7 grijze en witte kattenrassen waar je verliefd op zult worden


Uit zoveel mooie rassen met verschillende soorten jassen en hun kleuren en kleurpatronen, is het echt moeilijk om er maar één te kiezen.

Katachtigen in alle kleuren zijn op hun eigen manier uitstekend, maar naar mijn mening zijn degenen die meer dan één kleur in hun vacht hebben iets echt speciaals.

Een van hen zijn katten met een grijze vacht met witte delen.

Als je deze kleuren op de vacht van een kat net zo leuk vindt als ik, lees dan verder om alles te weten te komen over de 7 grijze en witte kattenrassen en hun verbazingwekkende eigenschappen.

1. Brits Korthaar

grijze Britse korthaar kat (1)

Dit is een middelgrote tot grote kat met een zeer ronde kop waardoor ze eruitziet als een kleine teddybeer waar je de hele dag mee wilt knuffelen!

De Britse korthaar heeft een zeer korte, dichte vacht die in vele kleuren te zien is, zoals rook, zilver, goud, zwart, calico, bicolor, en kleuren gemengd met wit – een daarvan is het elegante grijs.

Originele Britse kortharen waren eigenlijk blauw gekleurd, terwijl hun blauwe jassen een grijze tint hadden om precies te zijn.

Deze kat is erg kalm, gemakkelijk in de omgang en aanhankelijk, waardoor ze een geweldige metgezel voor mensen is.

Als je de beschrijving van dit grijze en witte ras leuk vindt, wil je misschien een kijkje nemen in onze lijst met gerenommeerde Britse korthaar katten fokkers.

2. Cornish Rex

Deze atletische kat is zeer actief, dus je kunt verwachten dat het leven met haar erg leuk is!

De Cornish Rex is ook erg intelligent, aanhankelijk en brengt graag tijd door met haar eigenaren. De vacht is iets waar de meeste mensen de Cornish Rex om herkennen: het is zacht en gevormd in golven die eruit zien als maïsrijen.

Het grijs en wit is een zeer populaire vachtkleurencombinatie die bij dit ras wordt gezien, evenals het zwart en wit.

Witte aftekeningen op de grijze Conrish Rex bevinden zich meestal op haar buik, benen en borst.

3. Coon Maine

Grijs en wit Maine Coon Cat

De Maine Coon is een van de meest rassen waar veel kattenliefhebbers gek op zijn. De PR Newswire wijst erop dat dit in 2021 de op één na populairste kat in de Verenigde Staten was.

De meest bekende eigenschap van deze kat is waarschijnlijk zijn grote formaat. Maar samen met dit attribuut is de Maine Coon ook een ongelooflijk aanhankelijke en zachte katachtige, evenals intelligent en in staat om snel te leren.

Een ander groot voordeel van de Maine Coon zijn de luxe jassen. Het is zowel dicht als zijdeachtig, verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en kleurencombinaties.

De grijs-witte Maine Coon heeft meestal witte markeringen op haar buik en poten, terwijl sommigen het misschien ook op hun gezicht hebben.

4. Munchkin

Deze kleine kat wordt algemeen erkend voor zijn korte poten die het gevolg zijn van een genetische mutatie. Dit is de reden waarom je vaak een Munchkin kat op haar achterpoten ziet staan!

Dit ras is erg extravert, speels en sociaal. Het heeft de neiging om ook heel goed overweg te kunnen met kinderen en andere huisdieren.

Een Munchkin kan zowel kortharig als langharig zijn en kan in bijna elke mogelijke kleur- en vachtcombinatie voorkomen. De geweldige combinatie van grijs en wit op hun kleine vachten is er een van.

5. Noorse Boskat

grijze en witte Noorse Boskat

Als je op zoek bent naar een witte en grijze kat met een luxe, dikke vacht, dan zul je blij zijn met de Noorse Boskat!

Zoals Hill’s Pet dit ras beschrijft, is dit een grote, zwaar uitgebeende kat, met een dikke vacht waardoor ze er nog groter uitziet!

Haar vacht was haar natuurlijke bescherming toen ze in het bos woonde. Ze kan verschillende effen vachtkleuren hebben, zoals zwart, blauw, rood en crème, en ook tweekleurig, zoals grijs en wit.

Naast haar geweldige uiterlijk is de Noorse Boskat ook een lieve, liefdevolle kat die wat tijd nodig heeft om aan mensen te wennen. Zodra ze dat doet, wordt ze het meest loyale en aanhankelijke huisdier dat je je kunt voorstellen.

6. Perzisch

Als u wilt dat uw toekomstige kat een schootkat is die niet overdreven actief is, dan is de Perzische het juiste ras voor u.

Deze kat is ontspannen, ontspannen en kalm. Ze is ook erg lief en zachtaardig en is een geweldige metgezel. Er is niets waar een Perzische kat meer van houdt dan zich met haar menselijke familie op een bank te nestelen.

De vacht van deze kat is erg lang, dik en werpt veel. Dit betekent dat Perzen niet hypoallerge zijnNic katten.

Er zijn veel voorkomende kleuren van de vacht van Perzische katten, zoals oranje, lila, crème, bruin, zwart, enz. Grijs en wit is een van de mooie kleurencombinaties die Perzen ook kunnen hebben.

Bekijk de prachtige grijze en witte Perzische kittens in de video hieronder.

7. Ragdoll

Als je wilt dat je grijze en witte kat ongelooflijk kalm en zachtaardig is, dan is er geen betere keuze dan Ragdoll voor jou.

Deze schootkat is erg liefdevol, aanhankelijk en vriendelijk, maar nog steeds niet overdreven aanhankelijk. Een Ragdoll is een zeer ontspannen kat die goed overweg kan met mensen van alle leeftijden, inclusief kinderen.

Deze katten worden wit geboren, terwijl hun vacht geleidelijk specifieke kleuren ontwikkelt naarmate ze ouder worden.

Een grijze en witte Ragdoll heeft een dikke vacht met diepgrijze punten op zijn witte vacht. Om de vacht van een Ragdoll in een perfecte vorm te houden, is het raadzaam om hem twee keer per week te borstelen. Op deze manier blijft de vacht van deze kat zacht en zijdeachtig, zonder klitten.

Je ziet een prachtige Ragdoll met een grijs-wit jaspatroon in de onderstaande video.

Samenvatting

De mooie combinatie van witte en grijze kleuren op hun vacht zorgen ervoor dat deze katachtigen echt opvallen.

Hun prachtige vachtkleuren zijn niet het enige geweldige aan deze katten, omdat, zoals we hadden kunnen zien, elk van hen een unieke en lieve persoonlijkheid heeft.

Ik zou durven zeggen dat je niet fout kunt gaan door een van deze rassen te kiezen!

Wat is nu je favoriet? Kun je zelfs beslissen? Deel uw mening met ons!