7 Beste kerstboom staat voor katten in 2023 – Beoordelingen & Topkeuzes

Als het gaat om Kerstmis, doen onze katachtige vrienden graag mee aan het plezier. Hoewel je kat misschien niet in staat is om de boom te versieren, zullen ze zeker proberen erop te zitten. Helaas betekent dat vaak dat je in de kerstboom moet klimmen.

Katten hebben een natuurlijk instinct om te klimmen en wanneer ze een kerstboom zien, kunnen ze ook een gigantische krabpaal zien. Hoewel het er misschien schattig uitziet, kan het klimmen of krabben aan de boom eigenlijk behoorlijk gevaarlijk zijn voor je kat. Daarom is het belangrijk om een goede kerstboomstandaard te hebben die je boom stabiel houdt en voorkomt dat je kat gewond raakt.

Een standaard die zwaar genoeg is of een brede basis heeft, is ideaal. U wilt er ook zeker van zijn dat de standaard de juiste maat heeft voor uw boom. Als je stand te klein is, kan je boom makkelijker omvallen. Lees verder voor onze lijst met de beste kerstboomstandaards voor katten, compleet met beoordelingen.

3 katten gezichtsverdeler

Een blik op onze winnaars in 2022

De 10 beste kerstboom staat voor katten

1. Krinner Tree Genie XXL – Beste Overall

Krinner Boom Genie XXL

Dimensies: 20 x 20 x 6 inch
Gewicht: 7 pond
Materiaal: Metaal
Capaciteit: 2,5 gallon

Als u op zoek bent naar de beste kerstboomstandaard voor uw huis en toevallig een kat of twee heeft, dan is de Krinner Tree Genie XXL een duidelijke keuze. Het is stevig en stabiel, heeft een groot waterreservoir en het belangrijkste is dat het gewicht ervan voorkomt dat nieuwsgierige katten over je boom vallen. Er is geen montage vereist voor de Krinner Tree Genie-stand, die plaats biedt aan bomen tot 12 voet hoog. De ingebouwde klauwen houden je boom op zijn plaats terwijl je het voetpedaal pompt totdat de klauwen de stam van de boom grijpen.

Wanneer het drukste seizoen voor de deur staat, bespaart de minutenlange setup veel tijd. Dit model biedt echter meer dan dat. Om uw boom het hele seizoen gezond te houden, heeft deze een automatische waterniveau-indicator die tot 2,5 liter vloeistof bevat. Af en toe kunnen er morsen als gevolg van de kleine opening van het bassin. Ondanks het hoge prijskaartje is deze stand de moeite waard vanwege zijn stevigheid en innovatie.

Pros


 • Eenvoudig en aantrekkelijk ontwerp

 • Waterniveau-indicator inbegrepen

 • Een ingenieus voetpompmechanisme

 • De installatie is snel en eenvoudig

Tegens

 • Het is duur
 • Wateropening is smal
thematische pauze

2. Good Tidings Cinco Express Tree Stand – Prijs/kwaliteit

Goede tijdingen Cinco Express Tree Stand

Dimensies: 20 x 20 x 8 inch
Gewicht: 2,77 pond
Materiaal: Plastic
Capaciteit: 2 gallons

Met dit betaalbare model hoeft u geen kwaliteit of grootte op te offeren omdat u geen fortuin wilt uitgeven aan een boomstandaard. Er zijn vier gegalvaniseerde pinnen in het midden van de basis van deze standaard, die bomen tot 10 voet lang en 6 inch breed houdt. Hoewel het niet zo eenvoudig is om op te zetten als onze topkeuze, is het een solide keuze tegen een redelijke prijs. Het heeft ook een aantal nette extra functies, zoals een reservoir van 2 gallon met een diepe spatscherm om te voorkomen dat water buiten het basisgebied morst.

Deze standaard ondersteunt het gewicht van uw boom, plus eventuele decoraties en lichten die u van plan bent toe te voegen, en heeft geen scherpe randen die uw kat kunnen verwonden. De Cinco Express Tree Stand is een goede, redelijk geprijsde keuze voor huizen met katachtigen en de beste kerstboomstandaard voor katten voor het geld.

Pros


 • Eenvoudig te installeren

 • Gegalvaniseerde pinnen

 • Droge vloeren worden verzekerd door morsbeschermingen

Tegens

 • Zal waarschijnlijk niet zo lang meegaan als onze topkeuze
thematische pauze

3. JOHN WRIGHT Heirloom Kerstboom Stand – Premium Keuze

JOHN WRIGHT Heirloom Kerstboom Stand

Dimensies: 17 x 17 x 8 inch
Gewicht: 16,2 pond
Materiaal: Gietijzeren, nikkel en schuimkussens
Capaciteit: 1 kwart

Het ziet eruit als een Victoriaanse boomstandaard, maar het is geen gerenoveerd antiek. Afgewerkt in roestbestendig urethaan, het is gemaakt van gietijzer en gaat een leven lang mee. Bevestig de boom met behulp van de drie massieve messing vergulde oogschroeven aan de cilinder (die in de basis is geïntegreerd). Het is belangrijk om de boom correct te centreren en gelijkmatig aan te spannen bij het opzetten van een boom in dit type standaard. Er is een vernikkelde stalen staaf die door het schroefoog naar h kan worden gestokenelp je draait het, en een flensmoer op elke schroef voorkomt dat de schroef in de schors van de boom graaft.

