7 typische tekenen dat je kat wil dat je met ze speelt

Katten houden van spelen, net als honden. Hoewel het misschien heel anders lijkt dan honden, kunnen katten ons bepaalde tekens laten zien die ons laten weten dat ze willen spelen.

Weten hoe je de lichaamstaal van je kat moet lezen, is een uitstekende manier om te bepalen of je kat wil dat je met hem speelt1. Sommige eigenaren zijn zich er misschien niet van bewust dat hun kat speeltijd wil, maar na het lezen van dit artikel hopen we dat je de typische tekenen kunt herkennen.

Lees verder om de zeven typische tekens te leren die laten zien dat je kat wil dat je ermee speelt.

kattenpootverdeler

De 7 gemeenschappelijke zingende katten laten zien wanneer ze met je willen spelen

1. Miauwen

vrouw eigenaar aaien en spelen met haar kat thuis
Afbeelding Credit: Stokkete, Shutterstock

Miauwen kan een paar dingen betekenen, zoals dat je kat honger heeft of de kattenbak schoongemaakt wil hebben. Als beide dingen al geregeld zijn, kan je kat je vertellen dat het tijd is om te spelen. Als de staart tijdens het miauwen wordt opgericht, is dat een goede indicator dat je kat wil spelen. Een plotselinge uitbarsting van energie die gepaard gaat met miauwen kan ook betekenen dat je kat wil spelen.

thematische pauze

2. Nudging/Pootje/Poep

Elke katteneigenaar heeft wel eens meegemaakt dat zijn kat met zijn kop tegen hem wrijft of met zijn hand poot. Springen is een manier waarop katten hun prooi besluipen, maar het kan een teken zijn dat ze speeltijd willen als ze op je hand of een speeltje springen.

Katten slaan graag op voorwerpen, vooral speelgoed als ze in de stemming zijn om te spelen. Als je kat dit met je hand doet, betekent dat bijna altijd dat hij met je wil spelen.

thematische pauze

3. Afleidend gedrag vertonen

Mooi, huiselijk, kat, zitten, op, het bureau, met, een laptop
Image Credit: Miljard foto’s, Shutterstock

Katten hebben er geen probleem mee om je aandacht te trekken als ze in de stemming zijn om te spelen. We gokken dat zowat alle katteneigenaren die dit artikel lezen, zich kunnen verhouden tot hun kat die op het toetsenbord ligt terwijl hij probeert te werken of de kat die een voorwerp van het bureau of de toonbank slaat om aandacht te krijgen.

Als je ziet dat je kat je op deze manier probeert af te leiden, ga je gang en pak je het favoriete speeltje van je kat en speel je een paar minuten. De kleine pauze zal je goed doen!

thematische pauze

4. Je kat staart je aan

Een lange blik kan betekenen dat je kat speeltijd wil. Je moet je bevoorrecht voelen dat je kat naar je staart, want dat betekent dat je kat je vertrouwt. Het betekent ook dat je een band hebt met je kat, wat beide positieve tekenen zijn.

Staren is een van de vele manieren waarop katten onze aandacht trekken, en staren kan betekenen dat je kat wil spelen. Staren lijkt misschien onbeleefd in onze wereld, maar in de wereld van een huisdier betekent dit dat ze je aandacht willen.

thematische pauze

5. Je volgen

kat rukken hoofd op het been van zijn eigenaar
Afbeelding credit: Gordana Sermek, Shutterstock

Een andere mogelijke indicator dat uw kat wil spelen, is of hij u van kamer naar kamer volgt. Als je volgt, zou je kunnen betekenen dat ze ontevreden zijn over hun vuile kattenbak, of misschien heeft je kat honger.

Als geen van deze twee dingen moet worden aangepakt, dan is speeltijd misschien wel in orde. Brede ogen met verwijde pupillen betekenen dat je kat 100% op je gericht is en ze willen dat je het weet.

thematische pauze

6. Zijn buik laten zien

Een kat die omrolt en zijn buik laat zien, betekent dat hij met je wil communiceren; het betekent ook dat je kat je vertrouwt. Pas echter op dat alleen omdat je kat zijn buik laat zien Niet betekent dat je over zijn buik moet wrijven.

In tegenstelling tot honden zijn katten niet dol op buikwrijven en zullen ze waarschijnlijk hun ongenoegen tonen door je hand aan te vallen. Dit kan pijnlijk zijn en kan zelfs bloed afnemen als uw kat klauwen heeft, dus vermijd ribbels op die buik, ongeacht hoeveel u wilt. Pak in plaats daarvan het favoriete speeltje van je kat en begin te spelen.

thematische pauze

7. Je kat brengt je een speeltje

kat die met speelgoed speelt
Afbeelding Credit: Darkmoon_Art, Pixabay

Duidelijker dan deze kun je niet worden. Als je kat je zijn favoriete speeltje brengt en erop begint te slaan en te springen, wil je kat zeker spelen. Je kat kan ook een plotselinge uitbarsting van energie krijgen en door het huis zoomen.

Een plotselinge uitbarsting van energie betekent dat uw kat in een speelse bui is en dat u moet profiteren van de speeltijd, omdat het spelen met uw kat een sterke band tussen u beiden creëert.

kattenpootverdeler

Ondertekent uw Kat Needs Meer speeltijd

Nu we de zeven borden hebben vastgesteld die aangeven dat uw kat wil spelen, zijn er tekenen dat uw kat mogelijk meer speeltijd nodig heeft. Een teken is als uw kat behoeftiger wordt dan normaal.

Katten kunnen teruggetrokken zijn, maar ze zoeken nog steeds naar leuke en spannende dingen om te doen. Als je kat behoeftig wordt, pak dan een speeltje, zoals een verenteer, en breng wat quality time met je kat door.

Katten hebben mentale stimulatie nodig, net als honden, en interactief speelgoed is een geweldige manier om uw kat te stimuleren. Mentale stimulatie houdt hun geest scherp en geeft hen iets te doen.

Snobistisch gedrag is een ander potentieel teken dat uw kat niet gelukkig is en mogelijk meer speeltijd nodig heeft. Natuurlijk kunnen katten teruggetrokken zijn, maar als je kat niet het teruggetrokken type is, pak dan het favoriete speelgoed van je kat en doe mee aan een spelletje apporteren.

Het laatste teken is als je kat wat dikker is geworden dan normaal. In dit geval moet uw kat meer energie verbranden en spelen met uw kat zal uw kat helpen om ongewenst gewicht te verliezen.

divider-catclaw1

Conclusie

U kent uw kat het beste en als u vermoedt dat uw kat zich niet goed voelt, zorg er dan voor dat u uw kat naar uw dierenarts brengt voor een onderzoek om mogelijke medische aandoeningen uit te sluiten die het gedrag kunnen veroorzaken. Wanneer er geen medisch probleem wordt gevonden, kunt u al deze gedragingen die in dit artikel worden genoemd, samenvatten tot uw kat die gewoon met u wil spelen. Profiteer van de wens van uw kat om te spelen en voel u bevoorrecht dat uw kat met u wil spelen!

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Dora Zett, Shutterstock