4 zelfgemaakt kattenvoer om aan te komen


Een optimaal lichaamsgewicht is cruciaal voor de algehele gezondheid van een kat.

Als je hebt gemerkt dat je kat niet genoeg gewicht krijgt en te klein lijkt te zijn voor haar leeftijd, maak je je waarschijnlijk behoorlijk zorgen.

Het beste wat u in deze situatie kunt doen, is contact opnemen met uw dierenarts die de oorzaak van dit voorval bij uw kitten zal onderzoeken en u zal adviseren over de oplossing.

Toch is er iets dat je thuis kunt doen – geef je kat wat zelfgemaakt kattenvoer om aan te komen.

U kunt een van de volgende 4 maaltijden proberen om het ondervoedingsprobleem bij uw kat op te lossen.

Laten we ze eens bekijken.

1. Kip en rijst

De kat eet rijst en kip van het bord

Deze twee voedingsmiddelen die samen worden gekookt, maken Een calorierijke en eiwitrijke maaltijd voor katachtigen.

Dit soort voedsel is niet moeilijk voor katten, zelfs voor mensen met behoorlijk gevoelige magen.

De kip die je voor je kat kookt, moet uitgebeend, verschend, vers en ongekruid zijn. Je moet het in kleine stukjes hakken zodat je kat het zonder problemen kan eten.

Wat de rijst betreft, zou het het beste zijn om de witte te gebruiken, omdat het voor katten gemakkelijk te verteren en te verwerken is.

Kip en rijst zijn een maaltijd met weinig vet, zonder conserveermiddelen, Het is dus een geweldige maaltijd voor uw kat om gemakkelijk te verteren.

2. Roerei

Eieren zijn een goede bron van eiwitten voor de mens, maar ze kunnen dit doel ook dienen voor katachtigen!

Je moet hier oppassen dat je geen rauwe eieren aan je kat geeft, omdat ze bacteriën kunnen bevatten, zoals Escherichia Coli of Salmonella.

Lea Stogdale [1] benadrukt dat eigenaren van wie de katten ernstige ziekten hebben zoals leverdisfunctie, hartproblemen, nierproblemen of diabetes, vooral moeten voorkomen dat ze hun huisdieren een rauw dieet geven, omdat bacteriën in dit voedsel dodelijk voor hen kunnen zijn.

Volgens petMD, Roerei dat eierdooiers bevat, heeft een verhoogd vetgehalte, dus ze kunnen gunstig zijn voor uw kat die wat gewicht moet krijgen.

Vergeet niet om nooit zout of kruiden te gebruiken tijdens het maken van roerei voor uw kitten.

3. Rauwe kip en zalm

de kat snuffelt aan de zalm

Dit is een soort kittenvoer dat rijk is aan vetten en eiwitten en dat zeer gunstig zal zijn voor uw kat die moeite heeft om aan te komen.

Je moet deze maaltijd rauw aan je kat serveren; Meng deze twee ingrediënten gewoon in een blender of een vleesmolen. Je moet ook wat water toevoegen – 2 kopjes zijn voldoende.

Daarna kunt u kleinere porties voor uw kat maken en haar deze maaltijd een paar keer per dag geven.

Als je een groter mengsel maakt, kun je dit gerecht eenvoudig in de koelkast zetten en het meerdere dagen achter elkaar aan je kat geven.

4. Vis en eieren

Dit type maaltijd is rijk aan eiwitten en omega-3 vetzuren (te vinden in visolie), wat niet alleen gunstig is voor een kat die moet aankomen, maar ook voor haar gezondheid in het algemeen.

Animal Medical Center of Chicago wijst op zes belangrijke voordelen van visolie voor katachtigen:

• Ondersteunt de droge en schilferige huid

• Beschermt het hart

• Vertraagt de progressie van de nierziekte

• Verbetert de cognitieve functie

• Helpt artritische gewrichten

• Verlaagt het triglyceridengehalte in het bloed

U hoeft dus alleen maar twee ingrediënten te gebruiken om voor het gewicht van uw kat en haar gezondheidsstatus te zorgen – vis en eieren!

Je moet 3 eieren mengen met 2 kopjes visgraten en een kopje visolie toevoegen. Zet het allemaal een paar uur in de koelkast.

Dan moet u deze maaltijd bakken en de overtollige olie na het frituren verwijderen, voordat u het aan uw kitten serveert.

Hoe te zeggen of uw kat ondervoed is?

Luie Britse korthaar kat slapend op een bank

Pas op dat katten niet te lang zonder voedsel kunnen. Als je kat een dag niet eet, zul je meteen merken dat ze er zwak uitziet.

Zoals VetInfo suggereert, zijn enkele van de voor de hand liggende tekenen dat uw kat ondervoed is de volgende:

•Gewichtsverlies

• Slechte coördinatie

•Vermoeidheid

•Lethargie

• Gebrek aan verzorging

• Neurotisch gedrag

• Spierzwakte

• Droge huid

• Zwelling van het tandvlees

Als u een aantal van deze symptomen bij uw kat herkent, is het zeker tijd om de dierenarts te bezoeken.

Misschien is het immuunsysteem van je kat zwak, of heeft ze een onderliggend gezondheidsprobleem waardoor ze niet kan aankomen.

Bijvoorbeeld Freeman en zijn medewerkers [2] specificeer hoe dunne lichaamsconditie, evenals gewichtsverlies, gebruikelijk is voor katachtigen met chronische nierziekte.

Pas na overleg met de dierenarts moet u een aantal zelfgemaakte kattenvoerbonnen proberen voor uw kat om aan te komen.

Zelfgemaakt kattenvoer om aan te komen betekent dat je het voer zelf gaat maken; U weet dus zeker welk voedsel u gebruikt en hoe uw kitten erop reageert.

Als uw dierenarts bevestigt dat alles in orde is met de gezondheid van uw kat, kunt u doorgaan met het maken van zelfgemaakte maaltijden die haar zullen helpen een gezond gewicht te krijgen.

Verwijzingen:

[1] Stogdale L. De ervaring van een dierenarts met eigenaren die rauw vlees aan hun huisdieren voeren. Kan dierenarts J. 2019 jun; 60 (6): 655-658. DOI, Geraadpleegd op 10 mei 2023.
[2] Freeman LM, et al. Evaluatie van gewichtsverlies in de loop van de tijd bij katten met chronische nierziekte. J Vet Intern Med. 2016 Sep;30(5):1. DOI, Geraadpleegd op 10 mei 2023.