Onbevooroordeelde Dr. Elsey’s Cat Food Review in 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Dit merk heeft zijn sporen verdiend op de kattenbakvullingsafdeling, maar is het kattenvoer van Dr. Elsey de kattenbak van uw kat waardig? Lees onze onbevooroordeelde Dr. Elsey’s kattenvoer review om erachter te komen.

De We’re All About Cats Standard – Beoordeling dr. Elsey’s op wat belangrijk is

We hebben Dr. Elsey’s geanalyseerd en beoordeeld volgens de We’re All About Cats-standaard, waarbij we het merk hebben geëvalueerd op soort-geschiktheid, ingrediëntkwaliteit, productvariëteit, prijs, klantervaring en terugroepgeschiedenis. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes belangrijke gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 9/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 7/10
 • Productvariëteit – 6/10
 • Prijs– 5/10
 • Klantervaring – 9/10
 • Herinner geschiedenis – 10/10

Algemene score: 7.7/10

We geven dr. Elsey’s kattenvoer een 46 uit 60 rating of een B + cijfer.

Als onderdeel van ons beoordelingsproces hebben we monsters ingediend bij een onafhankelijk laboratorium. Het volledige rapport is hier te bekijken.

Naast het uitvoeren van onze eigen kwalitatieve analyse van de hier beoordeelde merken, hebben we monsters ingediend voor analyse op een ISO 17025 gecertificeerd laboratorium voor het testen en analyseren van voedingsmiddelen.

We kochten de producten tegen de volledige verkoopprijs en het hele testproces werd gefinancierd door All About Cats zonder directe input of invloed van de betrokken bedrijven.

Analytisch testen in een laboratorium voor voedselchemie geven ons de exacte macronutriënten- en micronutriënteninhoud van elk recept. De tests kijken ook naar microbiële inhoud, gist, schimmel en zware metalen, zodat u ervoor kunt zorgen dat u alleen het beste in de kom van uw kat stopt.

Om toegang te krijgen tot de laboratoriumrapporten voor elk voedsel dat hier wordt beoordeeld, klikt u op de link “labrapport bekijken” in de productbeoordeling.

Over Dr. Elsey’s

In 1989 begon een katachtige dierenarts genaamd Dr. Bruce Elsey kattenbakvulling te verkopen. Het bedrijf is inmiddels een begrip geworden en produceert een grote verscheidenheid aan betaalbare, effectieve producten voor uw kattenbak.

In 2017 zette het bedrijf zijn eerste stap buiten de kattenbak en lanceerde het een lijn kattenvoer. De lijn heet cleanprotein™, een naam die zeer goed verteerbaar, efficiënt voedsel belooft dat je carnivoor voedt zoals de natuur het bedoeld heeft.

Inkoop en productie

Dr. Elsey’s kattenvoer wordt geproduceerd in de Verenigde Staten van ingrediënten afkomstig van over de hele wereld. Het bedrijf haalt eiwitten uit de Verenigde Staten en haalt andere ingrediënten uit Europa en Canada.

Dr. Elsey’s haalt geen primaire ingrediënten uit China, maar kan taurine uit China gebruiken.

Is dr. Elsey’s kattenvoer teruggeroepen?

Het lijkt er niet op dat het kattenvoer van Dr. Elsey ooit is teruggeroepen.

Welke soorten kattenvoer biedt Dr. Elsey’s aan?

Dr. Elsey’s biedt een bescheiden selectie van nat en droog kattenvoer.

De vijf droge kattenvoerformules vallen op met een uitzonderlijk laag koolhydraatgehalte. Alle vijf de recepten zijn gemaakt met ten minste 93% dierlijke eiwitten en bevatten slechts ongeveer 10% koolhydraten op basis van droge stof. In tegenstelling tot de meeste brokjes, wordt het droge voedsel van Dr. Elsey gemaakt zonder het gebruik van granen en andere zetmeelrijke ingrediënten en vertrouwt het in plaats daarvan op gelatine als bindmiddel.

