6 Natuurlijke Home Remedy antibiotica voor katten


Antibiotica zijn medicijnen voorgeschreven door een dierenarts om bacteriële infecties bij katten te genezen.

Maar Wist je dat sommige natuurlijke huismiddeltjes kunnen dienen als antibiotica voor je kat?

Natuurlijk moet je alleen met dit soort huismiddeltjes gaan na overleg met je dierenarts, omdat hij de persoon is die je kat en haar gezondheidstoestand tot op het bot kent.

Ik breng je de lijst met 6 veilige remedies die ervoor zorgen dat je kat zich beter voelt en geen schade toebrengt aan haar gezondheid.

Laten we ze eens bekijken.

1. Bijenpropolis

Bijenpollenkorrels en propolis in keramische kom

Katten kunnen baat hebben bij het gebruik van bijenpropolis als een antibioticum voor huismiddeltjes.

Bijenpropolis biedt een veelbelovend alternatief voor de preventie en mogelijke behandeling van bepaalde virale ziekten bij verschillende diersoorten, volgens María de Jesús González Búrquez en haar medewerkers [1].

Deze natuurlijke remedie kan gunstig zijn voor brandwonden, wonden, dermatitis, infecties van de bovenste luchtwegen en parasitaire infecties.

U kunt uw kat bij propolis geven in de vorm van poeder, capsules of als tinctuur op waterbasis.

2. Calendula

Als uw kat worstelt met een bepaalde huidaandoening, zoals huiduitslag, een brandwond of een wond, kunt u calendula proberen te gebruiken als een natuurlijke remedie.

Calendula is een bloeiende plant die al vele jaren als natuurlijke remedie wordt gebruikt. Deze plant heeft een ontstekingsremmende en verzachtende werking op de huid van een kat.

U kunt calendula gebruiken als huidcrème om de geïnfecteerde huid van uw kat te behandelen.

Eventuele bijwerkingen van deze plant voor katachtigen zijn niet waarschijnlijk, maar je moet nog steeds voorzichtig zijn. Als u een irritatie op de huid van uw kat opmerkt nadat u calendula erop hebt aangebracht, moet u deze verwijderen en uw dierenarts raadplegen.

3. Kamille

Kopje kamillethee

Kamille is een kruidensupplement dat vooral bekend staat om zijn kalmerende effecten.

Dit huismiddeltje antibioticum kan worden gebruikt om ontstoken huid bij katachtigen te behandelen, maar ook om hun gastro-intestinale ontstekingen te verlichten. Bovendien is kamille ook effectief bij de behandeling van de stress en angst van een kat en als een huismiddeltje tegen wormen.

U kunt kamille aan uw kat geven in de vorm van een capsule, poeder of thee, of het topisch gebruiken.

Hier is het noodzakelijk om vooral voorzichtig te zijn, omdat grotere hoeveelheden kamille giftig kunnen zijn voor katten.

Natuurlijk zou uw kat een grotere hoeveelheid van dit kruidensupplement moeten innemen om ernstige symptomen bij haar te veroorzaken, zoals huidirritaties, braken en diarree.

Voordat u dit huismiddeltje antibioticum aan uw kitten geeft, raadpleegt u uw dierenarts over de toegestane dosis.

4. Echinacea

Echinacea is een bloeiende plant die ook kan worden gebruikt als een huismiddeltje antibioticum voor katachtigen.

Deze plant is zeer gunstig voor het immuunsysteem van de kat en kan worden gebruikt voor het genezen van de huidproblemen van de kat en ook voor ademhalingsaandoeningen. Dus als u symptomen zoals niezen en tranende ogen bij uw kat opmerkt, kunt u proberen echinacea aan haar te geven.

Echinacea heeft wondgenezing, anti-allergene en ontstekingsremmende eigenschappen.

De bladeren, bloemen en wortels van deze plant worden beschouwd als veilig voor katachtigen. Je moet het aan je kat geven met voedsel, in de vorm van vloeibaar extract, een capsule of poeder.

5. Manuka Honing

Manuka boombloem honing en dipper in een bruine kom

Honing is een prachtig vloeibaar voedsel dat bekend staat om zijn antioxiderende, antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. Niet alleen is deze zoete vloeistof goed voor de mens – het kan ook worden gebruikt als een huismiddeltje antibioticum voor kittens!

Volgens Amanda Curtis [2], manukahoning kan dienen als hulpmiddel in de initiële ontstekingsfase, vanwege de superieure antimicrobiële activiteit. Dit is vandaag de dag vooral belangrijk omdat manukahoning ons een manier biedt om frequent antibioticagebruik bij katachtigen te verminderen.

Je kunt manukahoning aanbrengen om wonden op de huid van je kat te behandelen. Op deze manier versnel je het genezingsproces van de huid en voorkom je ook de groei van bacteriën.

U moet honing op het getroffen gebied aanbrengen en het beschermen met een verband of gaas om te voorkomen dat katten het likken.

Zie je, honing is supergezond en nuttig voor de huidproblemen van je kat, maar ik raad je kat niet aan om het te eten, omdat het maagklachten bij haar kan veroorzaken; Net als jello of cheesecake – we genieten van deze smakelijke lekkernijen, maar we moeten ze niet delen met onze kittens.

6. Azijn

Elk huishouden heeft een fles appelciderazijn om te koken, toch? Welnu, dit is een product dat u niet alleen in uw keuken kunt gebruiken, maar ook als een natuurlijk huismiddeltje antibioticum voor uw kitten.

Judy Morgan, een holistische dierenarts, suggereert hoe azijn kan worden gebruikt voor de behandeling van verschillende gezondheidsproblemen bij katten, zoals:

• Als vlooien- en tekenbehandeling

• Voor urineweginfecties

• Voor de behandeling van hot spots

Als het gaat om de dosering, zou het het beste zijn om een theelepel azijn per liter water aan uw kat te geven.

Natuurlijk raad ik aan om eerst contact op te nemen met de dierenarts, afhankelijk van het type gezondheidsprobleem waarmee uw kat te maken heeft.

Uiteindelijk

Vrouw die pil geeft aan schattige kat thuis

Er zijn dus verschillende natuurlijke antibiotica voor katten als je je zorgen maakt dat je kat te vaak een klassieke antibioticabehandeling krijgt.

Deze huismiddeltjes zijn veilig voor katachtigen, maar ik raad u ten zeerste aan om ze alleen te gebruiken na overleg met uw dierenarts.

Hij is degene die u hiervoor het groene licht geeft en u zal wijzen op de ideale dosis op basis van de leeftijd, het ras en de algemene gezondheidstoestand van uw kat.

Verwijzingen:

[1] González Búrquez, M, et. al. In vitro activiteit van propolis op huisdiervirussen: een overzicht. Interciencia, vol. 42, nr. 5, pp. 272-276, 2017. DOI, geraadpleegd op 27 april 2023.

[2] Curtis, A: Waarom manuka honing gebruiken? De Veterinaire Verpleegkundige, 2 december 2018. DOI, geraadpleegd op 27 april 2023.