4 doe-het-zelf kattenbedden die u vandaag thuis kunt maken met behulp van manden

Als je net als de meeste kattenbezitters bent, heb je in de loop der jaren waarschijnlijk tientallen verschillende doe-het-zelf kattenbedden gezien. Maar heb je ooit overwogen om een mand als het bed van je kat te gebruiken? Het is een goedkope en gemakkelijke manier om je katachtige vriend een leuke plek te bieden om te slapen, en het is een geweldige manier om dingen te gebruiken die je al in huis hebt! Het enige wat je nodig hebt zijn wat basisbenodigdheden en een beetje creativiteit.

Hier zijn een paar ideeën voor het transformeren van verschillende soorten manden in een verscheidenheid aan bedden die uw huisdier zowel kunnen troosten als vermaken.

cat + lijnverdeler

De 4 diy kattenbedideeën met behulp van manden

1. Wandhangend kattenbed van Martha Stewart

Moeilijkheid: Gemiddeld
Materiaal: Gevonden mand, stof, schuim of kussen, 8 spatbordringen 1/4″, 4 schroeven 1/4 Inch
Gereedschap: Boor

Deze aan de muur hangende kattenmand is een geweldige manier om ruimte te besparen in een klein huis en je kat altijd in de buurt te hebben. Het beste deel is dat het gemakkelijk te maken is en er geweldig uitziet. Je kat kan zijn innerlijke wilde tijger loslaten door in deze baars te klimmen, en als hij er eenmaal is, kan hij alles observeren wat er in huis gebeurt.

Zodra je de juiste mand met een platte bodem hebt gevonden, test je hoe hoog je hem aan de muur wilt hangen. Vervolgens kunt u vier gaten in de bodem doorboren (op ongeveer elke hoek van de mand) om de schroeven erdoor te halen. Om te voorkomen dat de schroeven door de mand scheuren en het gewicht beter verdelen, gebruikt u de ringen. Plaats één ring aan de binnenkant van de mand en één aan de achterkant voor elk gat. Vervolgens kun je de schroeven erdoorheen rijgen om de ringen vast te zetten, zodat ze de mand sandwichen.

Markeer vervolgens de plekken op de muur waar u de mand gaat bevestigen. Het werkt het beste als u de gaten iets voorboren voordat u de hele mand ophangt. Boor de schroeven door de wasmachines en zorg ervoor dat het bed goed aan de muur is bevestigd voor de veiligheid van uw kat. Leg tot slot een kussen of stof in de mand om het supergezellig te maken!

thematische pauze

2. Het raambed van Hymns &Verses

Moeilijkheid: Gemiddeld
Materiaal: Mand, touw, dun stuk multiplex, 2 plankbeugels, schroeven, gordijnroede, kussen of deken
Gereedschap: Boor

Om dit raambed te maken, moet u een mand vinden die groot genoeg is voor uw kat. Het moet ook plat aan de onderkant zijn om als een plank naast het raam te zitten. Manden die worden gebruikt voor het opbergen van kleding in de kast zijn een goede optie om opnieuw te gebruiken voor dit bed.

Om het bed op te hangen, moet je eerst de mand tegen de muur houden en meten waar de bodem van de mand de muur raakt. Maak een lichte markering met een potlood. Dit zal begeleiden waar je de plankbeugels ophangt. Met behulp van de boor en enkele schroeven kunt u de plankbeugels ophangen. Leg de dunne multiplexplaat erop.

Vervolgens bind je het touw aan de hoeken van de mand en hang je het aan de gordijnroede erboven. Laat de achterkant van de mand op de plankbeugels rusten en vervolgens kunt u het touw op de juiste spanning instellen om ervoor te zorgen dat de mand zowel vlak en waterpas als veilig is. Maak het af door het kussen of de deken binnen te plaatsen, en je kat heeft een nieuwe comfortabele plek waar ze de eekhoorns in de boom buiten kunnen bespioneren. We zouden dit bed om veiligheidsredenen niet aanbevelen voor zware of grote katten of met kinderen in huis.

thematische pauze

3. De Macramé Hangmat van Cuckoo4Design

Moeilijkheid: Moeilijk
Materiaal: Macramé koord, 2 18″ metalen hoepels deken of kussen, mand optioneel, haken om de mand op te hangen
Gereedschap: Schaar, boor

Een slim idee waar je kat dol op zal zijn, is om een macramébed te maken om een stijlvolle swingende kattenhangmat te maken. Je kat zal het heerlijk vinden om in de lucht te hangen en het bed is een boheemse toevoeging aan elke kamer.

Macramé is een bijzondere ambachtelijke vaardigheid die, hoewel niet moeilijk, een beetje begrip vereist om vertrouwd te raken. Zodra je deze vaardigheid in je toolkit hebt, kun je bijna alles maken van deze eenvoudige touwknooptechniek. De gekoppelde tutorial geeft stapsgewijze instructies voor het eerst bedekken van de twee metalen hoepels met een reeks wikkels en knopen. Deze geven vervolgens structuur aan de rest van de mandvorm terwijl je ze verbindt via een geknoopt touw.

Door het ontwerp relatief eenvoudig te houden, vermindert u eventuele verstikkings- of verstrengelingsrisico’s voor uw huisdier en wordt het project binnen een bepaalde tijd haalbaar. Met wat gerichte aandacht kunt u dit project in een dag voltooien en een luchtige, speelse, hangende hangmat hebben voor uw kitten om te zwenkenng zij aan zij in. Net als bij de andere hangende bedden zouden we dit niet aanraden voor zware katten of waar kinderen in de verleiding kunnen komen om er ook in te klimmen! Veiligheid voorop.

thematische pauze

4. De hergebruikte babywieg van TeeDiddlyDee

Moeilijkheid: Gemiddeld
Materiaal: Mand wieg, schroeven en ringen, haak, lint, deken of doek
Gereedschap: Boor

Als je een babywieg hebt die niet meer in gebruik is, gooi hem dan niet weg! Upcycle het in plaats daarvan tot een kattenbed. Het enige wat je nodig hebt zijn een paar eenvoudige gereedschappen en materialen.

Deze manden zijn gemakkelijk te vinden bij garageverkoop of online, en ze zijn perfecte kattenbedden. Nadat een baby uit de wieg is gegroeid, worden ze doorgegeven aan het volgende gezin of worden ze rommelig op zolder in afwachting van de dag dat ze een nieuw gebruik zullen vinden. Waarom zou je ze niet omtoveren tot een bed voor je lieve bontbal?

Dit ontwerp lijkt erg op de muur hanging basket. De wieg wordt in de lengte omgedraaid zodat het kattenbed zich daadwerkelijk in het schepvormige deel aan de bovenkant van de wieg bevindt. Bevestig de mand aan de muur met behulp van de schroeven en ringen, gebruik wasmachines om ervoor te zorgen dat de mandvezel niet scheurt of breekt wanneer uw kat binnenkomt.

Vervolgens wikkel je het lint om het hele bed en bind je het vervolgens vast aan de haak erboven, niet voor ondersteuning maar voor een decoratieve touch waardoor het bed aan de haak lijkt te hangen. In werkelijkheid maakt het vastschroeven van de mand direct in de muur hem steviger en veiliger.

Leg ten slotte een wazige of gezellige deken binnen om een pluche dutje te maken voor je katachtige vriend. Dit project is een leuke manier om een vaak over het hoofd gezien item te gebruiken en een lief toevluchtsoord voor je kat voor te stellen.

kattenpootverdeler

Conclusie

Kortom, een doe-het-zelf kattenmand die op creatieve wijze manden hergebruikt, is een leuk, gemakkelijk en betaalbaar project dat je in een paar uur kunt voltooien. Het is een leuke manier om oude items te hergebruiken en je kat zal dol zijn op de zachtheid en veiligheid van het slapen in een vertrouwde mand. Je kat zal er niet alleen dol op zijn, maar je zult ook genieten van het gevoel van voldoening dat gepaard gaat met het voltooien van een doe-het-zelfproject.

Zoals bij alle hangende voorwerpen of voorwerpen met touwtjes en kabels staat veiligheid voorop.  Controleer de mand en beugels regelmatig om er zeker van te zijn dat ze nog steeds veilig zijn. Katten kunnen helaas verstrikt raken in losse snaren zoals blinde koorden, dus zorg ervoor dat alle snaren en hulpstukken zijn vastgezet om dit te voorkomen.

Manden geven textuur en interesse aan een kamer. Ze komen ook uit vele culturen en tradities van het maken die meer artisticiteit en detail aan een ruimte toevoegen. Het verscherpt ook het uiterlijk van een ruimte om een goed ontworpen en speciale plek te maken voor je kat om op te krullen en een dutje te doen.

Dit zijn allemaal geweldige projecten die je gemakkelijk vandaag zou kunnen starten en afmaken. Het enige dat u hoeft te doen, is een kijkje nemen in uw opslagruimten voor ongebruikte manden of een kijkje nemen in een lokale garageverkoop of kringloopwinkel. Je zult zoveel inspiratie vinden en waarschijnlijk nog meer ideeën hebben voor slimme kattenbedden met behulp van wat je ontdekt!

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Ivonne Wierink, Shutterstock