Tot slot zijn schuimkussens met peel-and-stick lijm inbegrepen. Om te voorkomen dat de voeten van de standaard krassen op de vloer, breng deze aan. Hoewel het een fijne standaard is die is gebouwd om meerdere generaties mee te gaan, mist het enkele handige functies en heeft het geen grote watercapaciteit. Als je een traditionalist bent en aandacht besteedt aan het waterniveau, is deze zware basis geweldig voor een huis met katten.

Pros


 • Zware basis

 • Prachtig traditioneel ontwerp

 • Foam pads voorkomen krassen op de vloer

Tegens

 • Duurder dan sommige andere
 • Moeilijker in te stellen
 • Vereist twee paar handen
thematische pauze

4. JACK-POST Stalen KerstboomStandaard

JACK-POST Stalen KerstboomStandaard

Dimensies: 22.5 x 22.5 x 6.75 inch
Gewicht: 2,3 pond
Materiaal: Staal
Capaciteit: 1,7 gallon

Dit is een geweldige kerstboomstandaard als je katten in huis hebt. Als je een meer dan levensgrote kerstboom tegenover een nieuwsgierige kat plaatst, heb je alle hulp nodig die je kunt krijgen. Voor grote sparren tot 12 voet lang en 6,5 inch in diameter, zal deze stevige, gelaste stalen standaard de truc doen. Naast de stevige constructie heeft de standaard een brede basis voor extra stabiliteit en vier oogbouten die massieve boomstammen op hun plaats houden.

Bovendien heeft de standaard een waterreservoir van 1,7 gallon, dus u hoeft niet zoveel tijd onder de boom door te brengen om het bij te vullen. Om voortijdige verslechtering te voorkomen, is de basis versterkt met zinkdichromaathardware om roestvorming te voorkomen.

Pros


 • Een stijl die eenvoudig en klassiek is

 • De installatie is snel en eenvoudig

 • Grote capaciteit

Tegens

 • Eén persoon kan de installatie uitdagend vinden
 • Een beetje duurder dan sommige anderen
thematische pauze

5. National Tree Company Rollen &Folding Tree Stand

National Tree Company Rollen &Folding Tree Stand

Dimensies: 28 x 28 x 9 inch
Gewicht: 2,25 pond
Materiaal: Staal
Capaciteit: Houdt kunstbomen tot 8 voet hoog

Als je een kat of meerdere katten hebt, en je wilt ook geen echte kerstboom in je huis, dan moet je een goede boomstandaard krijgen die beide kan herbergen. De National Tree Company Rolling and Folding Tree Stand is een geweldige optie. Het is gemaakt van duurzaam staal, dus het kan je boom ondersteunen en het beschermen tegen vervelende katten die hem proberen te beklimmen. Wanneer u de perfecte plek voor uw spar kiest, houden de wielsloten van de standaard alles stevig geplant, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat deze rondschuift.

In het geval dat u dit jaar uitgebreide plannen heeft voor uw decoraties, is de stand ook beschikbaar in een 32-inch formaat om kunstbomen tot 10 voet hoog te huisvesten.

Pros


 • Rollen op hun plaats voor de beste boompositie

 • Opvouwbaar voor eenvoudige opslag

 • Verkrijgbaar in twee maten

Tegens

 • Alleen voor kunstbomen
thematische pauze

6. Good Tidings Cinco Tafelblad Kerstboom Stand

Good Tidings Cinco Tafelblad Kerstboom Stand

Dimensies: 14 x 14 x 8 inch
Gewicht: 1 pond
Materiaal: Polypropyleen
Capaciteit: 0.79 gallons

Als je een kleine boom hebt in een gebied dat moeilijker te bereiken is voor je kat, kan deze boomstandaard werken. Als u dit in een gebied moet plaatsen waar uw kat veel tijd doorbrengt, moet u extra gewicht op de basis plaatsen. Houd er rekening mee dat ondersteuning nodig is, zelfs voor kleine bomen om rechtop te staan, maar je hoeft lang niet zoveel uit te geven omdat ze lichter in gewicht zijn. Het is perfect geschikt om in dit geval een kleine plastic standaard te gebruiken. Ondanks de lage prijs en het lichtgewicht materiaal, laat je niet afschrikken door de lage prijs.

De standaard is gemaakt van een polypropyleen materiaal dat niet breekt en bestand is tegen lage temperaturen (perfect om uw boom op een veranda te laten zien!), En het heeft drie roestbestendige spikes gemaakt van gehard staal. Naast een verhoogde boutpaal en weggesneden zijkanten, hoeven er geen onderste takken te worden verwijderd.

