15 redenen waarom uw Maine Coon niet zal stoppen met miauwen


Mijn Maine Coon stopt niet met miauwen, wat moet ik doen? Dit is iets wat veel Maine Coon kattenbezitters in hun leven hebben gevraagd.

Als je hier al een tijdje nieuwsgierig naar bent, zorg er dan voor dat je blijft lezen om de top 15 oorzaken van het constante miauwen van je Maine Coon te leren kennen.

Maine Coons hebben de neiging om vocaal te zijn als het gaat om hun behoeften. In plaats van vaak te miauwen, tsjilpen en trillen ze om de aandacht van een eigenaar te trekken.

Een verscheidenheid aan Maine Coon-geluiden wordt door deze zeer intelligente katachtigen gebruikt om hun behoeften uit te drukken. Een Maine Coon, echter, wil miauw overmatig als ze zo worden onderwezen, ongemakkelijk, eenzaam of hongerig. Dementerende oude Maine Coons miauwen regelmatig.

Heb je ooit de indruk gehad dat je Maine Coon niet zal stoppen met miauwen naar je? Als dit bekend klinkt, zorg er dan voor dat je alle fysieke, sociale en mentale behoeften van je Maine Coon hebt bevredigd door de lijst met mogelijke oorzaken te doorlopen die we hieronder hebben gegeven.

Hoewel het Maine Coon-kattenras bekend staat als spraakzaam, is het niet hun eigenschap om continu te miauwen.

15 redenen waarom uw Maine Coon niet zal stoppen met miauwen

Dit kattenras miauwt niet. In plaats daarvan zal dit grote kattenras af en toe overmatig tsjilpen en trillen naar zijn eigenaren.

U zult uiteindelijk de specifieke behoeften en vereisten van uw individuele Maine Coon beginnen te begrijpen. Bepaal waarom uw Maine Coon zoveel miauwt door onze eenvoudige tips en adviezen te gebruiken als een gids voor uw denken.

Waarom is mijn Maine Coon zo vocaal?

Katten staan er meestal om bekend dat ze onafhankelijke, afstandelijke persoonlijkheden hebben en alleen om de aandacht van een eigenaar vragen als ze daar zin in hebben.

Miauwen is meestal een teken dat een kat iets wil. Ze worden niet beschouwd als huisdieren met veel onderhoud omdat ze er meestal van genieten om zichzelf zowel overdag als ’s nachts bezig te houden.

Je staat voor een verrassing als dit is hoe je je voorstelt om een Maine Coon-kat te bezitten, omdat dit ras heel anders is dan andere kattenrassen. Om te beginnen, de Maine Coon heeft gedrag dat erg hondsachtig is, en als ras eisen ze veel aandacht naast overmatig miauwen.

Blijf lezen om meer te begrijpen over het Maine Coon kattenras, vooral als je er een eigenaar van bent, dan is het een must.

1. Je Maine Coon kan zich vervelen

een prachtige Maine Coon leunend tegen een boom en miauwend

Zoals we allemaal al weten, zijn Maine Coon-katten zeer sociale katachtigen die een enorme hoeveelheid aandacht en liefde van hun favoriete hoomans vereisen.

Ze zullen naast je willen zitten en observeren wat je doet, zodat je ze niet constant hoeft te amuseren met spelletjes of andere activiteiten.

Omdat het voorkomt dat ze zich vervelen en mogelijk ondeugend worden, vinden deze nieuwsgierige katten het leuk om deel uit te maken van de actie. Dat kan ertoe leiden dat ze zo hard miauwen dat je de deur van de kamer waarin je je bevindt moet openen.

Dit kattenras vereist veel mentale stimulatie elke dag omdat het een zeer intelligent ras is. Je moet weten hoe je ermee om moet gaan als je een Maine Coon-katteneigenaar wilt zijn.

Om mentale stimulatie te bieden en te spelen voor de Maine Coon wanneer je geen tijd hebt om ermee te spelen, moet je een goede krabpaal kopen. We kunnen 7 beste kattenbomen aanbieden die op echte bomen lijken!

2. Maine Coon’s Food Bowl is leeg

Als ze honger hebben, oh, hoor je ze. Daarom zou het een goed idee zijn om ervoor te zorgen dat je Maine Coon voldoende voedsel heeft als je merkt dat hij constant naar je miauwt. Katten kunnen, net als elk mens, moe worden van het eten van dezelfde kattenvoermerken, vooral als je geen nat en droog kattenvoer mengt.

Zorg er daarom voor dat u regelmatig schakelen tussen hun droge en natte voeding zodat ze variatie hebben tijdens de maaltijden. Vanwege hun obligate vleesetende aard, mogen Maine Coons alleen diëten consumeren met veel eiwitten en weinig koolhydraten, zoals die in deze droge kattenvoeding.

Als u een smakelijk blikje tonijn voor uw Maine Coon opent, merkt u misschien dat ze herhaaldelijk miauwen terwijl u hun maaltijd bereidt.

Maak je niet druk over je Maine Coon-miauw, de opwinding van je kat is oncontroleerbaar vanwege hoe geweldig het voedsel naar hun zintuigen ruikt.

Bekijk onze Maine Coon-voedingstabel om te leren hoeveel voedsel u nodig hebt om uw katachtige vriend te voorzien.

3. Je Maine Coon heeft misschien dorst

Maine Coon ligt op een boom en miauwt

Om gehydrateerd te blijven, consumeren Maine Coons regelmatig grote hoeveelheden water. Zorg ervoor dat hun waterbak vol en schoon is als je Maine Coon je gek maakt met overmatig miauwen.

Dit is een eenvoudig maar cruciaal punt om rekening mee te houden, omdat uitdroging bij katten extreem gevaarlijk kan zijn. Als u er zeker van wilt zijn dat uw Maine Coon-kat altijd vers water heeft, moet u overwegen om een kattenwaterfontein dat kan enorme hoeveelheden voedsel bevatten.

Dit is een geweldig alternatief omdat je het slechts één keer per dag hoeft in te vullen. Omdat het kieskeurige drinkers zijn, zullen Maine Coons eerst het water in hun kommen kloppen voordat ze het consumeren. Ze doen dit van nature om zich te ontdoen van puin dat zich bovenop hun water heeft opgehoopt.

Omdat water overal zal spatten, moeten eigenaren ervoor zorgen dat de kom op een waterdicht oppervlak wordt geplaatst. Maine Coons zullen gefascineerd zijn door het water in hun waterbakken, maar ook ze vinden zwembaden, plassen, kranen en baden best grappig.

GERELATEERD: Waarom zit mijn kat bij de waterbak?

4. Je Maine Coon is misschien eenzaam

Maine Coons genieten van gezelschap, wat verklaart waarom het gebruikelijk is om ze achter hun eigenaren in huis te zien taggen. Ze zullen waarschijnlijk met hun eigenaren praten terwijl ze zich verplaatsen alsof ze echt tegen je praten!

Deze scherpzinnige en nieuwsgierige katten willen gewoon weten wat je doet, omdat ze je acties fascinerend vinden.

Meestal zijn de repetitieve tjilpen en trillers van Maine Coons gewoon je katten die tegen je praten. Als de eigenaar afwezig is, is de kans groot dat uw kat zich eenzaam voelt.

Eenzaamheid is zeer schadelijk voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid van uw kat en kan uw Maine Coon permanent beschadigen. Dit komt omdat dit ras van nature erg sociaal is en enorm worstelt met eenzaamheid.

Daarom kan een eenzame Maine Coon non-stop schreeuwen totdat hun eigenaren aandacht aan hen besteden. De Maine Coon is een hondachtig ras dat nauw verwant is aan een roedelmentaliteit en het gelukkigst is als hij met zijn familie is.

Het zou dus verstandig zijn om na te denken over het krijgen van een tweede Maine Coon als je de hele dag werkt, zodat je je katachtige vriend gelukkig en tevreden kunt houden.

GERELATEERD: Waarom miauwen katten in een andere kamer?

5. Je Maine Coon wil aandacht

Dit kattenras staat niet bekend als veeleisend, integendeel, ze kunnen gemakkelijk alleen zijn en genieten van het leven dat ze hebben gekregen. Sommige Maine Coons hebben echter de neiging om een beetje aanhankelijk te zijn en vereisen dat al hun tijd wordt doorgebracht met hun favoriete mensen.

Observeer hun soorten miauwen. Als alternatief zullen ze tevreden naast je zitten terwijl je werkt, elke beweging bekijken of zelfs indommelen. Maar soms betrap je je Maine Coon erop dat hij voortdurend naar je miauwt.

Als je dit herkent, is je Maine Coon op zoek naar aandacht en zal hij geen “nee” nemen voor een antwoord. Ze hebben het gevoel dat, aangezien ze de hele dag geduldig hebben gewacht om je te zien werken, het tijd is voor een eigenaar om hen hun volledige aandacht te geven.

Vergeet niet om je Maine Coon gewoon op schoot te leggen en ze te aaien, zelfs als het maar voor 15 minuten is. Je Maine Coon zal daardoor dichter bij je komen te staan en hij of zij zal stoppen met non-stop miauwen.

6. Uw Maine Coon moet worden gesteriliseerd of gecastreerd

schattig Maine Coon kitten in de tuin en miauwen

Als u een niet-gesteriliseerde of niet-gecastreerde Maine Coon-kat bezit, is het gemakkelijk om te bepalen waarom ze overmatig miauwen.

De geslachtsrijpheid van Maine Coons treedt op tussen wanneer ze 5 tot 8 maanden oud zijn. Eigenaren van niet-gecastreerde Maine Coons zullen op dit moment waarschijnlijk het volgende kattengedrag observeren:

Niet-gecastreerde reu Maine Coon

• Groeit extreem territoriaal.

• Uw huis zal bedekt zijn met kattenurine.

• Vecht met andere mannelijke katten.

• Als u niet in staat bent om te broeden, zal dit tekenen van stress vertonen.

• Als ze ergens om hen heen een niet-gecastreerd vrouwelijk feit opmerken, kunnen mannelijke Maine Coons miauwen om een oproep te doen en voor vrouwelijke katten om ze op te merken.

• Omring loopse vrouwtjes.

Hoewel uw kitten u nog vrij jong lijkt, moeten eigenaren van Maine Coons die niet van plan zijn hun dieren te fokken, met een dierenarts spreken om regelingen te treffen voor de castratie van hun kat.

Als je dit niet op tijd doet, kan een mannelijke Maine Coon je huis blijven besproeien omdat de gewoonte is gevormd.

Niet-gecastreerde FEmale Maine Coon

• Herhaaldelijk huilen en joggen gedurende maximaal 7 dagen

• Verhoogde miauw van Maine Coons

•Territoriaal

•Onrustig

• Ongewoon agressief of meer aanhankelijk

• Vaker plassen

• Vrouwelijke katten in een gevecht

• Zal naar buiten willen gaan, zodat ze kan worden geïmpregneerd door mannelijke katten.

• Rolt over de vloer en maakt aanhankelijke gebaren naar zowel mannelijke katten als mensen.

• De poes schudt haar achter zich en kantelt haar staart naar één kant als ze loops is, zodat een kater haar kan bevruchten. Ze kan ook worden gezien terwijl ze haar achterpoten masseert terwijl ze op het mannetje wacht.

• Uw Maine Coon kan ontladen tijdens de oestrusfase, hoewel dit vaak niet wordt opgemerkt omdat katten zichzelf regelmatig verzorgen.

GERELATEERD: Hoeveel kost een Maine Coon Cat – Prijs en uitgaven

7. Je Maine Coon wil misschien naar buiten

Hoewel Maine Coon-katten een echt slim kattenras zijn, kwamen ze er niet helemaal achter hoe ze de deur naar de buitenwereld konden openen. Als gevolg hiervan zullen sommige Maine Coons continu miauwen totdat de eigenaar de deur opent wanneer ze naar buiten willen.

Als u uw Maine Coon-binnenkat toegang wilt geven tot de wereld buiten, kunt u overwegen een kattenluik met een microchip in uw glazen raam of deur.

8. Je Maine Coon meow sooo veel omdat wil een speeltijd

Dit energieke ras, met een persoonlijkheid van een speels kitten, is dol op spelen – alleen, met andere huisdieren of met hun menselijke families.

Maine Coon-katten zijn geen typische kattenrassen, ze zullen willen spelen, zelfs als ze volwassen zijn. Dus wanneer je Maine Coon-kat miauwt, wil hij waarschijnlijk gewoon dat zijn favoriete mens geniet van wat speeltijd.

