6 beste krabpalen voor oudere katten

beste krabpalen voor oudere katten

Dat een kat ouder wordt, betekent niet dat ze niet nog wat plezier kunnen hebben!

En een van de leukste dingen die een kat kan doen is rondhangen in een kattenboom! Maar natuurlijk begint het er een beetje anders uit te zien als je kat ouder wordt. Net zoals uw kat verandert met de leeftijd, zou de ideale kattenboom dat ook moeten doen.

Maar wat houdt dat precies in en wat maakt een kattenboom goed voor oudere katten?

Het draait allemaal om comfort en toegankelijkheid! Terwijl een jonge kat geen probleem heeft om naar het hoogste platform te springen, zal een oudere kat wat hulp nodig hebben om er te komen. Oudere katten brengen misschien meer tijd door op de bodem van de boom, dus extra tunnels, buizen en hokjes kunnen ook daar waardevol zijn. Extra kussens zijn altijd goed om ervoor te zorgen dat onze oudere katten zich lekker en comfortabel voelen. Tot slot wil je goed letten op de algemene indeling van de boom en zoeken naar opstellingen met kleinere platforms die niet zo’n grote sprongen vereisen om tussen elk platform te komen.

We gaan in detail in op elk van deze kenmerken in de kopershandleiding sectie samen met een mini-review van mijn 6 favoriete krabpalen voor onze senior poesjes, maar als je verder wilt gaan kun je mijn favorieten hier bekijken:

  1. De beste in het algemeen en budgetvriendelijk: ZENY 33.5″ Kattenboom Toren
  2. Groter en Multi-katvriendelijk Favoriet: YAHEETECH 54″ Kattenboom Kattentoren
  3. Ideaal voor appartementen en kleine ruimtes: PETMAKER 14″ Katten Condo
  4. Ideaal voor senior katachtigen die van hoogte houden: Go Pet Club 72″ Kattenboom
  5. Pluche Pluk: Amolife Kattenboom 68 Inch met meerdere niveaus
  6. Meest Stijlvolle Kattenboom: On2 Pets Kattenboom met Bladeren

Laten we beginnen met een diepe duik in onze kopershandleiding, zodat je precies weet waar je op moet letten!

Welke leeftijd wordt als “ouder” beschouwd?

Als je de weg hierheen gevonden hebt, heb je waarschijnlijk al een oudere kat. Maar op welke leeftijd wordt een kat als ouder of senior beschouwd?

Net als mensen, worden verschillende katten anders oud en uw kat kan een “jonge 10-jarige” of een “oude 7-jarige” zijn. In plaats van te proberen het exacte moment te definiëren waarop een kat als oud wordt beschouwd, is het waarschijnlijk effectiever om na te denken over wanneer ze beginnen met het ervaren van leeftijdsgerelateerde veranderingen. Volgens de mensen van Cornell College of Veterinary Medicine, “beginnen veel katten leeftijdsgerelateerde fysieke veranderingen te ondervinden tussen de zeven en tien jaar oud, en de meeste doen dat tegen de tijd dat ze 12 zijn.”

Dat betekent dat het waarschijnlijk het beste is om op zijn minst een aantal leeftijdsadequate kattenbomen voor uw kat te overwegen (of op zijn minst enkele aanpassingen) vanaf 7 jaar oud. Maar wat zijn leeftijdsgerelateerde veranderingen en hoe kunnen ze van invloed zijn op uw kat?

Waarom Hebben Oudere Katten In Een Kattenboom Nodig?

Net als mensen hebben oudere katten meer kans op gewrichtsproblemen naarmate ze ouder worden. Hoewel pijnlijke gewrichten het gevolg kunnen zijn van veel verschillende aandoeningen, is de meest voorkomende bij katten, volgens Cornell Veterinary, degeneratieve gewrichtsaandoening. Hoewel een verwonding of ander trauma dit proces kan versnellen, is het meestal een gevolg van voortdurend gebruik van een gewricht dat uiteindelijk het kraakbeen tussen de gewrichten doet eroderen. Uiteindelijk wordt het gewricht een bot-op-bot verbinding, wat oncomfortabel kan zijn en het activiteitenniveau en het vermogen van katten kan verminderen.

Maar hoe vaak komt een degeneratieve gewrichtsziekte echt voor? Volgens Cornell Veterinary, “In één studie analyseerden onderzoekers zorgvuldig röntgenfoto’s van de wervelkolom en ledematen van 100 katten van middelbare leeftijd of ouder (10 jaar of ouder). De studie toonde aan dat zeer weinig dieren perfect normale gewrichten hadden en dat de meeste van hen duidelijke radiografische tekenen van artritis vertoonden. De röntgenfoto’s toonden zelfs aan dat 90 procent van de katten ouder dan 12 jaar tekenen vertoonde van degeneratieve gewrichtsaandoeningen.”

Bovendien lijden oudere katten vaak aan leeftijdsgerelateerde spierafbraak, wat die dunne achterkant verklaart die je zo vaak ziet bij oudere katers. De combinatie van spierafbraak, gewrichtsklachten, en de algemene leeftijd kan verminderen Het vermogen en de wens van uw kat om naar dat bovenste platform te springen zoals ze vroeger deden. Daarom is het belangrijk om een krabpaal te zoeken die geschikt is voor oudere katten.

Wat te zoeken in een kattenboom voor oudere katten?

Met de leeftijdsgerelateerde veranderingen die onze oudere katten waarschijnlijk zullen ervaren in gedachten, laten we een paar kenmerken overwegen die u zult willen zoeken in de perfecte kattenboom voor onze oudere katachtige vrienden.

Platform Hoogtes

Het eerste waar we naar moeten kijken is hoe ver het laagste platform van de grond is. Daarnaast willen we kijken naar het hoogteverschil tussen de platforms. Hoewel het niet erg is om een groot gat tussen de platforms te hebben als uw kat zich die dag kwiek voelt, wilt u er zeker van zijn dat uw kat niet heeft. om een grote sprong te maken om van hun kattenboom te genieten.

Een van mijn favoriete kenmerken voor oudere katten zijn oprijplaten. Hoewel ze zeker niet standaard op elke krabpaal zitten, zijn er genoeg krabpalen met oprijplaten naar ten minste de lagere niveaus en soms veel hoger.

Totale hoogte

Soms kunnen katten, vooral als ze ouder worden, onderschatten. hun vermogen om te springen. Ik heb veel oudere katten gezien die al het voorbereidende werk deden om met hun kont te schudden en naar hun landingsplaats te staren, alleen om te laag te schieten. Meestal is dit niet zo erg, omdat de meeste dingen in huis niet hoog genoeg zijn om je kat echt te verwonden.

Maar als je een wolkenkrabber van een kattenboom in je huis introduceert, kan die onderschatting wat meer nare gevolgen hebben.

Er is ook de kwestie van katten die verward of gedesoriënteerd raken terwijl ze boven op hun kattenboom slapen. Dit is vooral belangrijk als uw kat aanzienlijk ouder als de ASPCA meldt dat “Het wordt geschat dat desoriëntatie optreedt in ten minste 40% van de katten van 17 jaar en ouder.” Deze lijst bevat een mix van hoge en korte krabpalen, dus u zult moeten evalueren wat uw eigen kat aankan.

Tunnels, Cubbies, en meer op de lagere niveaus

Oudere katten zullen niet altijd naar de top van de kattenboom willen klimmen om de perfecte slaapplaats te vinden. Daarom is het belangrijk om een krabpaal te hebben die tunnels, buizen of hokjes onderaan heeft om uw kat geïnteresseerd te houden.

Extra Kussen

Oudere katten zijn vaak magerder dan hun jongere zelf. Door het verlies van spieren en minder vet, zou uw oudere kat waarschijnlijk een beetje meer kussen op de kattenboom op prijs stellen. Terwijl de jonge katachtigen zich misschien prima uitslapen op dat massief houten platform, zal wat extra tapijt niet alleen uw kat helpen veilig te blijven met extra tractie, het zal ook een stuk comfortabeler zijn.

