijk. Het voelt goedkoop aan zodra je het uit de doos trekt, met losjes vastgemaakte onderdelen die bij elke aanraking rammelen. Voor een waterfontein die bijna $ 50 kost, geven we de voorkeur aan steviger plastic, een betere constructie en een aantrekkelijker ontwerp.

Deze PetSafe-fontein is ook een van de luidste die we hebben beoordeeld. Niet alleen had de motor een merkbare brom, maar het water maakte geluid toen het in de kom spatte.

Hoewel de PetSafe Drinkwell Platinum een van de duurdere opties is die we hebben besproken, kan hij in de loop van de tijd zelfs zuiniger zijn dan andere fonteinen. Ik was in staat om een pakket van 12 vervangende filters te vinden voor slechts $ 9,33 – idealiter komt dat neer op ongeveer een jaar onderhoud voor minder dan $ 10.

Wat we leuk vonden:

 • Aantrekkelijke vrij vallende waterstroom
 • Grote watercapaciteit (168 ounces)
 • Dubbel filtratiesysteem om water fris te houden en de pomp soepel te laten werken
 • Instelbare debietregeling

Wat we niet leuk vonden:

 • Kunststof constructie voelt en ziet er goedkoop uit
 • De vorm van de onderdelen maakt het hanteren, vullen en reinigen een kleine uitdaging
 • Wordt niet geleverd met een vervangbaar koolstoffilter

Koop op Amazon

Deze automatische dierenfontein van NPET lijkt qua vorm opvallend veel op de Petkit Eversweet 2 en de Petlibro Capsule fontein in functie. Het heeft een vierkante vorm met een reservoir van 101 ounce en alle onderdelen zijn op elkaar gestapeld in een compacte eenheid.

De NPET fontein is gemaakt van transparant, BPA-vrij plastic. Omdat het helder is, kunt u eenvoudig het waterniveau controleren en ook de waterkwaliteit controleren. Dit is een vrij low-tech optie die niet wordt geleverd met indicatielampjes, maar je hebt ze niet echt nodig.

Hoewel deze fontein voor huisdieren vrij eenvoudig is in ontwerp, biedt het een unieke functie die hem onderscheidt van de anderen op deze lijst – hij wordt geleverd met drie stroommodi. Kies uit een standaard waterval, een borrelende fontein of een driewegbladontwerp dat afzonderlijke stromen produceert. Met allen van deze opties kunt u de NPET-fontein aanpassen aan de voorkeuren van uw kat.

Qua opzet en onderhoud duurde het iets langer om de NPET fontein in elkaar te zetten, maar alleen omdat de foto’s in de handleiding erg klein waren en een beetje moeilijk te ontcijferen. Het apparaat was in iets meer dan drie minuten operationeel en toen het eenmaal was, was het ongelooflijk eenvoudig om bij te vullen – je klapt gewoon het bovenste stuk eraf en vult het opnieuw in de gootsteen.

Een ding dat het vermelden waard is over deze fontein is het filter. Het is gemaakt van ionenuitwisselingshars en actieve kool. Het koolstoffilter is gekoppeld aan katoen met hoge dichtheid, dat de functie van een voorfilter vervult. Net als de Petlibro filtert de NPET water nadat het door de drinkbak is gegaan.

Over het algemeen is de NPET-fontein een veelzijdige, middelgrote optie die betrouwbaar werkt en zeer gemakkelijk te reinigen is. Bovendien hoeft u de filters slechts om de twee maanden te vervangen en zijn ze redelijk goedkoop.

Wat we leuk vonden:

 • Kies uit drie stroommodi
 • Royaal 101-ounce reservoir
 • Transparant, eenvoudig te controleren van het waterpeil
 • Eenvoudig te demonteren en gemakkelijk schoon te maken
 • Koolstoffiltratiesysteem, gaat twee maanden mee

Wat we niet leuk vonden:

 • Misschien niet ideaal voor huizen met meerdere huisdieren
 • Plastic materialen zijn niet zo duurzaam of hygiënisch als roestvrij staal

Koop op Chewy Koop op Amazon

Deze ultrastille waterfontein is een van de meest betaalbare keuzes op deze lijst en een allround goede optie voor eigenaren van budgetdieren. Het is de enige waterfontein op deze lijst met een garantie van drie jaar, waardoor u gemoedsrust krijgt voor het geval er jaren later iets misgaat.

Het is gemaakt van BPA-vrij plastic, maar heeft niet het robuuste gevoel van de Eversweet 2 of de Catit Flower Fountain. In plaats daarvan is het plastic lichtgewicht en enigszins flexibel.

Het heeft een compact vierkant ontwerp met verschillende niveaus en drinkstations. Water stroomt van de bovenste kom naar een tweede niveau en tuimelt vervolgens van een helling naar beneden in het onderste bassin. De hellingbaan vermindert spatten en vermindert watergeluid. Over lawaai gesproken, dit is een van de stilste waterfonteinen die we hebben geprobeerd. De motor produceert een zwak, bijna onmerkbaar gezoem, terwijl het water nauwelijks geluid maakt.

De Cat Mate-fontein heeft een koolstoffilter om geuren te minimaliseren, plus een voorfilter dat groter vuil opvangt. In onze haartest werkte het voorfilter van de Cat Mate buitengewoon goed en verzamelde het kattenhaar voordat het het koolstoffilter kon bereiken en naar binnen kon pompen.

Van de waterfonteinen op deze lijst is de Cat Mate het gemakkelijkst te monteren en af te breken. In onze tests duurde het slechts 1 minuut en 30 seconden om de Cat Mate in te stellen en te laten werken. Met slechts twee plastic onderdelen en bijna moeiteloze demontage is deze waterfontein een fluitje van een cent om af te breken en te wassen. Het is vaatwasmachinebestendig en de vierkante stukken van gemiddelde grootte passen gemakkelijk in de vaatwasser.

Met een watercapaciteit van 70 ounce is deze fontein aan de kleinere kant, maar hij is groot genoeg om aan de behoeften van de meeste huishoudens met alleen katten te voldoen.

Wat we leuk vonden:

 • Koolstoffilter elimineert geuren en slechte smaken
 • Instelbare waterstroom
 • Meerdere drinkruimtes voor een gevarieerde ervaring
 • Zeer eenvoudig op te zetten, te demonteren en schoon te maken
 • Veilig schoon te maken in de vaatwasser
 • Heeft een langere garantie dan de andere producten op deze lijst

Wat we niet leuk vonden:

 • Heeft mogelijk niet een voldoende grote watercapaciteit voor elk huis

Relevante inhoud: