Beste kattenvoer voor Siamese katten voor 2023

Siamese kat 3

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Bekend om hun uitgesproken uiterlijk, aanhankelijke persoonlijkheid en spraakzame houding, is de Siamese kat een van de eerste duidelijk erkende rassen van Aziatische katten. Deze katten zijn behendig en atletisch en ze houden van spelen. Als je het geluk hebt om eigendom te zijn van een Siamese kat, zal je leven nooit saai zijn.

In één oogopslag: beste kattenvoer voor Siamese katten om te kopen

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Over het algemeen beste

aac-table__image

10.0

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Open Boerderij Wild-Gevangen Zalm Droog Kattenvoer

 • In het wild gevangen Pacifische zalm als eerste ingrediënt
 • Aangevuld met twee geconcentreerde bronnen van dierlijke eiwitten
 • Haring- en zalmolie voor omega-vetzuren

Tweede plaats

aac-table__image

10.0

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Smalls Kattenvoer

 • Vochtrijk, bevredigend voedsel
 • Echte, hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Voedsel van menselijke kwaliteit

Siamese katten kwamen eeuwenlang veel voor in Thailand (voorheen Siam), maar het duurde even voordat hun ongewone uiterlijk aansloeg. Toen dat eenmaal het geval was, werden deze katten snel in de mode en tegen de 19Þ eeuw, de Siamees was uitgegroeid tot een van de meest populaire kattenrassen in heel Europa en Noord-Amerika.

Met blauwe amandelvormige ogen, grote oren en puntige kleuren is dit ras gemakkelijk herkenbaar. Vroege voorbeelden van het ras werden alleen getoond met zeehondenpunten (een donkerbruine zwarte kleur), maar blauwe, chocolade en lila punten zouden snel volgen. Tegenwoordig komt de Siamees in een breed scala aan punten en patronen, waaronder tabby-punten.

Naast zijn ongewone uiterlijk staat het Siamese kattenras bekend om zijn actieve en speelse aard. Deze dartel katachtigen zitten vol energie en ze hebben een voedzaam dieet nodig om aan hun behoeften te voldoen.

Zoals alle katten zijn Siamese katten obligate carnivoren en hebben ze dus een biologische behoefte aan een op vlees gebaseerd dieet. Het beste kattenvoer voor Siamese katten zit boordevol dierlijke eiwitten en gezonde vetten met weinig tot geen koolhydraten. Of het nu vers, rauw, zelfgemaakt, ingeblikt of brokjes is, een hoogwaardig kattenvoer voor Siamese katten is qua voedingswaarde uitgebalanceerd en geformuleerd om aan deze basisbehoeften te voldoen.

Naast het uitvoeren van onze eigen kwalitatieve analyse van de hier beoordeelde merken, hebben we monsters ingediend voor analyse op een ISO 17025 gecertificeerd laboratorium voor het testen en analyseren van voedingsmiddelen.

We kochten de producten tegen de volledige verkoopprijs en het hele testproces werd gefinancierd door All About Cats zonder directe input of invloed van de betrokken bedrijven.

Analytisch testen in een laboratorium voor voedselchemie geven ons de exacte macronutriënten- en micronutriënteninhoud van elk recept. De tests kijken ook naar microbiële inhoud, gist, schimmel en zware metalen, zodat u ervoor kunt zorgen dat u alleen het beste in de kom van uw kat stopt.

Om toegang te krijgen tot de laboratoriumrapporten voor elk voedsel dat hier wordt beoordeeld, klikt u op de link “labrapport bekijken” in de productbeoordeling.

Best Cat Food For Siamese Cats beoordeeld

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Voorzie uw kat van hoogwaardige dierlijke eiwitten en gezonde dierlijke vetten met deze wild gevangen zalmformule van Open Farm. Het bevat wilde Pacifische zalm als hoofdingrediënt, aangevuld met zowel oceaanwitvismeel als oceaanharingmeel.

Naast het feit dat het vol zit met voor de soort geschikte dierlijke eiwitten, bevat dit recept haringolie en zalmolie als natuurlijke bronnen van omega-3-vetzuren die de huid en vacht van uw Siamese kat helpen ondersteunen. We zien ze liever vermeld dan de kokosolie, maar we zijn blij om ze op de lijst te zien.

Hoewel dit recept rijk is aan dierlijke eiwitten en gezonde vetten, is het hoger in vezel- en koolhydraatgehalte dan we zouden willen. De algehele kwaliteit van het recept is hoog, vooral gezien het feit dat de ingrediënten 100% van menselijke kwaliteit en ethisch verantwoord zijn, maar we zouden het zonder sommige van de plantaardige ingrediënten kunnen doen – met name de peulvruchten en pulsen.

Ingrediënten:

Wilde Pacifische zalm, Ocean Whitefish Meal, Ocean Herring Meal, Garbanzo Beans (Kikkererwten), Rode Linzen, Kokosolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), Haringolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), Pompoen, Natuurlijke Smaak, Groene Linzen, Zalmolie, Non-GMO Cranberries, Cichoreiwortel, Appels, Paardebloem Greens, Cholinechloride, Zout, Kurkuma, Gedroogd Yucca Schidigera Extract, Gemengde Tocoferolen (een natuurlijk conserveermiddel), Calciumcarbonaat, Zinkproteïne, IJzerproteïne, kopereiwitaat, mangaanproteïnaat, natriumseleniet, calciumjodaat, vitamine E-supplement, thiaminemononitraat, niacinesupplement, D-calciumpantothenaat, biotine, vitamine Acetaat, riboflavinesupplement, vitamine B12-supplement, vitamine D3-supplement, foliumzuur, taurine, rozemarijnextract

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 41%

Ruw vet: 20%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 8%

As: 8%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 44.57%

Vet: 21.74%

Vezel: 3.26%

Koolhydraten: 21.74%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 37.42%

Vet: 44.33%

Koolhydraten: 18.25%

Wat we leuk vonden:

 • Wilde Pacifische zalm als eerste ingrediënt
 • Aangevuld met twee geconcentreerde bronnen van dierlijke eiwitten
 • Haring- en zalmolie voor omega-vetzuren
 • Geen dierlijke bijproducten of vaag genoemde ingrediënten

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat een aanzienlijk aantal plantaardige ingrediënten
 • Droge stof koolhydraatgehalte is vrij hoog met meer dan 34%
 • Bevat niet het vocht dat uw kat nodig heeft

VOER “ALLABOUTCATS” IN OM 30% KORTING TE KRIJGEN OP UW EERSTE BESTELLING

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Geef uw Siamees een dieet van hoge kwaliteit zonder het gedoe om naar de dierenwinkel te gaan met een abonnementsservice voor kattenvoer zoals Smalls. Het eerste ingrediënt in deze verse voedselformule is kippendij, een voedzame snee van donker vlees. De tweede is kipfilet, die rijk is aan eiwitten en andere voedingsstoffen. Kippenlever wordt toegevoegd als een bron van vitamines en mineralen.

Smalls is een bezorgservice voor vers kattenvoer die ingrediënten van menselijke kwaliteit gebruikt, waaronder premium eiwitten zoals kip, kalkoen en vis. Kies uit recepten in gehaktstijl of klassieke paté om uw kat te voorzien van eiwitrijk, koolhydraatarm kattenvoer dat is geformuleerd voor katten in alle levensfasen.

Hoewel Smalls de maaltijden van uw kat niet voor u uitdeelt, geven ze wel gedetailleerde voedingsaanbevelingen op basis van de caloriebehoeften van uw kat. Elk pakket voedsel bevat ongeveer 16 gram voedsel, met markeringen op de verpakking in stappen van 50 calorieën.

Ingrediënten:

Kip, Kippenlever, Sperziebonen, Erwten, Water (voldoende voor verwerking), Kippenharten, Boerenkool, Tricalciumfosfaat, Koolzaadolie, Cholinechloride, Kaliumchloride, Zout, Taurine, Magnesiumsulfaat, Niacinamide, Ijzersulfaat, Zinksulfaat, Vitamine E-supplement, Thiaminemononitraat (vitamine B1), Calciumpantothenaat (vitamine B5), Kopersulfaat, Pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), Mangaansulfaat, Riboflavine (vitamine B2), Kaliumjodide, Foliumzuur, Biotine (vitamine B7), Vitamine B12 supplement, Vitamine D3 supplement

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 15.5%

Ruw vet: 8.5%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 72%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 55.36%

Vet: 30.36%

Vezel: 5.36%

Koolhydraten: 8.93%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 40.11%

Vet: 53.42%

Koolhydraten: 6.47%

Wat we leuk vinden:

 • Gemaakt met ingrediënten van menselijke kwaliteit
 • Boordevol dierlijke eiwitten en zeer laag in koolhydraten
 • Rijke bron van vocht voor hydratatie

Wat we niet leuk vonden:

 • Niet individueel geportioneerd voor uw kat
 • Beperkte eiwitopties (kip, kalkoen, rundvlees)

Bekijk op Chewy ENTER ALLABOUTCATS30 VOOR 30% KORTING

Lees onze volledige merkbeoordeling

Grace by The Honest Kitchen bevat 70% kooivrije kalkoen, waardoor het een voedende hoogwaardige eiwitkeuze is voor uw vleesminnende kat. Dit is een uitgedroogd voedsel, dus je zult moeten meng er warm water door en laat het een paar minuten staan voordat je het serveert. Eenmaal gerehydrateerd, is het een rijke bron van vocht.

Het eerste ingrediënt in deze formule is kalkoen, aangevuld met extra eiwitten uit eieren. De andere hoofdingrediënten zijn volwaardige voedselbronnen van essentiële voedingsstoffen zoals gedehydrateerde pompoen, peterselie, boerenkool en veenbessen. We zouden echter liever over het algemeen minder plantaardige ingrediënten zien – vooral zetmeelrijke zoals aardappelen – en het koolhydraatgehalte van deze formule is vrij hoog.

Ingrediënten:

Gedehydrateerde kalkoen, gedehydrateerde eieren, gedehydrateerde pompoen, gedehydrateerde aardappelen, gedroogde peterselie, gedehydrateerde boerenkool, gedroogde veenbessen, mineralen [Tricalcium Phosphate, Potassium Chloride, Choline Chloride, Zinc Amino Acid Chelate, Iron Amino Acid Chelate, Potassium Iodide, Copper Amino Acid Chelate, Sodium Selenite], Taurine, Vitaminen [Vitamin E Supplement, Vitamin B12 Supplement, Thiamine Mononitrate (Vitamin B1), D- Calcium Pantothenate (Vitamin B5), Riboflavin (Vitamin B2), Vitamin D3 Supplement].

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 35%

Ruw vet: 30%

Ruwe celstof: 2.5%

Vocht: 5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 36.84%

Vet: 31.58%

Vezel: 2.63%

Koolhydraten: 28.95%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 25.86%

Vet: 53.83%

Koolhydraten: 20.32%

Wat we leuk vinden:

 • Voorzichtig gedehydrateerd om de voedingswaarde te behouden
 • Turkije als hoofdingrediënt
 • Volledig van menselijke kwaliteit
 • Vrij van vulstoffen, bijproducten en kunstmatige toevoegingen

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat tal van plantaardige ingrediënten
 • Vrij hoog koolhydraatgehalte
 • Sommige katten houden niet van de uitgedroogde textuur

Zicht op Chewy

Lees onze volledige merkbeoordeling

Je hoeft niet per se een fortuin uit te geven om je Siamese kat goed te voeden. Deze Fancy Feast formule is betaalbaar geprijsd en biedt een behoorlijke bron van evenwichtige voeding.

Met oceaanvis als eerste ingrediënt en garnalen als derde, is dit recept gericht op dierlijke eiwitten. Hoewel de enige bron van toegevoegd vet vaag plantaardige olie wordt genoemd, zijn er geen belangrijke rode vlag-ingrediënten. Dit recept is vrij van vulstoffen en bijproducten, evenals kunstmatige toevoegingen.

Hoewel je het zeker beter kunt doen dan deze Fancy Feast-formule voor je Siamese kat, is de kwaliteit verrassend voor de prijs. Bovendien kunt u dit merk vinden in de meeste supermarkten en discountwinkels, evenals dierenwinkels en online retailleveranciers.

Ingrediënten:

Oceaanvis, visbouillon, garnalen, plantaardige olie, tricalciumfosfaat, guargom, cholinechloride, vitaminen [Vitamin E Supplement, Niacin, Vitamin A Supplement, Thiamine Mononitrate, Calcium Pantothenate, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavin Supplement, Biotin, Vitamin B-12 Supplement, Menadione Sodium Bisulfite Complex (Vitamin K), Folic Acid, Vitamin D-3 Supplement]Mineralen [Ferric Pyrophosphate, Zinc Sulfate, Copper Sulfate, Manganese Sulfate, Potassium Iodide], Natriumnitriet (om kleurbehoud te bevorderen).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 17.5%

Ruw vet: 2%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 78%

As: 3%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 79.55%

Vet: 9.09%

Vezel: 6.82%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 78.27%

Vet: 21.73%

Wat we leuk vonden:

 • Rijk aan dierlijke eiwitten
 • Zeer laag koolhydraatgehalte
 • Veel vocht voor optimale hydratatie
 • Betaalbaar geprijsd rond $ 0,25 / ounce

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat enkele vaag genoemde ingrediënten

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Deze Optimal Vitality-formule van Wysong, gemaakt door dierenartsen, is een kwaliteitskeuze in droogvoer voor katten. Verpakt met dierlijke eiwitten uit geconcentreerde bronnen zoals kippenmeel en kalkoenmeel, bevat dit recept ook een rijke balans van omega-3 en omega-6 vetzuren.

Naast het feit dat het rijk is aan eiwitten en gezonde vetten, wordt deze formule aangevuld met vezels en probiotica om een gezonde spijsvertering te ondersteunen. Een reeks nutraceuticals helpt ook andere aspecten van de gezondheid van uw Siamese kat te ondersteunen, allemaal in een laag-glycemische formule die ideaal is voor gewichtsbeheersing en diabetische katten.

Het nadeel van deze formule is het vrij hoge koolhydraatgehalte. Naast plantaardige ingrediënten zoals erwten en lijnzaad, zien we verschillende geconcentreerde plantaardige eiwitten zoals erwteneiwit en aardappeleiwit. Als droogvoer mist deze formule ook het vocht dat uw kat nodig heeft voor optimale hydratatie.

Ingrediënten:

Kippenmeel, biologische kip, kalkoenmeel, erwteneiwit, aardappeleiwit, erwten, kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), Lijnzaad, Gedroogde gewone bietenpulp, Natuurlijk aroma, Sesamzaad, Montmorillonietklei, Krabmeel, Gedroogde wei, Kokosolie, Chiazaden, Zout, Taurine, Calciumcarbonaat, Calciumpropionaat (een conserveermiddel), Gedroogde Tomatenpoets, Cholinechloride, Gistextract, Organisch Gerstgraspoeder, Gedroogd Bosbessenpoeder, Gedroogde Yoghurt, Gedroogde Kelp, Appelpectine, Gedroogde Boerenkool, Gedroogde Spinazie, Gedroogde Wortelen, Visolie, Citroenzuur (een conserveermiddel), Inuline, Gemengde tocoferolen (een conserveermiddel), rozemarijnextract, gistcultuur, mineralen (kaliumchloride, zinkeiwitaat, zinksulfaat, ijzersulfaat, ijzerproteïnaat, kopersulfaat, koperproteïnaat, mangaansulfaat, mangaanproteïnaat, natriumseleniet, calciumjodaat), vitamines (ascorbinezuur [source of Vitamin C], Vitamine E Supplement, Niacine Supplement, Calcium Pantothenaat, Vitamine A Supplement, Thiamine Mononitraat, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavine Supplement, Vitamine D3 Supplement, Biotine, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur), Gedroogde Aspergillus Oryzae Fermentatie Product, Gedroogde Enterococcus Faecium Fermentatie Product, Gedroogde Lactobacillus Casei Fermentatie Product, Gedroogde Lactobacillus acidophilus Fermentatie Product, Gedroogd Bacillus Subtilis Fermentatie Product, Gedroogde Lactobacillus Plantarum Fermentatieproduct, Gedroogde Lactobacillus Lactis Fermentatieproduct, Peper.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 50%

Ruw vet: 14%

Ruwe celstof: 5.5%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 55.56%

Vet: 15.56%

Vezel: 6.11%

Koolhydraten: 22.78%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 47.85%

Vet: 32.54%

Koolhydraten: 19.62%

Wat we leuk vinden:

 • Verschillende geconcentreerde bronnen van dierlijke eiwitten
 • Lage glycemische index, ideaal voor gewichtsbeheersing en diabetische katten
 • Rijk aan omega-3 en omega-6 vetzuren
 • Aangevuld met prebiotica en probiotica

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat geconcentreerde plantaardige eiwitten
 • Het koolhydraatgehalte is vrij hoog

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Alle katten hebben evenwichtige voeding nodig, maar het is vooral belangrijk voor uw Siamese kitten om in het vroege leven de juiste balans van voedingsstoffen te krijgen. Eiwit is essentieel en deze Wellness Complete Health formule heeft er genoeg van. Verse kip en kippenlever leveren alle dierlijke eiwitten die uw kitten nodig heeft.

Naast eiwitten is deze formule rijk aan gezonde dierlijke vetten zoals kippenlever en menhaden visolie. Menhaden visolie is bijzonder hoog in DHA, wat helpt bij het bevorderen van een gezonde hersen- en oogontwikkeling bij kittens. Bovendien is dit voedsel uitzonderlijk calorierijk, met 122 calorieën in elk blikje van 3 oz. Dit is belangrijk om de snelle groei van uw kitten te stimuleren.

Aan de andere kant bevat deze formule verschillende plantaardige ingrediënten en het totale koolhydraatgehalte is iets hoger dan we zouden willen. Dat gezegd hebbende, het is een fatsoenlijk recept dat een goede smakelijkheid en een hoge verteerbaarheid voor kittens biedt.

Ingrediënten:

Kip, Kippenlever, Kippenbouillon, Wortelen, Natuurlijk Aroma, Veenbessen, Guargom, Gemalen lijnzaad, Kaliumchloride, Taurine, Zout, Menhaden Visolie (geconserveerd met Gemengde Tocoferolen), Cholinechloride, Magnesiumsulfaat, CassiaGom, Xanthaangom, IJzerproteïne, Zinkproteïne, Beta-Caroteen, Vitamine E-supplement, Thiaminemononitraat, Koperproteïne, Mangaanproteïne, Natriumseleniet, Niacine, d-Calciumpantothenaat, Pyridoxinehydrochloride, Riboflavinesupplement, Vitamine A Supplement, Biotine, Kaliumjodide, Vitamine D3 Supplement, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur, Rozemarijn Extract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 11%

Ruw vet: 6%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 50%

Vet: 27.27%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 18.18%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 37.2%

Vet: 49.28%

Koolhydraten: 13.53%

Wat we leuk vinden:

 • Calorierijk om groei en ontwikkeling te ondersteunen
 • Rijk aan dierlijke eiwitten
 • Boordevol gezonde vetten voor energie
 • Zeer smakelijk en licht verteerbaar voor kitTientallen

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat enkele toegevoegde plantaardige ingrediënten
 • Het koolhydraatgehalte kan lager zijn

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Naarmate je Siamese kat ouder wordt, zullen zijn basisvoedingsbehoeften een beetje veranderen. Veel oudere katten hebben moeite om op gewicht te blijven, vooral als ze een aandoening hebben zoals een chronische nierziekte, dus het is vooral belangrijk om een eiwit- en calorierijk dieet te bieden. Dit rundvlees en hoki recept van Feline Natural is een geweldige optie.

Omdat de top vijf ingrediënten dierlijke eiwitbronnen zijn, is dit recept zeer geschikt voor uw Siamese kat. We zien niet alleen verse eiwitten zoals hoki en rundvlees, maar je krijgt ook die voedingsrijke orgaanvleessoorten – dit recept bevat zelfs runderbloed.

Met zijn beperkte lijst met ingrediënten is dit recept goed verteerbaar en is het rijk aan het vocht dat uw kat nodig heeft voor optimale hydratatie. Bovendien is de zachte textuur gemakkelijk te eten voor oudere katten. Er zijn een paar plantaardige ingrediënten, maar het totale koolhydraatgehalte is nog steeds erg laag.

Ingrediënten:

Beef Heart, Hoki, Beef, Beef Kidney, Beef Liver, Beef Blood, Sunflower Oil, Flaxseed Flakes, Nieuw-Zeeland Green Mussel, Dried Kelp, Taurine, Vitamine E Supplement, Magnesiumoxide, Zinc Proteinate, Copper Proteinate, Manganese Proteinate, Thiamine Mononitrate, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur, Water toegevoegd voor verwerking.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 9.1%

Ruw vet: 6.3%

Ruwe celstof: 0.2%

Vocht: 81%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 47.89%

Vet: 33.16%

Vezel: 1.05%

Koolhydraten: 17.89%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 32.73%

Vet: 55.04%

Koolhydraten: 12.23%

Wat we leuk vinden:

