6 verbazingwekkende DIY-kattenverbergplaatsen die je thuis kunt maken


Als je een of meerdere katten hebt, weet je dat ze interessant, nieuwsgierig en schattig zijn. Je weet ook dat katten ongewoon gedrag vertonen dat heel mysterieus kan zijn. Een daarvan is dat ze zich op verschillende plekken in huis verstoppen, vooral als ze gestrest of angstig zijn.

Een nieuwsgierige kat zal zich overal verbergen waar hij zich in kan wringen en zich veilig voelt, inclusief onder bedden, op planken, en zelfs tussen beddengoed of kleren in uw kast. Dat kan enigszins problematisch zijn, en daarom is het beter om een speciale plek voor je harige vriend te maken waar hij zich kan verstoppen als hij dat nodig vindt.

Hieronder hebben we zes geweldige DIY-katverbergplaatsen verzameld die je thuis kunt maken! De meeste gebruiken materialen die je gemakkelijk rond je huis kunt vinden, dus ze kosten niet veel, en je kunt ze in een mum van tijd maken. Als dat klinkt als een plan waar je achter kunt staan, lees dan verder om deze leuke, creatieve DIY schuilplaatsen te ontdekken die je kunt maken voor je favoriete katachtige!

verdeler-kattenklauw1

De 6 DIY katten schuilplaatsen

1. Kartonnen doos Camper Kat Schuilplaats door Oh Me Oh My Blog

Materialen: 1,5 kubieke voet (kleine) kartonnen doos, tape
Gereedschap: Scheermes, verf, kwasten
Moeilijkheidsgraad: Easy

Deze schattige DIY verstopplek voor katten is gemaakt van een doos van 1,5 kubieke meter met minimaal gereedschap maar veel creativiteit. Het lijkt op een traanwagen, met een schattig luifeltje en raampje aan de zijkant. De kleuren die je kiest om je nieuwe creatie te schilderen zijn aan jou; gebruik hetzelfde turquoise en witte thema of ga voor een andere kleur. Afhankelijk van hoe ver je met het schilderen gaat, duurt dit project niet meer dan een paar uur. Als het klaar is, kun je het overal neerzetten, want het neemt weinig ruimte in beslag. Gooi het favoriete dekentje van je kat erin en laat je kat doen alsof hij op reis is terwijl hij ontstresst.

thematische onderbreking

2. T-Shirt Tent DIY Cat Hiding Place door Cats Protection

Materialen: Kartonnen doos, T-shirt
Gereedschap: Scheermes
Moeilijkheidsgraad: Easy

Als het woord van de DIY-dag “gemakkelijk” is, dan is deze T-shirt tentkatverbergplaats perfect. Alles wat je nodig hebt is een kleine doos, een scheermesje, en een oud T-shirt; een groot exemplaar zou het beste passen over de doos. Snij een paar gaten in je doos, wikkel het T-shirt eromheen met het halsgat over het doosgat, en klaar ben je! Alles wat je nodig hebt is een kussen of een kleine deken, en je kat zal in staat zijn om weg te komen van elke angst veroorzakende situatie en een kitten vakantie te nemen!

thematische onderbreking

3. Snow-capped Mountain Cat Hiding Place door Sew Doggy Style

Materialen: Kleine, vierkante kartonnen doos, duct tape, bruin en wit fleece
Gereedschap: naaimachine, schaar (of scheermes), meetlat, puntenslijper
Moeilijkheidsgraad: Matig

Een andere charmante schuilplaats voor katten is deze met sneeuw bedekte berg, die te schattig is voor woorden! Voor dit DIY project heb je een naaimachine of fatsoenlijke handnaaivaardigheden nodig. Behalve dat en wat fleece, dat je in elke hobbywinkel kunt krijgen, moet je deze DIY-katverbergplaats in een dag af hebben. Om eerlijk te zijn, de maker noemt het een “huisdierentent”, en ze maakten het voor hun hond. Maar met een kleiner gat is het een perfecte schuilplaats voor je kat! Bovendien is het zo leuk om naar te kijken. Als je meerdere katten hebt, kun je meerdere van de met sneeuw bedekte “bergen” maken en heb je een hele bergketen!

thematische onderbreking

4. Nog een T-Shirt Tent Kat Schuilplaats door jessyratfink

Materialen: Kleine kartonnen doos, draadhangers
Gereedschap: tang, perforator, plakband, veiligheidsspelden, scheermesje
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk tot matig

We lieten je al eerder een manier zien om een DIY T-shirt tent te maken, en hier is een andere die net zo verleidelijk zal zijn voor je gestreste kat. Het is iets moeilijker te maken omdat je draadhangers moet knippen en buigen. Daarnaast is dit een project van hooguit 2 uur, en het resultaat ziet er echt geweldig uit! In feite is deze T-shirt kattentent een echte tent, met tentstokken en alles! Plaats dit in de buurt van wat kat-vriendelijke planten, en je huisdier zal het gevoel hebben dat ze aan het kamperen zijn in de vrije natuur!

thematische onderbreking

5. TV Dienblad DIY Katten Schuilplaats door Lily Ardor

Materialen: TV lade, deuvel, schroeven, stof, touw…
Gereedschap: Heet lijmpistool, boormachine,
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk tot matig

Deze leuke doe-het-zelf kattenschuilplaats lijkt meer op een huis, maar het is toch een leuke plek voor uw chagrijnige kat om te chillen. Het is gemaakt van een houten TV-bak, en ze zijn niet erg duur als je er geen hebt. Er komt geen hout aan te pas, maar je moet wel een TV-bak uit elkaar halen, wat een paar minuten kan duren.

