6 Geweldige DIY Kat stapelbedden (met foto’s)

Katten houden van een knuffelige plek om zich in te nestelen, en ze zullen zowat alles wat gezellig is in een bed veranderen, of dat nu een kussen op de bank is, een kledingstuk op de grond of de schoot van een familielid. Dus, tenzij je wilt dat al je bezittingen worden overgenomen, is het een goed idee om ervoor te zorgen dat je kat voldoende plekken heeft om de hele dag door te loungen en te snoozen.

Je kunt altijd een bed in de winkel kopen, maar waarom zou je niet iets speciaals met je eigen handen maken waar je kat (of kittens!) een leven lang van kan genieten? Hier zijn zes geweldige diy kattenbedplannen die je thuis kunt maken voor je geliefde harige familieleden.

kattenpootverdeler

De 6 doe-het-zelf kattenstapelbedden

1. DIY Kat Stapelbedden van IKEA Hackers

Materiaal: Ikea poppenbedden, houten schroeven, reparatieplaten
Gereedschap: Schroevendraaier of accuboormachine
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Dit doe-het-zelf kattenbed is meer dan halverwege voor jou gemaakt, maar je moet nog steeds een beetje elleboogvet inbrengen om het project te voltooien. Je hebt echter geen timmerervaring nodig. Het hele idee is om de twee bedden veilig te bevestigen om een meubelstuk te creëren dat fungeert als een stapelbed voor uw katten. De stappen die daarbij komen kijken zijn eenvoudig te volgen. Het enige wat je nodig hebt is een schroevendraaier of boormachine en een handvol items uit de bouwmarkt om aan de slag te gaan.

thematische pauze

2. DIY Stapelbed Hangmatten van Merk:

Materiaal: Houten poten, 2x2s, stof, touw, schroeven, spijkers
Gereedschap: Zaag, schroevendraaier, hamer
Moeilijkheidsgraad: Gematigd

Of je nu op een tropische locatie woont of het er gewoon zo uit wilt laten zien als jij, dit doe-het-zelf hangmat kattenbed is misschien wel het perfecte project voor jou. De plannen zijn flexibel, dus misschien heb je al het benodigde hout en stof al in je garage of ergens in de tuin liggen. Voel je vrij om het stapelbed van de hangmat te schilderen en gebruik verschillende gekleurde materialen voor de hangmatten om een uniek meubelstuk te creëren dat niet in het huishouden van iemand anders te vinden is.

thematische pauze

3. DIY Kattenkoffer Stapelbed van Hallmark

Materiaal:

Koffers, trapspindels, tafelpoten, pootbeslag, deuvelschroeven, moeren, ringen, dekens/kussens

Gereedschap: Boor
Moeilijkheidsgraad: Gematigd

Als je oude koffers ergens in een kast hebt opgeborgen, kan dit doe-het-zelf koffer stapelbed een leuk project zijn om in één weekend aan te werken. De plannen vragen om vintage koffers, maar elke stevige koffer of een soortgelijk soort container zou moeten werken. Zodra het stapelbed is opgemaakt, vult u de koffergaten met kussens of dekens voor optimale warmte en comfort.

thematische pauze

4. Cute Bunkbed van Dream a Little Bigger

Materiaal:

Grenen plank, grenen lat, reparatieplaten, hoekbeugels, houtschroeven, spijkers, reiskussens, houtbeits of verf

Gereedschap: Boor, zaag, hamer
Moeilijkheidsgraad: Gematigd

Dit schattige doe-het-zelf kattenbed wordt compleet geleverd met een ladder en is klein genoeg om in een hoek van een appartement te passen als de ruimte krap is. U zult waarschijnlijk een reis naar het lokale centrum voor huisverbetering moeten maken om al het hout en de materialen te krijgen die nodig zijn om dit project te voltooien, maar het bed moet vele jaren meegaan, dus de moeite en het geld moeten het zeker waard zijn.

thematische pauze

5. Triple Pet Stapelbed van Catster

Materiaal: Grenen planken, hoekpalen, MDF-plaat, metalen beugels, schroeven
Gereedschap: Zaag, boor, schroevendraaier, hamer, schuurpapier
Moeilijkheidsgraad: Gematigd

Als je meer dan twee katten hebt die niet graag slaapruimtes delen, zal dit drievoudige kattenbed ervoor zorgen dat elke kat zijn claim kan indienen. Dit stapelbed is gemaakt van grenenhout en is ontworpen om bestand te zijn tegen veel slijtage. De poten kunnen worden omwikkeld met een touw om krabpalen te maken, en hangend speelgoed kan aan de bedframes worden bevestigd voor extra opwinding.

thematische pauze

6. Basic DIY Pet Stapelbed van Kreg Tool

Materiaal: Multiplex, 2×2, 1×3, Kreg schroeven, houtlijm
Gereedschap: Zaag, boor, schuurmachine
Moeilijkheidsgraad: Gematigd

Dit eenvoudige doe-het-zelf stapelbed voor huisdieren is geschikt voor zowel katten als honden. Maak een bed voor je hond aan de onderkant en dek de bovenkant uit voor je kat. Ze kunnen allebei in hetzelfde deel van het huis rondhangen zonder in elkaars ‘bubbels’ te zitten. Kussens dierenbedden, dekens en zelfs oude kleding kunnen worden gebruikt om comfort te bieden op elk bedframe.

3 katten gezichtsverdeler

Laatste gedachten

Deze doe-het-zelf kattenplaperplannen zijn geschikt voor eigenaren met en zonder timmerervaring. De meeste passen in krappe ruimtes, waardoor ze perfect zijn voor appartementen en kleine slaapkamers. Je hebt materialen en gereedschappen nodig, ongeacht aan welke doe-het-zelfplannen je besluit te werken, maar neem de dingen stap voor stap, en je ervaring moet leuk en lonend zijn!

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: ANURAK PONGPATIMET, Shutterstock