7 Gezondheidsvoordelen van het bezitten van een kat

oudere kat erg aanhankelijk

Dit is een zeer interessant onderwerp om over te praten! Vooral, als je erover nadenkt om een kat te krijgen en in de war bent of het een goede beslissing zal zijn of niet, raad eens? Dit artikel bevat antwoorden op uw vragen.

Wist je dat er echte gezondheidsvoordelen zijn voor mensen die katten hebben? Klinkt interessant, toch?

Katten zijn geweldig, ze zijn een geweldig huisdier en ze kunnen soms ook slecht zijn met hun gedrag. Maar de waarheid is dat er verbazingwekkende gezondheidsvoordelen zijn voor mensen van het hebben van een kat. In dit artikel zullen we enkele van die voordelen in detail bespreken.

Angst en stress

De eerste komt vaak voor en iedereen weet hiervan. Een kat kan je stress of angst verminderen. Katten zijn rustgevend en alle studies van tijd tot tijd hebben bewezen dat als je een kat aait, je in het dagelijks leven minder stress of angst zult hebben.

Zelfs als je hiermee geconfronteerd wordt, zal je kat je helpen om te ontspannen. Er zijn enkele ontspanningscentra over de hele wereld waar je een kat een paar uur kunt aaien om van angst af te komen. Dat is interessant, nietwaar?

Bloeddruk

Wist je dat katten je kunnen helpen je bloeddruk te verlagen? De aanwezigheid van katten brengt rust en de wetenschappelijke verklaring is zo’n beetje het laatste punt. Rusland deed hier 20 jaar geleden een interessante studie over.

Ze zetten een paar katteneigenaren in een kamer en vroegen hen om te schreeuwen terwijl ze naar luide muziek luisterden. Hetzelfde werd toen geprobeerd met mensen die geen katten hadden. Het resultaat was totaal anders. Wie geen katten had, had een enorme bloeddrukverhoging in vergelijking met de kattenouders. Dat laat zeker iets zien, toch?

Gezelligheid

glimlachende kat

Het bleek dat kattenouders gemakkelijk socialer kunnen zijn dan degenen die geen huisdieren hebben. Ook toonde een studie (statistische studie) aan dat vrouwen meer interesse hebben in mannen die een kat bezitten, omdat kattenouders als zorgzaam en intelligent worden beschouwd.

Vermindering van de koolstofvoetafdruk

Hoe zit het met een serieus voordeel dat er eigenlijk toe doet voor de hele wereld en niet alleen voor jou? Hier is het! Er was een paar jaar geleden een interessante studie en het bleek dat als je een hond aait, je eigenlijk het milieu schaadt, omdat hondenvoer en speelgoed de ecologische voetafdruk van een enorme auto of een airconditioning kunnen genereren.

Aan de andere kant, als u een kat aait, is de ecologische voetafdruk verwaarloosbaar en helemaal niets om u zorgen over te maken.

Vermindert het risico op hartaandoeningen

Wat is een van de meest voorkomende hartziekten? Ongetwijfeld dat de hartaanval en een Minnesota-studie hebben aangetoond dat als je een kat hebt, de kans groot is dat je minstens 30% minder kans hebt op een hartaanval of andere hartaandoeningen.

Dit klinkt misschien raar, maar dat is eigenlijk waar. Zelfs katten kunnen u helpen om weg te blijven van diabetes type 2. Van katten is bekend dat ze hun unieke vaardigheden hebben om u te helpen weg te blijven van deze schade.

Een geweldige metgezel

geweldige kat slapen (1)

Laten we eerlijk zijn. Mensen zijn eigenlijk niet een van de beste metgezellen van de buurt. Als je echt tijd wilt doorbrengen met een geweldige metgezel, dan kan een kat dat huisdier voor je zijn.

Katten zijn om vele redenen geweldige metgezellen. Ja, een hond zal bepaalde voordelen met zich meebrengen, maar een kat is altijd leuker. Ze zijn speelser, ze zijn harig en ze zijn leuk om in de buurt te zijn. Wat wil je nog meer van een metgezel?

Geweldig voor allergie

katten schoonmaken

Bijna alle onderzoeken van tijd tot tijd hebben aangetoond dat als u uw kind vanaf het begin met een kat laat spelen, de kans erg klein is dat uw kind allergie of gerelateerde problemen in zijn / haar leven zal tegenkomen. Katten weerspiegelen positieve enzymen en mentale tevredenheid, waardoor het lichaam en de geest van uw kind meer open zijn, wat leidt tot minder allergiegerelateerde zorgen.

Over de auteur

Khalid is een dierenliefhebber uit Bangladesh, Azië. Met 3 katten en een geweldige wasbeer is het geen wonder waarom hij graag over huisdieren schrijft. Hij heeft een blog genaamd MeowTee die spreekt over katten, hun gedrag, verzorging en gerelateerde informatie. De hele bedoeling van zijn blog is om het opvoeden van katten wat makkelijker te maken dan gisteren. Website: