30 zeldzame kattenrassen waarvan je niet wist dat ze bestonden


Veel kattenliefhebbers zullen weten hoe Perzische of Amerikaanse korthaar kat eruit ziet, maar hoeveel van jullie zouden een Peterbald of Sokoke herkennen?

Deze katten zijn zeldzame kattenrassen; we zullen nu zien welke andere kattenrassen als zeldzame schatten worden beschouwd. Blijf lezen en bekijk onze lijst met prachtige zeldzame kattenrassen.

Zeldzame kattenrassen

Zeldzame kattenrassen zijn kattenrassen die niet vaak worden gevonden of in eigendom zijn. Deze rassen kunnen om verschillende redenen minder populair zijn, zoals recent ontwikkeld zijn, een kleine fokpopulatie hebben of fysieke of gedragskenmerken hebben die ze voor sommige mensen minder geschikt maken als huisdier.

Veel zeldzame kattenrassen hebben unieke fysieke kenmerken of persoonlijkheden die hen onderscheiden van meer algemene rassen, waardoor ze aantrekkelijk kunnen zijn voor kattenliefhebbers die op zoek zijn naar iets anders. Het is echter belangrijk om de zorgvereisten van elk ras te onderzoeken en volledig te begrijpen voordat u er een in huis haalt, omdat ze specifieke behoeften kunnen hebben die niet gebruikelijk zijn in meer populaire rassen.

Veel kattenliefhebbers weten hoe een Siamese kat met blauwe ogen, Amerikaanse korthaar of tabby eruit ziet. Andere rassen zoals een Sokoke, Scottish fold of Minskin komen echter veel minder vaak voor! Dit zijn enkele van de zeldzaamste kattenrassen ter wereld. Kattenrassen zijn zo zeldzaam dat je er misschien nog nooit van hebt gehoord.

Neem even de tijd om enkele van de zeldzaamste kattenrassen ter wereld te leren kennen.

1. Serengeti

Serengeti kat zit en kijkt naar de camera

De Serengeti-kat is een ras van huiskaten dat is ontwikkeld om te lijken op het uiterlijk van een wilde Afrikaanse serval. Deze katten staan bekend om hun lange poten, kort haar en opvallende gevlekte vacht. Het zijn over het algemeen vriendelijke en sociale dieren die goed overweg kunnen met andere huisdieren en kinderen.

2. Korat

schattige Korat kat ligt op de tafel

Een kat die ongewoon is in de Verenigde Staten is de zilverblauwe Korat. De Korat-kat is ongewoon buiten Thailand omdat het land beperkingen heeft op het fokken ervan.

Dit kan zo worden gedaan dat de kat alleen kan worden ontvangen door leden van de hogere hiërarchie of degenen die een Korat krijgen. Hoewel het een uitdaging kan zijn om een Korat-fokker te vinden, wordt deze ongewone kat af en toe gevonden in opvangcentra.

De oude geschiedenis getuigt van de invloed van het Korat-kattenras. In de veertiende eeuw woonden deze katten in kloosters in het Thaise koninkrijk Siam.

Het kan moeilijk zijn om Korat-fokkers te vinden, maar soms zijn deze schoonheden te vinden in dierenasielen.

3. Devon Rex

Devon Rex zit op tafel

De Devon Rex is een kattenras dat bekend staat om zijn unieke fysieke uiterlijk en speelse persoonlijkheid, met zijn oorsprong in Engeland. Ze hebben een korte, golvende vacht die zacht aanvoelt en worden vaak beschreven als een “pixie” of “elfin” uiterlijk vanwege hun grote oren. Devon Rexen zijn klein tot middelgroot, met een slanke, atletische bouw. Ze hebben grote, puntige oren, grote ronde ogen en een korte, omgekeerde neus.

