25 geweldige heldenkatten die levens hebben gered (met foto’s)

Het is niet elke dag dat je verhalen over dierenheldendom hoort, maar het komt veel vaker voor dan je zou denken. Veel mensen denken aan honden als helden, en ze hebben geen ongelijk. Honden redden vaak levens in hun dagelijkse werk, zoals bij opsporing en redding, maar hoe zit het met katten? Katten zijn de minder waarschijnlijke helden in de samenleving, maar ze tonen ware moed en onbaatzuchtigheid om het leven van zowel hun mededieren als mensen te redden. Dit artikel viert 25 geweldige heldenkatten die levens hebben gered door grote obstakels te overwinnen of zichzelf in gevaar te brengen om hun geliefden veilig te houden.

3 katten gezichtsverdeler

De 25 geweldige heldenkatten die levens hebben gered

1. Masha

Masha wordt geprezen als een held in haar geboortestad Obninsk, Rusland, en over de hele wereld voor haar acties die ongetwijfeld het leven van een pasgeboren baby hebben gered. Voorbijgangers ontdekten Masha nadat haar luide, onwrikbare kreten luisteraars naar een kartonnen doos leidden waar ze zat, zachtjes gekruld rond een verlaten babyjongen. Masha hield de kleine baby warm en levend met haar lange vacht, die zijn beproeving overleefde.

Masha gaf zoveel om het kind dat ze zelfs probeerde de auto te volgen toen ambtenaren de baby naar een lokaal ziekenhuis brachten! De lokale bevolking prees de straatkat als een held en ze ontving een aantal welverdiende traktaties en genegenheid.

thematische pauze

2. Scarlett

Scarlett, de kat, toonde ongelooflijke moed en opoffering door herhaaldelijk terug te rennen naar een huis dat volledig in brand stond om haar kostbare baby’s te redden. De doodsbange moederkat rende heen en weer het brandende huis in Brooklyn in en bracht al haar kittens in veiligheid. De kittens overleefden relatief ongedeerd, maar Scarlett liep gruwelijke brandwonden op aan het grootste deel van haar lichaam, inclusief haar gezicht. Gelukkig bloeide ze op en leefde ze een gelukkig leven tot ze in 2008 op 13-jarige leeftijd stierf.

thematische pauze

3. Tara

Tara staat bekend om het redden van het leven van haar beste vriend, de vierjarige (op dat moment) Jeremy, van een hondenaanval op de rit van het gezin in Californië. Jeremy zat op zijn fiets toen de hond naar boven rende en zijn been greep. Tara kwam onmiddellijk in actie, viel de hond aan en laadde op hem voordat ze hem op straat achtervolgde. Tara keerde toen terug naar de jongen en troostte hem op de grond, om te laten zien hoeveel ze om haar kleine lading gaf. Het incident werd miljoenen keren gefilmd en bekeken en Tara kreeg prijzen voor haar moed en heldhaftigheid.

thematische pauze

4. Homerus

Homerus, de blinde kat, overwon alle obstakels om zijn baasje te redden van een home invasion. Zijn baasje, een vrouw die alleen woonde, lag te slapen toen een vreemde man haar slaapkamer binnenkwam en op haar afkwam. Homerus stond op en wierp zich naar de indringer, bijtend en krabbend tot de man wegrende. Zijn eigenaar beweert dat Homerus haar leven heeft gered en romans is gaan schrijven over zijn avonturen.

thematische pauze

5. Tom

De 24-jarige Tom was een meestal afstandelijke kat, maar begon te poten en te zwaaien aan de achterkant van de nek van zijn eigenaar en wilde haar niet alleen laten. Toen Sue McKenzie hem naar de dierenarts bracht voor zijn vreemde gedrag en hij een schone gezondheidsverklaring kreeg, dacht ze dat zij het misschien was die een controle nodig had. Sue kreeg te horen dat ze Hodgkin-lymfoom had, maar Tom had haar geholpen haar kanker vroeg te ontdekken en haar leven te redden.

thematische pauze

6. Luna

Luna redde een gezin van acht door op het bed van haar eigenaar te springen en op haar voeten te bijten om haar wakker te maken toen de begane grond van hun huis in brand stond. Luna maakte de moeder van het gezin wakker en leidde het gezin van acht het huis uit, inclusief de twee volwassenen en zes kinderen.

thematische pauze

7. Pudding

Pudding redde het leven van zijn diabetische eigenaar nadat ze een aanval had gehad en geen hulp kon krijgen. Pudding beet in de neus van zijn eigenaar om haar wakker te maken, rende vervolgens naar boven en schrok haar zoon uit bed en smeekte de jongen om hem te volgen naar zijn zieke moeder. Pudding is nu een officiële dienstkat die overal naartoe reist met zijn dankbare baasje.

thematische pauze

8. Tijger

Tiger verdiende haar strepen door haar 97-jarige eigenaar te redden van een hondenaanval. Vier Pitt Bull Terriers omsingelden de vrouw en begonnen te bijten, maar Tiger rende de cirkel in en beschimpte de honden, dus achtervolgden ze haar in plaats daarvan en lieten de oudere dame alleen. Zowel Tiger als haar baasje bleven ongedeerd, op enkele kleine verwondingen na.

thematische pauze

9. Missy

Missy is een andere kanker-detecterende kat die zo onophoudelijk op de borst van haar eigenaar Lara liep dat Lara uiteindelijk naar de dokter ging voor een controle. Ja hoor, ze had breast kanker. Toen chirurgen de tumor verwijderden, keerde Missy terug naar haar gebruikelijke pittige zelf, waaruit bleek dat ze er echt voor koos om het leven van haar eigenaar te redden.

thematische pauze

10. Schnautzie

Schnautzie redde haar baasjes van een ramp door een enorm gaslek in hun huis op te sporen. De kleine kat waarschuwde haar eigenaren door haar vrouwelijke eigenaar op de neus te tikken en de lucht op te snuiven. Haar eigenaren merkten een sissend geluid op en vonden een lekkende gasleiding, waardoor ze moesten evacueren. Brandweerfunctionarissen zeiden dat als de ketel was aangegaan, het hele huis zou zijn ontploft, wat aantoont dat Schnautzie echt een held is.

thematische pauze

11. Tommy

Tommy’s verhaal klinkt onwerkelijk, maar de politie en zijn baasje houden het 100% waar. Toen de politie een 911-oproep beantwoordde en met stilte werd ontvangen, bezochten ze het adres om het te controleren. Toen agenten de eigenaar van Tommy binnenliepen, vonden ze hem op de grond, niet in staat om op te staan. En, ongelooflijk, Tommy zat naast de telefoon met de ontvanger van de haak. Tommy’s eigenaar zegt dat hij Tommy had getraind om 911 te bellen, omdat de telefoon de hulpdiensten op speed dial had.

thematische pauze

12. Roestig

Rusty, de geadopteerde kat, redde het leven van zijn baasje door op haar borst te springen en zo ernstig in haar gezicht te miauwen dat ze meteen wist dat er iets mis was. Denkend dat ze indigestie had, probeerde Rusty’s eigenaar te gaan liggen en naar bed te gaan, maar Rusty liet haar niet toe. Toen hij medische hulp zocht, ontdekte zijn eigenaar dat ze een hartaanval had gehad die fataal had kunnen zijn als ze niet was behandeld.

thematische pauze

13. Uitval

Sally, de kat, redde haar baasje van een bijna zekere dood nadat zijn huis volledig in vlammen was gehuld. Sally was op zijn hoofd gesprongen en schreeuwde in zijn gezicht tot hij wakker werd, en hij rook onmiddellijk rook. Hij greep de kat en ze ontsnapten allebei met hun leven, maar zijn huis werd verwoest door de brand.

thematische pauze

14. Slinky Malinky

De eigenaar van de kater Slinky Malinky leed aan een slechte reactie op morfine die ze nam voor pijn, gleed in en uit het bewustzijn gedurende 5 dagen. Ze was bijna dood toen Slinky eindelijk de aandacht van hun buurman kreeg door met zijn poot op hun ramen te rappen en hen terug te leiden naar zijn bewusteloze eigenaar. Slinky werd genomineerd voor een National Cat Hero award voor het redden van het leven van zijn eigenaar.

thematische pauze

15. Krik

Jack, een kleine kat in Milford, N.J., joeg een enorme Zwarte Beer uit zijn tuin weg van zijn eigenaren en verbande de bruut in een boom. Helaas was de beer zo bang voor Jack dat hij weigerde naar beneden te komen terwijl de woeste katachtige beneden snuffelde. Uiteindelijk werd de gember tabby teruggeroepen nadat de beer 15 minuten in de ene boom had geplakt en een vergelijkbare hoeveelheid tijd een andere had opgeplakt.

thematische pauze

16. Charley

Charley redde het leven van haar eigenaar nadat ze in een diabetische coma was geraakt. Charley’s eigenaar was bewusteloos op de badkamervloer nadat ze ’s nachts een hypoglycemische aanval had gehad. Charley voelde dit en beet, zwaaide en likte haar andere eigenaar (de man van de vrouw) terwijl hij in de aangrenzende kamer sliep. Hij werd wakker en Charley volgde hem naar de badkamer, waar hij zijn vrouw spoedeisende hulp gaf.

thematische pauze

17. Baby

Een echtpaar in Chicago dat op hun bank in slaap viel, werd gewekt door hun slimme kat Baby, die op de borst van haar eigenaar sprong toen er boven brand woedde. Baby maakte de eigenaren wakker, die erin slaagden te ontsnappen met zowel Baby als hun hond nadat ze probeerden het vuur te bestrijden en zelf te roken. De familie, die op dat moment een tweeling verwachtte, schreef Baby toe dat hij al hun levens had gered.

thematische pauze

18. Thor

Een vier maanden oud kitten redde het leven van zijn twee volwassen eigenaren en hun twee kinderen nadat een generator dodelijk koolmonoxide in hun huis had gepompt. Thor huilde luid en probeerde de aandacht van zijn eigenaar te trekken, maar toen de twee volwassenen het bewustzijn verloren, richtte hij zijn aandacht op de kinderen. Door de vasthoudendheid van de kleine Thor maakten de kinderen hun ouders wakker en haalden ze iedereen veilig naar buiten.

