5 redenen waarom je kat voor het eerst naar je siste


Sissen is niet ongewoon bij katten.

Dit type vocalisatie kan erop wijzen dat een kat angstig of geagiteerd is. Ook kan sissen een teken zijn van agressief gedrag.

In de meeste gevallen wordt gesis gezien tussen twee katten. Meestal is dit hun manier om hun territorium op te eisen en de andere kat uit hun ruimte te laten verdwijnen.

Dus ik begrijp je verbazing en zelfs bezorgdheid toen je getuige was van je katachtige vriend die naar je siste.

Wat gebeurt er? Waarom siste mijn kat voor het eerst naar me? Heb ik iets verkeerd gedaan?

Voordat u in paniek raakt, moet u weten dat er een aantal verklaringen zijn voor dit soort gedrag bij uw kat.

Laten we eens kijken naar de vijf redenen waarom uw kat naar u heeft gesist.

1. Ergernis

Kat sist buiten

Er is iets waardoor je kat zich aan je ergert.

Dit komt natuurlijk als een verrassing, aangezien je normaal gesproken de favoriete mens van je kat ter wereld bent. Wat had je kunnen doen om hem geïrriteerd te maken?

Een mogelijkheid is dat je hem misschien te lang hebt geaaid en dat hij gewoon een pauze wilde. Katten kunnen snel overprikkeld raken, dus het is geen goed idee om ze te lang op één plek te houden.

Ze zullen hun leed tonen met hun gedrag, omdat ze geen woorden kunnen gebruiken. Een van de tekenen dat ze duidelijk niet genieten van hun huidige situatie, is naar je sissen.

Een andere mogelijkheid is dat je onbedoeld pijn hebt veroorzaakt bij je kat. Misschien ben je er per ongeluk op gestapt.

Sissen is een duidelijk teken dat uw kat alleen wil zijn. Geef het gewoon wat tijd en plaats, zonder te proberen het naar je toe te laten komen.

Wat de reden achter deze plotselinge behoefte aan rust ook is, je moet weten dat je kat niet te lang boos op je zal blijven.

Het zal zich snel alle smakelijke traktaties en leuke activiteiten herinneren die je hebt gedeeld. Zodra hij zich weer ontspannen en veilig voelt, zal hij eropuit trekken om zijn liefhebbende baasje te zoeken!

2. Ziekte of letsel

grijze kat sist

Als je kat voor het eerst naar je sist, kan dit erop wijzen dat hij ziek of gewond is. Katten zullen hun baasjes waarschijnlijk niet laten zien dat ze pijn hebben. Integendeel zelfs.

Het Drake Center For Veterinary Care legt uit hoe katten een lange geschiedenis hebben van overleven in het wild voordat ze werden gedomesticeerd. Een kat met pijn werd vroeger in het wild als zwak beschouwd, waardoor het een belangrijk doelwit was voor roofdieren.

Dus om te overleven hebben katten een natuurlijk instinct aangenomen om hun pijn te verbergen. Hoewel ze hun verdriet vandaag niet hoeven te verbergen, Ze doen dit nog steeds omdat het deel uitmaakt van hun aard.

Daarom, als je eenmaal probeert je kat te benaderen die pijn heeft, zal het je waarschijnlijk ontmoedigen om dit te doen door naar je te sissen.

Er zijn tal van mogelijkheden voor pijn en ongemak bij uw huisdier. Het kan letsel hebben opgelopen door een auto-ongeluk of een val van een aanzienlijke hoogte.

Je kat kan ruzie hebben gehad met een andere katachtige. Het is ook mogelijk dat er een onderliggende medische aandoening is waardoor hij zich onwel voelt.

Je moet niet proberen je kat alleen te onderzoeken. Niet alleen laat het je dit niet doen, maar het kan naast sissen ook andere agressieve tekenen vertonen.

Het enige dat u moet doen, is contact opnemen met een dierenarts. Je volgende stap is het beschrijven van de symptomen die je hebt waargenomen en wanneer ze voor het eerst verschenen.

Als ze het nodig vinden, zal de dierenarts u doorverwijzen om uw kat naar een dierenkliniek te brengen.

3. Stress/angst

Maine coon sissen

Je kat kan naar je hebben gesist omdat hij gestrest of angstig is over iets in zijn omgeving.

