5 Beste natuurlijke, biologische en biologisch afbreekbare kattenbakvullingen van 2023

beste natuurlijke kattenbakvulling

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Je wilt het beste voor je kat, en hoewel je misschien kieskeurig bent over welk voedsel je je kat te eten geeft, ben je dan net zo kieskeurig over het soort nest dat ze gebruiken?

De meeste mensen denken niet veel na over het nest dat ze voor hun kat kopen, omdat ze denken dat elke kattenbakvulling prima zal zijn, maar dan vragen ze zich af waarom hun kat de kattenbak niet gebruikt of de hele tijd ziek wordt.

Er kan een probleem zijn met het nest dat ze gebruiken, en we willen u een paar natuurlijke kattenbakvullingproducten laten zien die de kattenbakvullingsgewoonten van uw kat kunnen veranderen en gezondere dieren kunnen maken.

Hoe we hebben getest:

 • We kochten de beste natuurlijke kattenbakvullingen op de markt van vandaag
 • We hebben een paar weken de kattenbakvullingen getest op verschillende katten
 • We hebben deze producten niet ontvangen in ruil voor een gunstige beoordeling, ze zijn gekocht met ons eigen geld

In één oogopslag: onze topkeuzes voor de beste natuurlijke kattenbakvullingen

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Over het algemeen beste

aac-table__image

10.0

Geplukt door 31 mensen vandaag!

ökocat Natural Wood Kattenbakvulling

 • Absorbeert beter dan zowat elke andere kattenbakvulling
 • Natuurlijk biologisch afbreekbaar en doorspoelbaar strooisel
 • Redelijk geprijsd

BESTE BIOLOGISCH AFBREEKBARE KATTENBAKVULLING

BESTE NATUURLIJKE KLONTERENDE KATTENBAKVULLING

De 5 beste natuurlijke kattenbakvullingen beoordeeld

Hieronder staan enkele producten die zijn gemaakt van natuurlijke componenten en die veilig zijn voor katten. Dit zijn onze topkeuzes van wat u vandaag op de markt zult vinden.

Lees onze volledige merkbeoordeling

Dit merk zwerfvuil staat bekend als zeer absorberend. In feite gaan de fabrikanten er prat op dat het vijf keer zijn eigen gewicht kan absorberen voordat het te rommelig wordt om gemakkelijk te hanteren.

Het staat ook bekend om zijn geurbeheersing, die meerdere katten en hun geuren tot zeven dagen kan verwerken. Omdat dit gemaakt is van natuurlijke producten kan dit strooisel gespoeld worden, als je er op die manier vanaf wilt.

Het is ook biologisch afbreekbaar, dus het maakt niet uit waar je het gooit, je hoeft je geen zorgen te maken dat het een negatieve impact op het milieu heeft. Het is net zo veilig voor het milieu als de uitwerpselen en urine die uw kat in de kattenbak achterlaat.

Pros:

 • Absorbeert beter dan zowat elke andere kattenbakvulling
 • Natuurlijk biologisch afbreekbaar en doorspoelbaar strooisel
 • Redelijk geprijsd

Tegens

 • Klontert niet zo goed als sommige van de concurrentie
 • Kan een puinhoop in huis achterlaten als gevolg van tracking

Katachtige Dennen Originele Kattenbakvulling

Ook al is het een neutrale kattenbakvulling, je wilt Feline Pine niet door het toilet spoelen. Het kan bogen op spoelvermogen als een van de voordelen van natuurlijke kattenbakvulling, maar de waarheid is dat niet alle kattenbakvulling die is gemaakt van natuurlijke ingrediënten bij dit gespreksonderwerp past.

U zult ook merken dat dit een van de duurdere natuurlijke kattenbakvullingsopties is, maar er zijn zeker enkele voordelen aan het gebruik ervan. Het doodt geuren bij contact, dus je zou weinig problemen moeten hebben met slechte geuren in je huis.

Het is ook erg absorberend, maar het nest zal niet samenklonteren als de katten het gebruiken, dus je moet waarschijnlijk de hele kattenbak in één keer legen wanneer het tijd is om oud strooisel te verwijderen.

Pros:

 • Weg met slechte geuren meteen
 • Veilig voor uw katten, zelfs voor katten die kattenbakvulling eten
 • Stofvrij

Tegens:

 • Niet doorspoelbaar
 • Een beetje prijzig

Dit is een van de beste keuzes van Catster.com voor natuurlijke kattenbakvullingen, en het is ook een van de onze. Ja, de prijs is een beetje hoog, maar het kan de moeite waard zijn om een klonterende kattenbakvulling te hebben die stofopsporing in uw huis voorkomt en die volledig natuurlijk strooisel biedt dat veilig is voor uw kat.