Wat persoonlijkheid betreft, staan Devon Rexen bekend als energiek, speels en aanhankelijk. Ze zijn intelligent en nieuwsgierig en worden vaak beschreven als hondachtig in hun loyaliteit en toewijding aan hun eigenaren.

Devon Rexen staan ook bekend om hun liefde voor aandacht en genegenheid en kunnen angstig of destructief worden als ze lange tijd alleen worden gelaten. Ze doen het goed in huizen met mensen die hen veel mentale en fysieke stimulatie kunnen bieden en zijn misschien niet de beste keuze voor mensen die vaak van huis zijn of die de voorkeur geven aan een meer relaxte, onafhankelijke kat.

GERELATEERD: 6 Devon Rex-fokkers die het controleren waard zijn

4. Noorse boskat

Norwegian Forest Cat zit en kijkt naar de camera

De Noorse boskat, ook bekend als de “Wegie”, is een groot, halflangharig ras dat inheems is in Noorwegen. Ze zijn een oud ras en werden ooit beschouwd als de “huiskat” van de Vikingen.

Qua uiterlijk staan Noorse boskatten bekend om hun dikke, weelderige vachten, die meestal langer en dichter zijn aan de onderkant, borst en benen. Ze hebben een robuuste en stevige bouw, met een middelgroot tot groot formaat, en zijn over het algemeen vrij gespierd.

Ze hebben grote, amandelvormige ogen, een driehoekig gezicht en een lange, volle staart. Noorse boskatten zijn er in verschillende kleuren en patronen, waaronder effen, tabby en bi-color.

Noorse Voorvoett Katten zijn over het algemeen vriendelijk, intelligent en onafhankelijk. Ze staan bekend om hun liefde voor klimmen en spelen en hebben een sterk jachtinstinct. Ze zijn over het algemeen goed met kinderen en andere huisdieren en kunnen zich goed aanpassen aan een verscheidenheid aan leefomgevingen.

Noorse boskatten staan ook bekend om hun intelligentie en onafhankelijkheid en kunnen afstandelijker of gereserveerder zijn dan sommige andere rassen. Ze zijn over het algemeen onderhoudsarm in termen van verzorging, maar moeten regelmatig worden geborsteld om los haar te verwijderen en matten te voorkomen.

GERELATEERD: Maine Coon vs Noorse boskat

5. Tonkinese Kat

Tonkinese Kat zittend op een houten fauteuil

De Tonkinese is een kat die bekend staat om zijn opvallende uiterlijk en vriendelijke, sociale persoonlijkheid. Een kruising tussen Siamees en Birmees is een middelgroot ras met een stevige, gespierde bouw en middellange benen. Ze hebben een korte, fijne vacht die zacht aanvoelt en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder blauw, champagne, lila en platina. Ze hebben speciale blauwe ogen.

Tonkinese katten staan bekend als aanhankelijk, intelligent en sociaal. Ze zijn over het algemeen erg actief en speels en vinden het leuk om in de buurt van mensen te zijn. Het is bekend dat ze goed zijn met kinderen en andere huisdieren en zijn over het algemeen niet vatbaar voor agressie of verlegenheid.

6. LaPerm

De LaPerm kat ligt op een houten sokkel

De LaPerm is een kattenras dat bekend staat om zijn kenmerkende krullende vacht en vriendelijke, extraverte persoonlijkheid. Ze zijn een middelgroot ras met een slanke, atletische bouw en middellange benen. Ze hebben een zachte, gekrulde vacht verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen, waaronder effen, tabby en schildpad.

LaPerm-katten staan bekend als vriendelijk, extravert en sociaal. LaPerm-katten staan ook bekend om hun intelligentie en probleemoplossend vermogen en kunnen meer vatbaar zijn voor kattenkwaad of wangedrag als ze zich vervelen of onderstimuleren. Ze zijn over het algemeen gemakkelijk te verzorgen en vereisen niet veel verzorging.

7. Amerikaanse Bobtail

Een schattig Amerikaans Bobtail-kitten ligt op de grond en kijkt naar de camera

De Amerikaanse Bobtail is een kattenras dat bekend staat om zijn kenmerkende bobbedstaart en vriendelijke, extraverte persoonlijkheid. Ze zijn een middelgroot tot groot ras met een stevige, gespierde bouw en middelgrote tot lange benen. Ze hebben een middellange tot lange, dichte vacht die verkrijgbaar is in verschillende kleuren en patronen, waaronder effen, tabby en schildpad.

In termen van persoonlijkheid staan Amerikaanse Bobtail-katten bekend als vriendelijk, extravert en sociaal, volgens CFA (Cat Fanciers Association). Ze zijn over het algemeen erg aanhankelijk en houden van aandacht van hun eigenaren, waardoor ze geweldige huisdieren zijn. Het is bekend dat ze goed zijn met kinderen en andere huisdieren en zijn over het algemeen niet vatbaar voor agressie of verlegenheid.

8. Kurilian Bobtail

Kurilian Bobtail kat rustend op een houten oppervlak

De Kurilian Bobtail is een super zeldzame kat afkomstig uit de Koerilen, een groep eilanden in de noordelijke Stille Oceaan tussen Rusland en Japan. Ze zijn een middelgroot tot groot ras, met een stevige, gespierde bouw en middelgrote tot lange benen. Ze hebben een middellange tot lange, dichte vacht die verkrijgbaar is in verschillende kleuren en patronen, waaronder effen, tabby en schildpad.

In termen van persoonlijkheid staan Kurilian Bobtail-katten bekend als intelligent, onafhankelijk en sociaal. Ze zijn over het algemeen aanhankelijk met hun eigenaren en goed met kinderen en andere huisdieren, maar kunnen gereserveerder zijn tegenover vreemden. Ze staan bekend als goede jagers en hebben een sterke prooidrift.

Volgens TICA zijn er slechts 100 van hen in Noord-Amerika.

9. Sokoke

Sokoke de kat rust op een steen

De Sokoke is het zeldzaamste binnenlandse kattenras dat inheems is in de Regio Sokoke Forest in Kenia. Ze zijn een middelgroot ras met een slanke, atletische bouw en middellange benen.

Ze hebben een korte, slanke vacht die verkrijgbaar is in verschillende kleuren en patronen, waaronder effen, tabby en gevlekt. De kortharige kat met zijn gestreepte prachtige vacht is een waar lust voor het oog.

10. Minskin

Minskins kat ligt op de fauteuil
Foto van: @no.towaris

De Minskin is ook een van de zeldzame kattenrassen die zijn ontwikkeld door het fokken van een haarloze Sphynx met een Munchkin. Ze zijn een klein tot middelgroot ras met een slank, eenthletische bouw en korte benen. Ze hebben een korte, fijne vacht die verkrijgbaar is in verschillende kleuren en patronen, waaronder effen, tabby en gevlekt.

In 2008 werd de Minskin erkend als een officieel ras door de International Cat Association.

Qua persoonlijkheid staan Minskin-katten bekend als vriendelijk, sociaal en speels. Ze zijn over het algemeen aanhankelijk met hun eigenaren en goed met kinderen en andere huisdieren en zijn niet vatbaar voor agressie of verlegenheid.

Ze zijn over het algemeen gemakkelijk te verzorgen en vereisen niet veel verzorging. Ze hebben echter regelmatig baden nodig om overtollige oliën van hun huid te verwijderen en acne te voorkomen.

11. Egyptische Mau

Egyptische Mau ligt op een leren stoel

De Egyptische Mau is een ras van huiskat waarvan wordt aangenomen dat het is ontstaan in het oude Egypte. Het ras staat bekend om zijn kenmerkende gevlekte vacht, die in verschillende kleuren verkrijgbaar is, waaronder zilver, brons, rook en zwart.

Egyptische Maus zijn middelgrote exotische en extraverte katten met een slanke en atletische bouw die zeker in een groep zeldzame kattenrassen vallen. Ze hebben lange poten en een relatief korte staart en staan bekend om hun snelheid en behendigheid. Het zijn intelligente en aanhankelijke katten die dol zijn op knuffels en knuffels en uitstekende huisdieren kunnen zijn voor degenen die bereid zijn om de tijd en energie te besteden die nodig is om voor hen te zorgen.

Een ding waar ze bekend om staan, is hun liefde om met water te spelen.

GERELATEERD: Waarom houden katten van bewegend water?

12. Turkse Bestelwagen

Turks busje ligt op de stoep

De Turkse Van is een ras van huiskat dat inheems is in de regio Van, Turkije. Het ras staat bekend om zijn kenmerkende “van patroon” vacht, wit met gekleurde markeringen op het hoofd en de staart. Turkse Vans zijn grote, gespierde katten met een sterke, atletische bouw.

Ze hebben een lange, dikke vacht die meestal zacht en zijdeachtig aanvoelt, en ze staan bekend om hun liefde voor water en zwemmen. Turkse Vans zijn intelligente, actieve katten die veel stimulatie en aandacht nodig hebben.

13. Chartreux Kat

Een Chartreux Kat ligt op een leren bank

De Chartreux is een ras van huiskaten waarvan wordt aangenomen dat het afkomstig is uit Frankrijk. Ze staan bekend om hun dichte, blauwgrijze vachten en opvallende ronde hoofden. Chartreux katten zijn middelgroot tot groot en hebben een stevige, gespierde bouw.

Ze staan bekend om hun intelligentie en speelse persoonlijkheden en worden vaak beschreven als zeer hondachtig in hun gedrag. Een van de meest opvallende eigenschappen van het Chartreux-ras is hun zachte, rustige stem.

Chartreux-katten staan erom bekend dat ze heel weinig lawaai maken en worden vaak de “stille jagers” genoemd vanwege hun heimelijke bewegingen. Chartreux-katten zijn over het algemeen erg aanhankelijk en zijn uitstekende metgezellen.

14. Burmilla Kat

Burmilla Cat slaapt op haar kussen

De Burmilla is een ras van huiskaten dat werd ontwikkeld in het Verenigd Koninkrijk. Het is een toevallige kruising tussen een lila Birmees en een Chinchilla Perzische kater uit Engeland. Burmilla’s hebben een korte tot middellange vacht die zacht en zijdeachtig aanvoelt en verkrijgbaar is in verschillende kleuren, waaronder zwart, blauw, chocolade, lila en rood. Ze staan bekend om hun ronde platte gezichten en grote, ronde ogen, die ze een zoete en expressieve uitstraling geven.

Burmilla’s zijn over het algemeen vriendelijke en aanhankelijke katten die bekend staan om hun speelse en nieuwsgierige persoonlijkheden. Ze zijn intelligent en gemakkelijk te trainen en kunnen uitstekende huisdieren zijn voor degenen die bereid zijn om de tijd en energie te besteden die nodig is om voor hen te zorgen. Deze gorgies moeten binnen worden gehouden omdat het zeldzame schatten zijn!

Als een nieuw ras opgericht in 1981, zijn deze katten enorme fans van knuffels en zullen ze geweldige huisdieren zijn. Vanwege hun vacht moet het één keer per week worden geborsteld.

15. Peterbald

schattige Peterbald kat

De rasechte Peterbald is een huiskat ontwikkeld in St. Petersburg, Rusland, in het midden van de jaren 1990. Het is het resultaat van een kruising tussen een Donskoy-kat en een Oosters Korthaar.

Peterbalds hebben een onderscheidend uiterlijk, met een lang, slank lichaam en een wigvormig hoofd, waarop grote oren zijn. Ze staan bekend om hun haarloze of bijna haarloze grijze vachten, variërend van fluweelzacht tot licht pezig.

