6 verklaringen voor waarom katten voor je lopen


Je hebt waarschijnlijk veel vreemd gedrag opgemerkt bij je kat. Soms zijn ze gewoon niet duidelijk voor je, hoe hard je ook probeert de verborgen betekenis erachter te zien.

In sommige andere situaties kan het zelfs lijken alsof je harige vriend wat gedrag vertoont om je te irriteren!

Een van deze gedragingen kan zijn dat je kat voor je loopt.

Waarom lopen katten voor je uit?

Dit komt vrij vaak voor bij katten en er zijn verschillende zeer goede verklaringen voor deze manier van lopen.

Laten we ze eens bekijken!

1. Je kat groet je

Een kat loopt voor een vrouw die op een bankje zit

Loopt je kat meestal elke keer voor je uit als je thuiskomt?

Dit zou haar manier kunnen zijn om je te begroeten! Hoewel het erop lijkt dat je kat het prima vindt om een tijdje alleen thuis te zijn, betekent dit niet dat ze niet blij is als je terugkomt.

Ze loopt voor je uit van kamer naar kamer en kijkt achterom om te zien of je nog steeds achter haar staat als haar manier om je terug te verwelkomen!

Katten kunnen geen woorden gebruiken om hun emoties te beschrijven, maar ze hebben grappige manieren om ons hun gemoedstoestand te laten zien.

2. Ze wil deel uitmaken van je activiteiten

Elke keer dat je opstaat en naar een andere kamer in je huis gaat, lijkt het erop dat je kat je al voor is en klaar is om voor je te lopen.

Dit kan zelfs vervelend worden, omdat het lijkt alsof je niet eens naar een badkamer kunt gaan zonder dat je harige metgezel er is!

Nou, dit betekent meestal dat je kat deel wil uitmaken van al je activiteiten. Zelfs de meest basale dingen die je elke dag doet – zoals naar een garage gaan of het vuilnis buiten zetten – lijken superinteressant te zijn voor je kat.

Het ziet er misschien schattig uit de eerste keer dat je het opmerkt, maar na verloop van tijd kan het vermoeiend en zelfs eng voor je worden, omdat je je zorgen maakt dat je per ongeluk op je kat stapt die altijd om je heen lijkt te zijn!

Een goede zaak zou zijn om je kat te vermaken terwijl je een van je klusjes doet. Koop wat interactief speelgoed, een krabpaal of een krabpaal, zodat ze niet de drang heeft om altijd deel uit te maken van elk klein ding dat je doet.

3. Aandacht zoeken

Wacht je kat op je stoep om terug te komen van je werk en begint hij dan gewoon nonchalant voor je te lopen?

Ze is zeker niet de enige, want ik heb veel katachtigen dit ook zien doen. Bekijk de video hieronder met een zwarte kat die deze wandeling laat zien!

Hoogstwaarschijnlijk is dit gedrag een vorm van aandacht zoeken van je kat. Er is iets dat ze nodig heeft – misschien speel je met haar, of breng je gewoon wat tijd met haar door nadat je het grootste deel van de dag weg bent geweest.

Katten lijken misschien afstandelijk, maar ze hebben onze aandacht en interactie nodig. Sommigen van hen zullen voor je neerploffen om je uit te nodigen om ze wat aandacht te geven, terwijl anderen om dezelfde reden voor je zullen lopen!

4. Je kat heeft iets nodig

Je kat die voor je loopt, kan haar manier zijn om proberen te communiceren dat ze iets nodig heeft.

Let op de plek waar je kat stopt met lopen. Is het bij de voordeur? Misschien geeft ze je signalen om haar wat tijd buiten te laten doorbrengen.

Als ze je naar haar kattenbak leidt, heb je misschien het schoonmaken ervan gemist, en we weten allemaal hoe katten een hekel hebben aan een vieze plek om te poepen!

Katten kunnen geen woorden gebruiken, maar ze zijn slim genoeg om ons te laten zien dat ze iets nodig hebben. Je hoeft alleen maar oplettend genoeg te zijn om de lichaamstaal van je kat te lezen.

5. Ze toont dominantie

Een vrouw werkt achter een laptop, een kat loopt om haar heen

Je bent je er zeker van bewust hoe dominant katten kunnen zijn. Het dominante gedrag van een kat wordt meestal gezien in huishoudens met meerdere katten.

Spruce Pets legt uit hoe een kat een aantal specifieke dominante gedragingen zal vertonen, zoals het stelen en hamsteren van speelgoed, het wrijven van hun gezicht over items die ze als hun eigen willen claimen en het markeren of spuiten van urine op hun territorium.

Als uw kat echter het enige huisdier in huis is, kan ze nog steeds dominant gedrag vertonen – naar u toe!

Een van de manieren om dit te laten zien is door voor je uit te lopen. In wezen heeft ze niemand anders om dominantie over uit te drukken, dus doet ze het met haar mensen!

6. Desoriëntatie

Helaas kan een kat die voor je loopt zich onzeker voelengoed. Ze kan gedesoriënteerd zijn door het lijden van een blessure, zonder dat je het merkt.

Ze kan gedesoriënteerd zijn als gevolg van een blessure, zelfs als je geen externe wonden hebt opgemerkt. Zo had ze haar hoofd kunnen stoten en een hersenschudding kunnen oplopen.

Als je kat naar buiten mag, kan ze aangereden worden door een auto. Dit gebeurt vaker met intacte mannelijke katten, die van huis weglopen om loopse vrouwtjes te vinden.

Houd er rekening mee dat Katten laten hun pijn en ongemak niet gemakkelijk zien vanwege hun natuurlijke instinct van hun wilde afkomst, waar het tonen van kwetsbaarheid hen een gemakkelijke prooi voor roofdieren zou kunnen maken.

Daarom moet u uw kat zorgvuldig observeren. Als ze een hersenschudding heeft, kan ze enkele andere symptomen vertonen, zoals zich verloren voelen en zelfs tegen dingen botsen tijdens het lopen. Als u deze vreemde tekenen bij uw kat opmerkt, moet u haar naar een dierenarts brengen.

Afgezien van verwondingen, kan desoriëntatie ook optreden naarmate een kat ouder wordt.

Volgens de American Society for the Prevention of Cruelty to Animals is desoriëntatie meestal het eerste teken dat katteneigenaren herkennen als cognitieve achteruitgang bij hun oudere katten.

Ten minste 40% van de katten van 17 jaar en ouder raakt gedesoriënteerd. Dit is moeilijk te zien voor elke katteneigenaar, maar je kunt het je kat nog steeds gemakkelijker maken door de voorspelbaarheid van haar schema en omgeving te vergroten.

Dit betekent dat je de plaats van haar water- en voerbakken of kattenbak niet moet veranderen. Probeer ook haar dagelijkse routine consistent te houden.

Zelfs de kleinste verandering kan stress en verwarring veroorzaken bij een oudere kat.

Conclusie

Van hallo zeggen tot zelfs gedesoriënteerd zijn – er zijn meerdere redenen waarom katten voor je lopen.

Dit gedrag kan in het begin charmant zijn, maar na verloop van tijd kan het vervelend worden om je kat altijd voor je te zien, wat je ook doet.

Het zou dus goed zijn om de exacte oorzaak van dit gedrag te achterhalen en vervolgens iets te doen om het te stoppen, vooral als de reden hiervoor is dat je kat dominant is. Je moet het zeker niet laten doen, omdat het ander destructief gedrag kan vertonen als een vorm van dominantie, zoals spuiten.
Misschien wilt u ook meer weten over of katten achteruit kunnen lopen. Tot daar!