15 Geweldige DIY van vloer tot plafond Kattenboom Plannen die je thuis kunt maken


Als je een kat ouder voor enige tijd, je al weet dat ze houden van klimmen, slapen in hoge plaatsen, en spelen met alles wat beweegt. Maar als je bent zoals wij, kun je het je niet veroorloven om een van de vloer tot plafond kat bomen te kopen die je kunt vinden op Amazon, in lokale winkels en dierenwinkels. Ze zijn duur en meestal niet zo goed gemaakt als men u wil doen geloven.

Gelukkig hebben we daar een oplossing voor. Als je een ervaren doe-het-zelver bent, kun je met een paar gereedschappen, wat eenvoudige materialen en een beetje tijd je eigen doe-het-zelf katteboom van vloer tot plafond bouwen voor je katachtige vrienden.

Hieronder staan onze top keuzes voor 15 geweldige DIY vloer-tot-plafond kattenbomen. Een van hen moet zeker werken voor u zonder dat u een ton hoeft uit te geven in de winkel. Plus, je hebt de voldoening van het bouwen van de kat boom voor uw harige vriend met je eigen twee handen. Dat is een prestatie om trots op te zijn.

cat + line divider

De 15 DIY Vloer tot Plafond Kattenboom Plannen

1. Minimalistische klimpaal van vloer tot plafond door IKEA Hackers

Materialen: Bevestigingsmiddelen, palen, deurmat, kleine plank, sisaltouw
Gereedschap: schroevendraaier, schaar
Moeilijkheidsgraad: Laag

Er zijn veel opties op onze lijst met betrekking tot DIY vloer-tot-plafond kattenboom plannen die je thuis kunt bouwen. Sommige zijn behoorlijk ingewikkeld, maar onze nummer één keuze, de Ikea Hacker Tree, is zo simpel als het maar kan. Voor dit ontwerp heb je heel weinig gereedschap of materiaal nodig. U hebt een paal van vloer tot plafond, een deurmat en wat gereedschap nodig, en u kunt aan de slag.

Om uw katachtige veilig te houden, is het van vitaal belang om de basis te beveiligen zodra de boom is gebouwd. Dit project neemt slechts een paar uur in beslag, en uw katten zullen klaar zijn om te spelen, te ontspannen of in hun nieuwe boom rond te zwerven.

thematische onderbreking

2. Zwart-witte Stolmen Kattenboom van IKEA Hackers

Materialen: Stukken tapijt, spijkers, optionele verf, opbergsysteem
Gereedschap: Hamer, accuboormachine met gatzaagbevestiging
Moeilijkheidsgraad: Laag

De volgende op onze lijst is de Ikea Hacker Tree Part Two. Ook deze toren is vrij eenvoudig te bouwen, en hoewel er wat meer gereedschap voor nodig is dan voor het origineel, is het nog steeds een project met een lage moeilijkheidsgraad, dat je ook kunt uitvoeren als je geen ervaring hebt met doe-het-zelf plannen.

Je gebruikt opbergplanken om meerdere platforms in de toren te creëren, wat geweldig is als je meerdere katten hebt of een kat die graag hoog in de lucht is en op verkenning uitgaat. Net als de andere op onze lijst, is dit een post van vloer tot plafond en zou je 3 uur nodig hebben om van begin tot eind klaar te zijn.

thematische onderbreking

3. Star Trek Boom door Instructables

Materialen: Multiplex, grenen ronde panelen, T-koppelingen, X-koppelingen, rechte koppelingen, elleboogkoppelingen, PVC-buizen, tapijt, sisaltouw, buizenlijm, moeren, bouten
Gereedschap: Ratelsleutel, handzaag, nietpistool, schaar, boormachine
Moeilijkheidsgraad: Hoog

Op nummer drie op onze lijst staat de Star Trek Boom. Dat heb je goed gehoord. Dit is een boom naar je hart als je een Star Trek fan bent, en jij en je kat niets liever doen dan op de bank naar Star Trek herhalingen kijken op een stormachtige zaterdagmiddag.

Hoewel je geen speciaal gereedschap nodig hebt om de boom te bouwen, is het een van de ingewikkeldere torens op onze lijst, vooral bij het bouwen van de scheepsdelen van de toren. De belangrijkste ontwerpen zijn een Romulaanse Bird of Prey en het Starship Enterprise, iets waar elke Star Trek fan van zal genieten.