De huidige cleanprotein droogvoer line-up van Dr. Elsey’s bevat vijf recepten. Het originele kiprecept is de enige formule met één eiwit die Dr. Elsey aanbiedt – de andere vier droge voedingsmiddelen bevatten allemaal gedroogde kip naast de primaire eiwitbron die kalkoen, eend, zalm of konijn is. Alle recepten behalve de kipformule bevatten ook varkenseiwitisolaat als een geconcentreerde bron van voor de soort geschikte dierlijke eiwitten.

Dr. Elsey’s natvoer is minder baanbrekend, maar houdt vast aan vleesetende voedingsprincipes met hoge vleesinsluitsels, een matig vetgehalte en een minimaal koolhydraatgehalte.

Met single source eend- en varkensvleesrecepten samen met een selectie van gemengd eiwitrijk voedsel, waaronder oceaanwitvis, rundvlees, zalm, konijn, kalkoen, kip en eend , kalkoen, is de natvoerlijn van Dr. Elsey klein maar divers.

Dr. Elsey’s kattenvoer wordt nooit gemaakt met bijproducten en gebruikt geen mysterieuze eiwitten zoals dierlijke bijproducten of vleesmeel. De voedingsmiddelen bevatten nooit kunstmatige ingrediënten, waaronder kunstmatige kleuren, smaakstoffen of chemische conserveermiddelenives die uw kat na verloop van tijd kunnen schaden.

Dr. Elsey’s Kattenvoer – Top 3 recepten beoordeeld

Dr. Elsey's cleanprotein Chicken Formula Graanvrij droog kattenvoer

View On Chewy View On Amazon

Labrapport bekijken

Kip lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit droge kattenvoer.

Dit recept van Dr. Elsey is een op kip gebaseerd voedsel vol met eiwitten uit verse kip en gedroogd eiproduct. In plaats van de gebruikelijke granen of peulvruchten die worden gebruikt om droog kattenvoer de look en feel van knapperige brokjes te laten hebben, bevat dit voedsel gelatine als een middel van structuur en vorm.

Het voedsel bevat kippenvet als een soortgeschikte bron van de vetzuren die katten nodig hebben. Het bevat ook zalmolie als een dierlijke bron van omega-3-vetzuren. Een verscheidenheid aan vitamines, mineralen en aminozuren zijn ook opgenomen om het voedsel qua voedingswaarde compleet te maken.

Over het algemeen is dit voedsel rijk aan eiwitten met matig vet en een laag koolhydraatgehalte.

Hoewel dit voedsel een voorsprong heeft op het gemiddelde droogvoer, is er meer nodig dan een laag koolhydraatgehalte om van brokjes een goede keuze voor uw kat te maken. Ongeacht het koolhydraatgehalte verhoogt droogvoer de kans op het ontwikkelen van een lagere urinewegaandoening. Zorg ervoor dat uw kat voldoende water krijgt uit andere bronnen, zoals water, nat kattenvoer en natvoer toppers of mixers.

Het voedsel bevat 545 calorieën per kopje.

Ingrediënten

Kip, Gedroogd eiproduct, gelatine, kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), natuurlijk aroma, zalmolie, kaliumcitraat, fructooligosaccharide, cholinechloride, vitamines (vitamine E-supplement, niacine, vitamine A-supplement, thiaminemononitraat, D-calciumpantothenaat, foliumzuur, pyridoxinehydrochloride, riboflavine, vitamine D-supplement, biotine, vitamine B12), mineralen (zinkproteïne, zinksulfaat, ijzereiwit, ijzereiwit, ijzersulfaat, koperproteïnaat, kopersulfaat, Mangaanproteïne, mangaansulfaat, calciumjodaat, natriumseleniet), kaliumchloride, taurine, gemengde tocoferolen, zout, rozemarijnextract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 59%

Ruw vet: 18%

Ruwe celstof: 4%

Vocht: 12%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 67.05%

Vet: 20.45%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 7.95%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 53.78%

Vet: 39.84%

Koolhydraten: 6.38%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Gedroogd Ei Product, Kippenvet, Zalmolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden:Geen

Veel voorkomende allergenen:Kip

Pros

 • Voornamelijk op vlees gebaseerd, eiwitrijk voedsel
 • Laag koolhydraatgehalte rond 10% droge stof
 • Vertrouwt op dierlijke vetten
 • Gemaakt zonder granen of kunstmatige toevoegingen

Tegens

 • Geen droogvoer bevat het vocht dat uw kat nodig heeft
 • Kikkererwten kunnen voor sommige katten moeilijk te verteren zijn

Dr. Elsey's cleanprotein Zalmformule Graanvrij Droog Kattenvoer

View On Chewy View On Amazon

Zalm lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit droge kattenvoer.

Deze brok is bijna identiek aan het kiprecept hierboven, behalve dat het voornamelijk van zalm is gemaakt. Verse zalm is het eerste ingrediënt, gevolgd door gedroogde kip als geconcentreerde bron van eiwitten. De derde eiwitbron van het voedsel is gedroogd eiproduct.

Naast vers zalmvlees bevat het voedsel zalmhydrolysaat, een ultra-biologisch beschikbare vorm van zalmeiwit. Het eiwit heeft hydrolyse ondergaan, een proces dat de aminozuren verandert en ze gemakkelijker door het lichaam laat opnemen.

Kippenvet wordt toegevoegd als de primaire vetbron van het voedsel. In tegenstelling tot het kiprecept hierboven, bevat het voedsel kikkererwten, die zowel een bron van koolhydraten als van eiwitten zijn. Het bevat een natuurlijke smaak, die het bedrijf beschrijft als een van de lever afgeleid palatant voor katten.

Het voedsel bevat lijnzaad, vermoedelijk als bron van vezels. Vlak voor een reeks synthetische vitaminen, mineralen en aminozuren bevat het voedsel een geconcentreerde uitbarsting van eiwitten uit varkenseiwitisolaat.

Over het algemeen heeft dit droge voedsel een hoog eiwitgehalte met matig vet en een laag koolhydraatgehalte.

Dit voedsel breekt de droogvoervorm met een laag koolhydraatgehalte en alle dierlijke eiwitten en vetten die een kat nodig heeft.

Ingrediënten

Zalm, Dried Chicken, Gedroogd eiproduct, gelatine, zalmhydrolysaat, kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), gedroogde kikkererwten, varkenseiwitisolaat, natuurlijk aroma, lijnzaad, kaliumcitraat, fructooligosaccharide, cholinechloride, calciumcarbonaat, vitamines (vitamine E-supplement, niacinesupplement, D-calciumpantothenaat, vitamine A-acetaat, thiaminemononitraat, pyridoxinehydrochloride, riboflavinesupplement, vitamine D3-supplement, biotine, vitamine B12-supplement, foliumzuur), mineralen (Ijzersulfaat, zinkoxide, calciumcarbonaat, mangaanoxide, kopersulfaat, ijzeraminosulfaat, mangaan aminozuurchelaat, zinkaminozuurchelaat, koperaminozuurchelaat, natriumseleniet, kobaltcarbonaat, ethyleendiaminedihydroiodide), kaliumchloride, taurine, zout, gemengde tocoferolen (conserveermiddel), rozemarijnextract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 56%

Ruw vet: 17%

Ruwe celstof: 4%

Vocht: 12%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 63.64%

Vet: 19.32%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 12.5%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 51.72%

Vet: 38.13%

Koolhydraten: 10.16%

Ingrediënten die we leuk vonden: Gedroogde kip, kippenvet, varkenseiwitisolaat

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Gedroogde kikkererwten, lijnzaad

Veel voorkomende allergenen: Vis, Kip, Eieren

Pros

 • Een op vlees gebaseerd, eiwitrijk voedsel
 • Laag koolhydraatgehalte
 • Bevat dierlijke vetten
 • Gemaakt zonder kunstmatige kleur- of smaakstoffen

Tegens

 • Zoals alle droge voedingsmiddelen, is het niet hydraterend
 • Bevat kikkererwten

Bekijk op Chewy

Kip lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit natte kattenvoer.

Dit ingeblikt voedsel wordt voornamelijk gemaakt van kip en kippenlever. Deze combinatie van spiervlees en organen biedt een diversiteit aan dierlijke voedingsstoffen, die het voedingsspectrum van hele prooien nabootsen. Het voedsel bevat gedroogde eiproducten als derde bron van dierlijke eiwitten.

Natuurlijke smaak wordt toegevoegd om de smakelijkheid van het voedsel te vergroten.

