4 Home Remedies Voor Kat Braken Wit schuim


Ieder van ons wil dat onze harige huisdieren altijd gezond en gelukkig zijn. We moeten echter realistisch zijn en accepteren dat elke kat tijdens zijn leven een bepaald gezondheidsprobleem zal tegenkomen. Op zulke momenten ben je verantwoordelijk voor het helpen van je kat.

Een van de verschijnselen die u kunt opmerken, is dat uw kat wit schuim braakt. De oorzaken van deze aandoening kunnen onschadelijk zijn, maar in sommige gevallen kunnen ze ook veel ernstiger zijn.

Welke veranderingen of symptomen uw kat ook heeft, ik raad u aan om altijd een dierenarts te raadplegen.

Als het gaat om deze moeilijkheid, zijn er ook een paar huismiddeltjes voor katten die wit schuim braken.

Laten we er wat meer over leren.

1. Voer je kat vaker

Kat eet droogvoer uit een grote kom

Omdat sommige katten kunnen overgeven als hun maag enige tijd leeg is, zou een goed idee zijn om uw kitten gedurende de dag meer maaltijden te geven.

Dit betekent natuurlijk niet dat je op elk moment voedsel voor haar beschikbaar moet laten! Dit kan leiden tot obesitas, wat volgens Meredith Wall en haar medewerkers wel zo is [1], een van de grootste gezondheidsproblemen waarmee huiskatten over de hele wereld worden geconfronteerd.

Als u het grootste deel van uw tijd thuis doorbrengt, zou het geen probleem moeten zijn om uw kat vaker maaltijden te geven, maar zonder haar dagelijkse calorie-inname te verhogen.

Ik weet echter zeker dat velen van jullie een groot deel van je dag weg van huis moeten doorbrengen. Toch kun je zelfs in deze gevallen hulp krijgen!

Bijvoorbeeld U kunt een automatische kattenvoeder gebruiken om uw kitten te voeden zelfs met natvoer als je weg bent.

Dit apparaat werkt door de tijd op de timer in te stellen – het geeft elk deel van het voedsel op het ingestelde tijdstip aan uw kat vrij, terwijl het voedsel vers blijft. Dit is ook een geweldige manier om te voorkomen dat uw kitten te veel wordt gevoerd!

2. Verander het voer van je kat

In sommige gevallen kan een kat wit schuim braken als een gevolg van voedselintolerantie of voedselallergie.

Dit betekent dat u het dieet van uw kat moet veranderen. Misschien moet je kat meer natvoer eten, omdat dit voer hoger is in eiwitten en lager in koolhydraten. Ook bevat dit voer meer water en houdt het uw kitten daarom gehydrateerd.

U moet een dierenarts raadplegen om te bepalen wat voor soort voedsel het beste bij uw kat past. Natuurlijk moet je uitleggen hoe vaak ze wit schuim braakte en of ze andere symptomen vertoonde.

Uw dierenarts kan allergietesten of bloedonderzoek aanbevelen om vast te stellen of een gezondheidstoestand braken bij uw kat veroorzaakt.

3. Probeer met gekookte pompoenen

pompoen in kokend water in een pot

Pompoen kan nuttig zijn voor katachtigen die worstelen met constipatie, maar kan ook een kat helpen die wit schuim braakt.

Hoe dit huismiddeltje te gebruiken? Je moet eerst wat gekookte pompoen pletten. Voeg dan wat heet water toe aan het voer van je kat om het zacht te maken. Voeg hierna de pompoen toe aan het voer van je kat en meng het allemaal door elkaar.

Pompoenen zijn rijk aan vezels, wat betekent dat ze nuttig zijn voor de spijsvertering van een kat.

4. Gemberthee kan ook helpen

Gember is een bekende plant voor zijn anti-braak eigenschappen.

Er zijn niet veel studies over het effect van deze plant op maagproblemen bij dieren, Maar gember werkt wel om misselijkheid en braken te behandelen, volgens VCA Dierenziekenhuizen.

Gemberwortel wordt als veilig beschouwd om aan katten te geven. Natuurlijk moet u uw kat controleren om te zien of er veranderingen op haar huid zijn, als u besluit haar gemberthee te geven als een huismiddeltje voor het braken van wit schuim.

Om deze thee te maken, heb je alleen een verse gember nodig. Je moet een kwart theelepel gember hakken en het vervolgens in een pot met ongeveer een kopje heet water doen. Kook vers gesneden gember ongeveer 20 minuten.

Nadat de thee is gekookt, zeef je het en laat je het afkoelen. Spreid de hoeveelheid over de hele dag en geef het beetje bij beetje aan je kat.

Is een kat die wit schuim braakt zorgwekkend?

kat braakschuim

Verschillende oorzaken kunnen verantwoordelijk zijn voor het braken van wit schuim bij katten.

Dit kan bijvoorbeeld gebeuren aan een kat die erg hongerig is. Wanneer de kat voedsel eet, komt het in zijn maag en blijft daar enkele uren, waarna de verwerkte producten naar de darmen van de kat gaan.

Een beschermend slijm wordt in de maag gecreëerd – als het interageert met lucht – een witte schuim Er worden uitwerpselen gemaakt.

Als je dit maar een paar keer hebt opgemerkt, en je kat leek daarna perfect in orde, is dit geen teken van alarm.

Een kat kan echter om verschillende andere redenen wit schuim braken, zoals ingeslikte haarballen, een vreemd voorwerp in de keel, of als de kat te snel te veel voedsel heeft gegeten. Braken van wit schuim kan ook het gevolg zijn van de reactie van een kat op een medicijn.

Helaas kan dit ook een teken zijn van bepaalde ziekten bij katten, volgens sparrendieren, zoals allergieën, bacteriële of virale infecties, of zelfs nier- of schildklierproblemen.

Dus, hoewel huismiddeltjes kunnen helpen bij het symptoom van braken van wit schuim bij katten, raad ik je echt aan om eerst een dierenarts te raadplegen. Bij het horen van de symptomen van uw kat, kan de dierenarts een onderzoek en verdere tests voorstellen.

Samenvatting

Het zien braken van een kat kan eng zijn voor zijn eigenaren. Maar voordat je in paniek raakt, moet je weten dat alle katten zullen braken, althans soms.

Je kunt het witte schuim om verschillende redenen uit hun mond zien komen, zoals dat ze een tijdje niet eten of te snel te veel eten.

Deze 4 huismiddeltjes voor het braken van wit schuim voor katten kunnen zeer effectief zijn en kunnen uw kat in een mum van tijd in haar normale vorm krijgen.

Ik zou jullie echter allemaal willen aanraden om toch je dierenartsen te raadplegen. Wit schuim braken hoeft niet te betekenen dat er iets mis is met de gezondheid van uw kat, maar het kan een teken zijn van een allergie, een infectie of zelfs een ernstig gezondheidsprobleem, zoals een nierziekte.

Het is vooral een waarschuwingssignaal als je kat vaak wit schuim braakt. Voor eventuele twijfels of vragen met betrekking tot dit voorval, kunt u contact opnemen met de dierenkliniek.

Verwijzingen:

[1] Wall M, Cave NJ, Vallee E. Eigenaar en kat-gerelateerde risicofactoren voor kattenovergewicht of obesitas. Front Vet Sci. 2019 augustus 19;6:266. DOI, Geraadpleegd op 15 juni 2023.