5 tekenen dat katten elkaar niet leuk vinden


Als je bang bent dat je kat eenzaam wordt als je niet thuis bent, kun je overwegen om haar harige metgezel te nemen.

Dit kan een heel goed idee zijn, en het hebben van twee katten betekent meer liefde en plezier in je huis!

Er kan hier echter één obstakel zijn. Uw inwonende kat en uw nieuwe huisdier hoeven elkaar misschien niet noodzakelijkerwijs goed te keuren. Ze kunnen zelfs in ernstige conflicten terechtkomen, waardoor je altijd toezicht moet houden op hun interactie.

Er zijn enkele veel voorkomende tekenen dat katten elkaar niet leuk vinden die je zou moeten kunnen herkennen. Laten we ze eens bekijken.

1. Sissen en grommen naar elkaar

close-up foto van een kat die sist naar een andere kat

Sissen en grommen zijn een van de meest voorkomende tekenen dat een kat een andere kat niet leuk vindt.

PetMD legt uit hoe het sissen van een kat eruit ziet als een krachtige uitademing, met haar mond wijd open en haar tanden laten zien. Een grom daarentegen begint met een “mmm” -geluid en wordt dan lang en laag.

Katten kunnen naar elkaar sissen en grommen als ze zich bedreigd voelen of een teken dat ze elkaars aanwezigheid gewoon niet goedkeuren.

Dit gedrag komt vooral vaak voor wanneer een nieuwe kat naar het huishouden komt en de inwonende kat haar dominantie wil laten gelden.

Katten zijn territoriaal en zullen naar andere katten sissen om dominantie te claimen, vooral wanneer een nieuw huisdier in hun omgeving wordt geïntroduceerd.

Bekijk de video hieronder om een idee te krijgen hoe het grommen en sissen van een kat klinkt.

2. Langdurig oogcontact

Als je kat te lang naar de andere kat staart, Dit geeft ook aan dat ze zich niet op haar gemak voelt om haar in de buurt te hebben.

Katten houden zich meestal bezig met langdurig staren met onbekende katten en nieuwe katachtigen in hun territorium als een manier om hen te intimideren en hun dominantie binnen het huishouden te vestigen.

Dit gedrag geeft aan dat je kat de andere kat goed in de gaten wil houden, waardoor staren een vorm van communicatie tussen katachtigen wordt.

Interessant om te lezen: Waarom katten naar niets staren – 10 redenen ervoor

3. Problemen met kattenbak

Twee katten kijken naar een kattenbak

Als uw normaal gesproken kattenbak getrainde kat plotseling buiten de kattenbak begint te poepen, bijvoorbeeld op uw vloeren, kan dit er ook op wijzen dat ze de aanwezigheid van een andere kat in haar territorium niet leuk vindt en afkeurt.

Een verandering in kattenbakgewoonten kan worden veroorzaakt door stress, volgens de American Society for the Prevention of Cruelty to Animals.

Je kat kan gestrest zijn over dingen die je niet als traumatisch beschouwt, zoals het hebben van een extra huisdier in huis. Elke vorm van verandering kan deze negatieve emotie bij een kat veroorzaken.

Een andere mogelijkheid hier is dat katten gewoon niet graag hun spullen delen, vooral hun kattenbakken.

Als uw inwonende kat merkt dat de nieuwe kat haar kattenbak gebruikt, kan dit ervoor zorgen dat ze het nieuwe gezinslid nog meer leuk vindt.

4. Elkaar vermijden

Je verwachtte dat de nieuwe kat leuk gezelschap zou maken voor je inwonende kat, maar nu zie je deze twee bijna nooit samen rondhangen en spelen?

Nou, dit is een duidelijk teken dat je twee katten elkaar niet leuk vinden. Ze zullen er alles aan doen om elkaar te vermijden, En ze hebben waarschijnlijk verschillende gebieden in uw huis gemarkeerd als hun territorium.

Dingen gaan niet altijd zoals gepland, dus twee katten kunnen elkaar eigenlijk nooit leuk vinden, zelfs niet als ze voor een langere periode samenwonen.

5. Vechtgedrag

Twee katten die vechten

Dit kan in het begin soms op speelgedrag lijken, maar er zijn tekenen die je zullen helpen het verschil te begrijpen tussen speelagressie en echt vechtgedrag bij katten.

Als je twee katten leuk vindt, zul je merken dat hun spelgevechten stil, zachtaardig en wederkerig zijn, volgens Cats Protection.

Dit betekent dat, zelfs als er enkele beten tussen de twee katten zullen zijn, ze voorzichtig moeten zijn en hun klauwen zullen worden ingetrokken. Daarom mogen er hier geen gewonden zijn.

Aan de andere kant, het tonen van agressieve lichaamstaal en geluiden, zoals afgeplatte oren, zwiepende staart en gekrijs en gesis, geven hoogstwaarschijnlijk aan dat je katten elkaar echt niet leuk vinden.

Dit vechtgedrag kan leiden tot verwondingen als het niet op tijd wordt gestopt.

Kun je twee katten krijgen Om elkaar leuk te vinden?

Het zou zonde zijn om meerdere katten in je huis te missen, maar soms kunnen hun conflicten te veel zijn om aan te pakken, en dit is de reden waarom sommige mensen overwegen om een van hun huisdieren opnieuw te huisvesten.

Maar is er een manier om de twee katten elkaar leuk te laten vinden?

Welnu, er zijn enkele stappen die u kunt nemen. Om te beginnen moet je ervoor zorgen dat beide katten hun eigen items hebben, en dat ze niets hoeven te delen, vooral zoiets als kattenbakken.

U kunt in dienst nemen positieve bekrachtiging In deze situatie, zoals het belonen van uw katten met hun favoriete traktaties elke keer dat ze vriendelijk gedrag naar elkaar vertonen.

Het laten steriliseren of castreren van uw katten kan hier ook nuttig zijn, omdat deze procedures de kans op kattenagressie aanzienlijk verminderen, zoals uitgelegd door de Human Society.

Een ander belangrijk ding is om ervoor te zorgen dat uw beide katten genoeg van uw tijd en aandacht krijgen, evenals fysieke en mentale stimulatie, om verveling en jaloezie tussen hen te voorkomen.

Als niets nuttig lijkt te zijn, kunt u overwegen contact op te nemen met een professionele kattengedragsdeskundige.

Conclusie

Twee katten vechten op een houten stoel

Weten hoe je signalen kunt herkennen dat katten elkaar niet leuk vinden, is een belangrijk onderdeel van het begrijpen van kattengedrag.

In sommige gevallen is een harige metgezel nuttig voor mensen die er een hekel aan hebben om hun katten alleen te laten terwijl ze niet thuis zijn.

Soms kan een kat echter gewoon een hekel hebben aan het andere huisdier en dit laten zien door te sissen, grommen, naar haar te staren of haar zelfs fysiek aan te vallen.

Elke vorm van agressie is natuurlijk zeer ongewenst. Er zijn een aantal dingen om hier te proberen, zoals het scheiden van de dingen voor je twee katten, ze belonen met traktaties voor goed gedrag en ervoor zorgen dat ze je liefde en aandacht gelijk ontvangen.

Soms werkt dit niet, en dit is een situatie waarin u een dierenarts of een professionele kattengedragsdeskundige om advies zou willen vragen.