7 beste krabpalen voor meerdere katten

beste krabpaal voor meerdere katten

We weten dat onze katachtige vrienden kattenbomen nodig hebben en als je maar één kat hebt, is het proces vrij eenvoudig.

Maar wat als je een huishouden hebt met meerdere katten – welke krabpalen werken het beste voor meerdere katten?

Hoewel er een aantal dingen zijn die je in elke kattenboom zult willen zien, heb je als het gaat om het ondersteunen van meerdere katten een boom nodig die stabiel en sterk genoeg is om het extra gewicht van meerdere katten te dragen. U wilt ook een boom die meerdere paden naar de top heeft, zodat katten niet over elkaar heen hoeven te lopen om hun favoriete plekje te bereiken. Tot slot moet een goede boom voor meerdere katten genoeg ruimte bieden aan platforms, cubbies, bedden en de hele kattenboom.

We gaan alles bekijken waar je op moet letten, samen met extra achtergrondinformatie, maar als je gewoon wilt zien welke kattenbomen de lijst hebben gemaakt, kun je mijn favorieten hier bekijken:

  1. Beste totaal: Sifurni Heavy Duty Kattenboom 68 Inch Multi-Level
  2. Runner Up: FEANDREA Kattenboom 67 inch met meerdere niveaus
  3. Het beste voor een budget: Go Pet Club Kattenboom 62inch
  4. Hoogvliegende Premium Pluk: Go Pet Club Enorme 87.5″ Kattenboomhut
  5. Geschikt voor kleine ruimtes: Hey-Brother 37.8″ Kattenhuis met meerdere niveaus
  6. Geschikt voor zonder tapijt: PAWZ 51 Inch Weg Moderne Kattenboom
  7. Geschikt voor oudere katten: Go Pet Club 72 Inch Kattenboom met Hellingen

Voordat we dieper ingaan op wat deze kattenbomen geweldig maakt, laten we eerst meer leren over hoe onze territoriale katten de wereld om hen heen zien.

Kunnen katten een kattenboom delen?

Katten zijn eigenlijk niet zo geweldig in het delen van wat dan ook- inclusief kattenbomen. Oké, dus misschien denk je aan alle keren dat je je katten samen hebt zien knuffelen op de bank of misschien op je huidige kattenboom.

Het idee hier is niet dat katten niet kunnen delen, maar dat ze er niet echt geweldig in zijn. Dat komt omdat katten van nature territoriaal zijn en in het wild zouden ze grote stukken land controleren die ze beschermen tegen andere katten. In huis is alles natuurlijk een beetje anders en kunnen de grenzen van het territorium behoorlijk vaag worden.

Dus in plaats van dat één kat bijvoorbeeld de hele tweede verdieping opeist, zullen ze eerder een hoekje van de bank opeisen. Een van uw katten kan de vensterbank opeisen, maar het pad om daar te komen kan van een andere kat zijn, enzovoort.

Maar het is niet aan ons mensen om de complexe regels van katachtige territorium uit te zoeken. In plaats daarvan willen we ervoor zorgen dat er voldoende middelen beschikbaar zijn, zodat er geen schermutselingen zijn. En kattenbomen zijn zeker middelen! Dus hoewel je weg kunt komen met één krabpaal voor meerdere katten, zou het niet de enige plaats in huis waar katten een mooi verhoogd plekje kunnen krijgen om te slapen en te spelen.

Wat te zoeken in een kattenboom voor meerdere katten?

Bij elke kattenboom willen we natuurlijk iets vinden dat in onze ruimte past en er hopelijk ook goed uitziet! Maar als we op zoek zijn naar een krabpaal voor ons huishouden met meerdere katten, zijn er nog een paar andere dingen die we in gedachten moeten houden.

Gewichtscapaciteit en stabiliteit

Meer katten betekent meer gewicht dat de krabpaal veilig moet kunnen dragen. En dan is er nog de stabiliteitsfactor. Een van de vele voordelen van een krabpaal is de mogelijkheid tot beweging en we willen er zeker van zijn dat onze krabpaal meerdere spelende, springende en klimmende katten aankan zonder wiebelig te worden of zelfs om te vallen.

