12 verbazingwekkende DIY Cat Bandanas die je thuis kunt maken


DIY kat bandana’s zijn een geweldige manier om plezier en persoonlijkheid toe te voegen aan de garderobe van uw harige vriend. Of u nu van plan bent om een unieke “outfit” te maken voor de speciale viering van uw jarige kat of een nieuwe dagelijkse kleding, het maken van hun bandana’s stelt u in staat om creatief te worden. U kunt ook nieuwe vaardigheden leren, extra stof of garen in de knutselkast gebruiken, en opscheppen als uw kat het gesprek van de buurt is.

Van eenvoudig tot gemiddeld, de DIY kattenbandana’s hieronder bevatten stap-voor-stap instructies, die je van begin tot eind door het project leiden. Scroll dus snel verder en vind het perfecte project om vandaag nog mee te beginnen.

kat + scheidingslijn

De 12 DIY Kat Bandana’s

Stof Patronen

1. Easy Over-the-Collar Pet Bandana van Spoonflower

Materialen: Stof, draad
Gereedschap: Gratis sjabloon, rolmes/schaar, spelden, naaimachine
Moeilijkheidsgraad: Beginner

Een van de gemakkelijkste bandana’s voor huisdieren om te maken en te gebruiken is er een die over hun kraag glijdt. Omdat ze al een perfect passende kraag dragen, kunt u die als leidraad gebruiken bij het opmeten van uw stof. Bovendien kan het dragen van de bandana over hun kraag het meest comfortabel zijn voor hen als ze niet gewend zijn er een te dragen. U weet dat hij niet te strak zal zitten of zo los dat hij loskomt.

De Easy Over-the-Collar Pet Bandana van Spoonflower doorloopt elke stap. Grote foto’s van hoge kwaliteit en schriftelijke instructies staan op de webpagina met links naar het gratis PDF-patroon en de sjabloon. Een YouTube video tutorial is ook gelinkt bovenaan die tips geeft onderweg. Zelfs beginnende naaisters kunnen zich vertrouwd voelen met dit kleine project!

thematische onderbreking

2. Snap sluiting Pet Bandana door LavendelLilyDesign

Materialen: Stof, klittenband, drukknopen, draad
Gereedschap: Zwenkmachine, andere vermeld in het patroon
Moeilijkheidsgraad: Gevorderde beginner

Het bovenstaande patroon gebruikt de sluiting van de kraag om hem op zijn plaats te houden. Als je echter een bandana buiten de halsband wilt, heb je een andere manier nodig om hem vast te houden. Dat kan op verschillende manieren, maar met het patroon Snap Closure Pet Bandana kun je kiezen voor klittenband of drukknopen. U kunt ook coördinerende stofontwerpen kiezen voor de voor- en achterkant van een van de zes bandana-maten die in het betaalde patroon zijn opgenomen.

LavenderLilyDesign, de eigenaar van de Etsy shop, biedt ondersteuning naast PDF bestanden met stap-voor-stap instructies en sjablonen. De kleinste maat is 8 inch, dus u zult waarschijnlijk een van de twee kleinste maten nodig hebben voor uw kat. Houd het patroon echter bij de hand voor het geval uw favoriete pup ook een bandana nodig heeft!

thematische onderbreking

3. DIY Hond/Dier Bandana door Be Brave and Bloom

Materialen: Stof, draad, patroonpapier/karton, sluiting
Gereedschap: spelden, papierschaar, stofschaar, potlood, rechte rand, naaimachine
Moeilijkheidsgraad: Beginner

Cindy, de ontwerpster van de Be Brave and Bloom DIY Pet Bandana, biedt een kant-en-klaar sjabloon aan als je je inschrijft voor haar gratis nieuwsbrief, maar geeft ook stap-voor-stap instructies om je eigen bandana te maken. Het vergt wat creativiteit en tijd, maar dit kan een geweldige vaardigheid zijn om te leren, vooral voor kinderen die al wat ervaring hebben met het werken met patronen. Zo kun je ook een maat maken die precies past bij je katje.

Met richtlijnen over stofkeuze, naadtoeslagen en andere essentiële details, heb je in een mum van tijd je eerste dierenbandana gemaakt. Elke bandana is gemaakt met twee coördinerende stoffen en de ontwerpkeuzes zijn onbeperkt. Cindy nodigt je zelfs uit om je voltooide creaties te delen met haar en haar stam door haar te taggen op sociale media!

thematische onderbreking

4. Tie-Closure Dog/Pet Bandana by LavenderLilyDesign

Materialen: Stof, draad
Gereedschap: Naaimachine, andere vermeld in het patroon
Moeilijkheidsgraad: Beginner

De Tie-Closure Pet Bandana is een ander mooi patroon van LavenderLilyDesign. In plaats van een sluiting toe te voegen, zoals klittenband of drukknopen, worden de lange uiteinden geknoopt voor een klassieke bandana voor huisdieren. Het is essentieel om ze op de juiste maat voor het huisdier vast te maken, zodat ze niet te strak of te los zitten. Met enige voorzichtigheid en oefening zijn ze echter ideaal voor elk seizoen of elke gelegenheid.

