6 Beste gezonde rauwe kattenvoer in 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Het beste rauwe kattenvoer bootst de pure, elegante eenvoud van het natuurlijke hele prooidieet van een kat na. Geweldige producten combineren die voedingsintegriteit met een uitstekende kwaliteit van ingrediënten en een reputatie voor consistentie en veiligheid.

Daarom raden we Stella &Chewy’s Absolutely Rabbit Dinner Morsels aan als het beste rauwe kattenvoer dat je kunt kopen. Het is gevriesdroogd, wat betekent dat het rauwe voedsel is bevroren en het vocht onder bepaalde omstandigheden is verwijderd, wat de houdbaarheid verlengt. Vriesdrogen zorgt ervoor dat dit voer veiliger is voor zowel u als uw kat en tegelijkertijd de rijke voeding van vers vlees levert. Het wordt geproduceerd door een van de best gevestigde bedrijven in de rauwe dierenvoedingsruimte en heeft een reputatie voor veiligheid en consistentie.

Voordat we meer te weten komen over dit Stella &Chewy’s-voedsel en onze andere topaanbevelingen, laten we het hebben over waar we naar op zoek waren bij het selecteren van het beste rauwe kattenvoer op de markt.

In één oogopslag: beste rauw kattenvoer om te kopen

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Beste voor kieskeurige katten

aac-table__image

9.5

Geplukt door 25 mensen vandaag!

Dr. Marty’s Nature’s Feest

 • Rijk aan voor de soort geschikte dierlijke eiwitten
 • Vrij van bijproducten en kunstmatige toevoegingen
 • Gemaakt met 100% natuurlijke, licht verteerbare ingrediënten

Het beste voor de spijsvertering gezondheid

Hier zijn de kwaliteiten waar we naar op zoek waren bij het kiezen van het beste rauwe kattenvoer

Het beste rauwe kattenvoer is rijk aan eiwitten met matige vetgehaltes en een laag koolhydraatgehalte

Als obligate carnivoren gedijen katten op een prooi-geïnspireerde balans van eiwitten, vetten en koolhydraten. Rauw voedsel doet dit meestal goed wanneer het dieet qua voedingswaarde uitgebalanceerd en compleet is, met veel dierlijke eiwitten, voor de soort geschikte bronnen van vetzuren en niet te veel zetmeel.

Het beste rauwe kattenvoer biedt een op de hele prooi geïnspireerde distributie van spiervlees, organen en botten

Het lijkt erop dat het gezondste rauwe kattenvoer bestaat uit grofweg 84% spiervlees, 6% bot 5% lever, en 5% andere organen. Dit bootst de samenstelling van de prooi van uw kat na en helpt het voedsel om de juiste macronutriënten en micronutriënten te leveren met minimale suppletie.

Waarom is dit zo belangrijk bij het kiezen van rauw kattenvoer?

Overmatig botgehalte komt verrassend vaak voor bij rauw voedsel. Met te veel bot komt te veel fosfor en andere mineralen. Het is goed gedocumenteerd dat hoge niveaus van fosfor schadelijk kunnen zijn voor katten met een nierziekte, dus een overmatig botgehalte kan problemen veroorzaken voor de nieren van uw kat.

Of je nu kijkt naar de verhouding van spiervlees tot organen tot bot of de voedingspercentages van het voedsel onderzoekt, het is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat het voedsel de juiste balans van voedingsstoffen heeft. In vergelijking met andere soorten kattenvoer is rauw kattenvoer berucht omdat het op dit gebied het doel mist.

We hebben de reputatie van het bedrijf en klantrecensies overwogen voordat we een rauw kattenvoerproduct aanbeveelden

Labels zijn belangrijk, maar het label vertelt je slechts een stukje van het verhaal. Je moet ook weten waar het voedsel vandaan komt.

Om de producten voor deze lijst te kiezen, hebben we de tijd genomen om het bedrijf achter het voedsel te evalueren. We zochten naar fabrikanten met een geschiedenis van veiligheid en consistentie. Een bedrijfsgeschiedenis doorspekt met terugroepacties en klachten is een teken dat dit specifieke voedsel misschien niet de veiligste keuze is voor uw kat.