Dat betekent dat we kattenbomen willen zien met een mooie brede basis of met muurbevestigingen als standaardoptie (of beide).

Platform, Cubby, en Bedmaat

Als meerdere katten de krabpaal delen, willen we misschien grotere platforms en slaapruimtes zien, zodat katten kunnen delen als ze dat willen. Grotere platforms geven niet alleen meer ruimte voor kattenknuffels, het is ook belangrijk om conflicten tussen katten te voorkomen.

Pad naar de top

Wij willen kat bomen vinden die meerdere paden naar de top hebben, zodat katten op hun favoriete plek kunnen komen zonder zonder op of over hun katachtige huisgenoten te moeten stappen. Dit is een van de belangrijkste factoren om te overwegen! Hoge krabpalen kunnen veel platformen hebben, maar als er maar één pad naar de top kan je problemen krijgen, zelfs met katten die gewoonlijk de beste vrienden zijn.

Tenslotte wil niemand dat er op hem getrapt wordt terwijl hij probeert te zonnebaden of een middagdutje te doen!

Beste Krabpalen voor Meerdere Katten

Nu je op de hoogte bent van wat je moet zoeken in een kattenboom die geschikt is voor meerdere katten, laten we eens kijken naar onze favorieten!

Best Overall: Sifurni Heavy Duty 68 Inch Multi-Level Kattenboom

Deze 68 inch (173 cm) kattenboom heeft alles wat we zoeken als het gaat om een kattenboom voor meerdere katten.

Een van de eerste dingen die u zullen opvallen is hoe breed deze kattenboom is. Niet alleen geeft dat genoeg ruimte voor meerdere katjes om te klimmen, maar het geeft deze boom ook de nodige stabiliteit. Als kattenbomen hoger worden (en 68 inch is zeker hoog) hebben ze veel meer kans om wiebelig te worden. Maar met een voetafdruk van 20″ bij 16″ heeft deze kattenboom een mooie brede basis die meerdere katten kan dragen. Echter, tussen de brede basis en de extra manden, moet u ervoor zorgen dat u zorgvuldig meet en genoeg ruimte in uw huis heeft!

Deze kattenboom is, net als vele anderen, ook uitgerust met anti-wiebel muurbevestigingen om te voorkomen dat de boom omvalt. Maar met een totaal gewicht van 62,8 pond, zal het een hele kat kosten om deze boom te laten schudden.

Deze kattenboom heeft ook onze lijst van de beste kattenbomen voor Maine Coons gehaald en met goede reden! Niet alleen is hij ontworpen voor zwaar gebruik met veel grote platforms en hokjes.

Maar wat me echt deze kattenboom deed kiezen voor de beste overall zijn de verschillende paden die beschikbaar zijn om te navigeren van de top naar de bodem van de boom. Naast de twee cubbies in het midden, heeft de kattenboom twee spiegelpaden aan weerszijden en ook een middenpad. Dat betekent dat katten genoeg paden hebben om naar boven te gaan zonder op een vriendje te stappen! Ik vind het ook geweldig dat er twee mandjes zijn zodat katten niet hoeven te vechten om deze super comfortabele plekjes.

Het laatste kenmerk dat een vermelding waard is, is de oprijplaat. Hoewel een oprijplaat niet altijd de meest stevige is, kan het de weg naar boven wat makkelijker maken voor oudere katten en het is een van de toegankelijkheidskenmerken waar we naar zochten in onze lijst van de beste krabpalen voor oudere katachtigen. Hoewel toegankelijkheid niet het belangrijkste is waar we hier naar zoeken, zullen veel huishoudens met meerdere katten katten van verschillende leeftijden hebben, dus het kan zeker nuttig zijn.

U kunt meer recensies lezen en de laatste prijs op Amazon bekijken door hier te klikken.

What I Love About It: De bijpassende paden aan weerszijden van deze kattenboom zorgen ervoor dat deze echt opvalt. Hoewel het zeldzaam is om een kattenboom te vinden met alleen een pad, deze kat doet een geweldige sprong.

Wat ik wou dat het had: Hoewel het niet lelijk is naar kattenboom normen, zou ik graag wat extra kleuren opties zien voor deze boom.