Het patroon is ook veel eenvoudiger. U hoeft maar met één stof te werken en geen sluitingen toe te voegen. Het ontwerp komt met vier maten sjablonen, en de kleinste twee zijn het meest waarschijnlijk voor je katjes. Als je het leuk vindt om deze te maken, kun je misschien ook andere huisdieren vinden om bandana’s voor te maken met grotere maten!

thematische onderbreking

5. Scrunchie Hond/Dier Bandana door Creating Purple Joy

Materialen: Stof, elastiek, draad
Gereedschap: Veiligheidsspeld, liniaal, naaimachine
Moeilijkheidsgraad: Intermediair

Als uw huisdier niet stil zit voor het aantrekken van bandana’s of u vindt het beheren van de sluitingen een beetje moeilijk, kunt u er misschien een paar maken die aan en uit glijden. De Scrunchie Pet Bandana heeft elastiek ingebouwd zodat ze gemakkelijk te gebruiken zijn. Het patroon kost misschien wat meer tijd om te maken, vooral als je geen ervaring hebt met het naaien met elastiek, maar het gebruiksgemak maakt de extra inspanning goed.

De geschreven basisstappen worden gegeven samen met een link naar het patroon. Voor het patroon moet je betalen, maar het bevat alle visuele stappen die je nodig hebt, naast de uitsnijdingen. Creating Purple Joy heeft een demonstratie op YouTube, zodat je kunt zien of het iets is wat je gemakkelijk zou kunnen maken.

thematische onderbreking

6. DIY Geborduurde Kat Bandana door Collectief Christine

Materialen: Stof, draad, borduurgaren, klittenband
Gereedschap: Patroon, spelden, schaar, naaimachine
Moeilijkheidsgraad: Intermediair

Deze DIY Geborduurde Kat Bandana is niet zomaar een bandana. Hoewel hij lijkt op veel andere op deze lijst, heeft hij de extra stap van het borduren van een naam op de voorkant, waardoor hij extra speciaal wordt. Als je houdt van het uiterlijk van een andere bandana die we hebben laten zien, kun je zelfs besluiten om deze personalisatie toe te voegen aan een van die, omdat de naai- en sluitingsmethoden vergelijkbaar zijn.

Het borduurwerk moet worden aangebracht nadat de stofdelen zijn geknipt, maar voordat ze aan elkaar worden genaaid. Op die manier weet je dat het gecentreerd is, maar heb je ook toegang tot de achterkant van de stof. Geborduurde letters kunnen zo eenvoudig zijn als een steeltje of een stiksteek. U kunt creatief worden met vlecht- of touwsteken of andere ontwerpelementen toevoegen, zoals bloemen.

thematische onderbreking

7. Dubbelzijdige Pet Bandanas van Wear Wag Repeat

Materialen: Stof, draad, voorbeeld bandana
Gereedschap: Stofschaar/draaisnijder, naaimachine, strijkijzer/strijkplank
Moeilijkheidsgraad: Intermediair

Als je geen bandana patroon hebt of het ontwerp of de vorm van de bovenstaande niet mooi vindt, kun je altijd je eigen bandana maken! Dat is precies wat Wear Wag Repeat deed voor haar hond Lucy, en ze laat je zien hoe je het zelf kunt doen in de dubbelzijdige Bandana voor huisdieren tutorial. Er komt een beetje wiskunde bij kijken, en je moet een knipsjabloon maken. Een bandana die je al gebruikt is ook een goed begin.

Hoewel er nogal wat stappen in het proces zijn, is elke stap zeer gedetailleerd, en er zijn tips en antwoorden op de meest gestelde vragen onderaan de pagina. Voordat je aan de slag gaat, kun je die bekijken.

thematische onderbreking

Garenpatronen

8. Orson Button Up Cat Bandana van Ravelry

Materialen: Katoenen garen, knoop
Gereedschap: haaknaald, stopnaald, schaar, meetlint
Moeilijkheidsgraad: Beginner

Garenpatronen zijn soms gemakkelijker aan te passen aan specifieke maten omdat je het aantal steken kunt aanpassen. Dat geldt vooral voor de Orson Button Up Cat Bandana. Het is een relatief eenvoudig patroon gemaakt van katoengaren, dus het is duurzaam en gemakkelijk af te wassen als je kat er een puinhoop van maakt. Er worden alleen basissteken gebruikt, en zelfs beginnende haaksters zullen geen moeite hebben met het patroon.

Katoenen garens zijn verkrijgbaar bij vele merken in honderden kleuren, en ook al is dit een basispatroon, je kunt het echt aankleden als je wilt. Als u een effen kleur garen gebruikt, geeft deze kat bandana u een leeg canvas voor gehaakte applicaties of borduurwerk met garen.

thematische onderbreking

9. Multicolor Chevron Cat Bandana door Catventurous Crochet

Materialen: Garen
Gereedschap: haaknaald, stopnaald, schaar, meetlint
Moeilijkheidsgraad: Gevorderde beginner

Voor een kattenbandana met meer pit kun je bij de Multicolor Chevron Cat Bandana kiezen uit twee tot zes kleuren, gerangschikt zoals jij dat wilt. Als je nog wat hebt liggen, kun je met dit patroon creatief aan de slag en kleine hoeveelheden garen gebruiken die over zijn van eerdere projecten.

