4 Geweldige DIY Cat Fence Roller-plannen die u thuis kunt maken (met foto’s)

Het kan een moeilijke balans zijn tussen je katten het buitenleven laten verkennen en ze veilig houden. Een eenvoudig hek is niet genoeg als u uw kat de vrijheid wilt geven om uw achtertuin te verkennen zonder de deur naar de buurt te openen. Het kan zelfs een rijbaan worden voor een nieuwsgierige kat om te verkennen.

Als u echter een hek van minstens zes voet hoog heeft, kan een hekrol of barrière een goede oplossing zijn. Deze worden vaak gebruikt om coyotes en andere dieren in het wild buiten te houden en uw huisdieren binnen te houden. En het beste van alles is dat er veel opties zijn voor een doe-het-zelf. Hier zijn vier plannen die je thuis kunt maken.

cat + lijnverdeler

De 4 DIY Cat Fence Roller Plannen

1. Goedkope, Easy PVC Pipe Roller Fence door GoJo DIY &Vlogs

Materiaal: Stormafvoer PVC-buis, stormafvoerbeugels
Gereedschap: PVC-snijder (of gesneden in de winkel), installatiegereedschappen voor beugels
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Hoewel elke rolhek een groot project is, is deze slimme oplossing waarschijnlijk de gemakkelijkste. In plaats van een complexe roller-in-roller-oplossing te bouwen, gebruikt deze videozelfstudie PVC-buizen en beugels die horizontaal worden aangebracht net binnen de lip van elk hekgedeelte. De poster beveelt aan om het dikke PVC te gebruiken dat wordt gebruikt voor stormafvoeren. Omdat dit PVC op de binnenlip van het hek wordt aangebracht, is het ook een meer discrete oplossing die goed kan zijn als u prikkelbare buren of VVE’s heeft die kunnen klagen over het plakken van PVC bovenop uw hek.

Afhankelijk van het atletische vermogen van uw kat, is het echter mogelijk dat ze kunnen leren om over het PVC te springen en met de tijd bovenop het hek te landen.

thematische pauze

2. Glad rollende PVC-omheining voor katten door mrfadzli yusoff

Materiaal: 2- of 3-inch PVC, houtresten, 3″ schroeven of spijkers, L-beugels, houtlijm
Gereedschap: Boor, decoupeerzaag, schuurpapier, PVC-frees
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk tot matig

Deze PVC roller is niet al te moeilijk, maar het kan een beetje lastig zijn om hem goed te laten werken. Het genie van deze DIY zit in het rollende systeem. Elke PVC-sectie wordt aangesloten met een rond stuk hout met een gat erin geboord, en vervolgens wordt een lange schroef gebruikt die iets te klein is voor het gat om het aan het hek te bevestigen. Het eindresultaat is een zeer eenvoudige roller die veel vrijer beweegt dan andere rollen in dezelfde prijsklasse. Het enige nadeel is dat het wat gehannes kan zijn met een decoupeerzaag en schuurpapier om een houten “plug” te krijgen die perfect past. Met een beetje geduld heb je echter een geweldige doe-het-zelf-oplossing.

thematische pauze

3. Dubbellaagse Roll Bar Cat Fence door Your Sassy Self

Materiaal: 1″ en 3″ PVC, staal/gevlochten draad, L-beugels, krimptangen, draadankersloten
Gereedschap: Moersleutel, ijzerzaag, draadsnijders, elektrische boormachine, meetlint
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

In plaats van te rommelen met houtbewerking, gebruikt deze hekrol twee lagen PVC om de lagen te maken – een 3 “pijp die vrij rond een 1” pijp draait. Als je een verf-op-nummer soort persoon bent, zul je de tutorial ook geweldig vinden – het is gedetailleerd en gemakkelijk te volgen, met instructies om te berekenen hoeveel je nodig hebt van elke voorraad en zowel foto’s als video’s om je op weg te helpen. Hoewel dit een iets ingewikkelder oplossing is dan sommige van de eerdere vermeldingen op deze lijst, zal die tutorial het supereenvoudig maken, zelfs zonder veel doe-het-zelf-ervaring.

thematische pauze

4. Rolhek voor bakstenen of smeedijzeren hekwerk door Husky Camp

Materiaal: Hoekijzers/hoekbeugels, gemetselde ankers (baksteen) of wagen/tv-antennebouten (smeedijzer), staalkabel, staalkabelsloten, PVC-buizen (1/2″ en 1″)
Gereedschap: Boormachine (zorg ervoor dat het door het hek kan boren), boren, schroevendraaier, PVC-snijder, bout- of draadsnijders, moersleutel
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk tot matig

Als je geen houten of plastic hek hebt, geen probleem! Deze tutorial maakt gebruik van een roller-in-roller-stijl, maar biedt tips voor het bestendigen van baksteen en smeedijzeren hekken. Je hebt een krachtige boormachine nodig die gaten in je hekwerk kan maken, maar het eindresultaat is een schoon, katbestendig hek. Vergeet niet dat een hek of poort van vier voet je kat niet binnenhoudt – iets minder dan zes voet en ze kunnen er meteen overheen springen.

En natuurlijk, als je kat tussen de smeedijzeren staven kan knijpen, moet je kippengaas of iets dergelijks toevoegen om te voorkomen dat ze op die manier vertrekken.

3 katten gezichtsverdeler

Wanneer een Roller Bar niet En Isdoor

Het feit dat je een rolbeugel bovenop je hek plaatst, betekent niet dat je kat daar automatisch vastzit. Voordat u de moeite neemt om rollen te installeren, moet u uw achtertuin goed bekijken. De meeste katten kunnen gemakkelijk zes voet springen, dus een hek van vier voet zal waarschijnlijk gewoon worden overgesprongen als uw kat er niet bovenop kan landen.

Je moet je ook bewust zijn van je landschapsarchitectuur – handige rotsblokken, elektrische dozen, meubels en bomen kunnen klimroutes of plaatsen bieden om van te springen. Zorg er ten slotte voor dat je ook de basis van je hek bekijkt. Katten kunnen zich door openingen van slechts een paar centimeter wurmen, dus het is belangrijk om de basis van je hek kattenbestendig te maken als het de grond niet helemaal bereikt.

Andere schermopties

Als je liever geen rolbeugel hebt, zijn er andere opties die je in plaats daarvan kunt kiezen. Plastic afschrikmiddelen voor het nestelen van vogels kunnen bovenop uw hek worden geplaatst om te voorkomen dat uw kat erop springt. U kunt ook een schuine barrière maken. Dus 12-18 inch kippengaas dat in een hoek van 45 graden naar binnen projecteert vanaf uw hek, is meestal voldoende om te voorkomen dat katten eroverheen springen.

Ten slotte kunt u een catio- of kattenverblijf overwegen als u niet uw hele achtertuin kattenbestendig wilt maken. Deze ruimtes zijn volledig afgesloten en kunnen in grootte variëren van een paar kubieke voet tot uw hele tuin. Idealiter bieden ze een mix van schaduw, zonlicht en veilige schuilplaatsen voor uw kat. Sommige catios zijn zelfs toegankelijk via een kattenluik vanaf uw veranda of raam, zodat uw kat op elk moment veilig van het buitenleven kan genieten.

divider-catclaw1

Laatste gedachten

Hekrollen kosten wat tijd en geld om te installeren, vooral als je een grotere tuin hebt, maar een doe-het-zelfproces zal je helpen wat geld te besparen en het aan te passen aan je behoeften. Hoewel dit een groter doe-het-zelfproject is, hoeft u zich niet te laten intimideren – geen van deze projecten vereist speciale vaardigheden om te slagen. Met een beetje geduld kunt u de perfecte oplossing maken om uw huisdier veilig te houden.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: MabelAmber, Pixabay