Runner Up: Kattenboom FEANDREA 67 inch met meerdere niveaus

Onze runner up is nog steeds hoog kat 67 inch (170 cm), maar is lang niet zo breed als de beste overall keuze. Dus als je weinig vloerruimte hebt, maar toch hoog wilt gaan, is dit misschien een goede optie.

Zelfs zonder een superbrede basis is deze kattenboom nog steeds stabiel en wordt hij standaard geleverd met een muurbevestiging om je extra bescherming te geven tegen omvallen. De stabiliteit van deze boom wordt ook ondersteund door tal van Amazon reviews, waaronder deze van een gelukkige kat ouder die had 8 grote kitties op deze boom in een keer!

Het platform van deze boom is groot, 13.8″ breed, maar het zijn niet de jumbo platformen die we bij sommige andere bomen zien. Ik ben een grote fan van de lay-out van deze boom en ze zijn erin geslaagd om bijpassende paden te creëren zonder superbreed te gaan.

Net als onze beste keuze, is er ook een helling op deze kat, wat, hoewel het geen vereiste is, een leuke eigenschap kan zijn om te hebben. Oprijplaten kunnen ook dienen als geweldige krabplekken en sommige katten zullen de hoek van de oprijplaat zelfs verkiezen boven andere opties.

U kunt meer reviews op Amazon bekijken en de laatste prijs zien door hier te klikken.

Het beste voor een budget: Go Pet Club Kattenboom van 62 inch

Onze beste op een budget keuze is een 62-inch kat boom van Go Pet Club. De mensen van Go Pet Club maken altijd geweldige kat bomen tegen een budgetvriendelijke prijs, dus het is geen verrassing dat ze de beste op een budget plek hebben ingenomen.

Deze kattenboom heeft ook een handvol leuke functies die we niet altijd zien- althans niet allemaal op dezelfde boom. Hij heeft een ladder, mand, hangmat, en zelfs een interessante buis die onder het bovenste platform drijft.

Er is echt iets voor elke kat hier en ik weet dat mijn kat Debbie zeker een buiskat is! Manden en hangmatten worden ook steeds populairder en deze kat boom was onze beste op een budget keuze voor de beste kat bomen met manden en hangmatten.

Hoewel het niet de breedte heeft om gespiegelde en bijpassende paden te ondersteunen, maakt deze kattenboom het goed met twee enorme platforms die katten veel ruimte geven om rond te navigeren. U kunt deze kattenboom ook in actie zien met meerdere katten in deze foto van een Amazon reviewer. Spreken van beoordelingen, deze kat boom heeft A LOT van hen. Bij de laatste controle, waren er meer dan 14.000 vijf sterren beoordelingen van gelukkige kat ouders.

U kunt meer reviews lezen en de laatste prijs op Amazon zien door hier te klikken.

What I Love About It: Het is groot EN budgetvriendelijk. Het zit ook vol met een verscheidenheid aan coole functies om katten geïnteresseerd te houden.

Wat ik wou dat het had: Ik zou graag een hangmat van hogere kwaliteit op deze kattenboom zien. Het is onze beste budget keuze, maar het zou beter zijn als deze hangmat permanent bevestigd was aan de kattenboom om de stevigheid te vergroten in plaats van alleen aan de haken te hangen.

Hoogvliegende Premium Pluk: Go Pet Club Enorm 87,5″ Kattenboomhuis

Als jij en je katten leven volgens het motto “Go big or go home” dan is dit misschien wel de perfecte kattenboom voor jou en zoveel katachtige vrienden als je legaal kunt hebben in je huis!

Maar serieus, deze kattenboom is extreem hoog met een hoogte van 87,5″ (221 cm). Dat is 7 voet hoog en 3,5 inch. Om je echt een perspectief te geven, bedenk dat deze kat boom groter is dan Shaquille O’Neal.

Het is ook zeer breed met een voetafdruk van 42″ bij 23,5″ op de vloer. Natuurlijk, het moet breed zijn om al die hoogte te ondersteunen, maar het geeft deze kat boom ook een ton van de ruimte om tal van cubbies, buizen en platforms toe te voegen. Deze extra brede basis zorgt ook voor extra stabiliteit en u kunt een aantal getuigenissen van gelukkige grote kat ouders en Amazon klanten hier te horen.