Voordat u koopt: Hoek of geen hoek?

Er zijn twee manieren om de ideale krabpaal voor uw katachtige vriend te vinden. De eerste is het vinden van de perfecte en dan beslissen waar je het gaat neerzetten. Dat is hoe ik het heb aangepakt en ik denk dat deze strategie zeker suggereert dat ik misschien wel vierkant in gekke kat territorium ben.

De meest voor de hand liggende optie is om eerst een plaats in je huis te vinden en dan beslissen welke maat boom te krijgen. Als u de onderstaande lijst bekijkt, houd dan deze locatie in gedachten. Sommige krabpalen hebben een perfecte rechte hoek aan één kant, waardoor ze zeer geschikt zijn voor plaatsing in een hoek. Bekijk onze eerste twee opties als dat klinkt als wat je zoekt.

Andere opties, zoals onze Plush Pick, zijn niet hoekvriendelijk en nemen meer ruimte in beslag.

Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar het kan gemakkelijk worden vergeten!

Beste Kattenbomen voor Oudere Kittens

Nu je op de hoogte bent van wat we zoeken in termen van de perfecte kattenboom voor onze oudere katten, laten we eens een kijkje nemen naar mijn favorieten.

Beste overall en budgetvriendelijk: ZENY 33.5″ Kattenboom Toren

Mijn keuze voor de beste totaal katboom voldoet aan alle eisen als het gaat om het vinden van een senior-vriendelijke kattenboom. Beginnend aan de onderkant, zien we een ruime en comfortabele cobby, zodat katten een plek hebben om hun eigen te noemen, zelfs als ze geen zin hebben om te klimmen of te springen. Maar om alles nog toegankelijker te maken, is er een helling die van de vloer naar het tweede niveau leidt en nog meer kubussen. Vanaf daar is het een klein sprongetje naar een zeer pluche kattenbed dat in totaal 33,5 centimeter boven de vloer uitsteekt.

Dit is zo’n beetje de Goudlokje onder de krabbenbomen, omdat het een beetje van alles heeft waar we het over hebben gehad: geweldige functies op de begane grond, een helling voor betere toegankelijkheid, zachte en comfortabele stof en dat alles terwijl het hoog is maar niet te hoog. Er zijn ook meer dan 500 vijf-sterren beoordelingen die deze eenvoudige krabpaal ondersteunen, wat zeker helpt.

Tot slot is hij ook budgetvriendelijk, zeker als je hem vergelijkt met sommige andere krabpalen op de markt. U kunt de laatste prijs op Amazon bekijken door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Deze eenvoudige kattenboom heeft alles wat we zouden willen zien voor onze oudere kitties, maar de oprijplaat en het super pluche bed bovenop zijn mijn favorieten.

Wat ik wou dat het had: Hoewel je deze modificatie altijd zelf zou kunnen maken, zou ik graag zien dat de helling iets minder steil was om de stress op oude katgewrichten verder te verminderen.

Groter en Multi-kat Vriendelijk Favoriet: YAHEETECH 54″ Kattenboom Kattentoren

Als u op zoek bent naar iets vergelijkbaars, maar een beetje hoger, dan is de Yaheetech 54 inch kattenboom een geweldige optie. Met een hoogte van meer dan anderhalve meter is deze kattenboom nog steeds voorzien van een sisal boomhelling om de toegang voor oudere katten te vergemakkelijken. Vanaf daar, is elk platform dicht genoeg bij de volgende dat de meeste katten geen probleem zullen hebben om gewoon helemaal naar boven te lopen.

De platforms zijn een beetje krapper dan de beste overall en senior katten zullen waarschijnlijk de voorkeur geven aan de cubby die nog steeds ongeveer 40 centimeter van de grond is. Met de extra hoogte en meerdere platforms, is deze kattenboom ook geweldig voor multi-kat huishoudens – vooral die van gemengde leeftijden. Er zijn genoeg hoogvliegende platforms voor jonge katten om op te springen zonder hun oudere huisgenoten te verdelen of te storen.

Deze kattenboom is ook zeer budgetvriendelijk en heeft bijna 600 vijf-sterren reviews achter zich. U kunt meer recensies lezen en de prijs van vandaag op Amazon zien door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Het bevat veel van dezelfde functies die ik geweldig vind in onze beste overall, maar in een groter, meer uitgerekt formaat dat geweldig is voor huishoudens met meerdere katten, zelfs als ze niet allemaal ouder zijn.

Wat ik wou dat het had: Om het de perfect senior kattentoren, zou ik graag wat extra siding op de bovenste platforms zien. Zoals het er nu uitziet, zijn twee van de drie bovenste platforms een beetje kaal.

Het beste voor appartementen en kleine ruimtes: PETMAKER 14″ Kattenhuis

Oké, dus hoewel dit misschien niet precies lijkt op de traditionele hoge kattentoren die we gewend zijn, is het nog steeds eerlijk om het een boom te noemen…van soorten. Misschien is het meer een kattenstruik, maar voor sommige oudere katten die in kleinere ruimtes leven, is dat alles wat je nodig hebt.

Deze kleine kattenboom kan gemakkelijk in een hoekje worden gezet (het liefst met wat zonlicht) of naast uw bestaande meubels worden geplaatst. Wat hij mist in hoogte maakt hij goed in algehele gezelligheid met twee zwaar bedekte hokjes die perfect zijn voor extra lange kattendutjes. Toch is het geheel 14″ hoog, dus het is nog steeds meer verhoogd dan direct op de vloer en als uw oudere kat zich kwiek voelt, kan hij bovenop de kleine toren springen.

Ze zijn ook in staat geweest om een krabpad aan de ene kant van de toren te plaatsen, dus het enige dat echt ontbreekt is de hoogte die je krijgt in andere torens. Maar als je in een appartement woont, wil je misschien geen toren van enkele meters die boven je studio uittorent en je kat heeft hem misschien ook niet nodig.

Zoals met elke kattenboom op deze lijst, ben ik zeker niet de enige die er blij mee is en dit kleine kattenhuisje heeft meer dan 300 beoordelingen met vijf sterren. Je kunt een aantal van die beoordelingen lezen en de laatste prijs op Amazon bekijken door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Het ontwerp is eenvoudig en een beetje stijlvol, wat in combinatie met het kleine formaat het een geweldige aanvulling maakt op een appartement of andere kleine ruimte. Afhankelijk van de stijl van uw kat, kunnen ze eigenlijk de voorkeur geven aan de uitgestrekte cubby boven extra hoogte.

Wat ik wou dat het had: Ik zou graag meer kussen in de toren zien om het extra maar gelukkig is dat makkelijk te verhelpen met een paar dekens.

Het beste voor senior katachtigen die van hoogte houden: Go Pet Club 72″ Kattenboom

Het is niet omdat uw kat ouder is dat ze niet kunnen genieten van die perfecte zitstok! Voor sommige katten zijn tunnels, buizen en hokjes gewoon niet genoeg en willen ze gewoon een hoge plek om zich uit te leven – zelfs als ze ouder zijn! Zoals de beroemde kattenexpert Jackson Galaxy uitlegt, vallen katten meestal in een van de drie categorieën die beschrijven waar ze zich het prettigst voelen. Een van die categorieën zijn de boombewoners, dat zijn katten die “overal boven de grond te vinden zijn. Deze katten krijgen hun zelfvertrouwen door hoog te zitten en te zien wat er gebeurt, en zitten het liefst op een stoel of boven op de bank.”

Dit zal niet veranderen naarmate katten ouder worden en als je een boombewoner van een katachtige hebt, dan wil je een hogere kattenboom aanschaffen die nog steeds vriendelijk voor oudere katten. Deze 72″ (dat is 6 voet hoog) kattenboom is zeker hoog, maar met meerdere hellingen die katten bijna helemaal naar de top kunnen brengen, is hij nog steeds geweldig voor oudere katjes.

De eerste helling gaat naar een van de twee comfortabele kubussen en vanaf daar kan de tweede helling katten nog een paar meter naar een reeks van nauw verbonden platforms brengen. Met meerdere cubbies en een hele stapel platforms, is er genoeg ruimte voor meerdere katten om van te genieten- of slechts één verwende geriatrische katachtige om zich als een koning te voelen!

Go Pet Club is eigenlijk een van mijn favoriete merken voor kat bomen en de meeste van hun producten duizenden beoordelingen achter hen. Deze is niet anders en op het moment van schrijven, waren er meer dan 9.500 vijf-sterren beoordelingen voor deze kat boom! De prijzen van de meeste Go Pet Club producten zijn ook verrassend concurrerend en deze 6-voet kattenboom is net zo budgetvriendelijk als veel kleinere opties. U kunt de laatste prijs zien en meer lezen over de beoordelingen op Amazon door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: De dubbele oprijplaten en dichte platforms! Deze enorme kattenboom is zeer toegankelijk voor oudere katten en stelt ze in staat om kruipend en klimmend hun weg naar boven te vinden in plaats van te moeten springen. De prijs is ook zeer moeilijk te verslaan, vooral als je bedenkt hoeveel kattenboom je krijgt.

Wat ik wou dat het had: Ik zou graag zien dat de eerste helling verbindt met de top van de cubby voor toegang op een hoger niveau, maar zoals het nu is, hebben katten nog steeds veel opties om hun weg naar boven te navigeren.

Pluche Pluk: Amolife Heavy Duty 68 Inch Multi-Level Kattenboom

Als je op zoek bent naar een heavy-duty optie en bereid bent om iets meer uit te geven voor een geweldige kattenboom, dan is deze kattenboom van Amolife misschien wat je zoekt. U kunt op de foto hierboven zien dat er veel ruimte voor meerdere katten, maar deze krabpaal heeft ook een aantal unieke kenmerken die hem zeer geschikt maken voor oudere katten.

Om te beginnen is hij verdomd comfortabel! Terwijl veel krabpalen een kaal tapijt hebben dat beter geschikt is om aan te krabben dan voor puur comfort, heeft de Amolife krabpaal een pluche stof van 400g/m. Dat is meer het soort stof dat je zou vinden op een pluche faux fur deken of kleed in plaats van een traditionele kat boom. Als u doorklikt naar Amazon, kunt u inzoomen op de foto’s om echt een gevoel te krijgen van het materiaal, maar over het algemeen is het goed voor de soms magere senior kitties. Ik hou ook van dat er twee drijvende kat bedden, zodat multi-kat huishoudens niet hoeven te vechten over de premie slaapruimte.

Er is de gebruikelijke helling die we graag zien om het gemakkelijk te maken voor senior kittens om in een comfortabele cubby te kruipen zonder te hoeven springen. Ik hou ook van de positie van de helling, die het onderste platform een beetje een grot-achtig gevoel geeft dat veel katten leuk zullen vinden. Met zoveel platforms zijn er meerdere routes voor katten om te navigeren zonder grote sprongen te hoeven maken tussen twee secties.

Deze kattenboom heeft echt alles wat we zoeken in een senior-vriendelijke boom, maar ik zou zeggen dat de extra dikke pluche en de totale grootte is wat helpt het opvallen. Het is niet de hoogste op deze lijst, maar wel de breedste en beschikt over de meeste hokjes, bedden en platforms.

Hoewel het de premium pluche keuze is, is het nog steeds niet van plan om de bank te breken – vooral in vergelijking met andere kat bomen op de markt. Hij heeft ook een waanzinnig hoog aantal 5-sterren beoordelingen met meer dan 1000 vijf-sterren beoordelingen op het moment van schrijven. U kunt de huidige beoordeling zien en de laatste prijs op Amazon bekijken door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Deze krabpaal is voorzien van supercomfortabel pluche materiaal in plaats van het gebruikelijke tapijt dat je in andere bomen vindt. Dat brengt het comfortniveau van deze boom echt omhoog, wat geweldig kan zijn voor oudere katten die vaak wat dunner zijn en wel wat extra kussen kunnen gebruiken.

Wat ik wou dat het had: Er is echt niets dat ik zou toevoegen of wegnemen van dit pluche kittypets kasteel!

