3 soorten wilde katten in Montana met foto’s


De staat Montana staat bekend om zijn grote open ruimtes, diverse wilde dieren en een overvloed aan natuurlijke bodemschatten, en is een verbazingwekkende plek die ook wel de “Schatkist” wordt genoemd. Deze westelijke staat is de thuisbasis van een groot aantal diersoorten, waaronder een aantal wilde katten.

In dit artikel vertellen we welke wilde katten er in Montana leven en geven we enkele nuttige tips om je te helpen veilig te blijven voor deze dieren wanneer je tijd doorbrengt in de natuur.

kat + lijnscheiding

De 3 soorten wilde katten in Montana

1. Bobcat

Bobcat
Image Credit: bmarxdueren, Pixabay
Materialen: Lynx rufus
Gereedschap: 28″-37″
Moeilijkheidsgraad: 15-20 pond

De bobcat is Montana’s kleinste wilde kat die ongeveer twee keer zo groot is als een huiskat. De bobcat heeft een stompe bobbelstaart, een korte dichte vacht en een lichtgrijze, bruine, geelbruine of buffkleurige basis. De vacht is wit onder het lichaam en de poten, maar is vaak gespikkeld met kleur. De gezichtsvacht van deze kat is meestal gestreept met zwart, wat hem een opvallende verschijning geeft.

In Montana zijn bobcats in de hele staat te vinden op plaatsen met een dichte vegetatie en een hoge prooidichtheid. Deze katten kunnen overdag actief zijn, maar het zijn vooral nachtdieren. Ze zijn ook zeer ongrijpbaar, dus er eentje in de natuur zien is niet gebruikelijk.

thematische onderbreking

2. Canada lynx

Canada Lynx
Image Credit: Ewa Studio, Shutterstock
Materialen: Lynx canadensis
Gereedschap: 1.7′-3.9′
Moeilijkheidsgraad: 16-31 pond

Op het eerste gezicht zou men een Canadese lynx kunnen verwarren met een bobcat, omdat er enkele overeenkomsten zijn, zoals pluimpjes in de oren en kleine staarten. De Canadese lynx is echter een middelgrote kat die groter is dan een bobcat met langere poten. Een Canadese lynx heeft een dichte, zilvergrijze bruine vacht die zijn relatief korte, compacte lichaam bedekt.

De Canadese lynx is een bedreigde diersoort, met nog slechts een kleine populatie in slechts drie staten, waaronder Montana. Dit solitaire, geheimzinnige dier is meestal ’s nachts actief en waagt zich zelden in grote open gebieden.

Canada lynxen worden gevonden in het westelijke deel van Montana in diepe bossen waar veel prooi is. Beschouw jezelf als gelukkig als je een Canada lynx in het wild ziet, want het is een zeldzame verschijning.

thematische onderbreking

3. Bergleeuw

Mountain Lion
Image Credit: PublicDomainPictures, Pixabay
Materialen: Puma concolor
Gereedschap: 23″-28″
Moeilijkheidsgraad: 130-150 pond

De bergleeuw is een grote kat met veel verschillende namen waaronder poema, poema en panter. Het lichaam van een bergleeuw is bedekt met een beige-bruine vacht, behalve de buik en de borst, die grijs zijn. Er zijn zwarte markeringen op de staartpunt, oren en rond de snuit. Bergleeuwen variƫren sterk in grootte, afhankelijk van waar ze voorkomen. Een mannetje kan meer dan 150 pond wegen, terwijl een vrouwtje ongeveer 85 pond weegt.

In Montana zijn bergleeuwen in de hele staat te vinden in elke habitat met voldoende voedsel, dekking en ruimte om niet in contact te komen met mensen. Dit is een ongrijpbare, zeer roofzuchtige kat die op veel dingen jaagt zoals witstaartherten, sneeuwschoenhazen, elanden en elanden. Menselijke ontmoetingen met deze grote katten zijn zeldzaam, hoewel ze soms vanuit de verte worden gezien.

verdeler-kattenklauw1

Hoe blijf je veilig rond Montana’s wilde katten?

Nu je bovenstaande informatie hebt doorgenomen, weet je dat de wilde katten in Montana allemaal ongrijpbare wezens zijn die de mens vermijden. Wij mensen wagen ons echter wel buiten onze stedelijke jungles om ons te mengen met de natuur van Montana, waar het mogelijk is om een aanvaring te hebben met een wilde kat. Het eerste wat je moet doen als je in de buurt komt van een wilde kat is kalm blijven en alert blijven. Benader het dier nooit en drijf het nooit in het nauw. Kijk in plaats daarvan naar het dier, maak wat geluid en probeer jezelf groter te doen lijken door met je armen te zwaaien of je jas over je hoofd te trekken.

Ongeacht of je een bobcat, Canadese lynx of bergleeuw tegenkomt, het zal zich waarschijnlijk terugtrekken, want menselijke aanvallen zijn zeldzaam.

kat poot verdeler

Conclusie

Het is geen wonder dat drie wilde katten ervoor kiezen om hun thuis te maken in de staat Montana, gezien de uitgestrekte ruimte van de staat, beboste heuvels, en voldoende prooi. Hoewel het niet waarschijnlijk is dat je een face-to-face ontmoeting zult hebben met een van deze katten in het wild, kun je jezelf gelukkig prijzen als je slechts een glimp van een van verre ziet.

Mensen moeten onthouden om de natuurlijke habitat van Montana’s wilde katten te respecteren. Het laatste wat iemand moet doen is proberen dicht bij een kat te komen. Ook al zien ze er schattig uit, bobcats, Canadese lynxen en bergleeuwen zijn wilde dieren die kunnen aanvallen.

thematische onderbreking

Featured Image Credit: outdoorsman, Shutterstock