Hoewel niet elk platform enorm is, zijn er genoeg van hen dat het minder kritiek is in deze kattenboom. Er zijn ook 5 hokjes, wat betekent dat katten genoeg ruimte hebben om een dutje te doen zonder gestoord te worden door een ander katje dat de perfecte plek probeert te vinden. Hoewel de boom niet perfect symmetrisch is, zijn er aan beide kanten van de boom paden die bij elkaar passen en genoeg routes naar de top.

Ik ben ook een grote fan van het merk Go Pet Club en ze hebben consequent tonnen positieve beoordelingen over het internet. Hoewel dit zeker een premium kat boom is, lijken ze ook zeer redelijke prijzen te hebben voor hun kat bomen, vooral als je de grootte in ogenschouw neemt.

Als u meer wilt weten over deze krabpaal, recensies wilt lezen en de laatste prijs op Amazon wilt zien, kunt u hier klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Hij is super hoog! Dit is een van de hoogste krabpalen op de markt en u kunt de wereld laten weten dat uw krabpaal hoger dan Shaquille O’Neal.

Wat ik wou dat het had: De kattenboom is erg gericht op cubbies in plaats van platforms. Hoewel dit voor sommige katten geweldig is, zou ik graag wat meer variatie zien.

Het beste voor kleine ruimtes: Hey-Brother 37.8″ Kattenhuis met meerdere niveaus

Als je er nog niet aan toe bent om het kattenboomequivalent van een NBA center 24 uur per dag in je woonkamer te hebben staan, dan is deze compacte 37.8″ kattenboom van Hey-Brother wellicht een goede optie.

Hey-Brother staat bekend om het maken van kattenbomen die grote kat-vriendelijk zijn met jumbo-sized platforms en extra grote cubbies. Deze kattenboom is niet anders en heeft genoeg ruimte voor meerdere katten om te delen zonder elkaar in de weg te zitten. Net zo belangrijk zijn de twee grote manden van 13.8″ in diameter elk. Het is vrij ongebruikelijk om twee manden te vinden op een kattenboom van dit formaat en dat is wat deze kattenboom echt een plek op deze lijst heeft opgeleverd.

Er zijn ook twee grote platforms die elk 15,7″ bij 11,8″ meten, wat een behoorlijk stuk groter is dan uw gemiddelde kattenboom.

37.8″ is niet enorm, althans in vergelijking met sommige van onze andere multi-kat picks, maar het voldoet wel aan de voorgestelde minimale hoogte van 36 inch. Met de meeste werkbladen en sofa rugleuningen topping uit op 36 centimeter, deze kat boom is hoog genoeg om uw kat een van de beste zitplaatsen in het huis te geven.

Over het geheel genomen is deze kattenboom een geweldige optie voor twee katten of een geweldige aanvulling op de algehele kattenmeubelcollectie als je meer katachtigen hebt. U kunt een aantal geweldige foto’s van deze kat boom in actie met een aantal knappe kittens in deze Amazon review.

Wat ik er zo leuk aan vind: Mijn favoriet zijn de dubbele manden. Het is niet gebruikelijk om twee mandjes te vinden op een kattenboom van dit formaat en dat maakt dit een geweldige optie voor meerdere katachtige huishoudens.

Wat ik wou dat het had: Ik zou graag een kleine helling op deze kat boom zien voor onze senior kittens, maar je zou niet in staat zijn om er een in te proppen zonder de voetafdruk te vergroten.

Best voor zonder Tapijt: PAWZ 51 Inch Weg Moderne Kattenboom

Niet iedereen wil een gigantische muur van tapijt in zijn huis en er zijn eigenlijk een heleboel opties voor kat bomen zonder tapijt. Om wat voor reden dan ook, veel van de tapijtvrije krabpalen op de markt zijn vooral gericht op de hoogte en kunnen daardoor vrij smal worden.

Hoewel dit in de meeste gevallen geen probleem is, strookt dit niet echt met wat we willen zien in een multi-katvriendelijke kattenboom. Maar deze 51,5″ (130 cm) tapijtvrije krabpaal van PAWS is een geweldige optie die ook bovenaan onze lijst staat van de beste krabpalen zonder tapijt.

