7 interessante feiten over de makreel tabby kat persoonlijkheid


Tabby-katten hebben een specifiek uiterlijk dat lijkt op dat van miniatuurtijgers. Verschillende rassen kunnen dit vachtpatroon hebben, wat te zien is in patronen van vlekken, strepen, vlekken of wervelingen.

De makreel, of het gestreepte patroon, is de meest voorkomende onder de tabby patronen.

Het is gemaakt van dunne, verticale gebogen strepen aan de zijkanten van het lichaam van de kat. Dit patroon wordt verondersteld het eerste tabby-patroon te zijn dat ooit is voorgekomen.

Deze katten hebben een opvallende “M” op hun voorhoofd. Enkele van de meest voorkomende kleuren waarin ze voorkomen zijn crème, bruin, blauw en rood.

Naast een nogal interessante look, hebben makreel tabbies ook uitstekende persoonlijkheidskenmerken!

Laten we eens kijken naar zeven leuke feiten over de persoonlijkheid van de makreel tabby kat.

1. Nieuwsgierigheid naar hun omgeving

Curiosa Tabby kat

Makreel tabbies zijn erg nieuwsgierig naar alles om hen heen. Dit betekent dat ze de hele tijd willen weten wat je doet!

Deze avontuurlijke katten kunnen zich soms in lastige situaties bevinden vanwege hun grenzeloze nieuwsgierigheid, vooral als ze kittens zijn.

Daarom is het een goed idee om deze kat binnen te hebben, gewoon voor de zekerheid. De buitenwereld biedt meer mogelijkheden om te spelen en te jagen, maar het brengt ook hogere risico’s met zich mee.

Je makreel tabby zal waarschijnlijk proberen alles te onderzoeken wat hij buiten vindt, dus je moet het de hele tijd in de gaten houden.

Eén ding is zeker met deze katten: je kunt je nooit vervelen als je ze in de buurt hebt!

2. Hoge intelligentie

Makreel tabby katten zijn zeer intelligent en in staat om problemen op te lossen.

6

Volgens Savy Pet Care worden katten met het tabby-vachtpatroon algemeen beschouwd als intelligenter dan veel andere kattenrassen, een sentiment dat wordt gedeeld door zowel kattenliefhebbers als fokkers.

Makreel tabbies lijken op de een of andere manier op puppy’s, omdat ze hun eigenaren volgen.

Ook zijn ze door hun hoge intelligentie in staat om te leren apporteren. Deze katachtigen zijn slim en grappig en zijn uitstekende metgezellen voor mensen.

Iedereen die op zoek is naar een slimme kat, capabel en bereid om trucjes te leren, zal blij zijn met de makreel tabby kat!

3. Ze zijn sociaal en vriendelijk

tabby kat met man

Sommige katten zijn van nature extraverter dan anderen, terwijl sommigen misschien niet zo enthousiast zijn over het gezelschap van andere dieren en mensen.

Voor sommigen zal dit zo stressvol zijn dat ze tekenen kunnen vertonen zoals niet eten en zich verstoppen wanneer er vreemden en andere huisdieren om hen heen zijn.

Dit is niet het geval met makreel tabbies. Deze katten houden gewoon van menselijk gezelschap en zijn erg sociaal. Ze houden ervan om deel uit te maken van elke activiteit waar hun eigenaren bij betrokken zijn.

Makreel tabbies kunnen ook goed overweg met kinderen, waardoor ze een geweldige keuze zijn als gezinshuisdier.

Ze kunnen waarschijnlijk ook goed overweg met andere katten en zelfs honden! Dit geldt vooral wanneer ze van jongs af aan worden gesocialiseerd met andere dieren.

Een ding om in gedachten te houden is dat deze tabbies erg vriendelijk zijn, maar ze geven er de voorkeur aan om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Dus als je een makreel tabby veel aandacht geeft, ben je zonder twijfel zijn favoriete mens!

4. Ze zijn ook zeer actief

De exacte hoeveelheid benodigde activiteiten voor een makreel tabby hangt af van factoren zoals het ras en de leeftijd.

Echter Alle makreel tabbies zijn zeer actief. Dit betekent dat ze veel socialisatie en speelsessies met hun mensen nodig hebben.

Ook moeten ze dagelijks een aantal andere vormen van lichaamsbeweging en activiteit ontvangen. Hill’s Pets stelt de volgende leuke activiteiten voor katten voor:

Jagen op prooi: Je hoeft je tabby kat hiervoor niet eens naar buiten te laten gaan. Je kunt gewoon een knuffeldier gebruiken en het opdracht geven om er verstoppertje mee te spelen.

Mechanisch speelgoed: Degenen die eruit zien als kleine knaagdieren zullen vooral interessant zijn voor je katachtige vriend. Deze optie zal vermakelijk en stimulerend zijn voor je kleine onderzoeker.