Het voedsel is ingedikt met agar-agar, een zeewierderivaat met een reputatie voor veiligheid. Na agar-agar bevat het voedsel een kleine hoeveelheid gerstgras. Dit ingrediënt is ongebruikelijk in kattenvoer, maar het is niet zo vreemd als het in eerste instantie lijkt – gerstgras is een van de soorten gras die als kattengras worden gebruikt. Het is een bron van onoplosbare vezels.

Het voedsel bevat zalmolie als bron van de omega-3 vetzuren EPA en DHA, samen met groenlipmosselen. Gedroogde Nieuw-Zeelandse groene mosselen zijn een bron van omega-3 vetzuren en kunnen helpen om de gezondheid van de gewrichten te ondersteunen.

De ingrediëntenlijst eindigt met een reeks vitamines, mineralen en aminozuren die het voedsel qua voedingswaarde compleet maken.

Over het algemeen is dit voedsel rijk aan eiwitten met matig vet en een laag koolhydraatgehalte.

Er zijn 197 calorieën in elk blikje van 5,5 ounce of 37 calorieën per ounce.

Ingrediënten

Kip, Kippenbouillon, Kippenlever, Gedroogd EiProduct, Natuurlijk Aroma, Zalmolie, Agar-Agar, Tricalciumfosfaat, Gerstgras, Cholinechloride, Kaliumchloride, Zout, Taurine, Kurkuma, Gedroogde Nieuw-Zeelandse Groene Mosselen, Zinkproteïne, Ijzereiwitaat, Magnesiumproteïne, Niacinesupplement, Vitamine E-supplement, Kopereiwitaat, Natriumseleniet, Thiaminemononitraat, Mangaanproteïne, Vitamine A-supplement, Calciumpantothenaat, Riboflavinesupplement, Pyridoxinehydrochloride, Biotine, Vitamine D3 Supplement, Vitamine B12 Supplement, Ethyleendiamine Dihydroiodide, Foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 11%

Ruw vet: 9%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 50%

Vet: 40.91%

Vezel: 6.82%

Koolhydraten: 2.27%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 32.98%

Vet: 65.52%

Koolhydraten: 1.5%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Kippenlever, Zalmolie, Gedroogde Nieuw-Zeelandse Groene Mosselen

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Geen

Veel voorkomende allergenen: Eieren

Pros

 • Een op vlees gebaseerde, hoog-protein voedsel
 • Laag koolhydraatgehalte
 • Bevat dierlijke vetten
 • Gemaakt zonder kunstmatige kleur- of smaakstoffen
 • Vochtrijk voor een gezonde hydratatie
 • Rijk aan omega-3 vetzuren

Tegens

 • De kosten liggen boven het marktgemiddelde

Wat vinden klanten van Dr. Elsey’s kattenvoer?

De meeste klanten houden van dr. Elsey’s kattenvoer, hoewel een paar zeggen dat hun katten er niet van genoten of opmerkten dat het buiten hun prijsklasse viel. Dit is wat een paar echte klanten erover te zeggen hebben:

Positieve beoordelingen

“Mijn kat die extreem kieskeurig is als het gaat om droogvoer, is dol op deze. De ingrediënten zijn geweldig , ik hou ervan dat het in een zak van 2 pond wordt geleverd, zodat mijn kat de hele zak kan eten voordat deze muf wordt; hij weigert droog voedsel te eten dat te lang is geopend, hoe goed het ook is afgesloten – meestal eindig ik met een overvloed die overblijft, maar niet met deze. Goed tot de laatste hap!”Mary55, reviewing Dr. Elsey’s cleanprotein Chicken Formula Grain-Free Dry Cat Food

“Mijn 13-jarige kat werd gediagnosticeerd met diabetes en glycobalans voorgeschreven door Royal Canine. Hij zou helemaal geen ingeblikt voedsel eten, maar zou het droge eten als ik het met een ander voedsel mengde. Na wat researco’h vond ik Dr Elseys en hij houdt van het ingeblikt en droogvoer. BONUS: hij ging in slechts 2 weken in remissie en is terug bij zijn oude sassy, veeleisende zelf. Ik zal zeggen dat 2 weken ongebruikelijk is, het is niet ongehoord, afhankelijk van de algehele gezondheid, verzorging en voeding van de katten. “Sopicky, beoordeling van Dr. Elsey’s cleanprotein Turkey Formula Grain-Free Canned Cat Food