Dit is een veel ingewikkelder katteboom dan de andere die we tot nu toe hebben opgesomd en het zal je 8 tot 10 uur kosten om hem alleen te bouwen, misschien minder als je een ervaren doe-het-zelver hebt die je helpt.

thematische onderbreking

4. Kitty Tree door Ana White

Materialen: Multiplex, stukken hout
Gereedschap: Boor, decoupeerzaag
Moeilijkheidsgraad: Medium

De Ana White Tree is een drie verdiepingen tellende kattenboom die perfect is voor kattenouders die meerdere katten hebben. Het is ook een beetje ingewikkelder dan de eerste twee op onze lijst, maar een stuk gemakkelijker dan de Star Trek Cat Tree, met een gemiddelde moeilijkheidsgraad.

Als je oudere katten hebt of katten met gezondheidsproblemen, kan deze boom ideaal zijn omdat hij hellingen heeft in plaats van springplatforms. Het is het beste om hier hulp bij te hebben, want de hellingen kunnen een beetje moeilijk te plaatsen zijn met slechts één persoon. Hoe dan ook, het duurt ongeveer 4 uur, zelfs als je een nieuwe doe-het-zelver bent en geen hulp hebt.

thematische onderbreking

5. DIY Kattenboom door Instructables

Materialen: Sisaltouw, multiplex, hout met vierkante rand, schroeven, hoekbeugels, muurpluggen, tapijt, dubbelzijdige tape, hout voor sokkel
Gereedschap: Hamer, zaag, schroevendraaier, boor, waterpas, doosmes, meetlint
Moeilijkheidsgraad: Hoog

De Instructible DIY Cat Tree is een ander project met een hoge moeilijkheidsgraad, en als je een beginner bent, heb je misschien wat hulp nodig van een meer ervaren DIYer. Deze kattenboom moet tegen een muur staan, zodat katten op de platforms kunnen springen en hun weg naar boven kunnen klimmen.

Hoewel de boom slechts een paar meter van het plafond stopt, kun je de paal verlengen als je wilt dat hij helemaal tot aan de top reikt. Uw katten zullen urenlang plezier beleven aan het klimmen en springen op deze kattenboom. Als u een ervaren bouwer bent of hulp nodig hebt, kunt u deze boom in slechts 4 uur, misschien minder, klaar hebben voor uw katten.

thematische onderbreking

6. Easy DIY Cat Tree Wood House door Abbotts at Home

Materialen: Multiplex, houtlijm, cederhouten planken, spijkers, kattenhangmat, kattenkussens, schuurpapier
Gereedschap: cirkelzaag, verstekzaag, decoupeerzaag, spijkerpistool
Moeilijkheidsgraad: Medium

De volgende is de Abbots At Home Tree. Dit is een uniek bouwwerk dat super schattig is als het klaar is en eruit ziet alsof het uit een hoogwaardige dierenwinkel komt. De boom vereist wat speciaal gereedschap, maar dat moet geen probleem zijn als je een ervaren bouwer bent.

maken. Als je op zoek bent naar hoge kwaliteit tegen een lagere prijs, heb je misschien net je plannen voor een DIY kattenboom gevonden. Een ervaren bouwer zou slechts ongeveer 6 uur nodig hebben om dit project te voltooien.

thematische onderbreking

7. Scratching Poster DIY (Duits) door MoKo Wo

Materialen: Houten cilinders, multiplex, schroeven, tapijt, kattenkussens, schuurpapier, sisaltouw…
Gereedschap: zaag, schaar, boor
Moeilijkheidsgraad: Medium

De Mokowo Kattenboom is een project van gemiddelde moeilijkheidsgraad. Het is een vrij eenvoudig ontwerp dat goed past in de hoek van een kamer, vooral als je niet veel ruimte hebt. Hij is gegarandeerd veilig voor katachtigen en perfect voor gebruik binnenshuis.