Kattenvoer puzzels: Je kunt er zelfs zelf een maken. Gebruik een eenvoudige kartonnen doos en droog kattenvoer om van etenstijd te maken in speeltijd voor uw kat.

Dit zijn enkele geweldige manieren om je makreel zowel mentaal als fysiek gestimuleerd te houden. Het is erg belangrijk om dit te doen om het gezond, gelukkig en tevreden te houden.

Voor sommige katten is het hebben van een dierengezelschap een geweldige manier voor extra activiteit. U zult er ook zeker van zijn dat uw katten zich niet zullen vervelen wanneer u wat tijd van huis moet doorbrengen.

Je kunt wat nuttige informatie over dit onderwerp vinden in ons artikel over de dingen die je moet weten voordat je een tweede kat krijgt.

Je kunt ook een kijkje nemen naar de schattige video hieronder waarin makreel tabby katten spelen. Misschien moedigt dit je aan om meer dan één van deze katten in je huis te verwelkomen!

5. Geweldige jachtvaardigheden

Tabby kat buiten

Alle katten zijn jagers in hun aard. Maar Makreel tabbies hebben uitzonderlijke jachtvaardigheden.

Wanneer ze een goede kans hebben, zullen ze je laten zien hoe bekwaam ze zijn. Natuurlijk hoeven onze gedomesticeerde katten niet echt op jacht te gaan om wat voedsel te krijgen.

Wij zijn hier om hen te voorzien van een kwaliteitsdieet. Jagen gaat echter niet alleen over het verkrijgen van voedsel. Het gaat ook om de natuurlijke instincten van katten, en zelfs een vorm van spelen en bewegen voor hen.

Je zult dus waarschijnlijk je makreel tabby-kat zien spelen met zijn prooi. Ook zal deze kat op jacht gaan, zelfs als hij net een smakelijke maaltijd heeft gehad!

Als je het idee niet leuk vindt dat je tabby-kat kleine prooien in je achtertuin achtervolgt, kun je hem eenvoudig stimuleren met het eerder genoemde jachtspeelgoed.

6. Makreel tabbies zijn zeer aanhankelijk met hun mensen

Niet al deze katten zullen schootkatten zijn. Dit hangt ook af van hun ras, evenals van hun socialisatie en eerdere ervaringen.

Maar één ding is zeker : Alle makreel tabbies zijn aanhankelijk met hun mensen. Ze houden ervan om aandacht te krijgen, maar ook om liefde en genegenheid terug te tonen.

Ze nestelen zich met hun baasjes op de bank en laten ze aaien. Deze katten kunnen ook hun mensen verzorgen om dankbaarheid te tonen voor het goed voor hen zorgen.

Sommigen van hen zullen ook genegenheid tonen door dicht bij hun eigenaren te slapen, zoals boven hun hoofd.

7. Ze kunnen ondeugend gedrag vertonen

Boze Tabby kat

Last but zeker not least, een interessant feit over de makreel tabby kattenpersoonlijkheid is dat ze af en toe ondeugend gedrag kunnen vertonen.

Omdat ze intelligent en nieuwsgierig zijn, kunnen deze katten zich vervelen als ze niet genoeg worden gestimuleerd. Ook hebben ze de neiging om koppig te zijn en altijd dingen op hun manier te willen hebben.

Natuurlijk is dit gedrag soms bij elke kat te zien. De sleutel hier is om je tabby voldoende mogelijkheden te bieden voor mentale en fysieke simulatie, evenals je aandacht en tijd.

Het bezig houden van een makreel tabby is de beste manier om te voorkomen dat het ondeugende en destructieve uitbarstingen krijgt.

Conclusie

Wat kunnen we concluderen over de makreel tabby kat persoonlijkheid?

Ze zijn extravert, sociaal en vriendelijk. Voor degenen die op zoek zijn naar een kat die gedijt op gezelschap, is deze tabby een uitstekende keuze.

Deze katten zijn ook zeer nieuwsgierig en intelligent, en het is erg leuk om ze in de buurt te hebben. Makreel tabbies zijn aanhankelijk met hun mensen en houden ervan om veel aandacht van hen te krijgen.

Ze kunnen echter koppig en ondeugend zijn als iets niet in overeenstemming is met hun wensen.

Over het algemeen hebben makreel tabbies geweldige persoonlijkheden en zijn ze geweldige metgezellen.

Tot slot wil ik nogmaals benadrukken dat verschillende rassen dit vachtpatroon kunnen hebben. Dit betekent dat hun persoonlijkheid ook sterk afhankelijk kan zijn van hun genetica.

Bovendien is socialisatie hier een andere essentiële factor. Dit zijn slechts algemene verwachtingen als het gaat om de persoonlijkheidskenmerken van een makreel tabby.

Misschien wilt u ook meer te weten komen over de persoonlijkheid van de vrouwelijke schildpadkat. Ik hoop je daar te zien!