Ze zijn er in verschillende kleuren en patronen, waaronder effen, tabby, rook en punt. Peterbalds zijn intelligente, actieve katten met een sterke prooidrift. Peterbalds zijn slimme katten, dus zorg ervoor dat je weet hoe je ermee om moet gaan.

16. Ragamuffin

Ragamuffin kat zit op de stoep en kijkt om zich heen

De Ragamuffin is een huiskatenras ontwikkeld in de Verenigde Staten in de jaren 1990. Het is een grotere versie van het Ragdoll-ras, met een substantiëlere bouw en een langere vacht.

Ragamuffins hebben een middellange tot lange vacht die zacht en zijdeachtig aanvoelt en wordt geleverd in verschillende kleuren en patronen, waaronder effen, tabby, bicolor en puntig. Ze staan bekend om hun vriendelijke en aanhankelijke persoonlijkheden en zijn over het algemeen erg sociaal en extravert.

Ragamuffins zijn intelligent en kunnen worden getraind om eenvoudige trucs uit te voeren. Ze zijn over het algemeen goed met kinderen en andere huisdieren en kunnen uitstekende huisdieren zijn voor degenen die bereid zijn om de tijd en energie te besteden die nodig is om voor hen te zorgen. Hoewel ze lang haar hebben, zijn ze niet moeilijk te verzorgen, omdat hun haar niet gevoelig is voor klonteren en matten.

GERELATEERD: Ragdoll Fokkers: Ontmoet 16 Foksterren

17. Birmese Kat

Birmese Kat kijkt om zich heen

De Birmezen zijn een ander ras van huiskaten die afkomstig zijn uit Thailand (voorheen bekend als Birma). Ze moeten zeker op de lijst van zeldzame kattenrassen staan.

Ze staan bekend om hun slanke, glanzende jassen, die in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn, waaronder sable, champagne, blauw en platina. Birmese katten zijn middelgroot tot groot en hebben een gespierde, atletische bouw. Ze staan bekend om hun intelligentie en speelse persoonlijkheden en worden vaak beschreven als zeer actief en nieuwsgierig.

Birmese katten zijn over het algemeen vriendelijk en aanhankelijk en staan bekend om hun sociale aard en liefde voor aandacht van hun eigenaren.

GERELATEERD: 5 Beste Birmese kattenfokkers

18. Cornish Rex

Cornish Rex zit en kijkt vooruit

De Cornish Rex is een ras van huiskaten die zijn oorsprong vinden in Cornwall, Verenigd Koninkrijk, als gevolg van genetische mutatie. Ze staan bekend om hun slanke, atletische bouw en korte, golvende jassen, die in verschillende kleuren en patronen verkrijgbaar zijn.

Cornish Rex katten staan bekend om hun intelligentie en speelse persoonlijkheden en zijn over het algemeen zeer actief en energiek. Ze staan ook bekend om hun aanhankelijke aard en hun liefde voor aandacht van hun eigenaren.

Cornish Rex-katten zijn over het algemeen goed met kinderen en andere huisdieren en kunnen uitstekende huisdieren zijn voor diegenen die bereid zijn de tijd en energie te besteden die nodig is om voor hen te zorgen. Ze staan er ook om bekend dat ze zich goed kunnen aanpassen aan verschillende woonomgevingen, waaronder appartementen.

Bekijk onze Cornish Rex fokkers als je geïnteresseerd bent in het kopen van dit zeldzame kattenras.

19. Turkse Angora

Turkse Angora ligt op het gras

De Turkse Angora is een ras van huiskat dat inheems is in Turkije. Ze staan bekend om hun lange, zijdeachtige jassen, die in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn, waaronder wit, zwart, rood, blauw en crème. Turkse Angora’s zijn middelgroot tot groot en hebben een slanke, elegante bouw. Ze staan bekend om hun intelligentie en speelse persoonlijkheden en zijn over het algemeen zeer actief en energiek.

In termen van verzorging hebben Turkse Angora’s een onderhoudsarme vacht die regelmatig moet worden verzorgd om zijn conditie te behouden.

Het wordt aanbevolen om hun vacht minstens één keer per week te borstelen om te voorkomen dat klitten en matten zich vormen. Ze moeten mogelijk ook vaker worden verzorgd tijdens het verharingsseizoen. Bovendien moeten Turkse Angora’s mogelijk hun nagels regelmatig laten knippen en hun oren reinigen als dat nodig is om een goede algehele gezondheid te behouden

20. Abessijn

Abessijn zit op de bank

De Abessijn is een ras van huiskaten waarvan wordt aangenomen dat het afkomstig is uit de Hoorn van Afrika, met name het huidige Ethiopië. Ze staan bekend om hun korte, fijne vachten, die in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn, waaronder rood, blauw, reekalf en chocolade, groene ogen en houden ervan om hoog te klimmen. Daarom kunt u de 8 beste hoge kattenbomen bekijken.

Abessijnse katten zijn middelgroot tot groot en hebben een slanke, atletische bouw. Ze staan bekend om hun intelligentie en speelse persoonlijkheden, en zijn over het algemeen erg actief en vereisen veel mentale oefening samen met fysieke.

21. Het Amerikaanse draadhaar

American Wirehair liggend op het gras in de tuin

De American Wirehair is een tam kattenras ontwikkeld in New York, Verenigde Staten, in de jaren 1960. Ze staan bekend om hun pezige, verende jassen, die in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn, waaronder rood, zwart, wit en tabby.

Hun kalme karakter is versierd met een vriendelijk karakter. Dit zeldzame kattenras is nu een vrij populair huiskattenras.

22. Schotse Vouw

Scottish Fold ligt op houten treden

De Scottish Fold is een ras van een huiskat genoemd naar zijn kenmerkende gevouwen oren, waardoor het een uniek, uilachtig uiterlijk krijgt. Het ras werd ontwikkeld in Schotland in de jaren 1960 en stond aanvankelijk bekend als de “kat met hangende oren”.

De gevouwen oren van het ras zijn het gevolg van een genetische mutatie, en hoewel ze schattig kunnen zijn, kunnen ze ook gezondheidsproblemen veroorzaken voor sommige katten als ze niet correct worden verzorgd. Scottish Fold katten zijn over het algemeen klein tot middelgroot en hebben een ronde, gedrongen bouw.

Scottish Folds staan bekend om hun aanhankelijke en sociale persoonlijkheden en zijn over het algemeen erg goed met kinderen en andere huisdieren. Ze staan ook bekend om hun onderhoudsarme jassen, die slechts af en toe verzorging nodig hebben om hun conditie te behouden.

GERELATEERD: 8 Schotse vouwfokkers – Een goede fokker kiezen

23. Sphynx

Sphynx zit bij het raam

De Sphynx is een ander zeldzaam kattenras dat bekend staat om zijn haarloze uiterlijk. Ze zijn vernoemd naar de oude Egyptische sfinx vanwege hun exotische uiterlijk. Sphynx-katten zijn het gevolg van een genetische mutatie die een gebrek aan vacht veroorzaakt, en hoewel ze schattig kunnen zijn, hebben ze speciale zorg nodig om hun gezondheid te behouden. Sphynx katten zijn meestal prijzig vanwege hun onderscheidende uiterlijk.

Sphynx katten zijn over het algemeen middelgroot tot groot en hebben een gespierde, atletische bouw. Ze staan bekend om hun speelse en energieke persoonlijkheden en zijn meestal erg actief en nieuwsgierig.

Een van de meest opvallende dingen over Sphynx-katten is hun unieke uiterlijk. Ze zijn volledig haarloos of kunnen een fijne, donzige vacht hebben die bijna onmerkbaar aanvoelt.

Ze hebben grote, prominente oren en grote, expressieve ogen, die hen een nieuwsgierig en alert uiterlijk geven. Sphynx-katten hebben speciale zorg nodig om hun gezondheid te behouden, inclusief regelmatig baden en hydrateren om hun huid te beschermen.

Ze kunnen ook gevoelig zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen vanwege hun gebrek aan vacht, dus het is belangrijk om nauw samen te werken met een dierenarts om ervoor te zorgen dat ze de juiste zorg krijgen die ze nodig hebben.

GERELATEERD: 13 Sphynx Kattenfokkers – Het beste van het beste

24. Bombay

Bombay zit op het gras

De Bombay-kat is een hybride kattenras met kenmerken van verschillende binnenlandse rassen die hen een unieke, derde look geven. Hoewel het doel was om katten te produceren die eruit zien als wilde panters, kunnen we u verzekeren dat die geen wild bloed hebben.

De fokker, Nikki Horner, begon haar uitvinding in 1953 door een Grand Champion sable Birmese vrouw te fokken tot een zwarte Amerikaanse korthaar met een rijke oogkleur. Na een lang selectieproces voor het kruisen en fokken van lijnen, produceerde Nikki een zwarte kat die er als geen ander uitzag. Sable Birmese en Black American Shorthairs zijn nog steeds toegestane ras-outcrosses.

Het zwarte luipaard diende als inspiratie voor de bombay naam, en vaak wordt de Bombay kat beschreven als de “lak lederen jongen met de nieuwe penny ogen.

GERELATEERD: Top 7 Bombay Cat Fokkers

25. Selkirk Rex

Selkirk Rex kat krabbelen

De Selkirk Rex is een ras van huiskat dat werd ontwikkeld in Montana in de Verenigde Staten in de late jaren 1980. Het is een kruising tussen een huiskat en een Rex-ras, zoals de Devon Rex of de Cornish Rex.

Selkirk Rex-katten staan bekend om hun zachte, gekrulde vachten, die in verschillende kleuren en patronen verkrijgbaar zijn. Dit zeldzame kattenras heeft een bijna glimlachende uitdrukking en grote ronde ogen, en ze zien er gewoon uit alsof ze alle knuffels en aandacht willen.

26. Ashera

Ashera ligt op een rode fauteuil

De Ashera is een relatief nieuw kattenras dat behoort tot een groep zeldzame kattenrassen. Ashera is ontwikkeld in de Verenigde Staten door het bedrijf Lifestyle Pets. Het is een hybride ras waarvan wordt beweerd dat het een kruising is tussen een Afrikaanse Serval, een Aziatische luipaardkat en een huiskat.

Ashera katten zijn groot van formaat en hebben een gespierde, atletische bouw. Ze staan bekend om hun exotische uiterlijk, waaronder een gevlekte vacht en lange benen. Er is echter enige controverse rond het Ashera-ras, omdat sommige experts de integriteit van de geclaimde afkomst van het ras en de ethiek van het fokken van hybride katten in twijfel hebben getrokkens.

Daarnaast is ook het hoge prijskaartje voor Ashera katten bekritiseerd. Het is essentieel om elk ras van de kat grondig te onderzoeken voordat u besluit er een in huis te halen.

27. Havana Bruin

Havana Brown ligt op een houten stoel

De Havana Brown is een unieke huiskat die bekend staat om zijn kenmerkende bruine vacht en groene ogen. Het ras werd ontwikkeld in het Verenigd Koninkrijk in de jaren 1950 en is het resultaat van een kruising tussen een Siamese kat en een binnenlandse zwarte kat.

Havana Browns zijn middelgroot tot groot en hebben een slanke, atletische bouw. Ze staan bekend om hun intelligentie en speelse persoonlijkheden en zijn over het algemeen zeer actief en energiek. Havana Browns staan ook bekend om hun aanhankelijke aard en hun liefde voor aandacht van hun eigenaren.

