3 tips over hoe zich te ontdoen van Giardia bij katten natuurlijk


Giardia is een darmparasiet die nogal onaangenaam kan zijn voor katten. Deze parasiet treft meestal kittens en katten met een gecompromitteerd immuunsysteem.

Sommige geïnfecteerde katten vertonen zelfs geen symptomen van Giardia, terwijl anderen sommige kunnen manifesteren, zoals braken, gewichtsverlies, stinkende diarree en bleke ontlasting.

Giardia wordt overgedragen als een kat het rechtstreeks van een geïnfecteerde gastheer inneemt, of via besmet voedsel of water.

Alle katteneigenaren die vermoeden dat hun huisdieren Giardia hebben, moeten contact opnemen met hun dierenartsen om hun ontlasting te testen. Maar er zijn ook enkele stappen die u kunt nemen om op natuurlijke wijze van giardia bij katten af te komen.

Laten we ze eens bekijken.

1. Verhoog de waterinname

De kat drinkt water uit een witte plastic container

Waterinname is cruciaal voor de gezondheid van een kat in het algemeen, maar het is vooral belangrijk bij sommige aandoeningen, zoals Giardia-infectie.

Als je kat goed gehydrateerd is is de kans groot dat ze de parasieten in haar darmen sneller zal uitdelen.

Als je merkt dat je kat niet genoeg water drinkt, kun je proberen er wat smaak aan toe te voegen, zoals tonijnwater.

Dit kan ervoor zorgen dat water voor haar lekker aanvoelt en haar hydratatie verbetert.

2. Appelazijn

Een vloeistof die je zeker in je keuken hebt, en die je om meerdere redenen gebruikt, is appelazijn. Een van de doelen om het te gebruiken is om zich te ontdoen van de Giardia-parasiet.

Natuurlijk moet u voorzichtig zijn met de hoeveelheid azijn die u aan uw kitten serveert. Volgens PetMD, Een theelepel of twee appelciderazijn, verdund, heeft waarschijnlijk geen negatief effect op de gezondheid van uw kat.

Deze azijn kan ook worden gebruikt als een huismiddeltje antibioticum voor de behandeling van andere aandoeningen bij katachtigen, zoals urineweginfecties en hotspots.

Je moet het gebruiken als een Giardia-behandeling door er een lepel of twee van toe te voegen aan het water van je kat. De appelazijn moet helpen de Giardia-parasiet uit het spijsverteringskanaal van uw kat te verwijderen.

3. Baking Soda

Een andere natuurlijke manier om Giardia bij katten kwijt te raken, is door zuiveringszout te gebruiken.

Over het algemeen wordt zuiveringszout als veilig beschouwd voor katten. Toch is het noodzakelijk om hier voorzichtig te zijn. The Spruce Pets legt uit hoe kleinere hoeveelheden zuiveringszout niet gevaarlijk zijn voor katten, maar als een kat te veel van deze stof binnenkrijgt, kan dit zelfs toxiciteit bij haar veroorzaken.

Het innemen van te veel zuiveringszout betekent dat er te veel natrium in haar systeem zal zijn, wat zich kan manifesteren in klinische symptomen zoals braken, maagklachten en diarree.

Daarom kan zuiveringszout nuttig zijn als een natuurlijke remedie voor Giardia bij katten, maar alleen wanneer het met voorzichtigheid wordt gebruikt – Een 1/4 van een theelepel zuiveringszout wordt als veilig beschouwd voor katten.

Zuiveringszout moet de Giardia-parasieteffecten in het spijsverteringsstelsel van uw kat neutraliseren.

Hoe dierenartsen Giardia bij katten behandelen?

Een man maakt een kattenbak schoon terwijl er een kat naast ligt

Sommige eigenaren kunnen al heel vroeg tekenen van Giardia bij hun huisdieren opmerken, terwijl sommigen het moeilijker zullen opmerken, omdat hun katten geen typische Giardia-symptomen zullen hebben.

B. Mosallanejad en zijn medewerkers [1] leg uit hoe klinische symptomen van Giardia het meest worden gezien bij jongere dieren uit huishoudens met meerdere katten.

Samen met de natuurlijke remedies waarover u hierboven leest, moet u ook de manieren kennen waarop dierenartsen Giardia bij katten behandelen.

Als de dierenarts de aanwezigheid van deze darmparasiet bevestigt, zal hij een adequate behandeling aanbevelen.

VCA Dierenziekenhuizen wijst erop hoe metronidazol en fenbendazol zijn de twee meest gebruikte geneesmiddelen voor de behandeling van Giardia.

Deze medicijnen worden oraal toegediend aan een kat gedurende vijf tot zeven dagen.

Tijdens de behandeling is het belangrijk dat u de geïnfecteerde kat isoleert en haar uitwerpselen onmiddellijk verwijdert en weggooit nadat ze heeft gepoept, omdat Giardia erg besmettelijk is.

De meeste katten zullen snel herstellen van Giardia, maar kittens, oudere katten en katten met een gecompromitteerd immuunsysteem lopen een hoger risico op complicaties.

Laatste woorden

Sommige stappen die u thuis kunt doen, zoals het verhogen van de waterinname bij uw kat, of het geven van kleinere hoeveelheden zuiveringszout of appelciderazijn, kunnen zeer nuttig zijn bij het bestrijden van de Giardia-parasiet in haar systeem.

Ik raad je echter toch aan om eerst je dierenarts te raadplegen over het gebruik van deze huismiddeltjes.

Hij might nog steeds medicijnen voorschrijven zoals metronidazol en fenbendazol voor uw kat om volledig te herstellen van Giardia.

Ten slotte moet u er altijd voor zorgen dat de omgeving van uw kat perfect schoon is om Giardia-infectie in de toekomst te voorkomen.

Verwijzingen:
[1] Mosallanejad B, Avizeh R, Jalali MR, Alborzi A. Prevalentie van Giardia duodenalis infectie bij huiskatten van het district Ahvaz, ten zuidwesten van Iran. Iran J Parasitol. 2010 Sep;5(3):27-34. DOI, Geraadpleegd op 14 juli 2023.