6 Beste Crystal Cat-nest van 2023 Alles over katten

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Kristallen kattenbakvulling wordt steeds populairder naarmate het de mainstream bereikt en consumenten de voordelen beginnen te zien. Er zijn enkele duidelijke voordelen aan het gebruik van kristallen kattenbakvulling ten opzichte van traditionele kattenbakvullingsproducten. Ten eerste absorberen ze meer kattenurine dan klei en de meeste andere strooiselproducten.

In één oogopslag: onze topkeuzes voor de beste crystal kattenbakvulling

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Premium keuze

aac-table__image

9.8

Geplukt door 31 mensen vandaag!

PetSafe ScoopGratis

 • Super absorberend materiaal
 • Vrijwel geen stof en geen trackingproblemen
 • Wordt geleverd in twee zakken om de versheid te behouden

BUDGET KIEZEN

aac-table__image

9.5

Geplukt door 25 mensen vandaag!

Kitty Poep Kattenbak (Silica)

 • Wordt geleverd met een wegwerp kattenbak
 • Absorbeert kattenurine zeer goed
 • Zacht en zacht voor de poten van de kat

BESTE CRYSTAL KATTENBAKVULLING

aac-table__image

9.3

Geplukt door 18 mensen vandaag!

Alleen de Crystals Premium

 • Gaat heel lang mee
 • Een van de meest absorberende kristallen op de markt
 • Geen sterke geur

Volgens Kitty Catter.com houden kristallen over het algemeen tot 40% van hun eigen gewicht in water, waardoor ze effectief zijn in het droog en comfortabel houden van de kattenbak voor uw kat.

Je hoeft de kattenbak ook minder vaak te vervangen door kristallen, en dit strooisel wordt vaak in kleine zakken verkocht. Dat kan handig zijn voor sommige katteneigenaren die moeite hebben met het tillen van zware zakken traditionele kattenbakvulling.

Top 6 Best beoordeelde Crystal Cat-nesten

Er zijn vijf kristallen kattenbakvulling producten die we willen bekijken. We hopen dat een van deze geschikt is voor u en uw kat.

Klik hier om 20% korting te krijgen + een gratis speeltje

Zicht op Chewy

Lees onze volledige merkbeoordeling

Als je bereid bent om meer te betalen voor een premium nest, probeer dan Pretty Litter. Deze silicakristallen kattenbakvulling wordt geleverd in een handige maandelijkse levering met een enkele zak die tot een volledige maand duurt. Het is extreem licht van gewicht met een fijnkorrelige textuur die zelfs op de meest gevoelige poten delicaat is.

Wat Pretty Litter echt uniek maakt, is dat het van kleur verandert op basis van de urine-pH van uw kat. Dit helpt u blaasproblemen vroegtijdig te identificeren terwijl ze nog steeds behandelbaar zijn, hoewel u mogelijk wat observatie moet doen in een huishouden met meerdere katten om te identificeren welke kat het probleem heeft.

Als silicastrooisel absorbeert Pretty Litter vloeistof en elimineert urinegeur. Schep gewoon vaste stoffen en roer de doos dagelijks voor maximale geurbeheersing.

Wat we leuk vonden:

 • Lichtgewicht silica kristalformule
 • Absorbeert vloeistof- en urinegeur
 • Eén tas gaat maar liefst 30 dagen mee

Wat we niet leuk vonden:

 • Kan sneller gaan met meerdere katten
 • Redelijk prijzig in vergelijking


Koop op Chewy

Een van de leukste eigenschappen van deze kattenbakvulling is dat hij in twee zakken wordt geleverd. Dat betekent dat u slechts de helft van het nest in één keer hoeft te openen en niet het risico loopt dat al het strooisel zijn versheid verliest als u het niet snel genoeg gebruikt. Zoals met het meeste kristalafval, moet er weinig tot geen stof zijn en heel weinig tracking.

De geur is ook erg mild, wat het aantrekkelijk zou moeten maken voor uw katten. Het is ongelooflijk absorberend en kan urine ongeveer vijf keer beter absorberen dan traditioneel kleistrooisel. Het nest kan echter aan de vacht van uw kat blijven plakken nadat het wat urine begint te absorberen, en dat kan uw kat geïnteresseerd maken om het te eten terwijl ze zichzelf schoonmaken.

Wat we leuk vonden:

 • Super absorberend materiaal
 • Vrijwel geen stof en geen trackingproblemen
 • Wordt geleverd in twee zakken om de versheid te behouden

Wat we niet leuk vonden:

Zicht op KittyPooClub.com

Lees onze volledige merkbeoordeling

Het eerste wat je waarschijnlijk opvalt aan dit nest is dat het veel dust als je het uitbrengt. Stof kan ook omhoog vliegen wanneer uw kat het gebruikt en het strooisel in de doos verplaatsen.

Aan de positieve kant is het betaalbaar geprijsd en super absorberend. De kristallen doen uitstekend werk bij het opnemen van vloeistoffen, en dat maakt het gemakkelijk om het nest daar een tijdje te laten liggen voordat je het ververst en je zorgen moet maken dat de kattenbak een puinhoop wordt die je kat zou willen vermijden.

De kristallen zijn ook erg zacht, en als je een kat met een declawed kat of een kat met enige fysieke gevoeligheid hebt, dan kan dit de ideale nest voor hen zijn.

