Skip to Content

5 creatieve DIY Cat Window Guard en Screen Protector Plannen (Met Foto’s)

De meeste katten doen niets liever dan luieren bij een raam en genieten van de zon. Hun favoriete plek kan je zorgen baren vanwege hun nabijheid tot je raamschermen, wat een behoorlijk verleidelijke krabpaal kan zijn als je een kat bent.

Commerciële raambeschermers en screenprotectors zijn beschikbaar, maar kunnen duur zijn. Het alternatief is om er zelf een te maken. Deze doe-het-zelf alternatieven zijn geweldige manieren om geld te besparen en, belangrijker nog, uw kat veilig te houden!

cat + lijnverdeler

De 5 DIY Cat Window Guard en Screen Protector

1. DIY Magnetische Insect Screen Kit door easyfixscreen

Materiaal: PVC strips, magneetstrips, PVC hoeken, trekkoorden, glasvezel gaas
Vaardigheidsniveau: Tussenliggend
Andere tools die nodig zijn: Mes/schaar

Het is technisch niet voor katten, maar het zal precies hetzelfde werken. Dit DIY magnetische horren kit vereist enige vaardigheid en inspanning van uw kant om samen te stellen, maar er is geen doe-het-zelf-expert voor nodig om samen te stellen. Hoewel de video u alle noodzakelijke stappen laat zien voor het samenstellen van het scherm, is de beeldkwaliteit slecht en wilt u misschien notities maken terwijl u het bekijkt in plaats van het meerdere keren te bekijken.

thematische pauze

2. Cat Proof Ramen Met Hekdraad van Pixel Cat

Materiaal: Hekdraden, schroeven, wasmachine
Vaardigheidsniveau: Beginner
Andere tools die nodig zijn: Boormachine, schaar/draadsnijders, meetlint

Dit is meer een optie voor de lange termijn. Als je iets stevigs nodig hebt dat niet los kan komen, dit is het scherm Voor jou. Het vereist dat je in de kozijnen boort, maar als je een zeer vastberaden kat hebt, is dit misschien een betere optie voor je gezin. De schermen zijn ook groter dan plastic raamschermen, maar ze blokkeren geen licht of lucht, dus hoewel ze omvangrijk zijn, zijn ze nog steeds functioneel.

thematische pauze

3. Gaas met kabelbinders door Winnie Luthien Thye

Materiaal: Gaas, kabelbinders
Vaardigheidsniveau: Beginner
Andere tools die nodig zijn: Gaas, kabelbinders

Kabelbinders zijn veel minder destructief dan andere manieren om een scherm aan uw venster te bevestigen. Deze video laat zien hoe u het verwijderbare, basisgaas met behulp van kabelbinders aan een raam bevestigt. Het is een beperktere optie omdat het een raam vereist met een frame of grill bevestigd, zodat u de kabelbinders kunt gebruiken. Het eindproduct is ook een beetje rommeliger omdat kabelbinders er niet erg professioneel uitzien. Het is echter zeker de moeite waard voor de eenvoud en de zekerheid dat u ze kunt verwijderen zonder schade aan uw ramen.

thematische pauze

4. Plexiglas scherm van What RV Doing?!

Materiaal: Plexiglas
Vaardigheidsniveau: Beginner
Andere tools die nodig zijn: Plexiglassnijder, meetlint

Dit plexiglas scherm is voor het huisdierbestendig maken van uw camper, maar het zal hetzelfde werken voor uw huis om uw ramen en kat veilig te houden. Het kan een uitdaging zijn om de plexiglasmaat precies goed in het frame te laten passen. Het betekent ook dat je luchtstroom wordt verstoord zodra deze op is, dus houd daar rekening mee als je dit project probeert. Het zal de luchtstroom niet volledig afsnijden, maar het zal de wind die je meestal krijgt verminderen.

thematische pauze

5. Pet Mesh Window Screen van Inspire DIY

Materiaal: Pet window mesh, spline
Vaardigheidsniveau: Tussenliggend
Andere tools die nodig zijn: Platte schroevendraaier/spline gereedschap, schaar/mes, meetlint

Huisdiergaas is iets dikker en dichter dan standaard raamschermen, maar dit heeft een vergelijkbare afwerking als een in de winkel gekocht scherm. In de video kunt u instructies volgen om het dunne vliegenscherm te vervangen door huisdiergaas. Als uw spline in goede staat is zodra u hem eruit haalt, kunt u hem hergebruiken; zo niet, dan moet u het vervangen. Dit pet mesh raamscherm is vrij eenvoudig; het moeilijkste deel is om de spline weer op zijn plaats te krijgen.

cat + lijnverdeler

Laatste gedachten

We hopen dat deze lijst nuttig is geweest en je heeft geïnspireerd om een project aan te gaan om je ramen en kat tegen elkaar te beschermen! Er zijn opties voor de lange en korte termijn, en sommige van deze schermen vereisen crafting-vaardigheden, maar gelukkig, als constructie niet jouw ding is, zijn er veel eenvoudigere alternatieven op onze lijst die je nog steeds geld besparen.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: ronstik, Shutterstock