De International Cat Care beschrijft het volgende als de belangrijkste tekenen van kattenstress:

• Volledig verwijde pupillen

• Gebogen benen

• Snelle ademhaling

•Bevend

• Staart dicht bij het lichaam

• Oren volledig afgeplat terug op het hoofd

• Sissen, grommen, rollen

• Agressie bij benadering

Er zijn veel dingen die ervoor kunnen zorgen dat uw kat zich angstig voelt. Bijvoorbeeld een conflict met een andere kat in het huishouden. Elke vorm van verandering, zelfs zoiets ogenschijnlijk kleins als het verplaatsen van de waterbak, kan ook leed veroorzaken.

Katachtigen houden van routine en de komst van een nieuw gezinslid of een verandering in het huishouden kan ook een negatieve invloed op hen hebben.

Veterinaire bezoeken en luide vocalisaties zijn andere potentiële stressoren.

De Het belangrijkste hier is om erachter te komen wat precies stress veroorzaakt bij uw huisdier. Als u dit niet alleen kunt doen, moet u een dierenarts of professionele specialist op het gebied van huisdiergedrag om advies vragen.

4. Je kat neemt het je iets kwalijk

Oranje kat sist

Heb je de laatste tijd geprobeerd je kat ergens voor te disciplineren? Het is mogelijk dat het je dit kwalijk neemt.

Misschien heb je gewoon geprobeerd het te leren om niet op je bed te gaan liggen. Of je hebt besloten om te voorkomen dat het op het aanrecht komt.

Alles wat tegen de wil van uw kat is, kan ertoe leiden dat hij een hekel aan u krijgt en als gevolg daarvan voor het eerst naar u sist.

Natuurlijk wil je graag op de best mogelijke voet staan met je katachtige vriend. Maar dit betekent niet dat je het altijd zijn gang moet laten gaan.

Als je zeker weet dat je kat alles heeft wat hij nodig heeft, laat hem dan gewoon een beetje afkoelen. Zodra hij zich realiseert dat het sissen hem nergens brengt, zal hij waarschijnlijk stoppen.

Voor je het weet, zijn jullie weer de beste vrienden!

5. Omgeleide agressie

Het sissen van de straatkat

Als u uw kat voor het eerst naar u hoort sissen, kan dit te wijten zijn aan omgeleide agressie.

Volgens VCA Dierenziekenhuizen komt dit soort agressie voor Wanneer een kat ergens door opgewonden raakt en niet in staat is om agressie op de stimulus af te stemmen. In de meeste gevallen zijn dit andere katten die langskomen en uw kat die ze door het raam ziet.

Op dit moment vertoont hij een agressieve lichaamshouding en lijkt hij klaar voor een aanval. Het is echter niet in staat om bij de andere kat te komen. Je bent de enige die in de kamer aanwezig is en jij bent de persoon geworden waar je kat zijn agressie op richtte.

Het is onaangenaam om je kat naar je te horen sissen, vooral als je dit nog nooit eerder bent tegengekomen.

Omgeleide agressie kan ook worden veroorzaakt door andere redenen, zoals harde geluiden of een onbekende omgeving.

Wat je hier moet doen, is wachten tot je kat kalmeert. Breng indien nodig wat tijd door in de andere kamer, weg van je harige vriend.

Je moet je kat pas weer ontmoeten als hij er weer volkomen kalm uitziet. Je kunt dit controleren door hem wat lekkers of speelgoed aan te bieden om te zien hoe hij reageert.

Afronden

Mijn kat siste voor het eerst naar me: wat kan de oorzaak hiervan zijn?

Katten sissen meestal naar andere katten, en dit is iets waar de meeste eigenaren in sommige situaties getuige van zijn. Sissen maakt deel uit van hun aard en is een vorm van vocalisatie. Het betekent meestal agressie en bereidheid om aan te vallen.

Het is dus zeker niet prettig om je kat naar je te horen sissen. Maar hier zijn verklaringen voor, zoals het geval is met alle andere kattengedragingen.

Je kat kan zich aan je ergeren of een hekel aan je hebben. Het kan ook pijn hebben of onder stress staan, zonder te weten hoe deze emoties op de juiste manier te uiten.

Bovendien kan sissen een vorm van omgeleide agressie bij uw kat zijn.

Meestal zou het sissen niet te lang moeten duren, vooral nadat je de exacte oorzaak ervan hebt achterhaald. Ik hoop dat ons advies nuttig zal zijn om je kat te kalmeren en voor jullie twee om weer op het goede spoor te komen.

Als uw kat niet stopt met sissen, kunt u het beste contact opnemen met een dierenarts of een specialist op het gebied van huisdiergedrag.