Een van de meest opvallende dingen over Havana Browns is hun unieke vachtkleur. Waarom zijn bruine katten zeldzaam? Ze zijn een van de weinige kattenrassen met een uniforme, effen bruine vacht, variërend in schaduw van donker chocoladebruin tot een lichtere, roodbruine kleur. Hun groene ogen en bruine vacht geven ze een opvallende en elegante uitstraling.

28. Ocicat

schattige Ocicat kat

De Ocicat is een ras van huiskat dat bekend staat om zijn exotische, gevlekte vacht en de gelijkenis met een wilde kat. Ze zijn vernoemd naar de ocelot, een wilde kat afkomstig uit Midden- en Zuid-Amerika, vanwege hun nauwe gelijkenis in uiterlijk.

Een van de meest opvallende dingen over Ocicats is hun unieke vachtpatroon. Ze hebben een gevlekte vacht die lijkt op die van een wilde kat, waardoor ze een exotisch en wild uiterlijk hebben. Ocicats zijn er in verschillende kleuren, waaronder tawny, chocolade, blauw, kaneel en reekalf.

GERELATEERD: 6 Ocicat Fokkers – De lijst van de waardige

29. Singapura

Singapore loopt op het bed

De Singapura is een zeldzaam kattenras dat inheems is in Singapore. Ze staan bekend om hun kleine formaat en unieke, getikte vacht, die in verschillende kleuren verkrijgbaar is, waaronder bruin, rood, crème en blauw.

Een van de meest opvallende dingen over Singapura-katten is hun kleine formaat. Ze zijn een van de meest miniatuur kattenrassen, met volwassenen die gemiddeld tussen de 4-8 pond wegen. Ze hebben een slanke, atletische bouw en staan bekend om hun behendigheid en gratie.

30. Manx

Manx ligt op het laminaat

Het Manx-ras is een ras dat het 31e meest populaire was in CFA-registratienummers, afkomstig van het eiland Man, een klein eiland in de Ierse Zee tussen Engeland en Ierland.

Ze staan bekend om hun kenmerkende staartloze uiterlijk, als gevolg van een genetische mutatie. Manx-katten zijn er in verschillende kleuren en patronen, waaronder effen, tabby, calico en bicolor.

Afsluitende gedachten

Veel zeldzame kattenrassen zijn niet zo bekend als sommige meer populaire rassen, zoals de Siamees of de Perzische. Sommige van deze zeldzame rassen kunnen moeilijker te vinden zijn, omdat ze kleinere fokpopulaties kunnen hebben of mogelijk niet door alle kattenrasregisters worden herkend. Voor degenen die bereid zijn om tijd en moeite te steken in het vinden van een zeldzame raskat, kunnen deze rassen echter uitstekende huisdieren zijn en een unieke en lonende ervaring bieden.

Het is essentieel om elk ras van de kat zorgvuldig te onderzoeken voordat u de beslissing neemt om er een in huis te halen. Dit omvat het leren over hun specifieke zorgbehoeften, persoonlijkheidskenmerken en mogelijke gezondheidsproblemen.

Het is ook belangrijk om samen te werken met gerenommeerde fokkers en voorbereid te zijn op de langetermijnverbintenis die gepaard gaat met het bezitten van een kat. Door de tijd te nemen om de behoeften van een zeldzame raskat te leren kennen en te begrijpen, kunt u ervoor zorgen dat u de best mogelijke zorg voor uw nieuwe harige vriend kunt bieden.

Ik wens je veel succes bij het vinden van een zeldzaam kattenras voor je huis!

Gerelateerde inhoud

7 Britse korthaar fokkers – alleen het beste voor u

Russian Blue Maine Coon Mix – Maak kennis met dit prachtige gemengde ras

Kunnen leeuwen worden gedomesticeerd?