Met twee comfortabele cubbies en twee pluche platforms, bevat deze kattenboom wel stof op alle juiste plaatsen, maar laat hij de klassieke tapijtlook volledig achterwege.

Wat voor veel mensen een zeer goede zaak.

Deze kattenboom heeft ook veel meer stijl dan je traditionele boom en ik vind het geweldig dat ze het sisaltouw ook wat kleur hebben gegeven.

Hoewel deze kattenboom niet het perfecte pad heeft voor meerdere katten, maken de cubbies dit goed aangezien katten kunnen ontspannen in een cubby terwijl hun huisgenoot naar de top klimt. Echter, als je echt als deze kat boom zou je een voorbeeld kunnen nemen aan een Amazon reviewer en twee van deze bomen combineren tot een kitty fort dat je hier kunt zien.

Wat ik er zo leuk aan vind: Deze kattenboom heeft een goede balans tussen stijl en functie. Hoewel niet iedereen een volledig beklede boom wil, zullen onze katten de extra vulling op de kubussen en platforms zeker waarderen. Ik vind het ook geweldig dat alles aan deze boom een bijpassend kleurenpalet heeft, inclusief het sisaltouw.

Wat ik wou dat het had: Ik zou graag een iets andere indeling van de bovenste platforms zien. Zoals het er nu uitziet, kan het een beetje lastig zijn voor twee katten om te navigeren zonder de ander te storen, maar daar zijn de hokjes voor!

Het beste voor oudere katten: Go Pet Club 72 Inch Kattenboom met Hellingen

Go Pet Club staat weer op onze lijst, maar deze keer met een 72-inch kattenboom met twee hellingen die meer dan halverwege de toren leiden. Dat maakt het een geweldige optie voor oudere katten die misschien niet meer willen springen of niet meer kunnen springen zoals ze gewend waren. Hoewel er veel krabpalen op de markt zijn met oprijplaten, is het ongebruikelijk om een krabpaal te vinden met twee hellingen, waardoor deze hoge toren echt opvalt.

Met behulp van alleen de hellingbanen (en wat klimmen over sommige cubbies), kunnen katten zich een weg banen naar het grootste deel van deze kattenboom. Dat betekent dat oudere katten nog steeds het plezier van hoogtes kunnen ervaren zonder het ongemak van springen.

Maar uw kat hoeft geen senior te zijn om van deze kattenboom te genieten! Met zijn 72 inch is hij hoog genoeg om katten van elke leeftijd geïnteresseerd te houden en hij heeft alle andere functies die we graag in een kattenboom zouden willen zien, inclusief bungelende speeltjes, krabpalen en een aantal extra knusse hokjes.

Deze kattenboom heeft ook het soort pad opties die we zouden willen zien in een boom voor meerdere katten. Terwijl de hellingen een pad naar de (bijna) top vormen, kunnen katten ook op een van de ruime platforms springen om de klim te beginnen. Er is ook een groot platform onder de schans dat eigenlijk met niets anders is verbonden. Hoewel dat een beetje ongewoon is in de wereld van de krabpalen, werkt het eigenlijk perfect voor meerdere katten, omdat het katten een aparte plek geeft om rond te hangen. Het is niet de beste foto, maar u kunt precies zien hoe dit extra gebied speelt met meerdere katten in deze Amazon review.

Wat ik er zo leuk aan vind: Er is veel om van te houden hier, maar de dubbele helling naar de top is waarschijnlijk het meest interessant en helpt zeker deze kattenboom op te vallen. Ik hou ook van het onderste platform dat verder naar achteren is geplaatst op de boom, omdat het fungeert als zijn eigen kleine kittige eiland.

Wat ik wou dat het had: Ook al zou het meer ruimte op de vloer innemen, ik zou graag zien dat de oprijplaten uitgerekt zouden worden om het voor oudere katten nog makkelijker te maken om te klimmen.

Slotgedachten

De markt voor kattenbomen is GROOT. En wordt elk jaar groter!

Hoewel dat geweldig is voor katten, kan het dingen verwarrend maken voor kattenouders.

Ik hoop dat je vond precies waar u naar op zoek was en heeft de perfecte set up voor u en uw katachtige vrienden!