Wat we leuk vonden:

 • Wordt geleverd met een wegwerp kattenbak
 • Absorbeert kattenurine zeer goed
 • Zacht en zacht voor de poten van de kat

Wat we niet leuk vonden:

Fresh Step Crystals Kattenbakvulling
Koop op Chewy

Lees onze volledige merkbeoordeling

Het gepatenteerde ontwerp van Fresh Step geeft zijn geurige, geurdodende geur alleen vrij wanneer de kristallen worden geactiveerd. Dat betekent dat je alleen deze kristallen hoeft te ruiken die werken om bacteriën te doden en slechte geuren te blokkeren wanneer je katten in de kattenbak zitten en de kristallen verplaatsen.

Nu kan de geur behoorlijk krachtig zijn, maar omdat het alleen wordt geactiveerd wanneer het in gebruik is, zou het niet genoeg moeten zijn om uw katten weg te jagen of ze ergens anders dan de kattenbak te laten zoeken om hun zaken te doen. Deze kattenbakvulling is ontworpen om zacht te zijn, dus de poten van uw kat mogen er geen last van hebben als ze erop lopen.

Veel kristallen kunnen te hard zijn en de meeste katten geven de voorkeur aan iets zachters. Er is ook heel weinig stof om mee te kampen, en katten zijn meestal dol op dit nest.

Wat we leuk vonden:

 • Bewegingsgeactiveerde geur
 • Doodt bacteriën en nare geurtjes snel
 • Weinig tot geen stof

Wat we niet leuk vonden:

 • Urine kan zich ophopen op de bodem van de kattenbak

Koop op Walmart

Dit is een van de goedkopere kristallen kattenbakvullingsproducten en in dat opzicht is het een uitstekende koop. Het gaat lang mee en het absorbeert veel urine voordat het moet worden vervangen. Natuurlijk kun je het willen vervangen voordat de kristallen volledig zijn opgebruikt.

De geur kan overweldigend zijn van de kattenurine die in de kattenbak zit. Dat komt omdat Just the Crystals niet veel doet om vieze geuren te ontkrachten.

Het doet sommige, maar niet zoveel als veel van de andere keuzes op deze lijst, en als je stinkende katten hebt of de kattenbak in een ongeventileerde ruimte hebt geplaatst, dan is dit misschien niet de beste keuze voor jou.

Wat we leuk vonden:

 • Gaat heel lang mee
 • Een van de meest absorberende kristallen op de markt
 • Geen sterke geur

Wat we niet leuk vonden:

 • Kan na een paar dagen gaan stinken

Koop op Chewy

Deze kattenbakvulling is een beetje aan de prijzige kant, maar het biedt wel krachtige controle voor geuren. Je moet ongeveer een week lang niets smerigs ruiken uit de kattenbak, zelfs niet met een paar katten die dezelfde kattenbak gebruiken. Het is ook een zeer absorberend kristal en het voorkomt vaak dat de urine zich onderaan nestelt en een brij creëert.

Dit is ook een redelijk tracking vrij kristalstrooisel. Er zou niet veel op te ruimen moeten zijn wanneer de katten de kattenbak gebruiken, en het zou slechts een paar keer gebruik van de schep moeten zijn om het nest er weer fris uit te laten zien.

Het veroorzaakt echter soms veel stof en u moet zich ervan bewust zijn dat uw kat last kan hebben van het stof. Het zal niet zoveel stof zijn als conventionele, niet-kristallen kattenbakvullingen creëren, maar het kan veel zijn voor een kristallen nest.

Wat we leuk vonden:

 • Super absorberend product
 • Bestrijd geuren heel goed
 • Eenvoudig op te ruimen

Wat we niet leuk vonden:

 • Beetje stoffig
 • Een beetje aan de dure kant

Wat u moet overwegen voordat u Crystal Cat-kattenbakvulling koopt

Het is geen goed idee om zomaar een kristallen kattenbakvulling te kopen. Ze zijn niet allemaal uw geld waard en niet alle zullen geschikt zijn voor uw kat en zijn behoeften. We willen je een paar tips geven die je zullen helpen de juiste beslissingen te nemen voor jou en je katachtige vriend:

 • Gebruik geen kristallen strooisel met gedeclameerde katten– Niet alle katten kunnen het ruwere oppervlak van het kristal aan, in vergelijking met traditionele kattenbakkorrels. Als je een kat met klauwen hebt, moet je je realiseren dat zijn poten erg gevoelig zullen zijn en dat hij dit nest misschien niet wil gebruiken, volgens VetInfo.com.
 • Koop een klein zakje- Je hebt niet veel kattenbakvulling nodig om mee te beginnen als je kristallen kattenbakvulling koopt. Het hoeft niet zo vaak te worden vervangen als gewoon zwerfvuil, dus probeer eerst af te zien van het uitgeven van een hoop geld aan een grote tas om te zien hoe lang een kleine zak lasts je.
 • Let op de geur- Wanneer u een soort afval koopt, kristal of anderszins, moet u controleren hoe sterk de geur is. De meeste katten zullen niet van een sterk geurend nest houden en je wilt je geld niet verspillen aan zoiets.
 • Koop op de juiste manier- Als je kittens hebt, wil je voorlopig wachten op het kristallen nestje. Ze hebben de neiging om dit soort zwerfvuil te eten, wat erg gevaarlijk voor hen kan zijn, volgens Consumer Research.

Conclusie

Daar heb je het: onze blik op het allerbeste in kristallen kattenbakvullingsproducten. Misschien is een van deze perfect voor uw kat, of misschien hebben we u gewoon genoeg informatie gegeven om een weloverwogen aankoopbeslissing te nemen.

Hoe dan ook, we hopen dat je hebt genoten van onze blik op kristallen kattenbakvulling en hier iets van nut hebt gevonden. Neem gerust een kijkje in onze vele andere gidsen voor het vinden van de juiste kattenbakvulling voor uw kat.

Gerelateerde artikelen: