22 leuke feiten over kittens

Als er één ding is dat kattenliefhebbers niet kunnen weerstaan, zijn het kittens. Deze baby’s van de kattenwereld trekken aan onze hartsnaren en trekken onze aandacht wanneer ze in de buurt zijn. Die kleine miauwen, die kleine buikjes en de miniatuurteen zijn genoeg om ons hart een slag te laten overslaan.

Hoewel kittens moeiteloos kostbaar en schattig zijn, zijn er eigenlijk veel leuke feiten om over te leren. Als je wilt toevoegen aan je ontluikende index van kattenkennis, ben je op de juiste plek beland.

Blijf lezen om 22 leuke feiten over kittens te leren …

We hebben een aantal interessante kittenfeiten verzameld voor zowel kinderen als nieuwe eigenaren.  Lees hieronder verder.

#1 Alle kittens, ongeacht het ras, worden geboren met blauwe ogen. Tegen 7-12 weken zal het pigment beginnen te transformeren van blauw naar hun ware kleur (als hun volwassen oogkleur anders is dan de blauwe ogen die je bijvoorbeeld bij Siamese en Ragdoll-katten vindt).

#2 Sommige katten doen er langer over om volwassen te worden. De Maine Coon-kat wordt bijvoorbeeld pas volwassen als hij drie tot vier jaar oud is. Je krijgt dus drie keer zo lang een Maine Coon-kat als kitten!

#3 De tanden van een kitten zijn veel scherper in vergelijking met de tanden van een volwassen kat, die eigenlijk stomp zijn aan de randen. Dit is de reden waarom die kleine poky scheerfangjes zo erg pijn doen als ze in je vlees zinken!

#4 Pasgeboren kittens hebben niet het vermogen om hun eigen lichaamstemperatuur te reguleren. Ze vertrouwen op hun kattenmama om ze warm te houden.

#5 Pasgeboren kittens zijn blind en doof totdat ze twee tot drie weken oud zijn.

#6 Zelfs als kleine kittens bezitten ze een supersterk reukvermogen. En ze vertrouwen op dit zintuig om hen te helpen door de wereld te navigeren totdat ze het vermogen hebben om te horen en te zien.

#7 Kittens zijn verrassend gemakkelijk zindelijk te maken. Nu puppy’s? Dat is een heel ander verhaal!

#8 Vrouwelijke kittens kunnen zwanger worden op de leeftijd van slechts vijf maanden, dus laat uw kittens altijd van jongs af aan steriliseren! Acht weken is de gebruikelijke leeftijd waarop veel katten worden gesteriliseerd/gecastreerd in dierenasielen.

#9 Rond de leeftijd van vier weken leren kittens het vermogen om hun klauwen in te trekken.

#10 Het grootste nest kittens van een vrouwelijke kat was 19.

#11 U kunt een kitten met succes spenen op de leeftijd van acht weken.

#12 De meeste Siamese kittens worden volledig wit van kleur geboren. Dat doen ze niet.

#13 begin kleurpunten te ontwikkelen tot ongeveer een maand oud.

#14 Kittens wegen ongeveer drie tot vier gram bij de geboorte.

#15 Pasgeboren kittens kunnen niet alleen naar de wc. Ze vertrouwen op hun moeders om ze te likken om hen te stimuleren om na borstvoedingssessies te gaan.

#16 Kittens leren van jongs af aan miauwen aan mensen.

#17 Een kitten zet vaak zijn eerste stap rond 18-21 dagen na de geboorte.

#18 De eerste tand van een kitten zal uitbarsten tegen hun derde levensweek.

#19 Kittens van hetzelfde nest kunnen verschillende kattenvaders hebben.

#20 Het gemiddelde nest kittens in één nest is vier. Er is echter gemeld dat raskatten vaak grotere nesten kittens produceren.

#21 Als je de ontwikkeling van een kitten zou vergelijken met een mens, is het eerste levensjaar van een kitten gelijk aan de eerste 15 levensjaren van een mens.

#22 Een groep kittens wordt een kindle genoemd.

We hopen dat je genoten hebt van deze verzameling feiten over kittens. Als je iemand anders kent die dit leuk zou vinden, deel dan dit artikel met hen om hun dag op te fleuren.

Inhoudsopgave