Met dat in gedachten zochten we naar voedingsmiddelen afkomstig van bedrijven met een sterke, stabiele reputatie. We hebben ook rekening gehouden met klantervaring, honderden klantrecensies gelezen, gecontroleerd op klachten over consumentenzaken en soms het bedrijf bellen om een idee te krijgen van zijn cultuur en betrouwbaarheid.

Naast het onderzoeken van de reputatie van elk merk, zochten we naar voedingsmiddelen die worden vervaardigd en behandeld volgens strenge veiligheids- en kwaliteitsnormen.

Vooral wanneer u rauw kattenvoer evalueert, is het belangrijk om te onthoudenber die herinneringen vertellen niet het volledige verhaal. Rauw kattenvoer is inherent gevoelig voor het bevatten van bacteriën vanwege de ongekookte aard, en dat betekent dat het vaker wordt teruggeroepen dan andere soorten voedsel. Het kopen van gevriesdroogd kattenvoer verkleint de kans dat er bacteriën in het voer aanwezig zijn. Sommige bacteriën vormen mogelijk geen ernstige bedreiging, terwijl andere zoals Salmonella en E.Coli daarom belangrijk zijn om kennis te nemen van eventuele terugroepacties.

Hoewel zelfs het beste rauwe kattenvoer kan worden teruggeroepen voor het bevatten van bacteriën, kan een geschiedenis van herhaalde terugroepacties ook wijzen op ernstige problemen met de kwaliteitscontrole. Als een bedrijf voedsel verkoopt dat besmet is met parasieten, schimmels of overmatige bacteriën, is dat een teken dat er iets mis is.

De meest betrouwbare fabrikanten onderwerpen hun rauwe kattenvoer aan strenge kwaliteitscontrolemaatregelen en zorgen ervoor dat elke fase van de productie streng wordt gecontroleerd om een consistente kwaliteit te garanderen. Het levensmiddel kan processen ondergaan om het risico op pathogene besmetting te verminderen, waaronder vriesdrogen of hogedrukverwerking (HPP).

Naast het uitvoeren van onze eigen kwalitatieve analyse van de hier beoordeelde merken, hebben we monsters ingediend voor analyse op een ISO 17025 gecertificeerd laboratorium voor het testen en analyseren van voedingsmiddelen.

We kochten de producten tegen de volledige verkoopprijs en het hele testproces werd gefinancierd door All About Cats zonder directe input of invloed van de betrokken bedrijven.

Analytisch testen in een laboratorium voor voedselchemie geven ons de exacte macronutriënten- en micronutriënteninhoud van elk recept. De tests kijken ook naar microbiële inhoud, gist, schimmel en zware metalen, zodat u ervoor kunt zorgen dat u alleen het beste in de kom van uw kat stopt.

Om toegang te krijgen tot de laboratoriumrapporten voor elk voedsel dat hier wordt beoordeeld, klikt u op de link “labrapport bekijken” in de productbeoordeling.

Top 6 beste rauwe kattenvoerproducten op de markt in 2022

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Stella and Chewy’s is een van de toonaangevende bedrijven op het gebied van rauw huisdiervoer. Het heeft een sterke reputatie voor consistentie en een robuuste line-up met tal van opties om uw kat gelukkig te houden.

Stella &Chewy’s biedt een breed scala aan gevriesdroogd en bevroren kattenvoer, die allemaal een indrukwekkende macronutriëntendistributie en gezonde micronutriëntenniveaus bieden. Door een indrukwekkende verscheidenheid aan eiwitbronnen aan te bieden, geeft Stella &Chewy’s je veel opties. Of uw kat nu een restrictief dieet volgt of hunkert naar variatie, u zou een Stella &Chewy’s recept moeten kunnen vinden dat aan zijn behoeften voldoet.

Stella &Chewy’s biedt zowel bevroren als gevriesdroogde opties, die beide een geweldige optie kunnen zijn. We hebben dit gevriesdroogde recept aanbevolen omdat het handig is, als gevriesdroogd voedsel is dit product veiliger om te hanteren en op te slaan, maar behoudt het de voedingsbalans van rauw vlees.