Pros


 • Betaalbaarheid

 • Geeft goed weer bij lage temperaturen

 • Geschikt voor kleinere bomen

Tegens

 • Geschikt voor tafeldisplays in plaats van vloeren
 • Mogelijk heeft u extra gewicht aan de basis nodig
thematische pauze

7. Beste keuze 360 graden roterende verstelbare kerstboomstandaard

Beste keuze 360 graden roterende verstelbare kerstboomstandaard

Dimensies: 26 x 26 x 7,5 inch
Gewicht: 3 pond
Materiaal: Acrylonitril Butadieen Styreen (ABS) kunststof
Capaciteit: Houdt kunstmatige bomen tot 7,5 voet lang en tot 80 pond

Terwijl je de boom versiert of wanneer er gasten langskomen, kun je hem laten draaien en draaien, zodat je kunt pronken met alle ornamenten die je aantrekt. Met een gewichtscapaciteit van 80 pond kan deze roterende boomstandaard kunstmatige kerstbomen tot 7,5 voet lang ondersteunen. Met drie ingebouwde stopcontacten aan de basis draait de draaibare kerstboomstandaard 360 graden.

Wanneer de boom echter in beweging draait, veroorzaken de uitlaten een licht kloppend geluid. Dit is iets dat sommige vage muziek of tv kan maskeren, maar zonder wat achtergrondgeluid is het merkbaar.

Pros


 • De boom kan worden versierd terwijl hij draait

 • Drie stopcontacten zijn ingebouwd

 • Installatie is eenvoudig

Tegens

 • Een zwak draaiend geluid wordt gehoord
 • Kan uw kat extreem nieuwsgierig maken
thematische pauze

Kopersgids: hoe de beste kerstboomstandaards voor katten te selecteren

Bij het zoeken naar een kerstboomstandaard om te gebruiken in een huis met katten, is het belangrijk om rekening te houden met een paar belangrijke factoren. Ten eerste moet de standaard zijn gemaakt van stevig materiaal dat niet gemakkelijk zal kantelen. Ten tweede moet het een brede basis hebben om stabiliteit te bieden. Naast katspecifieke zorgen, zijn er andere overwegingen die nodig zijn om de perfecte boomstandaard voor katvriendelijke huizen te kopen. Lees verder voor meer informatie.

Boomtype

Bij het kiezen van een kerstboom voor een huis met katten, is het belangrijk om rekening te houden met het type boom en na te denken over de vraag of je een echte of kunstmatige boom zult hebben. Een levende boom vereist een stevige standaard en een model met een waterreservoir om zijn gewicht te ondersteunen. Sommige bomen, zoals dennen, hebben scherpe naalden die je kat pijn kunnen doen als ze ze proberen te beklimmen. Andere bomen, zoals dennenbomen, hebben zachtere naalden die minder snel pijn doen aan je kat. Als u een kunstboom kiest, worden de meeste geleverd met standaards, maar u kunt ook uw eigen boom kiezen.

Boomgrootte

Bij het zoeken naar een kerstboom in een huis met katten, is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de boom. Een kleinere boom kan geschikter zijn als er meerdere katten in het huishouden zijn, omdat ze minder snel in een kleinere boom zullen klimmen of omverwerpen. De boom moet ook op een veilige locatie worden geplaatst, weg van gebieden waar de katten er toegang toe hebben. Je hebt een standaard nodig die past bij de grootte van je boom, die kan variëren van 3 tot 15 voet hoog of meer. Hoe groter de boom, hoe groter de basis van de stand moet zijn om hem rechtop te houden.

De grootte van de boom die door de meeste opstanden kan worden ondergebracht, wordt op de standaard aangegeven. In een huis met katten raden we aan om een standaard te kopen die veel zwaarder en steviger is. Het is beter om overboord te gaan bij het balanceren van het gewicht en de breedte van de basis tegen de hoogte van de boom.

Materiaal

Bij de aankoop van een kerstboomstandaard voor een huis met katten, is het belangrijk om rekening te houden met het materiaal van de standaard. Een standaard gemaakt van een stevig, niet-toxisch materiaal is ideaal. Kattenklauwen kunnen gemakkelijk dunne materialen doorboren en scheuren, dus een standaard gemaakt van duurzaam materiaal is noodzakelijk om schade aan de standaard en letsel aan de kat te voorkomen. Daarnaast is een standaard die gemakkelijk te reinigen en te desinfecteren is belangrijk, omdat katten bacteriën en andere ziekteverwekkers op hun vacht kunnen dragen.

kattenpootverdeler

Conclusie

De topkeuze van dit jaar is de Krinner Tree Genie XXL, die hoge cijfers krijgt, zowel vanwege het aantrekkelijke ontwerp als het gemak van de installatie, waardoor het een geweldige keuze is. Als u op zoek bent naar een goedkoper product, raden we de Good Tidings Cinco Express Tree Stand aan. Als geld minder een zorg is, is de JOHN WRIGHT Heirloom Christmas Tree Stand een prachtig stuk dat generaties lang meegaat. Al deze kerstboomstalletjes moeten bestand zijn tegen een beetje licht springen en slaan door je kat.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Georgy Dzyura, Shutterstock