 • Beperkte lijst van ingrediënten
 • Rijk aan dierlijke eiwitten en gezond vet
 • Rijk aan vocht, goed verteerbaar
 • Vrij van vulstoffen, bijproducten en kunstmatige toevoegingen

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat enkele plantaardige ingrediënten
 • Vrij duur

Veelvoorkomende problemen met de gezondheid van rassen

Een gezond dieet is de beste manier om chronische gezondheidsproblemen bij katten te voorkomen, maar er zijn enkele dingen die gewoon niet kunnen worden vermeden. Bepaalde rassen zijn gevoelig voor veel voorkomende gezondheidsproblemen en het is belangrijk om de potentiële problemen te begrijpen die op de loer liggen in de toekomst van uw Siamese kat, zodat u hem kunt beschermen.

Enkele van de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij het Siamese kattenras zijn amyloïdose, astma, bepaalde soorten kanker (bijv. mediastinaal lymfoom) en c-heupdysplasie. Dit ras is ook gevoelig voor oogproblemen zoals progressieve retinale atrofie (PRA) en slecht nachtzicht. Vroege Siamese katten waren vaak scheelziend, maar deze eigenschap komt tegenwoordig veel minder vaak voor dankzij selectief fokken.

Sommige Siamese katten zijn ook gevoelig voor gevoelige buikjes (met name braken) en kunnen een gevoelig dieet nodig hebben. Ervoor zorgen dat uw Siamees een dieet van hoge kwaliteit volgt, kan buikklachten voorkomen. Vermijd traktaties en menselijk voedsel (bijv. melk, vet vlees) zoveel mogelijk.

Van Siamese katten is ook bekend dat ze vreemde voorwerpen eten, dit wordt Pica genoemd. Pica is het binnenkrijgen van oneetbare voorwerpen zoals wol, plastic en andere voorwerpen. De reden hiervoor is onbekend, maar het is raadzaam om oneetbare items waar mogelijk uit de buurt van uw Siamese katten te houden.

Veel katten lopen het risico op obesitas en de Siamese kat is niet anders. . De Siamees is een kleine middelgrote kat, meestal met een gewicht van 8-15 pond, afhankelijk van het geslacht.

Obesitas is meestal het gevolg van tal van factoren, waaronder overeten en gebrek aan lichaamsbeweging. Het voeren van uw Siamees met een soortgeschikt dieet en het volgen van de voedingsaanbevelingen is essentieel, hoewel u de lichaamsconditie van uw kat in de gaten moet houden en zijn dagelijkse portie indien nodig moet aanpassen.

Lees ook: Beste kattenvoer voor katten met overgewicht

Als u volledige controle wilt hebben over het dieet van uw kat, overweeg dan een rauw of zelfgemaakt kattenvoerdieet. Het kan in sommige gevallen iets meer kosten, maar u hoeft zich geen zorgen te maken over vulstoffen of kunstmatige toevoegingen, plus u kunt het dieet van uw kat aanpassen aan zijn voorkeuren. Zorg ervoor dat u een uitgebalanceerd recept gebruikt en eerst contact opneemt met uw dierenarts, vooral als uw kat gezondheidsproblemen heeft

Lees ook: Kattenvoer maken: zelfgemaakte en rauwe kattenvoer diëten uitgelegd

Laatste gedachten

Zoals je kunt zien, zijn er een aantal geweldige opties voor het dieet van je Siamese kat. Het is aan u om te beslissen wat u koopt op basis van uw budget en persoonlijke voorkeuren, maar vergeet niet uw nummer één prioriteit: de gezondheid en het welzijn van uw Siamese kat.

Het is de moeite waard om een paar extra dollars per maand uit te geven om uw kat te upgraden naar een beter dieet, vooral als het gaat om het voorkomen van gezondheidsproblemen op de lange termijn. Zelfs als u zich niet meer kunt veroorloven dan kattenvoer van de middelste plank voor het dagelijkse dieet van uw Siamees, moet u de verkoop van producten van hogere kwaliteit in de gaten houden die u van tijd tot tijd kunt gebruiken om het dieet van uw kat aan te vullen.

Wat er uiteindelijk echt toe doet, is dat je je Siamese kat het beste leven geeft dat je maar kunt. Tussen een gezond dieet, veel speeltijd en alle knuffels die een kat zou willen, zal je Siamees geluk hebben om je te hebben!