Negatieve beoordelingen

“Ik heb 4 katten. Allemaal variërend van” ik eet alles ” tot “nee, ik denk het niet”. Ik voer ook alleen natvoer na onderzoek naar de gezondheid van katten en de juiste voeding. Ik gaf wellness kattenvoer zonder problemen, maar toen ik Dr. Elseys Cleanprotein tegenkwam, was ik dubbel enthousiast! Ingrediënten zijn geweldig, dus ik heb het eens geprobeerd. Ik bestelde een geval van de Turkije. Visueel ziet het er aantrekkelijk uit en ruikt het goed. Qua textuur is het erg papperig. Alle 4 de katten zullen het niet eten! Ik probeerde stoere liefde en als een moeder dacht ik, “je zult eten wat ik neerleg”. 2 dagen later en nog steeds niet eten maar veel staren en huilen, gaf ik toe. Ik ben verdrietig om 1 ster te moeten geven, maar de realiteit is dat ze het niet leuk vinden, zelfs niet mijn niet-kieskeurige jongen. Terug naar Wellness.” Daisybd, reviewing Dr. Elsey’s cleanprotein Turkey Formula Grain-Free Canned Cat Food

“Ik ben dol op de producten van Dr. Elsey; deze prijs is echter echt belachelijk voor dierenliefhebbers die een huishouden met meerdere katten hebben. Ik streef ernaar om mijn katten het best mogelijke graanvrije voer te geven, maar de prijzen van Dr. Elsey’s kattenvoer zijn superhoog voor een heel klein zakje. Zoals het voedsel, maar te duur voor eigenaren van gezelschapsdieren die meer dan één kat hebben. Ontevreden en verrast! Nee bedankt!”CatLady, reviewing Dr. Elsey’s cleanprotein Salmon Formula Grain-Free Dry Cat Food

Hoeveel kost Dr. Elsey’s kattenvoer?

Dr. Elsey’s cleanprotein droog kattenvoer varieert van ongeveer $ 0,35 tot $ 0,40 per ounce. Het is vergelijkbaar geprijsd als Young Again kattenvoer en biedt een vergelijkbaar voedingsvoordeel omdat het weinig koolhydraten en veel dierlijke eiwitten bevat. Om de gemiddelde 10-pond kat Dr. Elsey’s droogvoer te voeren, zou het kosten tussen $0,60 en $0,80 per dag.

De kosten van dr. Elsey’s natte kattenvoer zijn hoger. Dit is vrij gebruikelijk voor merken die zowel nat als droog voedsel aanbieden. Om een kat van 10 pond cleanprotein natvoer te geven, zou het kosten ongeveer $ 2,61 per dag.

Kortom, is Dr. Elsey’s een goede keuze?

Dr. Elsey’s biedt een aantal van de beste droge kattenvoer op de markt. Het is rijk aan dierlijke eiwitten en gemaakt zonder dierlijke bijproducten voor maximale biologische beschikbaarheid. Bij minder dan 5% zetmeel op basis van droge stof, zal het voedsel van Dr. Elsey de bloedsuikerspiegel niet doen pieken en kan het zelfs geschikt zijn voor diabetische katten.

Hun natte voedingsmiddelen zijn minder bijzonder, maar ze vallen ook op. Ze zijn vergelijkbaar met Hound &Gatos, Ziwi Peak en andere eiwitrijke paté-achtige voedingsmiddelen. Ze bieden een rijke combinatie van spiervlees en organen, samen met meerdere bronnen van omega-3-vetzuren.

Dit merk schittert als startpunt voor herstellende brokverslaafden. Als u uw kat van zijn koolhydraatrijke droge dieet overzet, is Dr. Elsey’s een geweldige tussenfase tussen traditionele brokjes en een echt soortgeschikt dieet.

Waar dr. Elsey’s kattenvoer kopen?

Je kunt Dr. Elsey’s online kopen via Amazon, Chewy, PetSmart, Petco, Jet, Homes Alive Pets en PetFlow.com. Gebruik de winkelzoeker van het bedrijf om een winkel bij u in de buurt te vinden.