Stijlvolste Kattenboom: On2 Pets 43 Inch Kattenboom met Bladeren

Yep, dat klopt- deze kattenboom heeft bladeren! Hoewel hij veel van de onderdelen mist die we zouden willen zien in de perfecte katboom voor oudere katten, maakt hij het goed met stijl. Omdat het een aantal van onze favoriete senior kat kenmerken mist, moeten we dit meer beschouwen als een eervolle vermelding dan een echte aanbeveling.

Deze kattenboom geeft katten het gevoel dat ze in een echte boom of struik zitten, waar sommige katten gek op zullen worden. Hij ziet er ook uit als een echte boom en kan wat stijl toevoegen aan je leefruimte. Dat is perfect voor mensen die de traditionele look van een gigantische tapijttoren in hun woonkamer willen vermijden.

Maar kan het werken voor oudere katten?

Het onderste platform is 15 centimeter van de vloer, wat nog steeds bereikt kan worden zonder dat uw kat omhoog hoeft te springen. U kunt het nog gemakkelijker maken door een kleine helling toe te voegen of door het bij iets te plaatsen dat u als opstapje kunt gebruiken. Het is 14″ van het ene platform naar het volgende en de totale toren bereikt een totale hoogte van 60 inches.

Ik hou ook van het modulaire aspect van deze boom die u toelaat om gemakkelijk de bovenste twee platforms te verwijderen om een kattenstruik te creëren in plaats van een kattenboom. Dit kan geweldig zijn voor oudere katten, omdat zij de hoogte gemakkelijker kunnen inschatten zonder extra platform en bladeren boven hen.

Hoewel deze boom veel stijl heeft, is hij waarschijnlijk beter voor katten van middelbare leeftijd dan voor echte senioren. Maar als uw kat ouder wordt, maar nog steeds actief is, dan zullen ze geen problemen hebben om van deze prachtige kattenboom te genieten. U kunt meer reviews lezen en de laatste prijs op Amazon zien door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Deze kattenboom breekt met de traditionele tapijttorenstijl en is voorzien van geperst hout en kunstbladeren om je kat het gevoel te geven dat hij echt in een boom hangt! Hij ziet er ook nog eens cool uit!

Wat ik wou dat het had: Hij mist een aantal eigenschappen die we in een krabpaal voor oudere katten zoeken, zoals makkelijk te gebruiken hellingen en extra zachte slaapgedeeltes.

Moet ik een helling toevoegen?

Hoewel de meeste krabpalen op deze lijst al een lijst hebben, zou je kunnen overwegen om een oprijplaat toe te voegen aan je bestaande krabpaal. Als je handig bent, kun je overwegen dit zelf te doen.

Helaas ben ik niet bepaald een knutselaar, dus dat zit er voor mij niet in. Maar er zijn nog steeds niet veel opties voor kwaliteitskat oprijplaten. Sommige opties kosten veel meer dan de eigenlijke kattenboom, dus die zijn over het algemeen uit beeld. Uw beste optie is zoiets als deze combinatie van krabpaal en oprijplaat op Amazon. De prijs is redelijk en hoewel het niet echt groot, het heeft een 7-inch hoogte om uw kat te brengen dat veel dichter ze zijn waar ze naartoe gaan.

Afsluitende gedachten

Krabpalen zijn een geweldige manier om de kwaliteit van leven voor uw katachtige vriend te verbeteren – zelfs als ze ouder zijn! Krabpalen kunnen uw kat ook aanmoedigen om zich te concentreren op krabben en klimmen op de juiste plekken. Hoewel dit gedrag kan afnemen naarmate een kat ouder wordt, zal het niet helemaal stoppen omdat het gewoon bij het kat zijn hoort!

Gelukkig zijn er tal van kat boom opties voor oudere katten en het is niet te veel moeite om extra pluche slaapplekken, hellingen, en gemakkelijk te bereiken platforms die perfect zijn voor senior kitties vinden! Ik hoop dat je de perfecte boom voor jouw huis hebt gevonden en ik hoor graag welke je hebt gekozen!