Catventurous, de patroonontwerper, heeft wat nuttige informatie opgenomen in de beschrijving van de YouTube-handleiding, waaronder standaard halsmaten voor veel voorkomende kattenrassen. Het is echter cruciaal om de nek van je kat nauwkeurig op te meten, zodat de bandana goed past. U kunt het patroon aanpassen door een andere maat garen of haaknaald te gebruiken en door rijen kleuren toe te voegen of af te trekken.

thematische onderbreking

10. Delicate-As-A-Daisy Cat Bandana door Catventurous Crochet

Materialen: Garen
Gereedschap: haaknaald, stopnaald, schaar, meetlint
Moeilijkheidsgraad: Intermediair

De Delicate-As-A-Daisy Cat Bandana is nog zo’n schattig patroon van Catventurous. Deze is echter iets ingewikkelder. Het is ontworpen met drie volledige vierkanten en een half vierkant gehaakt om op madeliefjes te lijken. Daarna wordt een rand gehaakt, waardoor het de klassieke bandana vorm krijgt. Hoewel de bijna een uur durende YouTube-tutorial je door het hele proces van het maken van deze schattige bandana leidt, moet je je als haakster al vertrouwd voelen met het werken in de ronde.

Je hebt ook dunner garen nodig voor deze bandana. Worsted gewicht garen is een van de meest gebruikte voor basispatronen, en het zou dit project veel te groot maken voor de meeste katten van gemiddelde grootte. U kunt de typische gele kern gebruiken en wit garen voor de bloemblaadjes om madeliefjes te maken, maar voel u vrij om ze te veranderen om bloemen van elke kleur te maken.

thematische onderbreking

11. TimmelCrochet Bloem Bandana door Timmel Crochet

Materialen: Garen, kliksluiting
Gereedschap: Haaknaald, garennaald, schaar, meetlint
Moeilijkheidsgraad: Gevorderde beginner

De TimmelCrochet Flower Bandana is nog een mooie dierenbandana met een schattige bloem. Deze is een beetje anders gemaakt. In plaats van afzonderlijke vierkanten met bloemen te maken en ze allemaal aan elkaar te naaien, wordt deze bandana eerst gemaakt, en daarna wordt er een gehaakte bloemenapplicatie aan vastgemaakt. Als u niet zeker weet of uw haakvaardigheden geschikt zijn om de Delicate-As-A-Daisy Bandana te maken, moedigen wij u aan deze te proberen!

Het geschreven patroon bevat de basisvorm van de bandana en drie opties voor de rand eromheen. Voel je vrij om bijpassende, coördinerende of contrasterende kleuren te kiezen voor de bandana en de rand. Dan is er het patroon voor de bloemenapplicatie. Ook hier kunt u elke gewenste kleur kiezen voor een unieke bandana naar eigen ontwerp.

thematische onderbreking

12. Repeat Crafter Me Dog Bandana by Repeat Crafter Me

Materialen: Garen, knoop
Gereedschap: haaknaald, garennaald, schaar, meetlint
Moeilijkheidsgraad: Beginner

Een zelfstrepend garen geeft deze bandana een unieke, veranderende kleur terwijl u hem haakt. Elke hondenbandana die je met dit garen maakt, zal er anders uitzien door de kleurvariaties. Hoewel je geen controle hebt over hoe het garen verandert (en dat is het punt!), kun je de maat van het patroon aanpassen om je huisdier precies te passen. De knoopsluiting betekent dat er geen touwtjes zijn waar uw kat mee kan spelen als hij het draagt, en u kunt een kleur of stijl knoop kiezen die u mooi vindt.

Repeat Crafter Me is een andere patroonontwerper die u uitnodigt om uw voltooide creaties en schattige foto’s van uw huisdieren met hun nieuwe gehaakte bandana te delen met haar op sociale media.

verdeler-kattenklauw1

Laatste gedachten

Als uw kat graag pronkt met zijn gevoel voor mode voor een bepaalde feestdag, de veranderende seizoenen, hun verjaardag, om hun favoriete sportteam te steunen, of gewoon tijdens het luieren in huis, is een DIY kat bandana perfect. Van stoffen patronen tot die van garen, er bestaan tal van unieke ontwerpen. Welke van onze projecten je ook besluit te proberen, we hopen dat je geniet van je tijd om iets nieuws te maken, en dat je kat het leuk vindt om te laten zien aan al zijn vrienden … en die van jou ook!

Vergeet niet dat katten in bandana’s schattig kunnen zijn, maar zorg ervoor dat ze nooit zonder toezicht worden achtergelaten terwijl ze iets anders dragen dan een breekbare halsband om hun nek.

thematische onderbreking

Uitgelichte afbeelding: Sabrini, Pexels