Deze is ontworpen voor huizen waar meerdere katten leven, en het wordt aanbevolen door dierenartsen omdat de meeste katten er dol op zijn. Natuurlijk is de geurbeheersing ook geweldig en beschermt het uw huis tegen de geur van de urine en uitwerpselen van uw kat voor maximaal een week, zelfs als je meerdere katten hebt.

Pros:

 • Beschermt tot een week tegen nare geurtjes
 • Natuurlijk degradeert in het milieu
 • Klonten zeer effectief

Tegens:

 • Een van de duurste natuurlijke kattenbakvullingsproducten

Als je een kattenbakvulling wilt waar je katten geen stoffige pootafdrukken van kunnen maken door het hele huis, dan heb je iets nodig dat goed klontert en dat de urine van je katten snel en effectief absorbeert.

Het nest van Blue Buffalo is ontworpen om dat te doen, maar het kan te snel te veel urine absorberen en na verloop van tijd modderig worden. In sommige gevallen moet u het nest mogelijk meer dan één keer per week vervangen.

De ingrediënten zijn allemaal natuurlijk en milieuvriendelijk, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over de aanwezigheid van giftige chemicaliën en u kunt dit nest behandelen zoals elk biologisch afbreekbaar product.

Pros:

 • Betaalbaar geprijsd
 • Weinig tot geen tracking
 • Gemaakt om milieuvriendelijk te zijn

Tegens:

 • Kan modderig worden als het niet snel genoeg wordt vervangen

Arm & Hammer Nest Naturals

Lees onze volledige merkbeoordeling

Arm &Hammer maakt gebruik van wat het een stofarme formule noemt om tracking te voorkomen en om uw huis er schoon uit te laten zien, zelfs terwijl het strooisel geuren elimineert en uw huis goed laat ruiken.

Dit klonterende nest absorbeert urine effectief en maakt het eenvoudig voor u om het nest eruit te scheppen terwijl het wordt gebruikt. Het is echter een zeer absorberend nest, dus je hoeft niet per se meteen gebruikt strooisel eruit te scheppen.

Het kan nog wat absorptievermogen te bieden hebben dat je kattenbak nog lang lekker kan laten ruiken.

Pros:

 • Redelijk geprijsd
 • Natuurlijke geurbescherming
 • Creëert heel weinig stof

Tegens:

 • Kan een ammoniakgeur creëren zodra het wordt gebruikt

Wat moet u weten voordat u natuurlijke kattenbakvulling koopt?

Hoewel we u bepaalde kattenbakvullingproducten gaan aanbevelen, is het mogelijk dat u er geen vindt die aan uw behoeften voldoet of die aantrekkelijk is voor uw kat. Daarom willen we even de tijd nemen en enkele dingen bespreken die u moet weten over het kopen van de beste kattenbakvulling voor uw huisdieren.

 • Kies het juiste type– Er zijn een paar verschillende soorten kattenbakvullingen – maïs, papier, tarwe, walnoot en papier (zoals MoneyCrashers.com aangeeft) – en u wilt iets kiezen dat veilig is voor uw kat. U moet zich dus bewust zijn van eventuele allergieën die uw kat heeft en voorkeuren voor het ene type nest boven het andere.
 • Pas op voor valse beweringen– Alleen omdat een product beweert natuurlijk te zijn, betekent dat niet dat het dat is. Het kan een aantal natuurlijke componenten en enkele gifstoffen en chemicaliën bevatten die u niet in uw huis of in de buurt van uw kat wilt hebben. Onze keuzes zijn allemaal degenen die uitgebreid op veiligheid zijn getest, maar u moet uw eigen onderzoek doen naar andere producten die u overweegt.
 • Begin niet met een grote tas– Je weet echt niet zeker hoe je kat gaat reageren op een nieuw soort nest. Het kan ervan houden, of het wil er misschien niets mee te maken hebben, en je moet weten hoe het voelt over het zwerfvuil voordat je investeert in een grote zak.
 • Koop voor het aantal katten dat je hebt– Sommige kattenbakvulling is niet geschikt voor meerdere kattenhuizen, en als je meer dan één kat in huis hebt, zorg er dan voor dat je nest de rotzooi die ze creëren en de geuren die ze kunnen achterlaten kan bijhouden.

Laatste gedachten

We hebben je een paar opties gegeven, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer waaruit je kunt kiezen. Wij denken dat natuurlijk strooisel het beste is, en het is zeker het veiligst voor uw kat, maar u moet kiezen wat bij uw behoeften past en wat goed is voor uw huisdier.