Dit specifieke recept draait om konijnenvlees, organen en botten. Naast konijn bevat het recept prebiotica en probiotica om het spijsverteringsstelsel van uw kat gezond en zijn immuunsysteem sterk te houden.

Lees ook: Het beste konijnen kattenvoer

Ingrediënten

Konijn met gemalen bot, konijnenlever, olijfolie, pompoenzaad, kaliumchloride, natriumfosfaat, cholinechloride, gedroogd ediococcus acidilactici fermentatieproduct, gedroogd lactobacillus acidophilus fermentatieproduct, gedroogd bifidobacterium longum fermentatieproduct, gedroogd bacillus coagulans fermentatieproduct, taurine, tocoferolen (conserveermiddel), paardenbloem, gedroogd kelp, zinkproteïnaat, ijzerproteïne, vitamine A-supplement, vitamine E-supplement, niacinesupplement, koperproteïnaat, Riboflavine Supplement, Natrium Seleniet, D-Calcium Pantothenaat, Biotine, Mangaan Proteïnaat, Thiamine Mononitraat, Pyridoxine Hydrochloride, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur, Vitamine B12 Supplement.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 44%

Ruw vet: 30%

Ruwe celstof: 5%

Vocht: 5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 46.32%

Vet: 31.58%

Vezel: 5.26%

Koolhydraten: 16.84%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 33.12%

Vet: 54.84%

Koolhydraten: 12.04%

Wat we leuk vonden:

 • Gevriesdroogd voedsel is veiliger om te hanteren en op te slaan
 • Voornamelijk gemaakt van soortgeschikt konijn
 • Rijk aan probiotica met 10 miljoen kolonievormende eenheden per ounce
 • Graanvrij zonder vulstoffen of bijproducten
 • Koolhydraatarm tevreden

Wat we niet leuk vonden:

 • Gevriesdroogd voedsel vereist een paar minuten rehydratatietijd
 • Stella &Chewy’s publiceert geen volledige voedingskaarten, waardoor het moeilijk is om de voedingssterkten en -zwaktes te evalueren

Northwest Naturals gevriesdroogd rauw dieet voor katten Beoordeling

Koop op Amazon

Northwest Naturals maakt en verkoopt sinds 1990 rauw voedsel voor honden en katten. Hoewel dit bedrijf niet een van de bekendste fabrikanten van rauw kattenvoer is, heeft het een sterke reputatie opgebouwd voor kwaliteit en consistentie.

Hun voedsel ondergaat een hogedrukverwerking om de celwanden van door voedsel overgedragen pathogenen af te breken zonder de voedingscomponenten van het voedsel te beschadigen. Hun recepten zijn sterk afhankelijk van de voedingswaarde van vers spiervlees, organen en botten zonder veel plantaardig materiaal.

Dit recept van Northwest Naturals is 98% kalkoen spiervlees, organen en botten, met de resterende 2% van het recept bestaande uit vitaminen en mineralen, samen met andere voedingsrijke natuurlijke additieven zoals kelp, dulse poeder, psyllium schil poeder en visolie.

Het gebruik van verschillende vezelbronnen helpt om de constipatie te verminderen die zoveel rauw gevoede katten tegenkomen. Als u zich zorgen maakt dat uw kat constipatie kan ontwikkelen tijdens een rauw dieet, kan dit voedsel van Northwest Naturals een goede keuze zijn.

Ingrediënten

Turkije, Kalkoen nek, Kalkoen Harten, Kalkoen Lever, Ei, Gelatine, Water, Dulse Poeder, Gedroogde Kelp, Gemalen Lijnzaad, Organisch Psyllium Husk Poeder, Zalmolie, Inuline, Kaliumchloride, Natriumchloride, Taurine, Vitamine B Supplement, KoperProteïne, Mangaan Proteïnaat, Vitamine E Supplement, KoperProteïne, Gemengde Tocoferolen (als conserveermiddel). Vitamine D3 Supplement.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 45%

Ruw vet: 15%

Ruwe celstof: 5%

Vocht: 5%

As: 9%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 47.37%

Vet: 15.79%

Vezel: 5.26%

Koolhydraten: 22.11%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 43.93%

Vet: 35.56%

Koolhydraten: 20.5%

Wat we leuk vonden:

 • Een vleesgericht rauw voedsel
 • Gevriesdroogd voor veiligheid en houdbaarheid
 • Extreem laag in koolhydraten
 • Geproduceerd door een bedrijf met een sterke veiligheidsreputatie

Wat we niet leuk vonden:

 • Lijnzaadolie is prominenter dan visolie als bron van omega-3 vetzuren
 • Je moet het voedsel rehydrateren voordat je het serveert

Klik hier om 20% korting te krijgen op uw eerste bestelling

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Katten zijn berucht omdat ze hun neus ophalen voor zelfs het beste kattenvoer op de markt. Individuele voorkeuren zullen altijd variëren, maar Dr. Marty’s Nature’s Feat lijkt een geweldige keuze te zijn voor zelfs kieskeurige eters. Gemaakt met een trio van hoogwaardige eiwitbronnen met extra smaak van voedselrijk orgaanvlees, is dit rauwe kattenvoer een geweldige keuze.

Dr. Marty’s Nature Feast is de enige kattenvoerformule die momenteel beschikbaar is en het is een gevriesdroogde rauwe formule. Deze formule bevat zalm, kalkoen en witvis als de top drie ingrediënten, gevolgd door kippenlever, kippenhart en kipmaag.

Hoewel rijk aan voor de soort geschikte dierlijke eiwitten, bevat deze formule een paar plantaardige ingrediënten. In plaats van te worden gebruikt als vulstoffen, lijken deze ingrediënten echter een natuurlijke bron te bieden voor belangrijke voedingsstoffen, waardoor de behoefte aan synthetische vitamine- of mineralensupplementen wordt ontkend.

Over het algemeen waarderen we de algehele kwaliteit van deze formule en het hoge eiwitgehalte. Het koolhydraatgehalte is vrij significant, maar er zijn geen granen of vulstoffen van lage kwaliteit. We raden zeker aan om deze formule opnieuw te hydrateren voordat je gaat voeren, simpelweg omdat het in zijn gevriesdroogde vorm niet het vocht levert dat je kat nodig heeft voor optimale hydratatie.

Ingrediënten:

Zalm, Kalkoen, Witvis, Kippenlever, Kippenhart, Kippenmaag, Zoete Aardappel, Lijnzaad, Ei, Pompoenpitten, Erwten, Wortel, Appel, Bosbes, Cranberry, Gember, Zout, Kelp, Zonnebloempitten, Spinazie, Broccoli, Boerenkool, Gemengde Tocoferolen (conserveermiddelen).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 37%

Ruw vet: 23%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 5%

As: 8%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 38.95%

Vet: 24.21%

Vezel: 3.16%

Koolhydraten: 25.26%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 31.66%

Vet: 47.8%

Koolhydraten: 20.54%

Wat we leuk vonden:

 • Rijk aan voor diersoorten geschikte dierlijke eiwitten
 • Gemaakt met 100% natuurlijke, licht verteerbare ingrediënten
 • Volledig vrij van granen, vulstoffen en kunstmatige toevoegingen
 • Voorzichtig gevriesdroogd om de voedingsintegriteit te behouden

Wat we niet leuk vonden:

 • Aanzienlijk duurder dan sommige opties
 • Bevat niet het vocht dat uw kat nodig heeft (tenzij gerehydrateerd)

Wysong Archetype™ Raw Chicken Formula Canine / Feline Dieet Review

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Het heeft geen zin om je kat een prijzig voer te geven als hij het niet kan verteren. Plantaardige eiwitten, vulstoffen en andere ingrediënten van slechte kwaliteit bieden niet alleen niet de voedingsstoffen die uw kat nodig heeft, maar zijn lichaam kan ze ook niet verteren, dus veel ervan eindigt gewoon als afval.

Deze Wysong Archetype Raw Chicken Formula is een geweldige optie om de voeding van uw kat te voeden en zijn spijsvertering te ondersteunen. Het is niet alleen voornamelijk gemaakt van kip, kippenbotten en organen die allemaal zeer geschikt zijn voor soorten, maar het wordt ook aangevuld met een assortiment nutraceuticals die verschillende aspecten van de gezondheid van uw kat ondersteunen.

Onder de lijst met nuttige supplementen in deze formule vindt u zowel prebiotica als probiotica om de spijsvertering van uw kat te helpen verbeteren. Bovendien maakt het hebben van een beperkte lijst met hoofdingrediënten dit recept over het algemeen licht verteerbaar.

In vergelijking met de andere kattenvoer die hier worden genoemd, ontvangt dit voedsel niet zoveel klantrecensies. Dat gezegd hebbende, de meeste zijn positief, met veel klanten die zeggen dat hun katten het voedsel graag aten of gezondheidsverbeteringen zagen na het maken van de overstap.

Ingrediënten

Kip, Kippenorganen, Gemalen kippenbot, Natuurlijke smaak, Taurine, Biologische bosbes, Biologisch Gerstgras, Chiazaden, Broccolispruiten, Wortelen, Pruimen, Wei, Zeezout, Gedroogd Kelp, Gistextract, Citroenzuur, Gemengde Tocoferolen, Rozemarijnextract, Gistcultuur, Mineralen (Kaliumchloride, Zinkproteïne, Zinkprotelaat, Ijzersulfaat, Ijzerproteïne, Kopersulfaat, Koperproteïne, Koperproteïne, Mangaansulfaat, Mangaanproteïne, Natriumseleniet, Calciumjodaat), Calciumcarbonaat, Vitaminen (Ascorbinezuur [Source of Vitamin C], Vitamine E Supplement, Niacine Supplement, Calcium Pantothenaat, Vitamine A Supplement, Thiamine Mononitraat, etc…

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 44%

Ruw vet: 36%

Ruwe celstof: 0.5%

Vocht: 4%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.83%

Vet: 37.5%

Vezel: 0.52%

Koolhydraten: 16.15%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 29.95%

Vet: 59.5%

Koolhydraten: 10.55%

Wat we leuk vonden:

 • Gevriesdroogd voor veiligheid en een lange levensduur
 • Nadat het is gerehydrateerd, is dit voedsel een uitstekende vochtbron
 • Bevat probiotica om de spijsvertering en immuungezondheid te stimuleren
 • Vrij van granen, vulstoffen en bijproducten
 • Wysong heeft een uitstekende reputatie op het gebied van voedselveiligheid

Wat we niet leuk vonden:

 • Geen adequate bron van vocht tenzij gerehydrateerd

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Of je nu honderden uren per jaar steekt in het bereiden van zelfgemaakt rauw kattenvoer, het ontdooien van een bevroren medaillon of het rehydrateren van gevriesdroogde hapjes, het voeren van rauw kattenvoer is notoir tijdrovend. Het kiezen van een rauwe brok geeft je kat de voeding van vers voedsel en het gemak van een droog product.

Als u rauw kattenvoer wilt dat u in de kom van uw kat kunt gieten en zoals het is kunt serveren zonder te ontdooien of opnieuw te hydrateren, overweeg dan Vital Essentials Mini Nibs. Dit zijn kleine stukjes gevriesdroogd voedsel die je als brokjes serveert. Gemaakt van gemalen kippenspiervlees, kippenhart, kippenmaag en ei als primaire ingrediënten, levert dit voedsel soortgeschikte, van vlees afgeleide voeding die uw kat nodig heeft.

Vital Essentials voedingsmiddelen behoren tot de weinige rauwe producten die bijna uitsluitend afhankelijk zijn van de voedingswaarde van spiervlees, organen en botten met minimale suppletie. Naast vlees, botten en eieren bevat dit voedsel rauwe geitenmelk en haringolie.

Natuurlijk is dit voedsel niet perfect – de grootste tekortkoming is het feit dat het je kat niet het vocht geeft dat hij nodig heeft – maar het kan een goede aanvulling zijn op een goed afgerond dieet.

Ingrediënten

Fijngemalen kip met bot, kippenhart, kippenlever, kippenmaag, kippenei, rauwe geitenmelk, water, eierschaalmembraan, haringolie, gemengde tocoferolen, D-alfa-tocoferol.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 55%

Ruw vet: 27%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 8%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 59.78%

Vet: 29.35%

Vezel: 1.09%

Koolhydraten: 9.78%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 42.45%

Vet: 50.61%

Koolhydraten: 6.95%

Wat we leuk vonden:

 • Rijk aan eiwitten met matig vet en minimale koolhydraten
 • Voornamelijk gemaakt van dierlijke ingrediënten
 • Handige mini-penpunten zijn geweldig voor katten die gewend zijn om voedsel te drogen

Wat we niet leuk vonden:

 • Een van de duurste opties op deze lijst
 • Heeft niet genoeg vocht om je kat gezond te houden

Katachtige natuurlijke kip &lamsfeest graanvrij gevriesdroogd kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Hoogwaardige voeding is nooit belangrijker dan tijdens de seniorenjaren. In theorie kan rauw kattenvoer precies zijn wat oudere katten nodig hebben – het levert veel eiwitten in zijn meest verteerbare vorm, waardoor magere spiermassa wordt ondersteund zonder het lichaam van uw senior te belasten.

Maar in werkelijkheid heeft rauw kattenvoer de neiging om te veel bot en fosfor te hebben, kwaliteiten die het een slechte keuze maken voor senioren met een risico op een verminderde nierfunctie.

Daarom raden we dit voer van het Nieuw-Zeelandse merk Feline Natural aan als het beste rauwe kattenvoer voor senioren. In tegenstelling tot de andere voedingsmiddelen op deze lijst, bevat dit recept geen natuurlijk bot. Dit helpt om de mineralenbalans onder controle te houden, waardoor het een niervriendelijk alternatief is voor bonier, meer fosfor-zwaar voedsel. Het is geen therapeutisch dieet en niet aanbevolen voor katten met een nierziekte, maar het is een aantrekkelijke optie voor senioren.

En naast het conservatieve botgehalte, voldoet dit voedsel aan de behoeften van oudere katten met een zware concentratie van gemakkelijk te verteren kippenspiervlees, lamsorganen, hart en bloed. Al deze ingrediënten zijn ook zeer biologisch beschikbaar, wat betekent dat uw kat meer voeding krijgt met minder verwerking.

Ten slotte bevat het voedsel Nieuw-Zeelandse groene mossel, een bron van omega-3-vetzuren die kunnen helpen bij het bestrijden van ontstekingen geassocieerd met artritis en andere ontstekingsaandoeningen.

Ingrediënten

Kip, Lamshart, Lamsnier, Lamslever, Lamsbloed, Lijnzaadvlokken, Nieuw-Zeelandse Groene Mossel, Gedroogde Kelp, Taurine, Vitamine E-supplement, Magnesiumoxide, Zinkproteïne, Koperproteïne, Mangaanproteïne, Thiaminemononitraat, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 48%

Ruw vet: 31%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 8%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 52.17%

Vet: 33.7%

Vezel: 1.09%

Koolhydraten: 13.04%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 35.48%

Vet: 55.65%

Koolhydraten: 8.87%

Wat we leuk vonden:

 • Licht verteerbaar eiwit helpt de spiermassa van senioren te ondersteunen
 • Gecontroleerde fosfor is gemakkelijk voor ouder wordende nieren
 • Calorierijk om oudere katten sterk te houden
 • Laag koolhydraatgehalte
 • Bevat groenlipmossel, een goede bron van ontstekingsremmende omega-3 vetzuren

Wat we niet leuk vonden:

Is rauw kattenvoer echt een goede keuze?

Volgens verslagen van rauwe feeders heeft dit type dieet veel voordelen gehad voor de gezondheid en het welzijn van hun kat. Dat gezegd hebbende, de potentiële voordelen van rauw kattenvoer zijn niet zwaar bestudeerd of bevestigded.