thematische pauze

19. Opie

Opie, de kat, werd per ongeluk een held nadat hij een verdwaalde kogel blokkeerde om een driejarige peuter in Pennsylvania te raken. Opie sliep in de buurt van het kind, wat hij vaak deed omdat hij de jongen adoreerde, en werd in het hoofd geschoten nadat een kogel door het raam was gecrasht. De kogel was op een baan om de peuter te raken, dus Opie wordt door zijn familie als redder in nood begroet.

thematische pauze

20. Gracie

Gracie, de kat, gered haar baasjes van koolmonoxidevergiftiging door op hun slaapkamerdeur te hameren. Een van Gracie’s eigenaren was beneden, ingestort en nauwelijks ademend als gevolg van koolmonoxidevergiftiging, dus Gracie begon op de slaapkamerdeur van haar andere eigenaar te bonzen. Toen 911 werd gebeld en ambtenaren arriveerden, ontdekten ze dat de bovenverdieping dodelijke hoeveelheden CO erin had gepompt. Gracie heeft zonder twijfel het leven van het echtpaar gered.

thematische pauze

21. Pixie

Pixie, de kat, sprong in actie toen haar 16 maanden oude lading begon te stikken in haar slaapkamer. De moeder van het kleine meisje, Sophie, probeerde Pixie te kalmeren toen ze in cirkels tussen haar en de kamer van haar dochter April rende. Toen ze zag dat Pixie indringend vlak voor de deur van de peuter cirkelde, opende Sophie het om April te zien kietelen en stikken. Gelukkig slaagden de ouders erin haar luchtweg vrij te maken en herstelde April. Maar zonder Pixie had het een heel andere kant op kunnen gaan. Pixie won een welverdiende beloning voor haar heldhaftigheid.

thematische pauze

22. Klimop

De 74-jarige eigenaar van Ivy, een reddingskat, beschreef haar kat als “afstandelijk” en “vriendelijk als je niet in de buurt van haar komt.” Het katje liet zich er echter niet door tegenhouden om een held te worden toen ze een mens in de problemen zag. Ivy sprong op de schoot van haar eigenaar en wilde haar niet alleen laten totdat haar eigenaar haar volgde. Ivy gromde diep om de aandacht te trekken en leidde haar eigenaar uiteindelijk naar een man die gevangen zat door zijn arm die in de lucht bungelde. Als Ivy haar eigenaar niet bewust had gemaakt van de man, die 13 voet in de lucht in een schuur aan de arm hing, zou hij zijn arm zijn kwijtgeraakt.

thematische pauze

23. Monty

Monty was erg afgestemd op zijn eigenaar vanaf het moment dat hij werd geadopteerd en bewees dit toen hij haar redde van een potentieel dodelijke episode van hypoglykemie. Monty knabbelde zijn diabetische eigenaar in haar slaap totdat ze wakker werd en ontdekte hoe ziek ze zich voelde. Toen leidde Monty haar naar beneden naar haar bloedsuikermachine, ernaast zittend terwijl ze een meting deed. Het was gevaarlijk laag, dus nam ze haar medicijn onder Monty’s waakzame oog en herstelde.

thematische pauze

24. Piran

Piran de kat waarschuwde voorbijgangers voor de dodelijke situatie van zijn eigenaar nadat ze 70 voet naar beneden in een kreek was gevallen. De 83-jarige eigenaar van Piran zou zijn gestorven zonder zijn geschreeuw en hectische heen en weer geslinger op het pad waar ze viel. Piran waarschuwde de buurman van zijn eigenaar, die de zwarte kat volgde naar waar zijn bejaarde eigenaar viel. De dame werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling en Piran werd genomineerd voor een prijs voor zijn heldhaftigheid.

thematische pauze

45u Blake

Blake was de zeer speciale kat van een eigenaar die leed aan drie zeldzame hersenaandoeningen die dodelijke aanvallen veroorzaakten. Blake kwam in actie telkens wanneer zijn eigenaar er een leed, bijtend en knabbelend aan zijn tenen totdat hij wakker werd. Blake’s eigenaar en de artsen die hem behandelden, waren het erover eens dat hij nog leeft vanwege Blake’s inspanningen om hem wakker te maken, hem te helpen herstellen en hem veilig te houden.

3 katten gezichtsverdeler

Conclusie

Deze 25 verhalen over kattenmoed zijn van over de hele wereld en laten zien hoeveel onze katten om ons geven. De heldendaden van katten zijn er in vele vormen en vormen, waarbij sommige zelfs bij kittens aanwezig lijken te zijn. Ongeacht hun achtergrond of eerdere ervaringen met mensen, deze katten gebruikten allemaal hun slimheid en dappere hart om hun eigenaren en gezinnen te redden van levensbedreigende situaties. Er is niets heldhaftiger dan dat!

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Anton27, Shutterstock