Voeg een stuk tapijt, een kattenkussen of een kattenhuisje toe aan de top van deze boom, en je hebt de perfecte plek voor je kat om te loungen, te spelen en te slapen als je klaar bent. Ook al is hij ingewikkelder dan andere, het duurt maar een paar uur om hem te bouwen.

thematische onderbreking

8. DIY Kattenboom Speeltoren door Southern Revivals

Materialen: Multiplex, boomtakken, beton, schroeven, houtlijm, sealer, beits, jute touw, optionele vulling, schuurpapier.
Gereedschap: verstekzaag, tafelzaag, bandschuurmachine, spijkerpistool, lijmpistool, nietpistool
Moeilijkheidsgraad: Hoog

De Southern Revivals Cat Play Tower is ook een van onze moeilijkere projecten en vereist enige ervaring als doe-het-zelver en met elektrisch gereedschap. Hij reikt ook niet helemaal tot aan het plafond en sluit ook niet aan op het plafond. In plaats daarvan vult u de basis met beton, waarmee u de platforms en boomtakken vastzet.

Deze is niet gemaakt voor kleine of beperkte binnenruimte, hoewel je hem eventueel kleiner kunt maken. Hoewel hij veel goedkoper is dan de torens die je in de winkel vindt, kost het zelfs een ervaren bouwer minstens 4 tot 6 uur om hem te voltooien.

thematische onderbreking

9. Meta Spoon Cat Tower van Meta Spoon

Materialen: bouten, boom, tapijt, vernis, esdoorn multiplex, sisaltouw, hete lijm
Gereedschap: Reciprozaag, decoupeerzaag
Moeilijkheidsgraad: Hoog

De Meta Spoon Cat Tower staat op nummer negen in de lijst met een hoge moeilijkheidsgraad. Je hebt hier een reciprozaag voor nodig, die sommige doe-het-zelvers niet kunnen bedienen. Dit is een zeer natuurlijke manier om een kat boom te bouwen, omdat het de werkelijke takken van een boom gebruikt voor het ontwerp. Als u milieuvriendelijk wilt zijn met dit project, kunt u het beste een stevige omgevallen boom vinden in plaats van er een om te hakken voor dit project.

Zorg ervoor dat je de bodem vernist om ervoor te zorgen dat het veilig is om binnenshuis te gebruiken, en hoewel het geen ingewikkelde bouw is, is het meer betrokken vanwege het elektrisch gereedschap. Dit project neemt slechts 4 tot 5 uur in beslag.

thematische onderbreking

10. Kattenavontuur en ontsnappingsmuur door Instructables

Materialen: Berkentriplex, grenen planken, traptreden, tapijt loper, biscuit verbindingen, stoffeer spijkers, populieren strips, plank beugels, LED strips.
Gereedschap: rolzaag, verstekzaag, boormachine, lijmpistool, doossnijder
Moeilijkheidsgraad: Hoog

De Kattenmuur van Instructible is direct op een muur gebouwd, waardoor het vrij uniek is. Het is de perfecte muur voor uw kat om te ontsnappen aan de chaos van uw huis voor wanneer ze dat nodig hebben. De LED-verlichting verlicht de planken van de muur en zorgt voor meer stijl dan het gemiddelde ontwerp.

Deze bouw duurt 6 tot 8 uur als u een ervaren bouwer bent. Uw katten zullen hoe dan ook van de muur houden, en het is veel goedkoper dan te proberen dezelfde kattenwand in de winkel te kopen, wat erg duur is.

thematische onderbreking

11. Massive Cat Tree by Instructables

Materialen: Metalen plankbeugel, grenen, twee soorten touw, kattenboom, metselkruik, houten bierkrat, schroeven, verlichting
Gereedschap: Boor, decoupeerzaag
Moeilijkheidsgraad: Hoog

De Massive Cat Tree is ingewikkelder dan de andere ontwerpen. Hij lijkt meer op een kattenhuis of een kattenpaleis en is uitstekend geschikt als je meerdere katachtigen hebt. Je hebt er echter wel veel vloeroppervlak voor nodig, en als je in een appartement of een klein huis woont, is dit misschien niet de beste keuze voor jou.

Hoewel je niet veel gereedschap nodig hebt, is de materiaallijst langer dan de meeste doe-het-zelf plannen. Je moet hier ervaring voor hebben of iemand hebben die je helpt. De boom zou je 6 tot 8 uur moeten kosten, zelfs met hulp of als je een ervaren bouwer bent.

thematische onderbreking

12. Cat Condo door Hometalk

Materialen: Tapijt, verf, gebruikte hoekkast, vloeibare spijkers, lagerschroeven
Gereedschap: plamuurmes, verfkwast, verstekzaag
Moeilijkheidsgraad: Laag

De Cat Condo van Hometalk is een van de eenvoudigere plannen op de lijst. Deze is niets bijzonders en is gemaakt van een gebruikte hoekkast en wat gereedschap. Er zijn weinig vaardigheden nodig om het te bouwen, maar het helpt om een verstekzaag te hebben en ervaring met schilderen. Het grootste deel is het schilderen van de kast en het leggen van het tapijt, en je kunt gewoon kattenkussens of kussens gebruiken om het comfortabel te maken voor je katachtige vrienden.

Deze condo zou je niet meer dan 3 tot 4 uur moeten kosten en werkt ook voor meerdere katten.

thematische onderbreking

13. DIY Kattenboom door The Experimental Home

Materialen: Betonvorm, multiplex, hout, PVC buizen, tapijt, lijmstokken, kattenhangmat, sisaltouw, bouten
Gereedschap: Betonvorm, multiplex, hout, PVC buizen, tapijt, lijmstokken, kattenhangmat, sisaltouw, bouten…
Moeilijkheidsgraad: Medium

Nummer 13 op de lijst gaat naar de Experimental Home Cat Tree. Veel katten slapen en rusten het liefst in een afgesloten ruimte, en deze kattenboom is perfect. U kunt zelfs tapijt voor de boom gebruiken dat past bij het tapijt in de kamer voor een elegante, stijlvolle look.

Hoewel dit plan bouwervaring vereist, zou het u slechts 2 tot 5 uur moeten kosten om het te voltooien.

thematische onderbreking

14. Madame Figaro Kattenboom (Japans) door Madame Figaro

Materialen: Grote boom, kattenhangmat, sisaltouw, schroeven, montagebeugels
Gereedschap: Nietpistool, schaar, schroevendraaier, zaag
Moeilijkheidsgraad: Medium

De Madam Figaro Kattenboom is een ander project waarbij een echte boom wordt gebruikt. Meet gewoon de hoogte van uw plafonds en ga dan op zoek naar een boom om in huis te halen.

Het is wel belangrijk om de omgevallen boom goed te controleren voordat je hem mee naar huis neemt, om er zeker van te zijn dat je geen beestjes en insecten meeneemt naar je huis en familie. Dit plan zou je in totaal ongeveer 4 uur moeten kosten, maar vergeet niet de kattenboom te stabiliseren als het klaar is voor het beste resultaat.

thematische onderbreking

15. Kattentoren door Tip Hero

Materialen: Kattenkussens, opbergkubussen, verf, schroeven, bouten, betonnen bestrating, stabilisatiebanden
Gereedschap: Schaar, boormachine
Moeilijkheidsgraad: Laag

Last but not least op onze lijst op nummer vijftien staat de Kattentoren van Tip Hero, een bouwwerk met een lage moeilijkheidsgraad. Het is eigenlijk een opbergkubus met kattenkussens erin. Het is schattig, modern, en kost je helemaal geen tijd om te voltooien, zelfs als je normaal geen doe-het-zelver bent.

Uw kat zal graag rondklimmen en lekker slapen op deze kattentoren, en u zult tegelijkertijd trots zijn op wat u hebt gemaakt.

kat + lijnverdeler

Wrapping It Up

Als je je onderzoek hebt gedaan, ben je misschien verbaasd over hoeveel steviger en zelfs aantrekkelijker de plannen eruit zien voor deze van vloer tot plafond kat bomen dan commerciële producten. Dat komt omdat deze ontwerpen gemaakt zijn door kattenouders die weten dat ze hun harige vrienden willen voorzien van vermaak en comfort, maar daar geen fortuin voor willen uitgeven.

Maar ook al zijn de plannen door de auteurs getest, toch moet u de constructie op veiligheid testen voordat u uw katten laat klimmen. Het laatste wat je wilt is dat je kat zich bezeert aan iets dat je met liefde voor hem hebt gebouwd. Als dat eenmaal gebeurd is, zal uw kat nog vele jaren met plezier klimmen en slapen op een van de DIY ontwerpen.

thematische onderbreking

Uitgelichte afbeelding: Nils Jacobi, Shutterstock