Neem daarom een pauze van wat je aan het doen bent en besteed minstens 5 tot 10 minuten speeltijd en onverdeelde aandacht aan je Maine Coon.

Je Maine Coon zal behoorlijk tevreden zijn omdat ze krijgen waar ze overmatig over miauwen, en het zal hen waarschijnlijk uitputten in die mate dat ze niet de energie hebben om een paar uur te miauwen.

9. Je Maine Coon wil een traktatie

Maine Coon staat op een houten sokkel en miauwt

U bent zich er waarschijnlijk van bewust dat het Maine Coon-kattenras op geen enkele manier gewoon is. Hun intelligentie is echt opmerkelijk. Ze pikken snel de dagelijkse routines van hun mens op, ook wanneer je wakker wordt en wanneer je naar bed gaat.

Ze pikken ook snel op hoe en wanneer ze traktaties moeten krijgen, wat een andere eigenschap is! Maine Coons vergeten nooit op welk moment van de dag hun eigenaren hen hun favoriete lekkernijen hebben gevoerd. Dat kan leiden tot continu miauwen totdat ze krijgen wat ze willen.

Daarom moet je je vrij voelen om je Maine Coon een paar keer op een dag te trakteren op heerlijke lekkernijen. Als gevolg hiervan zal je Maine Coon minder snel de hele dag miauwen om traktaties te krijgen.

10. Uw Maine Coon mist u

Maine Coons zijn in staat om de verschillende tijden van de dag te herkennen en snel de dagelijkse routines van hun eigenaren op te pikken, zoals wanneer ze ’s avonds gaan zitten en ontspannen.

Dus als je een nacht laat op je werk moet blijven en geen tijd hebt gehad om te ontspannen en tv te kijken met je Maine Coon, zal je kat waarschijnlijk naar je op zoek gaan. Moedig je Maine Coon aan om naast je te gaan zitten terwijl je al het nachtelijke werk afmaakt dat je thuis moet doen.

11. Uw Maine Coon-kat kan gezondheidsproblemen hebben

Als een Maine Coon pijn heeft of een niet-gediagnosticeerde medische aandoening heeft, zoals parodontitis, zal hij veel meer miauwen dan normaal.

Omdat katten niet met hun eigenaren kunnen communiceren en hun gevoelens niet kunnen uiten, kunnen hun herhaalde Maine Coon-miauwen een teken zijn dat er iets mis is.

Eigenaren moeten altijd op hun hoede zijn voor veranderingen in het gedrag en de geluiden van hun Maine Coons, vooral als de kat ouder wordt. Vraag een dierenarts om uw Maine Coon kat meteen als je denkt dat er een probleem is. Het is altijd beter om het te voorkomen dan het te behandelen.

GERELATEERD: Maine Coon Groeigrafiek – Wat te weten Zodat Maine Coon kan groeien

12. Uw Maine Coon-kat kan gestrest zijn

Maine Coon staat op de muur en miauwt

Katten ervaren stress of ergernis om verschillende redenen. Hoewel sommige factoren eenvoudig te voorspellen zijn, af en toe onze kat kan stress ervaren als gevolg van problemen die we niet eens als een probleem zouden beschouwen.

Een Maine Coon-kat kan gestrest zijn en het laten zien door overmatig miauwen, maar katten zijn geweldig als ze elke vorm van pijn of ongemak moeten verbergen.

Uw huisdier geven veel liefde en aandacht is de beste manier om een gestreste Maine Coon te kalmeren. Geef ze veel knuffels om ze gerust te stellen dat je er nog steeds voor ze bent.

Als u zeker weet dat er enkele veranderingen in uw huishouden zullen plaatsvinden, moet u breng meer tijd door met je lieve katachtige vriend om hun overgang gemakkelijker te maken. Dit is essentieel gezien het feit dat alle katten gewoontedieren zijn.

13. Uw Maine Coon veroudert

Hoe triest het ook is, oudere Maine Coons hebben meer kans dan jongere om psychische problemen te ervaren. Dit manifesteert zich vaak als verwarring en desoriëntatie, wat begrijpelijkerwijs leidt tot een kat die zich overstuur en verdrietig gedraagt.

Sommige Maine Coon katteneigenaren meldden dat hun vrouwelijke Maine coon en hun oude kater ’s nachts meer miauwen. Dat zou erop kunnen wijzen dat ze overdag verwarren met ’s nachts of andersom.

14. Je Maine Coon-miauw kan worden geleerd

Voor het constante miauwen van je Maine Coon-kat, raad eens wie we de schuld kunnen geven? Jij! Hoe is dat mogelijk? Nou, als je vaak reageert op hun luide en overmatige miauwen dan is het niet verwonderlijk dat ze het nog steeds doen.

De maine Coon katteneigenaren denken misschien dat ze de perfecte huisdiereigenaren zijn omdat ze hun kat alles geven waar ze om vraagt, maar in werkelijkheid leren ze hen dat hun miauwen hen altijd zal krijgen wat ze maar willen. Het kan moeilijk zijn om de gewoonten te doorbreken die uw kat heeft gevormd als gevolg van uw acties.

Misschien moet je geduldig zijn en geleidelijk je Maine Coon het juiste gedrag opnieuw leren, gedrag dat niet gepaard gaat met constant miauwen.

Houd er echter rekening mee dat dit proces waarschijnlijk niet eenvoudig of snel zal zijn. Reageer niet op het getjilp en gemiauw van je Maine Coon-kat. Dit is niet wreed zijn; integendeel, het leert je kat dat niet elk geluid dat hij maakt zal worden erkend.

15. Uw Maine Coon heeft een speciale instelling

kat Maine Coon staat in de tuin op het gras en miauwt

Sommige kattenrassen, zoals Maine Coons, zijn waarschijnlijk mondiger dan andere kattenrassen. Ze hebben echter een zoet klinkende stem en ze maken meestal een tsjilpend geluid in plaats van constant miauwen. Het hangt af van de persoonlijkheid van de kat.

Veel Maine Coonw zal niet miauwen maar wil tjilpen om opwinding te tonen. Vergelijkbaar met het hebben van een luide, snel pratende oom, tante, broer of zus die gewoon de hele tijd moet praten.

Je Maine Coon is misschien een van die dieren die gewoon de hele tijd moet praten, hoewel het onwaarschijnlijk is dat het bijzonder luid zal zijn.

Het enige advies dat ik in deze situatie kan geven, is om plezier te hebben, omdat praten met een kat behoorlijk hilarisch kan zijn. Bovendien zijn de hoge stem en grappige geluiden die ze maken om non-stop naar je Maine Coon-gesprek te luisteren, veel draaglijker.

Om te begrijpen wat ik bedoel, denk maar aan SIamese katten, een van de kattenrassen die echt spraakzaam en vrijwel luid is.

Conclusie

Mijn Maine Coon stopt niet met miauwen, waarom? Katteneigenaren moeten weten dat Maine Coon op allerlei manieren zal miauwen, praten en communiceren om u te laten weten dat er iets aan hun hoofd is.

Alle Maine Coon kattenliefhebbers zijn zich bewust van het feit dat Maine Coons een zeer hoge maar rustige stem hebben. Laat je niet misleiden door hun hondachtige grootte, hun stemmen zullen net als kittens zijn. Het constante miauwen wordt door deze stem getolereerd.

Het voordeel van Maine Coons is dat het rustige katten zijn. Ze worden meestal gehoord tjilpen, wat schattig is, en hoewel het vocale katten zijn, zijn ze niet bijzonder luid.

We zochten en vonden 15 redenen waarom uw Maine Coon niet zal stoppen miauwen. Wanneer je de mogelijke redenen voor dergelijk gedrag leert kennen, zul je een stap dichter bij het begrijpen van je katachtige vriend zijn.

In gevallen van overmatig miauwen, houd er dan rekening mee dat het steriliseren of castreren van uw Maine Coon gunstig zal zijn. Je moet hier zeker over nadenken als je geen fokker bent en je een gezondere kat wilt hebben die een lang en gelukkig leven zal hebben.

Gerelateerde inhoud

Beste Maine Coon Fokkers: Top 21 Keuzes

Waarom staart mijn kat naar de verlichteter Box |

Is spinnen onvrijwillig? Waarom haten katten gesloten deuren?