Toch zou dit een 2 tot 4 uur durend project moeten zijn voor een fatsoenlijke doe-het-zelver. Het voorbeeld gebruikt een witte stof, maar om de ruimte donkerder te maken voor uw kat, kunt u elke kleur stof gebruiken die u wilt. Donkerder is beter voor de meeste katten. Bovendien geeft de maker plannen om een kattenkrabber te maken die je aan de zijkant van de tent kunt bevestigen! Het is een DIY kat schuilplaats en een krab oppervlak in een!

thematische onderbreking

6. DIY Gehaakte Kattengrot Schuilplaats door Intro Craft

Materialen: 5 pond dik garen in een kleur naar keuze
Gereedschap: 8mm of 10mm haaknaald
Moeilijkheidsgraad: Matig tot moeilijk. (Als je voldoende haakvaardigheden hebt, makkelijk tot matig.)

Hoe zijn je haakvaardigheden? Als die goed zijn, is deze gehaakte kattengrot gewoonweg fantastisch! Zoals de maker zegt, is het een geweldige schuilplaats voor je kat, en het is nog aantrekkelijk om naar te kijken ook! Deze DIY kattenschuilplaats is een 1 of 2-daags project, afhankelijk van de tijd die je te besteden hebt en je haakvaardigheid.

De maker van deze mooie kattencreatie zegt dat je alleen basis haakvaardigheden nodig hebt. Het eindresultaat is iets waarvan wij denken dat elke kat het comfortabel zal vinden en hem een ruimte geeft om te chillen als hij daar behoefte aan heeft. Het zou ook geweldig zijn als cadeau voor vrienden en familie die katten hebben!

kat + lijnverdeler

Hoe creëert u een veilige ruimte voor uw kat?

Als je al lang een kat hebt, weet je dat ze de neiging hebben zich te verstoppen als ze gestrest zijn of zich bedreigd voelen. Nieuwe mensen, huisdieren of situaties kunnen katten angstig maken, en dat geldt ook voor verschillende andere situaties. Wanneer deze situaties zich voordoen, is het goed om een plek te hebben waar uw versteende huisdier kan ontsnappen en zich kan verstoppen, zodat ze zich veilig voelen. Hieronder staan een paar dingen die u meteen kunt doen als uw kat even moet vluchten en zich moet verstoppen.

Laat de gordijnen lichtjes dichtgetrokken

Als je een vensterbank hebt die groot genoeg is voor je kat om op te zitten en naar buiten te kijken, laat dan de gordijnen lichtjes dichtgetrokken (gesloten). Als u dat doet, kan uw kat zich erachter verstoppen. en hun behoefte om naar de buitenwereld te kijken. Overweeg om dezelfde reden ook gordijnen die tot op de grond hangen (vooral als de vensterbank te smal is).

Een oude doos is goed genoeg

Verscheidene van de DIY-katverbergingsprojecten die we bekeken, zijn gemaakt met kartonnen dozen als basis. Een gewone doos met een gat ter grootte van een kat erin gesneden werkt prima. Met een kleine doos en een scheermesje is het in minder dan 10 minuten klaar!

kat in een kartonnen doos
Image Credit: Natallia Boroda, Shutterstock

Plaats de schuilplaats van uw kat hoog

Welke schuilplaats u ook besluit te maken voor uw kat, plaats hem zo hoog mogelijk van de grond. Katten houden ervan om in vogelvlucht te kijken, zelfs als ze zich verstoppen, dus een hogere plek is erg aantrekkelijk voor ze. Zorg ervoor dat ze een manier hebben om bij hun schuilplaats te komen.

Gebruik planten in potten

Katten zullen zich overal verstoppen waar ze zich veilig voelen, zolang ze maar kunnen zien wat er gebeurt en zichzelf kunnen beschermen. Als je veel katvriendelijke planten in huis hebt, overweeg dan om er verschillende met grote potten dicht bij elkaar te zetten. Met de juiste potten en planten heb je binnen enkele minuten een fantastische schuilplaats voor je kat!

kattenpoot verdeler

Laatste gedachten

Heb je genoten van de DIY katten schuilplaatsen die we vandaag met je gedeeld hebben? We hopen dat uw kat houdt van wat u voor hen maakt en het altijd gebruikt! Door ze een plek te geven waar ze zich veilig kunnen voelen als ze gestrest zijn, zal je kat langer, gezonder en gelukkiger leven. Bovendien zijn veel van de door ons gedeelde schuilplaatsen zo schattig dat je elke keer dat je ze bekijkt roze wordt! Het is een win-win voor u en uw kat!

thematische onderbreking

Uitgelichte afbeelding: obpia30, Pixabay