Op basis van anekdotisch bewijs zijn hier een paar manieren waarop rauw kattenvoer kan helpen.

 • De concentratie van voor de soort geschikte dierlijke vetten in rauw voedsel kan bijdragen aan een glanzende, pluche jas—een indicator dat de huid en het hele lichaam van uw kat gezonder zijn.
 • Veel mensen zeggen dat hun katten werd actiever na het overschakelen naar een raw food dieet. Er wordt gespeculeerd dat dit komt omdat het voedsel een zeer hoge biologische waarde heeft en gemakkelijk door het lichaam wordt gebruikt. Dit betekent dat zelfs “luie” katten en senioren zichzelf van hun kussen kunnen trekken en als een kitten door het huis kunnen scheren.
 • Rauw kattenvoer kan ondersteuning van de tandheelkundige gezondheid. Als u uw kat rauwe vlezige botten geeft, kan hun voedsel helpen om hun kaken te versterken en resten af te schrobben, waardoor hun tanden gezond blijven.
 • Als een zeer biologisch beschikbaar voedsel, wordt rauw voedsel bijna volledig gebruikt door het lichaam van uw kat. Dit betekent dat rauw gevoede katten uitstoten. kleinere, minder stinkende ontlasting.
 • Het lijkt er ook op dat een rauw dieet gemakkelijker te gravent en kan een goede optie zijn voor katten met IBD, voedselgevoeligheden en andere spijsverteringsproblemen, maar zorg ervoor dat u dit eerst bij uw dierenarts controleert.

Nogmaals, al deze claims zijn anekdotisch en we hebben nog geen sterk bewijs gezien dat rauw kattenvoer voedzamer is dan goed uitgebalanceerd, qua voedingswaarde compleet gekookt voedsel.

Als je het hebt over zoiets controversieels als rauw voedsel, is het belangrijk om over de risico’s te praten.

Ongekookt vlees kan besmet zijn met bacteriën, schimmels en parasieten.

In een fda Center for Veterinary Medicine studie van 196 monsters van commercieel verkocht rauw honden- en kattenvoer, testten 15 monsters positief op salmonella en 32 positief op L. monocytogenes. Dit is slechts één voorbeeld van het feit dat rauw vlees vaak vol zit met bacteriën.

Merk op dat deze studie de aanwezigheid van bacteriën in rauw voedsel voor huisdieren observeerde, maar niet de belangrijkste vraag stelde. Het vroeg niet of deze bacterie huisdieren of mensen ziek maakte.

Vergeet niet dat de meeste katten een aanzienlijk robuuster spijsverteringsstelsel hebben dan mensen. In de meeste gevallen zijn deze bacteriën geen partij voor het stevige kattenlichaam en zullen ze uw kat niet ziek maken. Katten consumeren van nature met bacteriën beladen rauw vlees en ervaren daardoor geen gastro-intestinale problemen.

Uiteindelijk staat de menselijke gezondheid centraal in de meeste zorgen over het bacteriegehalte in rauw kattenvoer. Wanneer een persoon rauw vlees voor zijn kat behandelt en bereidt en wanneer ze na een rauwe maaltijd met hun kat omgaan, worden ze mogelijk blootgesteld aan bacteriën die hen ziek kunnen maken.

Als het gaat om rauw voedsel, is het kiezen van het juiste product van vitaal belang

Tussen een relatief nieuwe categorie kattenvoer en de natuurlijke neiging om bacteriën te herbergen, is rauw kattenvoer inherent een beetje riskanter dan andere soorten kattenvoer. Het is essentieel dat u een voedsel kiest dat de voedingswaarde heeft om uw kat gezond te houden terwijl u afkomstig bent van een bedrijf dat u kunt vertrouwen.

Het is belangrijk om contact op te nemen met uw dierenarts of gecertificeerde voedingsdeskundige voordat u het voedsel van uw kat verandert, vooral als ze een onderliggende aandoening hebben zoals diabetes mellitus, inflammatoire darmziekte of chronische nierziekte.

Inhoudsopgave